Şimdi Ara

S tronic - Tiptronic / Hangisi sorunsuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi şanzıman daha sıkıntısız arkadaşlar? Dsg alt yapısını kullanıyor diye biliyorum s tronic olanın. Dsg de malum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Stronic çift kavrama şanzıman. Ama tiptronik şanzıman tork konvertörlü bir şanzıman.

Şunu izah etmeden geçmeyeyim. Türkiye'de tiptronik ile ilgili çok bilgi kirliliği var. Çift kavramalı ve robotize mekanik şanzımanları da tiptronik diye addedenler var. Tiptronik manuel müdahale imkanı sağlayan tam otomatik şanzımandır esasen. Ama manuel müdahaleye olanak sağlayan tüm otomatik şanzımanlara tiptronik deniyor Türkiye'de. Bu yanlış. O yüzden ilanda tiptronik yazıyorsa inanmamak işin aslını öğrenmek lazım.

Büyük oranda tork konvertörlü şanzımanlar daha dayanıklıdır ama marka model bazında sorunlu üniteler olabilir, o yüzden o topa girmiyorum.

Sözü edilen araç hakkında bilgi sahibi değilim. Bilen arkadaşlar yazacaklardır...
  • Takip

• Stronic te hangi motordan bahsediyoesunuz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Audi 40/45/50/55 TDI serisi. TFSI var birde.

Bazıları Tiptronic biliyorum da şimdi karıştırdım biraz. Audi her ülkede farklı motor koymuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 4 Kasım 2018; 17:32:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiptronic cvt dir. Dsg ile alakası yoktur.

Stronic çift kavramadır. Dsg ile aynı yapıdadır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stronic çift kavrama şanzıman. Ama tiptronik şanzıman tork konvertörlü bir şanzıman.

Şunu izah etmeden geçmeyeyim. Türkiye'de tiptronik ile ilgili çok bilgi kirliliği var. Çift kavramalı ve robotize mekanik şanzımanları da tiptronik diye addedenler var. Tiptronik manuel müdahale imkanı sağlayan tam otomatik şanzımandır esasen. Ama manuel müdahaleye olanak sağlayan tüm otomatik şanzımanlara tiptronik deniyor Türkiye'de. Bu yanlış. O yüzden ilanda tiptronik yazıyorsa inanmamak işin aslını öğrenmek lazım.

Büyük oranda tork konvertörlü şanzımanlar daha dayanıklıdır ama marka model bazında sorunlu üniteler olabilir, o yüzden o topa girmiyorum.

Sözü edilen araç hakkında bilgi sahibi değilim. Bilen arkadaşlar yazacaklardır...

• S tronic desegenin laciverdi. Multitronicler tam otomatik.

Tiptronic dediğin manuel kontrole izin veren otomatik şanzımanlar robotizelerden tam otomatiğe günümüzde bir çok araç bu imkanı veriyor. Yani karıştırılan bir mevzu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Kasım 2018; 14:15:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    S tronic vites tam otomatik mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Tiptronic cvt dir. Dsg ile alakası yoktur.

Stronic çift kavramadır. Dsg ile aynı yapıdadır
    Tiptronic ile cvt bambaşka iki mekanizmaya sahip şanzımanlar tiptronik tam otomatiktir(zf-active select-eat8) gibi.yanlış bilgilendirmeyiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Capulcu M -- 4 Kasım 2018; 14:21:18 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Multitronic tam otomatik değil cvt’dir

• quote:

Orijinalden alıntı: Capulcu M

Tiptronic ile cvt bambaşka iki mekanizmaya sahip şanzımanlar tiptronik tam otomatiktir(zf-active select-eat8) gibi.yanlış bilgilendirmeyiniz

Alıntıları Göster
    Adam audideki karşılıklarını sormuş ? Aslında onun tiptronic demeside yanlış audide şuan 2 şanzıman kullanılıyor stronic ve MULTITRONIC. Arkadaş s tronic mi multitronicmi diye sormak istemiş.

Multitronic cvt şanzımandır. Audinin tam otomatik konvertörlü şanzımanı yoktur kullanmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Vardır, senelerce 3 ayrı şanzımanla satıldı Audi'ler, quattro modellerde tiptronic, bazı fwd'lerde motora göre hem multitronic, hem tiptronic, 2008 sonrası jenerasyonla beraber ise quattro modellere Stronic geldi.

Stronic'ler çift kavramadır, multitronicler Cvt, tiptronic ise manuel müdahaleye imkan veren tork konvertörlü otomatik. Audi'deki 3 şanzımanda sorunsuz değildir ancak son dönem tiptronicler (B8 A4'ten sonra da kullanılmaya devam eden) ve Dq500 Stronicler en sağlam olanlardır.

Tiptronic'de Porsche'nin lisans sahibi olduğu bir terim. VW gruptaki diğer markalara kullanım izni veriyorlar.
  • Audi A7 konfigürasyon uygulamasını ülke ülke yapınca farklı motorlarda farklı şanzımanlar çıkıyor. TDI dizel bunu biliyorum.

Dsg yapısı var denilen S tronic'te güç artışı aynı motora göre fazla geldi gözüme. Sıkıntılımı bunlar diye sormak istedim. Buyrun kendinizde bakın.

www.uk.audi.com
    Engine > Audi A7 Sportback > A7 > Audi configurator UK
    http://www.uk.audi.com/uk/web/en/models/a7/a7-sportback/engines.html

• Gönderdiğin linkte aynı motor için iki farklı şanzıman tipi yok. Farklı motor, farklı şanzımanla kullanılmış.

Stronicte güç artışı diye kastettiğin şeyi anlamadım...

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Power(PS) güç demek değil mi?

Ha 50 TDI ha 55 TDI. Ne fark eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

Power(PS) güç demek değil mi?

Ha 50 TDI ha 55 TDI. Ne fark eder.
    55 tfsi, benzinli motor.

Kör olmuşuzda haberimiz yok be hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

Kör olmuşuzda haberimiz yok be hocam.

• Tiptronik adıyla bazı modellerse zf8 kullanıyor audi. Vw nin bazı modellerindede zf8 var. Vw touareg, amarok. Audi q7 vs.

Değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.