Şimdi Ara

Sabancı Vs Bilkent (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
2
Favori
16.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    E tamam işte bölümün yükümlülüğü az olabilir mi ee'den 10 dersle çap yapmak için cs derslerinden feragat etmen gerekiyor cs seçmelileri yerine ee diploması alman için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    Senin seviyene inemeyeceğim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • babasının şirketi olanlar sabancıda okuyor genelde

• JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    bilkentteki öğrenci profilinin mentalitesini buraya yansıttığın için bir Sabancılı olarak sana teşekkürlerimi sunmak istiyorum, üniversite sınavının zeka değil bireysel sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğini ölçtüğünü hala anlayamadığın için de rica etmek istiyorum. günümüz şartlarında ankara'daki bir vakıf okulunun istanbul'daki adı "Sabancı Üniversitesi" olan okulun önünde olduğunu düşünmek de bir yanılgıdır. mühendislik veya diğer alanlarda türkiyenin 1, hadi ağrına gitmesin 2 numarası olan okulun da "Bilkent Üniversitesi" ile kıyaslanması tarafımca komiktir.
  • Hocam açıkçası üniversite okuyan ya da bitirmiş abilerimsiniz gerek yok iki tarafın da karşıdaki üniversitesini küçük görmeye çalışmasına ben iki üniversitenin de iyi olduğunu düşünüyorum zaten. Yazdıklarınız için çok teşekkürler kafamda birkaç fikir oluştu. Sabancı da Bilkent de iyi üniversite ancak çap yapma fikri pek kafamda olmadığı için ve İstanbul şehrini sevmediğim için Bilkent yazacağım tabi gelirse. Herkese teşekkürler tekrardan.

• Konu hakkında neredeyse hiç bilgisi olmayan kişilerin, JuernofbaN kullanıcı adlı üyenin gerçeklikten oldukça uzak ve fanatizm içerikli bu mesajlarını dikkate almamaları tavsiye edilir.
  • Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    Her iki üniversitenin de fanatikleri var. Birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları olan okullar. Hakkınızda hayırlısı.

• Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    Hakkında hayırlısı dostum başarılar dilerim
  • yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    Aynen en iyisi sabancı hocam ben büyük bir yanılgı içindeyim kusura bakmayın, bana dersimi verdiğiniz için sağolun yüce SABANCI var olsun :) Nerden nereye getirdi şu fanatizminiz konuyu...
  • Forumdaki suursuz sabanci propagandasi baymaya basladi. Tamam en iyi universite sabanci.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Linç yemeye hazır ol.
    Aynı fanatizm diğer üniversiteler için de var. Sabancı’ya özel değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YUSUF340809 -- 26 Temmuz 2020; 12:49:5 >
  • Bilkent demeyen bilkent kazanamamıştır

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    Sabanci acik ara cok daha fazla var son haftalarda.
    Her universitenin kendine gore iyi yani var. Sabanci 2.sinifta sectiriyor mesela, bilkent daha yogun bir egitim veriyor ve ee gibi bir muhendislikte 1e atiyor, bounun lokasyonu paha bicilemez vs.
    Sabanci iki buyuk hata yapti bence. biricisi burssuz kontenjani suursuzca artirmak, bu yuzden parasi verenin gidebilecegi bir bir okul imajina dondu. 2.si -bu benim sahsi gorusum- koc gibi capi asiri kolaylastirmasi da diplomanin prestijini dusuruyor bence. Tabi ki bilkent gibi cap bolum sayısını 2 ile sinirlandirmamasi lazim, ama onune gecenin de yapabilecegi bir program olmamali cap.

• Bölümden bölüme her üniversitenin imkanları değişir hocam. Sundukları fırsatları iyi araştırın.

Abi bunlara para veriyolar sanirim sabancinin reklam yapilsin diye malum donanim haberde en kotu ilk 1kda oldugu icin adamlar da siralamasi artsin istiyor olabilir. En yakinlarimdan bilmesen o universiteyi iyi diye yutturacaksiniz

• Bu mesajlar icin kocun filan para vermesi lazim yazilanlar sabancidan soğutuyor cunku

• Olur mu hocam saçmalama " mühendislik veya diğer alanlarda türkiyenin 1, hadi ağrına gitmesin 2 numarası olan okulun da "Bilkent Üniversitesi" ile kıyaslanması tarafımca komiktir. " :D MIT Oxford Stanford gibi okullarda okuyan öğrencilerin kıskandığı bir okuldur Sabancı. Almanya bizi kıskanıyo :)
    %75 ve %25 burslarının kaldırılması sebebiyle ücretli okuyan öğrenciler daha kötü sıralamalardan yerleşecek bu sene. Ama düşük sıralama yapanlar genelde yönetim bilimleri vs okuyor. Mühendislik fakültesindeki öğrenci kitlesinin seviyesi iyi durumda, gözlemlediğim kadarıyla. Liseye girişte tr derecesi yapıp Sabancı’da ücretli okuyanlar vs de var. Maddi durumları iyi olduğu için ösym sınavının üzerine çok düşmüyorlar. Yoksa zeki insanlar ekseriyeti.

Sabancı hayranı kitleye gelecek olursak ben takmıyorum pek. Yerleştikten sonra okula yönelik eleştirilerde bulundum diye linç edenler oldu. Öğrencisi olduğum kurumun daha iyi olması için her türlü eleştiride bulunmaya devam edeceğim.

Çap konusunda katılmıyorum. Çapı imkansız kılan bir kurumun çap programının daha verimli olduğu doğru bir kanı değil bence. Koç çap konusunda Sabancı’dan da öncü davrandı. Ama geçtiğimiz sene Sabancı da tüm bölümler arasında çap olanağı sunmaya başladı. Bence bu büyük bir avantaj.

Sabancı’nın sıralamaları nispeten daha geride. Bunun iki önemli sebebi var bence. Öncelikle hukuk ve tıp fakültelerinin olmayışı. Bu iki bölüm olsaydı Sabancı tr’de en yüksek puanla alan yer olabilirdi. Tabii bölüm seçme serbestliğinin devam etmesi durumunda. İkinci bir sebep ise üniversite tercihlerinde sabancı için bölüm değil fakülte seçimi yapılması. Bunu aslında yönetim halledebilir ama neden çözmüyorlar bilmiyorum. Çünkü mesela cs okuyacak biri taban puan araştırması yaptığında koç, boğaziçi, bilkent görüyor; hedef ve hayal olarak da Sabancı listede olmuyor. Sabancı’yı ayriyeten duyan/bilen tercih ediyor. Yoksa bölüm seçme mevzusu sabancı’yı tr’de tek yapıyor.

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    Hukuk ve Tıp fakültelerinin mühendislik departmanına etkisi nasıl oluyor onu anlamadım hocam, birde " bölüm seçme mevzusu sabancı’yı tr’de tek yapıyor. " bölüm seçme mevzusu sadece sabancıya has değil başka okullardada var TED üni. gibi mevzunun neyi sabancıyı tek yapıyor ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.