Şimdi Ara

Sabancı Vs Bilkent (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
2
Favori
16.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Son kararim Bilkent ee de saat basi fikrim değişiyor, siz de Bilkent ee desiniz sanirim, sizden bi fikir alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Hocam çevremde azımsanmayacak kadar bu tarz insan var o yüzden böyle rahat yorum yapabiliyorum. Onlar sadece ufak örneklerdi. Zaten dönemimde 700 kişi olunca yüzde 60'ini tanımak o kadar da zor değil. Böyle iyi okullardan mezun olan arkadaşlarım gördüğüm kadarıyla müfredat konusunda zorlanıyorlar ve bu yüzden sınavda başarılı olamıyorlar. Bir insanın bursunu anlamak cidden zor. Siz de bunu eğer bu tarz bir okula giderseniz anlayacaksınız. Bu insanlar lisans hayatında sizden benden çok daha başarılı olabilirler. Dediğiniz tarzda çocuklar için zaten Türkiye'de apartmandan bozma vakıf üniversiteleri var. Okulu ciddiye almayan bir adam Sabancı'da, Bilkent'te barınamaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam ben asla ilk 100k'daki adam 100'den daha kalitedir demedim bu arada benim için bunlar hiçbir zaman önem arz etmedi. Ben de Koc, Bilkent ve Sabancı'yı istiyordum, Sabancı'yi tercih ettim. Diğer okullarda da bu kadar mutlu olurdum muhtemelen. Bu burs meselesi zaten dışarıdan herkesin salladigi ancak içine girince değişen bir şey. Sabancı CS eğitiminin Bilkent CS eğitiminden kolay kalır yanı yoktur, sizce akademisyenler bu dönem 100k'dan giren adam daha kötüdür dersi ona göre anlatayım mı diyor? Okula girdikten sonra herkes aynı.

• Bilkentle Sabancıyı yanyana koymak bile yanlış. Geçmişe dönebilecek olsam Bilkentte okurdum kesinlikle.
    Hangi bölümle arasında kaldınız hocam bilkent eenin

• Gravitist kullanıcısına yanıt
    Hocam üzgünüm ama mufredat isi hikaye. 4 yılın 3unde olimpiyat diye derse girmedim, 12 de malum zaten isteyeni salıyorlar. 5 erkektik mat olimpiyatcisi, 4umuz ya ilk 100uz ya ucundan kacti birimiz 500 600 arasi bisi olcak. Cocugun kumaşi kaliteliyse çok rahat giriyor o siralamalara azıcık disiplinli çalışma becerisi varsa ki 14 yasinda girmis öyle okullara belli ki var. Oyle bir durumda olması icin kafamda tek mantıklı senaryo var cogu ulkenin uni sınavı icin tyt baraj sarti aranıyor sadece, o da öylesine biseyler yapiyor yks de sonra o yabanci sınavda istediği olmuyor tek caresi parali sabanci koc oluyor.
    Hocam ben cok insan tanıdım yasitim farklı seviyeden, 50 bursu filan anlamam belki ama Sabancıdaki gibi o 128k 0 burslular ustteki gibi değilse hal hareket ve diger birikimlerden anlasiliyor, en azından sınava hazirlik sürecinde. Ortami bilmiyorum kesin yorum yapmam yanlış olur.
    Apartmandan bozma vakif üniversiteleri tr*bzonlu laz muteahit cengizin pelinsusu hukuk okuyorum diye story atsin diye var, ikisi farkli. Biri çocuğum iyi eğitim aldım diyen eski elit zengin biri sonradan -2002 sonrasi hatta- zenginlerin cocuklari icin daha cok gozlemime gore.
    Okulu ciddiye almayan adam bilkentte tabi olmaz 2 yilda adamı hazırlıktan atıyorlar ama sabanci yan daldan az dersle cap diplomasi vermesi nedeniyle benim gozumde bilkentten vs çok daha rahat bir üni olarak duruyor, tabi okumadan yapilan yorumlar sadece izlenim gerçek olmayabilir.

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Boun cs ve ie, cok cok belkili bilkent cs ve koc ie de olabilir.

Hocam orada lafim size degil zaten en uc tutumlara.
    Tabi ki hoca ona göre anlatmayacak ancak oyle biri olunca elektrigi ile vs belli ediyor bizzat gördüm bunu -nasil gordum diye sormayın turk egitim sisteminin açığı yuzunden tamamen-
    Eğitim kolaylığini tekrardan bilmedigimi soyluyorum, sadece bir izlenim.

Hocam ie hakkında bir bilgim yok ancak cs ile ee birbiriyle pek alakalı bölümler değiller geçen sene ben de cs ve ee arasında kalmıştım tercihimi eeden yana kullandım çünkü oturup bir elektronik aleti kurcalamak ve nasıl çalıştığını anlamaya çalışmak gerçekten ilgimi çekiyordu. Cs tercih etmememin sebebi ise çok büyük sabır gerektiren bir iş hocam ben şahsen yazdığım kodda yaptığım hatayı bulamayınca bazen deli oluyorum. İkinci bir sebep ise elektroniğe kıyasla daha hızlı değişen bir bölüm ve yaşlandıkça bu durumun daha yıpratıcı bir hal alcağını düşündüğümden ben ee seçtim

Hocam siz Bilkent istiyorsunuz ama size daha farklı bir perspektiften yorum yapayım.

Müfredattan kastım, Robert-GSL-St.Joseph vb. okulların TYT ve AYT'den bağımsız olan müfredatı. Bu okullarin Türkiye'deki diğer tüm liselerden çok farklı bir eğitim sistemi var ve gördüğüm kadarıyla hiçbir şekilde sınava yönelik eğitim almıyorlar. Ha sınav başarısında okulun önemi zaten ne ki derseniz onu da anlarim. Ama bu da maalesef bir gerçek.

Hocam sayisal ve eşit ağırlıkta burssuz olan çok fazla arkadaşım var, ancak ben dediğinize yakın bir problemi hiç yaşamadım. Hatta bircok yakın arkadaşımın lisans hayatında yaptıklarını görüp bursunu duyunca sasirdigim da oldu. Tabiki dediğiniz türden adamlar var bunlar Bilkent'te de var. Ama hangisi çoğunluk derseniz bence dediğiniz türden insanlar büyük bir azınlık ve bu Koç Bilkent Sabancı üçlüsünün hepsinde aynı. Sabancı'da her sayisaldan giren adam CS okumuyor çünkü zor, bu da bir gerçek.

O çap olayını da şöyle açıklayayım. Mezuniyet için belirli yükümlülükler vardır bunu siz de bilirsiniz. Sabanci'da da zorunlu dersler, cekirdek seçmeli dersler ve free seçmeli dersler var. Atıyorum CS ve EE için zorunlu dersler benzeşmese de çekirdek seçmeli derslerin aslında çoğu ortak. Böyle bir durum olunca da benzer bölümlerde çap yapmanız tabiki çok daha kolay oluyor ve bence bu çok normal. Adam gibi çap yapmak isteyen bence zaten CS, EE çapı yapmaz çünkü çok benzer alanlar. Benzer olmayan alanlarda da çap yapmak ortak ders olmadığından çok zor haliyle. Yani çap kolay mevzusu büyük bir mavra. O kadar az ders alarak çap yapılmıyor. Genelde okul 1 sene uzuyor. Ha CS'in yanına EE çapı yapmak Psikoloji çapı yapmaktan daha kolay bu bir gerçek.

Okulu ciddiye almayan adam maalesef Sabancı'da da olmuyor çünkü dediğiniz şeyler Sabancı'da da geçerli. Sabancı'da çok fazla Bilkent çıkışlı hocam var bundan yararlanarak böyle konuşabiliyorum. Açık söylemek gerekirse Bilkent'i de EE ve sosyal bilimlerde Sabancı'nın önünde görüyorum. CS'de ise ikisi de gözümde aynı yerde. Hangisine giderseniz gidin uzulmezsiniz zaten ancak böyle problemler bu zamanda düşünülüyor. Bilkent'e gidince sen de anlayacaksın.

Mufredat konusunu biliyorum demeye çalıştığım şey bu müfredat farkliligi abartılacak bir sey değil. 1 senede iyi bir cocuk dereceye girebiliyor rahatlikla.
    Yani hocam o burs olayina girmeden yorum yapiyorum zaten ama girmeden inanmam fark edilmediğine. Çünkü bu ozel unilerden birinin yaz kampi gibi bir seyine katıldım ve kim burslu kim burssuz net bir sekilde anliyorduk arkadaslarla.
    Hocam tamam o ortak derslere kadar lafim yok zaten. Ama capta alinmasi zorunlu dersleri inceledim ve bilgisayar icin 4 cs dersi+ 2 proje ile capi tamamliyorsunuz. Simdi size sorum, 3.ve 4.siniftaki o cs999 dersleri olmadan cap diplomasi vermek normal mi? Bouna hepsini yine almak gerekiyor cap diplomasi almak icin, bence doğrusu da bu. Sabancı'nın cap yukumlulukleri bence yan dal yukumlulugu gibi.

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Cs secmeme sebeplerimiz ortak kod yazmaya hatasini bulmaya dayanamam ben.
    Tercih donemi kapinizi calabilirim hocam son sorularim icin musait klursaniz.

Buralarda olurum hocam gene beklerim

• Bilkent’te mühendislik okumuş, okuyan hocalarıma bir sorum var. Dersler, ödevler, sınavlar ve genel programın denildiği gibi ağır olması sizin okul içindeki sosyal hayatınızı, kulüplerdeki aktifliğinizi etkiledi mi, etkilediyse nasıl etkiledi?

Hocam ben içinde olmadığımdan bilemiyorum, öyle bir liseden mezun olmuş olsam universite sınavında ne kadar başarılı olurdum bilmiyorum ama normal bir lisede okumakla bu liselerde okumanın sınav için ciddi bir farkı var tabi. Çünkü bu okulların genel vizyonunun TYT/AYT ile alakası yok çok.
    Burslu burssuz konusuna girmiyorum, bu sizin görüşünüz ve kendinize göre haklı nedenleriniz var bir şey diyemem.

Hocam dediğim gibi hangi dersle çap yaptığına göre değişir bu. Normalde verilen CS egitimi Türkiye'deki en ağır CS eğitimlerinden biri. Ortak bir alanla çap yapınca daha farklı dersler alarak bir de EE diplomasi almış oluyorsunuz. Alacağınız EE derslerini seçebilirsiniz. Ama burada asıl fark yaratan kısım çekirdek secmeliler. Mühendislikte çok fazla ortak ders olunca almanız gereken diğer alandaki ders sayısı azalıyor. Ekonomi'de vs. okuyan adam 4 CS dersi 2 projeyle kurtaramıyor yani. EE-CS çapı yapsanız bile o kadar az ders almazsınız. Çap yapmak cidden kolay bir olay değil. Evet Boğaziçi'ne göre alınması gereken ders sayısı az ama sizce normali bu değil mi? Ben CS aliyorsam zaten birçok EE alanını barındıran dersi zaten alıyorum neden daha fazla ders alayım? Psikolojiyle çap yapmak istiyorsam da paşa paşa gidip onun yükümlülüklerini yerine getirmek zorundayım. Yani çap yapan biri aslında teknik olarak okuldaki diğer bir bölümün de mezuniyet yükümlülüğünü yerine getirmiş oluyor. Bu çocuk EE çap yapiyor, normal EE lisans eğitimi alana göre daha az ders alsinlik bir durum yok.

Hocam o okullar nasıl ben de tam bilmiyorum ama benim okulum 3 sene biz farkli bir okuluz ilkiz diye sacmasapan seyler yapip soj sene sınava salıyordu, o okullar da son sene isteyenleri salıyordur bence.
    Core elective kismi ayri linkten çıkıyormuş hocam gormemisim benim hatam dusundugum gibi degil kafamdakine yatti simdi.

• emir_bosnak E kullanıcısına yanıt
    Ahahaha, etkinlik mi valla hocam ben cs öğrencisi olarak etkinliğe neredeyse hiç vakit ayıramadım 2 senedir. Biraz kafam geç alıyor galiba çok çalışıyorum o yüzden, zeki ve disiplinli bir çocuksan ödevlerini tamı tamına günü gününe yetiştirebiliyorsan belki kulüplere etkinliklere vakit ayırabilirsin, aksi hikaye. Math 102 yi bu dönem A ile geçen olmadı biraderim :D Çoğu okulda rastlamazsın böyle bir duruma, bir bakıma rezillik aslında ama işte acınacak halimize gülüyoruz bizde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuernofbaN -- 26 Temmuz 2020; 20:54:36 >
  • Çok fazla tatava yapılmış çap hakkında. IEL mezunuyum, sbs, ygs, türkiye çapı denemeler dahil hayatımda getirdiğim en kötü derece 280lerde. +3.9 ile bitirdim sabancıyı, UCL ve Stanfordda stajlarımı yaptım, şu an londra merkezli bir firmada AI/ML systems design üzerine çalışıyorum. Cs okurken ee çapını veremedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0164ECA97 -- 26 Temmuz 2020; 21:8:48 >
  • emir_bosnak E kullanıcısına yanıt
    3. Sınıfım ben (ie). Ortalamam yüksek. Top 5%. Sinema Kulübünde başkan yardımcısıyım. Kulüpten ayrı bir de arkadaş grubum var. Olasılık dersine asistan da oldum geçen dönem. Tabii film gösteriminde salona girmeyip ödev yetiştirdiğim de oldu. Yapılıyor. Üniversite dediğiniz şey zorlamalı zaten. Sürekli bi tempo halindeyim. Vaktimi iyi yönetiyorum. Kariyer kulübü + ders + sosyal hayat birlikte gitmez ama. En az birini bırakmanız lazım.

• Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler. Bir sorum daha olacak, kariyer kulübü dediğiniz ne oluyor acaba, ilk defa sizden duyuyorum da. Ayrıca sinemaya da çokça ilgiliyim, sinema kulübündeki aktivitelerinizden, neler yaptığınızdan bahsedebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler tekrardan.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.