Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (268. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.370
Cevap
75
Favori
598.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Giriş
  • Bu arada fren hidrolik yağı için dot 4 özellikli bir yağ kullanılması tavsiyesini aldım servisten. Castrol dot 4 ler 5oo ml 25 -30 lira civarında. tercih sizin tabi.Ama dot4 olması gerek.

Dediğiniz gibi iki kişi ile bayağı kolay hallolur bu iş. Evden birisini ikna edip yapmak lazım..
    Peki rekorun ucuna hortum falan bir şey koydunuz mu? Yoksa direk dışarı mı attı yağı?
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Lastikleri söktüğüm için rekorun ucuna hortum koymadım. direkt dışarı tazikle atarken sıktım rekoru.. Zaten öncesinde yağ tamamen boşalttığı ve yolda giderken üzerine eklediğim için doğal olmayan yoldan değişim yapmış oldum. O yüzden hortum ve pet şişe ihtiyacım olmadı. 500ml yağ tamamiyle değişim için yeterli oluyor rahatlıkla.
    Havayı aldıktan sonra hemen yıkamacıya gidip bol suyla yıkattım .
    Evden birine de gerek yok yoldan geçen biri de olur. Ben sağ teker için evden birinden yardım aldım. Emin olmak için sol tekerden de alıyım hava dedim. Sol teker için yoldan geçen birinden yardım istedim. Adama frene basmayı biliyor musun diye sordum resmen :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloq -- 14 Ağustos 2018; 0:10:53 >

Yalnız ilk defa benim arabadan gelen seslerin bire bir aynılarını bir videoda gördüm, bir nevi içim rahatladı. 16:05'de kalkış yaparken arka taraftan bir gacırtı sesi geliyor. Devamında yaptığı frenlerde de duyulabiliyor. O ses soğuk havalarda, araba soğukken benden de geliyor. Acaba kaynağı nedir? Amortisör takozu olabilir mi?
    Gözlemlediğim kadarıyla arabanın arka tarafının yukarı-aşağı hareketiyle alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 14 Ağustos 2018; 0:27:28 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Videoda hortumun üst bağlantısı için(direkt hidrolik borusunun bağlantı yeri) iki anahtar kullanıyor biriyle alt kısmını sabit tutuyor( ingiliz anahtarı) diğeri 11 numara rekor anahtarı asıl olayı o yapıyor.rekor anahtarı olması lazım orası için... Ama benim araçta alt kısmını sabit tutmak için anahtara ihtiyaç duymadım çünkü fren hortumunun metalinin girdiği yerde iki tane çentik vardı oraya sabitleniyor kendiliğinden o kısım.. 11 rekor anahtarı ve 14 lokma yeterli. 8 yıldız tahliye rekoru için. bir de metal tutamaçları sökmek için pense..

ses konusunda bişey diyemiyeceğim hocam ;)

Valla başka arabalara binince tat alamıyorum hocam. Atmosferikleri ise saymıyorum bile. Artık çok hantal geliyorlar. Küç0k motorlu turbolular ise virajlı ve rampalı yollarda bitiyor.

İyi bir t4 bulursan kaçırma derim ama 2.0 t4 al hocam bence.

En güzelide yeni arabalarla şakalaşmak oluyor 240 ı öyle görmüştüm mesela ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam maslak 1. Kısımda camcı muzaffer var, bir arkadaş tavsiye etti. Dün uğradığımda yeni kasa a6 ve e serisi yapıyorlardı, kapı içleri sökülmüş vs, içime sindi işçilikleri. Gördüğüm kadarıyla llumar kullanıyorlar, ya sizin dediğiniz gibi arka daha koyu, ön açık olacak ya da tamamını en az koyu olacak şekilde yaptırmayı düşünüyorum. Sadece Perşembe müsaitlerdi, o da bana uymadı, artık bayram sonrasına kaldı.

@nacker, bilgi için teşekkürler. Ben aracı ilk aldığımda ankarada markasını bilmediğim 0/40 bir yağ koyup yola çıkmıştım. 1000km de ciddi yağ tüketmişti. Haliyle bayağı tırsıp bülent ustayı soru yağmuruna tutmuştum, acaba bitik motorlu araba mı aldım diye. “bunlarda çelik segman var, öyle kolay kolay motor bitmez, genelde sadece üst kapak gidiyor” demişti. Biraz sanayi ağzı oldu ama gerçekten bir fark varmış anlaşılan. Ayrıca resmi yağ tüketim oranı vermeniz de iyi oldu, demekki 10k da max 1,5 litre yakması normal oluyor. Peki rodaj için ilgi çekici birşey var mı vida da?

• Bizim buji oringleri kulbutor kapagindanmi degisiyor acaba

Benim 1 ve 2. Silindir de bujide yaglanma var

Bu arada simdi muayeden gectim tek seferde lpg yi islettim 2 sene ugramam artik

son prosedür nasıldı, ek-1 istenmiyor, yeni ruhsat da noterden çıkarılıyor diye biliyorum.
    Rodaj ile ve genel olarak ilgimi çeken diğer maddeleri buraya da ekleyeyim. İleride birisine yardımı dokunur belki.

quote:

Rodaj süreci
    Motor yeni ise veya yenilenmişse (segman değişimi, rektifiye); ilk 5.000 km'lik rodaj sürecinde motor yağı sarfiyatı her 1.000 km. için yaklaşık 1 litreye kadar çıkabilir.

Rodaj ile alakalı başka bir bilgi bulamadım.

quote:

Motor çalışırken bir miktar yağ tüketimi normaldir. Yağ tüketimi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir:
     Motorun durumu (motora ne kadar iyi bakım yapıldığı)
     Tıkalı veya hasarlı hava filtresi
     Sürüş koşulları - fazla yük veya aşırı rölantide çalıştırma
     Yağ cinsi ve viskozite
     Silindir hacmi - genellikle büyük motor küçük motordan daha azla miktarda yağ tüketir
     Motor gücü - daha güçlü motor, daha az güçlü motordan daha fazla yağ tüketir
     Yağ seviyesi - çok yüksek yağ seviyesi (seviye çubuğu üzerindeki maksimum işaretinin üzerinde), yağ tüketiminin artmasına neden olur.

quote:

Müşteri, otomobilin aşırı miktarda yağ tükettiğini belirtirse, düzeltme işlemi yapılmadan önce aşağıdaki kontroller yapılmalıdır.
     Müşteriye sürüş şartlarının neler olduğunu sorunuz (bkz. Yağ tüketim testi:Yüksek yağ tüketiminin genel nedenleri )
     Yağ kaçakları olup olmadığını kontrol edin
     Karter havalandırmasının bloke olmadığını kontrol edin
     Motorda doğru seviye çubuğunun bulunduğunu kontrol edin. Seviye çubuğunun mümkün olduğu kadar aşağı bastırılmış olduğunu kontrol edin
     Yağı ölçerken, otomobil düz bir zeminde park etmiş olmalıdır. Motor yolda (rölantide değil) normal çalışma sıcaklığında 30 dakika süreyle sürülmelidir. Sonra, yağ seviyesini not etmeden önce, motor 15 dakika bırakılmalıdır.

quote:

Yüksek yağ tüketiminin genel nedenleri
    Aşırı dolum
    Yağ önerilen maksimum seviyenin üzerinde doldurulmuş ise, yağ silindir duvarlarına karşı zorlanır ve karter havalandırmasından atılır. Yağ seviyesi, seviye çubuğu üzerindeki maksimum işaretinin
    üzerinde doldurulmamalıdır!

Yağ cinsi
    Volvo'nun önermediği bir yağ cinsinin kullanılması, yağ tüketiminin artmasına neden olabilir. Yağ çok ince ise, daha fazla miktarda uçucu moleküller içerir. İnce yağ, yüksek sıcaklıklarda silindir duvarlarında kapsamlı bir yağ filmi sağlamakta güçlük çeker. Bu, motor aşınmasında artışa ve yağ tüketimi artışına neden olur.

Sert sürüş
    Uzun süre ve sürekli yüksek motor devrinde (RPM) sürüş, yüksek motor sıcaklığına neden olur. Yağ incelir ve tüketim artar. Yüksek motor devrinde (RPM) viraj dönme, yağ tüketiminin artmasına neden
    olacak şekilde yağın silindir bloğunun yan tarafına ve silindir duvarlarına karşı baskı yapmasına neden olur.

Dağlık arazide sürüş
    Düzenli olarak çok sayıda ve uzun süreli motor freni de yüksek motor sıcaklığına neden olur. Emme borusunda artan negatif basınçtan dolayı silindirlere daha fazla yağ emilir.

Rölanti
    Motorun uzun süre çalışarak kısa mesafe kat ettiği, otomobilin şehir içi trafik koşullarında sürülmesi, yağ tüketiminin artmasına neden olmamakla birlikte, yağ tüketiminin kat edilen mesafeye oranı yanılmaya neden olabilir.

İklim
    Sıcak iklimlerde, motorun yüksek sıcaklıkta daha fazla çalışmasını gerektirir. Bu, yağ tüketimini arttırır.

• LordMayros kullanıcısına yanıt
    Evet egzantrik milleri de külbütör kapağına bağlı oluğundan triger, vvt falan hepsi sökülecek.

Benim de 4. silindirde buji yuvasında bayağı yağ vardı. Peçetelerle vs. hepsini emdirerek temizledim. O zamandan beri bir daha yağlanma olmadı. Bence önce iyice temizleyin, yağın nereden geldiğine emin olun. Belki bakım sırasında etrafa sıçrayan yağ oraya akmıştır.
  • Güzel bir T4 modifikasyon konusu buldum. Özetle önce basit şeyler, chip tuning, egzoz, viraj demirleri, manifoldlar, diferansiyel falan. Eğer yanlış anlamadıysam yapılan tuning motoru fakirde bıraktığı için birinci silindir bir süre sonra kol çıkartıyor, blok parçalanıyor.
    Başka bir T4 alıp motorunu, güçlendirilmiş biyel kollarıyla beraber ona transfer ediyorlar. 850 volanı ve debriyajı, coilover vs. derken. Sonunda arkadaşlarla toplaşıp Nurburgring'e.
    Bize çok uzak geliyor böyle şeyler.
    Konu:
    www.pistonheads.com
    T4 Marks Volvo S40 T4 build - Page 1 - Readers' Cars - PistonHeads
    https://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&f=47&t=958982&i=0

@goodorevil konunun 2. sayfasının altlarına doğru çift kütleli volandan tek kütleli 850 volanına geçiş yapıyorlar. Fotoğraflar da mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 14 Ağustos 2018; 15:58:57 >

• Hocam ek 1

Ruhsatin muayeneli yapragi

Egsoz karti

Ucude kalkmis

Lpg cinin verdigi dosyayi verdim birde muayeneye girmedrn egsoz pulu aldim

Muayeneden cikip ayni evraklari verdim 137 tl karsiligi yeni ruhsati verdi

227 muayene

55 egsoz

137 noter

Maliyet toplami

Orijinalden alıntı: nacker

Güzel bir T4 modifikasyon konusu buldum. Özetle önce basit şeyler, chip tuning, egzoz, viraj demirleri, manifoldlar, diferansiyel falan. Eğer yanlış anlamadıysam yapılan tuning motoru fakirde bıraktığı için birinci silindir bir süre sonra kol çıkartıyor, blok parçalanıyor.
    Başka bir T4 alıp motorunu, güçlendirilmiş biyel kollarıyla beraber ona transfer ediyorlar. 850 volanı ve debriyajı, coilover vs. derken. Sonunda arkadaşlarla toplaşıp Nurburgring'e.
    Bize çok uzak geliyor böyle şeyler.
    Konu:https://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&f=47&t=958982&i=0

@goodorevil konunun 2. sayfasının altlarına doğru çift kütleli volandan tek kütleli 850 volanına geçiş yapıyorlar. Fotoğraflar da mevcut.
    Hocam bu gidişle ben volan falan değiştiremeyeceğim. Şimdilik baskı balatanın ömrünü doldurmasına planlamıştım ama dolar ve euro uçunca sanırım 5000 TL baskı balata volan değişimi çok da cazip gelmeyecek. Ne olacak ben de bilmiyorum inanın.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

190 meselesi benim de aklımdaydı ve denemeye çıktım.
    Yola girer girmez kökledim ama hiç yapmadığı şekilde 140'da kesildi araba, arıza ışığı yanıp sönmeye başladı. Misfire'ı işaret ediyor bu.
    Şehir içine girip tekrar döndüm, tekrar bastım bu sefer teklemedi. İlk bastığımda belki motor tam ısınmamıştı, ona yordum. Ondan sonra bir daha tekleme yapmadı ama bu sefer de 180'de tıkandı. Halbuki daha önce 190'da kalıyordu.

Gel gelelim park ettikten sonra boşta bir kaç kere gaz verip bıraktım. Çok belirgin değildi ama egzozdan bir iki kere patlama sesi geldi gibi. Otobandan çıktıktan sonra yani egzoz borusu iyice ısınmışken gelmiş olması da manidar. Bu da tamamen gerçekleşmemiş yanmayı yani zayıf ateşlemeyi işaret ediyor.

Ateşleme sistemi tamamen yeni, bildiğiniz gibi. Ama hala arada bir misfire kodu alıyorum, çoğu zaman kısa süre sonra kendi kendine söndüğü için umursamıyordum. Bir kere de vuruntu sensörü hatası aldım, ama bir daha gelmedi.
    Acaba benim vuruntu sensörü bozuk da, ECU'ya yanlış bilgi gönderip gaz mı kıstırıyor?

Kafama takıldı şimdi bu.

Hocam afr den sonra motor ışığı yandı mı hiç. Hafta içi ben de ayarlatacağım. Benim muayene 10. Ayda bir ay daha bekliyeceğim. Millet sıfır araca yaptırıp 3 yıl sonra işletiyormuş. O da garip bir durum tabi..

Afr den sonra 500km bindim hic ariza isigi felan yanmadi gayette iyi oldu

@nacker hocam vuruntu sensoru hatasi bende bir kere V40 almistim sonra parcaciya sordum daha bozulanini gormedim hicte satmadim dedi bence cok cok dusuk bir ihtimal

Tekleme atesleme yeni ise ya bobin kablosundan yada benzin pompasindan yapar ama pompada yeni sizde cok dusuk ihtimal ecu diyecegim ama hic olanak vermiyorum

Ben pompanin bar ini olcturun derim

Yani tekleme atesleme yakit yada subab ayari ile alakali burada en zayif halka pompa :)

Benim 190 olayinda

Lpg de denedim ben ayrica 3 yetiskin var arabada bagajda ayrica 100kg yük vardi ayrica standartta olmayan lpg kitinin tankin agirligida vardi

Ama bunlar engel degil 200km hizi gormesi lazim bu meretin

Obd cihazi gelsin 0 100 ve 200 kaydi yapacagim

Desenize bir AFR ayarı da bana lazım. Bu tekleme olayı dip gaz yaptığım zaman gerçekleşti, Yani motorun maksimum benzine ihtiyaç duyduğu anda. Bu da aslında pompa ihtimalini artırıyor ama o da daha bir senelik üstelik uyduruk da değil walbro marka. AFR cihazına bağlayınca dip gazda benzin mi yetmiyor hemen ortaya çıkar.
    Valla çok ilginç bu araba.

Şu 300 bin km psikolojik sınırı dolsun motora bir çeki düzen vermem gerek. Emme manifoldunun iç çeperleri kurum doluydu. Onları temizlemek istiyorum. V kayışı kötü gözükmüyor ama o zamana kadar dolar/euro düşerse o da yapılacaklar listemde. Daha sonra enjektörleri test ettirmem gerek. Belki hepsinin ayarı birbirinden farklıdır.
    Şanzıman yağı da araç 300 bine gelince 35-36 bin km yapmış olacak. O da listemde.

Yine tamamen dövize bağlı olarak üst radyatör hortumunu değişmek istiyorum. Fabrikada takılan hortumla 300 bin km yapmak bana pek iç açıcı gelmiyor .

Bu arada orijinal filtre 112, üst radyatör hortumu 680 lira olmuş. Parçalar dolardan daha fazla değer kazanmış sanki

• Suan parca almak hiç mantikli degil

Adamlar hiç zam yapmiyor suç bizim dolar kurundan kaynakli

Biraz duzelene kadar beklemekte fayda var

Benimde listemde pcv var ama benim parcadan ziyade isciligim fazla kendimde pek gözüm yemediği için savsakliyorum

Bende 3 gundur aux la ugrasiyorum bir turlu arduino yu calistiramamistim sonunda hallettim sizin le ayni yere ayni kucuk jak tan taktim on numara oldu

Bu sefer hava yag ve poleni bosch aldim ben 10k sonra filtrenin fotosunu koyarim bakalim almanlar nasilmis

Dövizler düşüşe geçti inşallah yıl sonuna kadar en azından eski seviyelerine çekilirler. O zaman bayağı rahatlarız.

Aynen PCV'de işin büyük kısmı işçilik. Hoş gerçi PCV kitini komple alsanız artık işçilikten pahalıya gelecek.
    Bence PCV işini yağ bakım zamanına denk getirin. Eğer karterdeki delikler tıkalıysa büyük ihtimalle karteri açmak gerecek. Doğal olarak yeni yağ gerekecek. Ben zamanında o hataya düştüm daha 6 bin km olmuşken tekrar bakım yapıldı araca.

Bu arada eğer sizin PCV kötü durumdaysa yağ çubuğunu çok hafif yukarı çekerek kullanabilirsiniz. En azından oluşan yüksek basıncın kaçacağı yer olur, contalara falan zarar vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 14 Ağustos 2018; 23:47:58 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.