Şimdi Ara

Sabancı Vs Bilkent (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
241
Cevap
2
Favori
16.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabancı'nın güzel yanı ders havuzunun geniş olması ve bölümler arası geçişte esneklik. Ayrıca sabancı butik bir üniversitedir. Öğrenci başına düşen akademisyen sayısı yüksektir. Kampusü ferah az insan var. Bölüm içinde bile farklı yönelimler mevcut. Ben mekatronik mezunuyum 2015 yılında. Benim zamanımda cs kontrol ağırlıklı, mukavemet üretim mühendisliği ağırlıklı, cs elektronik ağırlıklı, malzeme mukavemt ağırlıklı okuyabilen kişiler mevcuttu. Core elective derslerin havuzu çok geniş. Doğru kişilerle doğru alanda çalışabilirsen lisans öğrencisiyken bir makalenin bile bir parçası olabilirsin. Bir arkadaşım vardı cs backgroundı olan. Çocuk bio mühendisliğe yöneldi. Oradan bir hocanın proje grubuna dahil oldu. Yüksek lisans doktora öğrencileri ile çalıştı. Sonra biri nature da diğerleri de ratingi ilk üçte olan dergide yapılan yayınlarda dördüncü kişi olarak yer aldı. Şuan harvardda bio informatics üzerine doktorasını tamamlamak üzere.

Kötü yanları yok mu? Var tabi. Sor öğren kararını ver. Koç Sabancı Bilkent üçlüsü bir ligdir. Diğerleri alt kümelerde kalıyor. Bu iyi bu kötü gidilmez diyenlere pek kulak asma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    Ösym taban puanları açısından etkisi olurdu. Sabancıda tıp okumak için mühendislikten yerleşecek öğrenciler olurdu ve bu da mühendislik taban puanını yükseltirdi.

Sabancı 20 yıl önce kurulduğunda da bölüm seçme serbestliği varmış. Ted üniversitesinin uygulamasından haberdar değildim. Farklı üniversitelerin bu imkanı sunması güzel bir şey. Ted’in koşullarını inceledim az önce. Ama Sabancı’daki sistemden farklı çok ciddi bir mevzu var. O da kontenjan kısıtı. Yani dönemlik çok az kişi kurum içi yatay geçiş yapabiliyor(linkte kontenjanlara bakabilirsiniz). Sabancıda ise bu konuda bir sınır yok. Bu sene yerleşecek 700 küsur kişi cs okumak isterse okuyabiliyor.

https://registrar.tedu.edu.tr/sites/default/files/content_files/2020_kurumici_kontenjan.pdf

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    O mesele koç dahil cogu universitede mevcut. Bahcesehir universitesi bile icinde alan degistirme imkani taniyor. Kac para veriyor hocam sabanci reklamini yapmaniz icin merak ettim

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    En yüksek puanla alan okulların ODTÜ Bilkent Boğaziçi İTÜ gibi Tıp bölümleri mi var da bu kadar yüksek puanla kapatmışlar. Sabancının puanının düşük olmasını buna mı bağlıyorsunuz gerçekten ?
  • Bahçeşehir sizi bekliyor. Sabancı reklamı yaptığımı sabancıdaki öğrencilere söylerseniz baya gülerler size. Çünkü okulu en çok eleştiren öğrencilerden biriyim. Bunu size kanıtlamak zorunda değilim. Kendi bildiğinizi okuyun.

Koç’un Sabancı’dan daha önde gözükmesinin bir sebebi hukuk ve tıp fakülteleri. Devlet okullarının dinamikleri farklı, onlarla karşılaştırma yapmıyorum. Ayrıca bahsettiğim bölüm yerine fakülte tercih etme mevzusu da önemli bi sebep.

Sabancı'nin tam burslu sıralamalarından haberiniz yok sanırım.

• İlginç bir şekilde ben tercih yaptığım dönemde koç ya da sabancı başka yere gidilmez deniyordu bu forumda. 3 senede çok şey değişiyor.

Gelecekteki potansiyel iş arkadaşlarını yok bilkent’in öğrenci seviyesi yok sabancı’nın okuduğunu anlaması gibi ucuz aşağılama denemeleri ile “ezmeye” be kendi okulunu iyi göstermeye çalışanlara itibar etmeyiniz.

İki okul da çok iyi. Gelecekte Sabancı Koç Boğaziçi mezunu meslektaşlarımla çalışmak için sabırsızlanıyorum. Staj konusunda şehir gözünüzü korkutmasın. Ev tutulur bir yaz halledilir bir şekilde. Ankara’da olduğunuz için elemezler sizi korkmayın. Bakanlıklar ya da savunma sanayiinde staj yapmak isterseniz de ankara güzel olur. Staj sırasında bilkent yurtta (eğer bursunuz karşılıyorsa) ücret ödemeden kalmanıza da izin veriyor.

• Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam olaya tarafsız yaklaşmışsınız. Evet stajlar konusunda mantıksız bakmışım ankara istanbul olayına. Arkadaşlarla konuştuğumuz zaman genelde istanbulun bir dünya olduğunu fırsatlar çıktığını söylüyorlar ve ankarada bunların kısıtlı olduğunu savunuyorlar. Ben şey düşünüyorum en azından bir linkedinde bile gayet güzel bağlantılar kurulabilir.

• Yusufk21 Y kullanıcısına yanıt
    İstanbul kesinlikle bir artıdır ama türkiye’nin en büyük kariyer kulüplerinden birkaçı bilkentte. Her dönem onlarca şirket tanıtıma geliyor. Sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Bilkent mezun ağı bu farkı büyük oranda kapatacaktır.

• Gravitist kullanıcısına yanıt
    46 kisi alıyor. Bilkentin tek muhendisligi 45 kisi zaten, arada 800-900 kisi fark var yine.

• Pokemon kapıştırır gibi üniversite kapıştıran, daha herhangi bir üniversiteye gitmeden fanatik olmuşlar var. Bilkent kartına havuz ve orkestra bufflarını da koyun arkadaşlar :DD
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Bilkent'in Bilgisayar ve EE dışındaki sıralamaları daha düşük. Tüm mühendislikleri ilk 1000'i almıyor yani. Benim bu siralamalar umrumda değil zaten, arkadaşın argümanının saçma olduğunu düşündüğümden yazdım. Tabi ilk 1500'le ilk 1000 arasında kritik bir fark olduğunu düşünüyorsanız bilemem ancak lisans okullarının iyi ve kötü yanlarını tartışırken hala X okulun olanın X'in puanı daha yüksek demesi bana baya basit görünüyor.

• Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Bu yazının altına imzamı atarım bu arada.

614 ile 1507 arasinda ciddi bir fark var evet
    Bilkent 4 muhendisligi birlesririp 46 kisi yapsa 300 400den alır. 46 kisi ile neredeyse 180 kişilik kontenjan karşılaştırıyoruz burada
    Aiz sabancinin sıralaması diyince ona cevap verdim ben. Yoksa siralama iyilik kötülük bilgisi vermez, sadece ogrenci profili hakkında ufak fikir verir.

• bilkent fanatikliği her sene olduğu gibi bu sene de devam ediyor, e "ucuz" okul haliyle. başarılı öğrenci profilinin genel olarak memur çocuklarından oluştuğunu varsayarsak bilkentli öğrencilerin sabancılı öğrencilere bu kadar nefret ve kin beslemesi, ego savaşları başlatması haliyle doğaldır. bu hususta önemli olan bir insanın söylediği şeye kendi içinde yanılsamasıdır. sabancı üniversitesi bilgisayar bilimi mühendisliği öğrencisi olarak sizi aydınlatmak, yanılgılarınızdan vazgeçirmek için yazmaktayım, reklam amaçlı değil. üstelik sabancının reklama ihtiyacı yoktur.
    Hocam zaten olayın benden bağımsız tarafı sıralamayla alakalı hiçbir derdimin olmaması. Arkadaş Bilkent'te okuyor olmasına rağmen bu konuda bu kadar ters bir fikir belirtiyor ona gülüyorum baya. O zaman aynı kişi 500'de olup sınıfında ilk 30k'da olan adamların olmasına da sinirleniyordur. Zaten olay sıralamada olsa BOUN tüm okulları tokatlıyor olurdu. Arkadaşın bahsettiği diğer okullar Koç vs.'nin de aldığı kişi sayısı 8 tam burslu. Sıralama konusu bu konuda yorum yapılabilecek en son şeydir çünkü ciddi anlamda hiçbir önemi yok. Öğrenci profili hakkında da ufak bir fikir vermez. Bu forumda sınavda sıralaması daha yüksek olan kendini daha iyi geliştirmiş daha kaliteli bir insandır gibi bir algı var, bunu da zamanla anlayacak çoğu insan zaten. Türkiye'de yaşıyoruz insanlar aşağı yukarı belli, bahsettiğimiz okulların eğitim kalitesinin yakın olduğu da bu okullardaki genel çoğunluk tarafından kabul edilen bir gerçek, bu durumda sadece karşılıklı olumlu ve olumsuzluklari anlatıp arkadaslara yardımcı olmak kalıyor. Sabancı'da okumayip Bilkent'ten bu kadar net sallanamıyor olması lazım, tam tersi de geçerli.

Dediğiniz o ilk 500e girip 20k dan kisi ile ayni sinifta olmak tek soru isaretim bilkent hakkinda zaten. Neyse ki ozel okullarda bunun en iyisi durumunda, 128k dan öğrenciler ile okumaktan iyidir.
    Boun zaten ogrenci kalitesi olarak muhendislikler bazinda tüm okullari tokatliyor. Egitime gelince kucuk alandan dogan dezavantajlari var, labin asiri önemli olmadigi (bkz cs) dallarda da önde kalıyor.
    Kocun 8 kisi burslu milyoj kisi burssuz almasi benim icin lokasyondan sonra 2.yazmama sebebi zaten. Eğitim kalitesi iyi olabilir ama ortam ogrenci profili cok onemli. Ali kocun kankasinin 100k daki cocugu ile ayni yerde okumak istemem
    quote:

Bu forumda sınavda sıralaması daha yüksek olan kendini daha iyi geliştirmiş daha kaliteli bir insandır gibi bir algı var,

Bunun nesi yanlis anlamadim genel olarak doğru bu zaten. Ne yani ankara fenden ilk 500e girmiş cocukla balgat meslekten 50k ya girmis cocuk bir mi. Siralama yukseldikce ogrenci kalitesinin genellikle yukseldigi bir gercek zaten. İstisnalar var mı var ama adi uzerinde istisna zaten.
    Son cumlenize ise tamamen katılıyorum gereksiz fanatizm olmamali.

Hocam alakası bile yok olayın bunla. Nerede okuduğunuzu bilmiyorum ancak en azından Sabancı'da çok istisnai durumlar hariç kimsenin bursunu anlayamazsınız. Bu eminim Koç ve Bilkent'te de böyledir. 0 burslu olup çok yakın arkadaşım olan ve Galatasaray-Kabatas-Koc-Robert-IEL gibi okullardan mezun olan istisnai olmayacak kadar çok fazla arkadaşım var ve bu insanların gerçek anlamda donanımlı olduğunu düşünüyorum ve bu insanlarla okumaktan da memnunum. Bu insanlar gerizekalı olduğundan dolayı 50k'ya girmiyorlar. Sadece bu insanlar değil genel olarak bu durum böyle, sınav sıralamasının kişisel donanımla alakası hiçbir şekilde yok. Atıyorum örnek üzerinden, 100k'ya girmiş adam canavar gibi kitap okumuştur, kültürel anlamda donanımlıdır öbür tarafta ilk 100'e girmiş bir çocukla sohbet bile edemeyebilirsin çünkü sınavın gerekliliklerini yapıp hayatını ona adamıştır, ben böyle bir durumda 100k'ya girmiş adamla okumayı tercih ederdim. Sabancı'ya girmeden önce de boyle düşünüyordum girdikten sonra da fikrim değişmedi. Ben eğer bir insana bakıp da bursu hakkında fikir yurutemiyorsam demek ki sıralama o kadar da önemli değildir. Tabi siz böyle düşünüyorsanız BOUN'da okumanız sizin için daha sağlıklı olur.

Hocam dediklerinizin çoğuna katılıyorum ama ilk 100 e giren adamla sohbet edemiyebilirsin belki çok asosyaldir sadece sınav gereklerini yapmıştır ama bu o çocuğun zaten çalışan biri olduğunu gosteriyo ve okuduğu üniversitede çalışacağının kanıtıdir.Yani bu öğrenci kendini mesleğine adayacaktır.
    Ancak Kabataş dan mezun olup baba parasıyla giren birinin üniversiteyi de çok tinlayacagini dusunmuyom ne de olsa hayatı garanti lisede gelecek kaygısı olmadan 100 k ya giren birinin geleceği için mücadele eden ilk 1kya giren ogrenciden çok farkı vardır.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.