Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (267. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.370
Cevap
75
Favori
598.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Giriş
  • Bende hayret ediyorum ama Benim far yikama çalisiyor

Nazar değmesin

Ben opsiyonlardan bir tek bardakligi isterdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bende listedekilerin bir kısmı var zaten, sadece spoiler bazen kafa karıştırıyor. çok pahalı değil hatırladığım kadarıyla, buradan da alınabilir. bir ihtimal ileride, ama spoiler olacaksa en azından bbs jantlar da olmalı

yeni nesil siyah panjuru çok begeniyorum ama sanki gri ve füme renklere daha çok yakışıyor. bizim bordo renge bakınca krom daha bir ağır gösteriyor.

şeytan diyor(du), bin burdan hem avrupa turu yap, hem de alex donatsın arabayı ama ne yazikki geride kaldı artık o günler. şu far yıkama için deliksiz kapak orjinalde var mı, bulunabilen bir parça mı?

• ersin310 E kullanıcısına yanıt
    VIDA'yı kurcalarken parça listesinde deliksiz kapak vardı diye hatırlıyorum. Ama bulmak illaki sıkıntı olacaktır.

Jantlar mükemmel. BBS konusunda haklısınız, özellikle çap 17'ye çıkınca, daha güzel oturmuş.
    Yalnız aklıma takıldı 17 inç sığıyor muydu bizim arabaya? 16'da bile sıkıntı çıkabiliyordu sanki.
    Gerçi volvo kendisi yapmış, elbet sığacak, nasıl soruysa

Panjura o açıdan bakmamıştım. Evet krom bu renge daha çok yakışıyor gibi. Beni arkadan çok ön spoiler cezbediyor. Ama orijinal olacak. Piyasadaki uçuk kaçık modellerden değil.

Mesajlaşırken mevzu tofaşlara geldi. Tofaşlara antika gözüyle bakıyoruz diye biliyormuş. Yok dedim, burada ucuz olduğu için rağbet görüyor. Bu sefer ne güzel yeni arabalara para verip dış borcunuzu artırmıyorsunuz vs. dedi. İki tane kaza fotoğrafı atınca hemen değişti fikri

Bu arada krom farların içini sprey boya ile boyayıp siyaha çevirebilirsin dedi. Detaylarını sormadım, bir ara soracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 13 Ağustos 2018; 12:26:50 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

• nacker kullanıcısına yanıt
    ben de orjinalde en büyük 16 inç var diye biliyordum, grupta bu arcadia yı görünce 17 de olduğunu öğrendim. bir şekilde sığıyor demekki, hatta 18 takan bile gördüm. muhtemelen yanaklar 30'a kadar düşüyordur, yoksa kurtarmaz gibi.
    bana göre 15 ekonomik-konforlu, 16 hem görseli hem sürüşü güzel, 17 fazla sportif-sert, 18 ise gereksiz

ben önde spoiler olduğunu görmemişim bile güzel duruyormuş hakkaten. ön-arka spoiler, bbs jant (mümkünse arcadia) bizim aracı bambaşka yapıyor.

tofaş konusu iyiymiş, adamın her 2 yönde de düşünce şekli süper. keşke bizim şahinciler de bu gözle bakabilselerdi olaya :) çocukluğumda bizde de şahin vardı, birçok açıdan vasat bir araç ama mazimiz olduğundan mıdır bilmem orjinal kalan tofaşları hala beğenirim

siz alexle bağlantıyı iyi yakaladınız, bence alexin türkiye şubesi olun. sonuçta bizim arabalara aksesuar yok buralarda, tek parçacımız da znt, baya işimiz düşer size

Sonuçta adam parçacı değil, bir şey isteyince hurdalıklar falan arayıp buluyor bir şekilde. Seri ithalata geçersek gümrük - vergi memuru artık her neyse hemen peşimize düşer. Alex'e de ceza kesip alıcı ödemeli gönderir bizimkiler
    Yalnız ben şimdiden çekinmeye başladım. İkinci el araç parçası getirmek yasak diye biliyorum. Hadi bugüne kadar enjektör, MAF falan geldi, ama bunlar ufak şeylerdi. İnşallah içi parça dolu koli gelince sıkıntı çıkmaz.
    İstersen açıklama kısmına ürün iadesi falan yazayım dedi. Aman dedim şimdi bizimkiler sen ne sattın da iadesini alıyorsun diye sorarlarsa kalakalırız, hediye yaz dedim.
    Böyle bir durumda en mantıklısı yine kişisel hediye olarak göndermek olur herhalde. Ücreti de vergi sınırının hemen üzerinde yazdıracağım, dikkat çekmesin. Memur, ağır koliyi görüp üzerinde 5-10 dolar yazarsa şüphelenir doğal olarak.

Altı üstü hız sabitleme için çektiğimiz çileye bak. Türkiye'de bulabilsem hiç uğraşmazdım açıkçası. Ama burada çıkma parçaları geçtim CC olan s40 bulmak bile zor.

Ha bu arada telefon ithal etmenin yasak olduğunu benden öğrendi. Bayağı şaşırdı. Onlarda yokmuş öyle şeyler. SIM kartı bile anonim olarak bakkaldan falan alabiliyormuşsun.
    Yunanistan'a verdi veriştirdi. Orada yaşayan akrabaları varmış, arada bir gidip geliyormuş. Türkiye oradan daha iyi diyor.
    Bu arada İNgilterenin gümrük sınırı da 18 sterlinmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 13 Ağustos 2018; 14:14:43 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

Şu konulardaki parçalara ve fiyatlarına bakar mısınız. İnanılacak gibi değil. Sterlin 3-4 lira civarı olup, gümrük sınırı daha yüksek olsaydı en ufak vidasına kadar dışarıdan alırdım.
    www.volvoforums.org.uk
    S/V40 parts (Arcadia, ARB kit, 1.9D Head Gasket) - Volvo Owners Club Forum
    https://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=284547

www.volvoforums.org.uk
    V40/S40 Volvo floor rubber floor mats - Beige - Volvo Owners Club Forum
    https://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=281405

www.volvoforums.org.uk
    T4 fuel rail & injectors - Volvo Owners Club Forum
    https://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=285017

www.volvoforums.org.uk
    Top Mounts for S or V40 phase 2 - Volvo Owners Club Forum
    https://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=284823

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 13 Ağustos 2018; 14:19:34 >

Şu zamanda bu işi ticarete dökseniz, değil sizi alexi bile bulur, burnundan getirirler valla siz nasıl bir yerde yaşıyorsunuz der alex
    Bence de gift olarak göndermesi mantıklı. Yalnız limitin üstünde yazması iyi mi kötü mü bilemedim, ben olsam altında bırakırdım herhalde. 2 türlü de risk tabii. Kablo, switch vs. birkaç parça birşey değil miydi, büyük bir paket mi oluyor hepsi?

Bu arada son gönderdiğiniz link asabımı bozdu, 1-2 parçanın fotoğrafına baktım, direkt kapattım konuyu bu nedir, nasıl rakamlardır, burasıyla karşılaştırınca sanki 15 yıllık giriş seviyesi volvo değil de süper lüks bir arabaya biniyoruz. Neyse buna da şükür, en azından hala bakımlara, yakıta paramız yetiyor..

Şu şekilde:

Bu sene başında benim tekleme probleminden bahsettiğimde enjektörlerin de konusu açılmıştı. İstersen bulayım dedi, gerek yok dedim ama bir yerden denk gelmiş. Eğer kargo ağırlığı 2 kg'ı geçmezse onları da gönderecek.
    25 euro yazarsa bana ekstra maliyeti 40 lira gibi bir şey olacak. Hem devletime biraz daha vergi ödeyerek katkıda bulunmuş olacağım(), hem de bana kalırsa gümrükte takılma riski azalır. Zaten vergi çıkacak diye içine hiç bakmadan geçirirler belki.

Parça konusunda bizimle aynı yaştaki mercedes falan ne durumda acaba? Eminim onların yan sanayi seçeneği, çıkma stokları daha iyidir. Volvo binmek MB'den daha zor olacak bu gidişle, işe bak.

Evet, bayağı bir malzeme varmış :) kalem sayısı fazla bir defa. Umarım dediğiniz gibi sorunsuz geçer, hem devlete de yardım etmek lazım bu aralar şaka bir yana, limitin üzerinde olup vergi yansıtılmamış vakalar da gördüm, şansınız varsa böyle de denk gelebilir.

Bizim yedek parça işini karşılaştırabilecek başka bir araç yok şuaralar etrafımda. Yine de nivayı örnek vereyim de moraliniz bozulsun bayram sonrası bayağı bir ağır bakıma girecek, oyüzden geçenlerde maslak sanayide bizim nivacıda aracı lifte alıp fiyat çıkarttık. Liste çok kabarık da, kabaca büyük parçaları yazayım. Baskı-balata, orjinal transşaft, komple ön-arka fren sistemi (disk, balata, fren merkezleri vs), komple ön-arka takım (bunların bağlantıları çok parçalı, her tarafta bir askı kolu var), toplam 2000tl s40'ı satıp lada vega almayı düşüneceğim bu gidişle

Son olarak hatrı sayılır sayıda bmw 3 ve 5 (e39 ve e36 kasa) toparlayıp satan yakın bir arkadaşım, bmw de 10 farklı marka-kalitede yan sanayi parça bulursun demişti. “ben alıp satmak için bile volvoya binmem, riski büyük” diyordu. Ayrıca benzin basınç regülatörü, vvt, motor kulağı vb. Kronik sayılabilecek ve çok pahalı parçalara bayağı bir şaşırmıştı, bmw de kronik bile olsa ucuza çözülüyormuş. Merso da durum nedir bilmiyorum.

• Konusu geçmiş ama ben 240 gördüm benim arabayla. Hafif rampa aşağıydı. Yol olsaydı 260 rahat görürdü. Düzde 240 geçmez heralde.

Şirketin pclerini internete kapattılar eskisi kadar yoğun giremiyorum artık foruma

Bu araçların kronik sıkıntıları da aslında tek seferlik sorunlar. 250 bin civarına yaklaşınca bahsettiğiniz arızalar nüksediyor. Tamir ettirince bir o kadar daha yürüyorlar. Ama parça fiyatları çok koyuyor.

Bu arada motor kulağı sıkıntısı nasıldı tam olarak?

Ben kronik sorunlara Fransız kalıyorum hala. VVT kasnağı tertemiz, benzin geri kaçırması yok. Motor kulağı sorunu varsa da, farkında değilim

Belki de eski sahibi tamir ettirdi bilemiyorum. Aslında kasnağın üstünde tarih yazıyordur bir ara bakayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bullbaba

Konusu geçmiş ama ben 240 gördüm benim arabayla. Hafif rampa aşağıydı. Yol olsaydı 260 rahat görürdü. Düzde 240 geçmez heralde.

Şirketin pclerini internete kapattılar eskisi kadar yoğun giremiyorum artık foruma
    Sende gör bi zahmet yavuz hocam

Hem litre farki var ustune birde turbo var

Saka bir yana turbosuz volvo volvo degil demisti birisi hakli galiba

Suan 2.0 T4 arayisindayim inceden :)

Adem keyfe biniyoruz basincada gitsin

Motorda pahalı olan 2 takoz var. Şanzıman takozu, belirtileri kendine özgü, anlaması çok kolay. Hareket halinde belli devirlerde uğultu-titreşim yapıyor, geçen sene 600tl civarıydı. Şuan sağdaki takoz gidici, o da yolda ve boşta rölantide sorun yok, ama rölantide vitesteyken içeride bayağı titreşim oluyor. 2-3 hafta önceki fiyatı 800tl idi, yan sanayisi yok. Şanzıman takozu yanlış bilmiyorsam 98-04 tüm modellerde ortak, sağdaki makyajlılarda pahalı ve muadili yok. Diğer modellerde 300-500tl arası birkaç çeşidi var.

Anladım fakat bende bu belirtiler yok.

Acaba bütün takozları ufak bir servet bağlayıp keyfine değiştirsek motor daha bir izole hale gelir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 13 Ağustos 2018; 17:47:38 >
    Büyük ihtimalle daha izole olur hocam, yalnız 2 parçaya hatrı sayılır para odeyınce ne kadar mutlu olursunuz bılmem zamanla sertlestıklerı için, bir de içten yırtılmalar başlıyor, iyice ömrü dolmadan değiştirmek de fayda eder.

Bugün cam filmi için randevu alayım dedim ama bayram üstü yoğunmus ortalık. Bayram sonrası da ben vazgeçerim herhalde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz siz olun fren hortumu değişirken rekorları çok sıkmayın;)

değişmesi çok basit 10 dakikanızı alıyor. 5 dakikada hidrolik yağının havasını alma toplamda 15 dakika. ( fren hidroliğini hiç bir şekilde araba boyasıyla temas ettirmeyin direkt boyayı kaldırıyormuş)

Şimdi asıl konuya gelecek olursak hortumun yuvarlak olan ucuna bir rekor vida giriyor. Fren merkezine sabitliyor ucunu ve içi delik olduğundan yağ akışını sağlıyor.

Ben bu rekoru çok sıktım ve kırıldı.

Pazar pazar sanayi yoluna düştüm. Rekor vida satışı yapan Bi dükkanı cepten arayıp adamı dükkana getirdim resmen. Ama parçayı bulamadık. Yalova sanayi genel anlamda yardımsever geldi gözüme açık olan 3-4 dükkan ama hepsi yardımcı olmak için uğraştı.brlikte vida aradık felan.. Allahtan açık bir tornacı buldum da yaptırdım vidayı...

Parça bu arkadaşlar aklınızda bulunsun ;) tabi tepesi bu. içeri giren dişlerinin olduğu kısımı kaybetmişim. zorlamadan hafifçe sıkıp bırakmak gerekiyor.

Nereden almaya çalıştın ne yaptırmayı planlıyorsun hocam

Arabayı getirdiniz mi peki? Kaçak ihtimaline karşı bir süre takip edin hidrolik sıvısını ve hortumu.
    Ayrıca eğer orijinal/iyi kaliteli bir rekor denk gelirse bence onu da değiştirin. Sonuçta fren basıncını taşıyor, her ne kadar iyi işçilik olsa da sonuçta amacından farklı bir vida kullanıyorsunuz.

Zahmet olmazsa fren havasını nasıl aldığınızı özetleyebilir misiniz? Bir ara fren yağını değiştirmeye niyetlenmiştim ama fren hava alma rekorlarına uyan hortum bulamayınca vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 13 Ağustos 2018; 20:51:37 >
  • VIDA'da yağ tüketim ile ilgili detaylı bir sayfa buldum. Türkçe versiyonu geri yükledim yani bütün içerik Türkçe. Yağ eksiltmenin sebepleri, nasıl kontrol edileceği, rodaj bilgisi vs. anlatılıyor. Dikkatimi çeken bir kaç bölümü alıntıladım

quote:

1999 model yılı dahil olmak üzere atmosferik motorlar için ve 2000 model yılı dahil olmak üzere turbo yüklemeli motorlar için yeni ve geliştirilmiş bir piston segmanı tipi sunulmuştur. 2000 model yılı dahil olmak üzere, aynı piston segmanları hem atmosferik ve hem de turbo yüklemeli motorlarda kullanılmaktadır. Yeni piston segmanları bulunan otomobillerin, her 1000 km için 0,05- 0,15 litre yağ kullanacağı beklenebilmektedir. Daha önceki piston segmanları motor Bulunan otomobillerin, her 1000 km için 0,10- 0,20 litre yağ kullanacağı beklenebilmektedir. Motor her 1000 km mesafede 0,4 litreden daha fazla yağ tüketirse, yağ tüketimi probleminin silindir kapağında, karter havalandırmasında veya piston segmanı ile manşon yüzeyinde olup olmadığını kontrol etmek için aşağıdaki kontrollerin yapılması gerekir.

Ayrıca ilginç olarak herhangi bir sebepten dolayı motora rektefiye yapılırsa, şayet kompresyon değerleri düzgün ve segmanın kendisinde sıkıntı yoksa, kompresyon segmanını değiştirmeyin diyor.
    PDF:

GittiGidiyor
    ŞEFFAF HORTUM 8MM ŞEFFAF HORTUM 10MM BİRİNCİ KALİTE BENSU PENDİK Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/seffaf-hortum-8mm-seffaf-hortum-10mm-birinci-kalite-bensu-pendik-363671372

Aradığınız hortum bu olabilir. 8mm olanı olur çünkü hava rekorunu 8mm anahtarla açıp kapatıyorsunuz.bol gelirse bir tane plastik cırcır kelepçe yapıp sıkabilirsiniz.

Hava almadan önce lastiği çıkarmak faydalı olur. rekora ulaşım kolay hem de çıkan yağı görebiliyorsunuz.ve lastiğin içine balatalara felan bulaşması da sıkıntı. Diske felan bulaşırsa hemen silmek ve suyla yıkamak lazımmış.

Ben çıkan yağı görebilmek ve boya kaportaya zarar vermesin diye lastikleri söküp sağa sola tam çevirdim direksiyonu. Ön iki tekerden aldım.

Araba çalışır durumda iken(malum bizde vestenhaus a hava girişi oluyor fren pedalına basılı iken öyle bir mantık yürüttüm) biri içeriden freni pompalıyor rekoru açıyorsun yağ gelmeye başlıyor. Hava varsa fren pedalı sertleşene kadar pompalıyor içerideki. Rekorun ucuna yağ geldiğinde fren sertleşiyor zaten. tekrar basıldığında baya tazikli dışarı atıyor yağı. Üstten doldurup aynı şekilde devam edebilirsin yağ değişim için. . Yağ şeffaf renginde çıkana kadar tekrarladım ben. Bu arada yağ rekor dan fışkırırken sıkıyorsun rekoru, havası bu şekilde alınmış oluyor. İçeride frene basan freni diplediğnde yağı attığı için o an kapamak lazım mantıken pedal geri yukarı çıkarken rekordan hava çeker.

Getirdim arabayı dün 14:00 da değiştirdim parçayı tamamen. 20:30 gibi yola çıktım o arada bir iki yer dolandım tabi. Frenleme olarak sorun yaşamadım. Değişim yaptıktan sonra güzelce yıkattım lastik içlerini. Park ettiğim yerlerde baktım sürekli sızıntı var mı diye olmadı her hangi bir sızıntı. Sızıntı olsa frenden de anlaşılıyor yolda giderken. Bugün öğleden sonra verdim servise. O zamana kadar yoktu. Serviste değişim yaptırdım zaten diğer bütün hortumlarla birlikte rekoru.

Değişimden önce izlediğim video ;)

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.