TOGG Hack / Gizli Menüler, Apk yüklemek ?
Merhabalar, TOGG T10X "Android Automotive OS" denilen bir altyapıyı kullanıyor yazılım tarafında ve bu yazılımda bildiğimiz android'in araçlar için customize edilmiş hali.
Bu işletim sistemini yeni nesil arabalarda çok fazla görüyoruz. Volvo, Renault, Polestar, GMC, Ford, Hummer hepsi buna geçiyor yavaş yavaş. Android işletim sisteminin geliştiricisi olan Google bu sistemi 2 şekilde pazarlıyor "GAS" ve "Non-GAS" olmak üzere. GAS'ın açılımı "Google Automotive Services" demek ve bu araçlarda içinde google play store gibi hizmetler ile geliyor. Kötü yanı araç içinde tamamen Google'ın önerdiği ekran boyutlarını kullanmalısınız ve bir kişiselleştirme yapamıyor markalar. Diğeri ise Non-GAS yani TOGG'un kullandığı versiyon. Artısı firmalar bu sisteme tamamen modifikasyon yapabiliyor.
TOGG'da hayli özelleştirilmiş bir versiyon oluşturmuş kendisine bu işletim sistemi üzerine. 2 gün önce TOGG'a ulaşma şansım oldu, kurcalıyorum sistemi. TOGG kendi ayarlar menüsünden APK kurmaya veya ADB protokolüne izin vermiyor. Bu işlevleri nasıl açabiliriz bilgisi olan var mı?
KIA araçlarda "Engineerin Menu" denilen bir ekran var. Bu menü üzerinden APK kurmanın yolları var. TOGG'da bunu yapabilmek için bir yol var mı? Yada bir açık var mı?
Araca USB bağlamanın yolu var mı? Sadece type-c portlarınk görüyorum bunlar data bağlantısı kabul ediyor mu?
Aracın servis kitapçığı var mı sızdırılmış olarak? Eğer yoksa bunu sızdırabilecek bir baba yiğit var mı? Bi okuyup kurcalasam çok sevinirim.
ADB yada Terminal Shell açmanın yolu var mıdır? Demo araçlarda bir shell uygulaması yüklüydü. Yola çıkan araçlarda bu shell'e erişebilir miyiz?
Aklıma takılan sorular bunlar, araç yeni teslim alındı o yüzden henüz pek kurcalayamadım. Azıcık hack yapmak istiyorum. Bilgisi olan veya kurcalamış arkadaşlar yazabilir mi?
silinsin
...
silinsin
...
Turkcell 5G Beta Alımları Başladı.
Merhabalar. Geçtiğimiz hafta net olarak bilemediğim bir gün Turkcell 5G için beta kullanıcıları almaya başladı. Aşağıdaki linkte belirtilen cihazlara sahipseniz "2200" numarasına "5G" yazarak mesaj attığınızda 5G bağlantınız aktif ediliyor.
An itibariyle Bursa'da bulunduğum yerde 5G şebekesi alamıyorum. Türkiye'de nerede aktif nerede değildir bilgim yok. Bu şekilde bir çok kullanıcı denerse belki şebekenin nerelerde olduğuna dair bir bilgimiz olabilir.
Aslında "İstanbul Havalimanı"nda 5G antenleri şebekesi aktif diye hatırlıyorum, eğer elinde bu cihazlardan biri bulunan bir arkadaş test yapabilirse ilk 5G'yi görmüş olabiliriz.
Turkcell Tarafından Açıklanan 5G Destekli Cihazlar Listesi
Destekli Cihazlar:
Huawei P40 / Huawei P40 Pro
Xiaomi Mi 10 / Xiaomi Mi 10T
Pocophone F2 Pro
Redmi Note 10 5G
Bu cihazlar dışında diğer cihazlara destek vermiyorlar. Henüz iPhone 12 ve Galaxy S21 ailesine destek verilmemiş.
"2200" numarasına "5G" yazıp gönderdikten sonra Dijital Operatörüm uygulamasından aldığım ekran görüntüsü. Telefonum "Poco F2 Pro"
Bekçilere Silah Verilmemeli
Bahsi geçen video: https://streamable.com/yaqb98
Şu videoya bakın. Karşıdaki taraftarı susturmak için havaya ateş açıyor bi tanesi, sonra diğerleri düşünmeden tak-tak havaya sıkmaya başlıyor. Ne nişan almak var, ne nereye sıktığını kontrol etmek var. Ya balkondaki bi çocuğu vursalardı, ya karşıdaki taraftarlar silaha müdahale edip ellerinden alsaydı(ki videonun sonlarına doğru bi' tanesi deniyor). Böyle maganda gibi bekçi mi olur?
KİMSEYE OY VERMEK İSTEMİYORUM.
Merhaba dostlar. Bu ülkenin yönetiminin yıllardır çalkantılı ve yanlış yöne gittiğini düşünüyorum. Aynı şekilde, bu ülkede oy vermeye değebilecek bir parti olmadığı düşüncesindeyim. Yıllardır AKP dışında yönetim görmedim, 2000 doğumluyum. Aynı şekilde diğer partilerin oy almayı hak etmediğini düşünüyorum. Bu ülkede çok ciddi bir çift taraflı yolsuzluk, duygusal sömürme, taraflaştırma olduğunu düşünüyorum. Aşağıda aktroll gibi saçma sapan söylemler yapan kişiler umarım olmaz, ciddi yorumlarınızı düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Yıllardır yaşıyorum, büyüyorum, belki aranızda yaşı benden küçük veya büyük kişiler var. Yıllardır gördüğüm kadarıyla bu ülkedeki siyasal partilerin hiç birinin ülkenin yararını, kendi ceplerinden öne koyduğunu düşünmüyorum. Ve aynı şekilde sandıkta boş oy atmanın da bu ülkeye verilebilecek en büyük zarar olduğunu düşünüyorum, ne yapacağımı bilmiyorum. Yıllardır bu ülkede siyaset yapan insanların hepsinin geri kafalı olmasına artık katlanamıyorum, bu fikrim tüm taraflar ve partiler için geçerli. Her seferinde çağ dışı açıklamalar yapıyorlar; her seçim zamanı kimse vaatlerde bulunmuyor; kimse yapıcı bir plan açıklamıyor, hepsi boş spekülasyonlar peşindeler. Hepsi bu ülkenin yararının açıklamalar yapmak yerine, aralarında it dalaşı yapıyorlar. Ekonomi yönetimi şuan berbat fakat ilerleyen günlerde bu ülkenin muhalefet partisi gelse de ben bunun düzeleceğini düşünmüyorum. Şahsen ben muhalefet partisinin yönettiğin bir belediyesinde yaşıyorum ve aynı şekilde iktidar partisinin yönettiği belediyeler gibi yolsuzluklar, haksız kazançlar, haksız iş verimleri bulunuyor. Diyebilirsiniz sen nerden biliyorsun. İnşaat sektörüne yakın bir ailede yaşıyorum ve siyasal partilerin hepsi inşaat sektörü üzerinden üzücü paralar kazanıyorlar. Bu ülkenin geri kafalığıdır. Ülkemiz şehir planından çok, betona para harcıyor. Üretimden çok tüketime harcıyor. Kaliteli harcama nasıl yapılır ülkedeki kimse bilmiyor. Zenginlerimiz yatırım yapmak yerine vurkaç yapmaya çalışıyor ve bence bunun en büyük sebebi şuan yabancı dünya devlerinin buraya yatırım yapmamasıyla aynı sebep, güvenilir bir pazar yok ve bunun sebebi tek taraflı da değil. Bu ülkenin kendi içinde bir kurtuluş savaşı vermesi gerekiyor artık, ülke yönetiminde söz hakkı bulunan herkes ülkeye düşman tavırlar içersinide. Siyasete yıllardır kimse girmiyor, giremiyor. Yıllardır bu ülkede hep aynı isimler, yeni partiler fakat aynı ilkel düşünceler. Bu ülkenin kaliteli siyasetçilere, partilere aç. Hali hazırda bulunan partilerin kaliteli partilerle veya şahıslara değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yıllardır bu ülkenin başında da aynı partinin olmasının sebebinin de muhalefet partilerinin iktidar partisinden daha iyi olmaması olduğunu düşünüyorum.
Birkaç düşüncemi söyledim, lütfen aşağıda trollük yapmayın. Her türlü ciddi yorumunuza ve fikirlerinize aç durumdayım. Teşekkür ederim.
.
.
SİLİNEBİLİR
|
......
|
A1
|
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 865
İkinci El Bölümü Mesajları: 58
Konularının görüntülenme sayısı: 50.402 (Bu ay: 387)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 805 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware