Şimdi Ara

RX 6800 XT vs RTX 3080 KAFAYI YİYECEĞİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu vram muhabbeti de sıktı.

    Yetmeyeceğini bilse Nvidia 2gb daha koyardı, 2 tane bellek slotu boşta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar paraları versem 16-20Gb Ram isterim.8GB-10Gb Ram ver 10000 Lira bana mantıklı gelmiyor.

  • shruikan kullanıcısına yanıt

    maalesef genel olarak vram konusunda bir bilgisizlik hakim şu an 4k çözünürlükte en modern oyunların kullandığı vram 5.1GB civarında. Ama şu an kullanılan modern app ler örneğin GPU-Z, Hwinfo, EVGA Precision X yanlış datayı veriyor daha doğrusu data yanlış değil biz kullanıcılar datayı yanlış yorumluyoruz bu programlar VRAM tayin miktarini bize gösteriyorlar biz vram kullanımı zannediyoruz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: shruikan

    Bu vram muhabbeti de sıktı.

    Yetmeyeceğini bilse Nvidia 2gb daha koyardı, 2 tane bellek slotu boşta.

    Koyacak zaten 2 ay içinde 3080Ti satacaklar 16 GB'lik :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMD KÖLESİ

    Farklı yapılıyor?  


    Şu forumda bir kere de haklısın diyip yanlış bildiğini kabul edeni görsem kafamı kıracam  


    Bu mantıkla GPU %99 yükte iken oyunun da gpu yu %99 kulandığı anlamına gelmiyor :D


    İşlemci yada ram desen anlarım çünkü arka planda bu ikisine de erişen çok fazla program var ama VRAM? ne alaka? oyun oynarken VRAM i oyun dışında kullanan nedir?


    10GB daha 1-2 sene önce çıkmış oyunlarda bile yetersiz kalabiliyor işte kardeş bunun lamı cimi ama öylesi böylesi yok.



    Edit: zamanında da 1060 için 3GB yetersiz diyorduk bazıları olur mu öyle daha 3-4 yıl gideri var diyorlardı sonradan gördük ne olduğunu.



    Alıntıları Göster

    Hocam arkadaşın anlatmaya çalıştığı şey şu.


    Oyun fiziksel VRAM miktarına bakar ve kendine ona göre "allocate" eder, ayırır. Bu ayırması/rezerve etmesi, o VRAM'i mutlaka kullanacağı anlamına gelmiyor demeye çalışıyor.


    Yanlış anlamadım sanırım, konunun teknik detayını da bilmediğimden savunmasında değilim.





  • 10GB Vramli kartı tercih etmek pekte mantıklı değil. Neyse hayırlı olsun.

  • Valla yıldım hocam arada kalmaktan. Piyasanın haline bak, referans RX 6800 XT 9000'e gitti dün, o da bulabilirsen. Nefret ettim artık aldım geçtim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeftEyeNine

    Koyacak zaten 2 ay içinde 3080Ti satacaklar 16 GB'lik :D



    Alıntıları Göster

    Şayet 16gb 3080Ti çıkacaksa da, 3080'in vram yetersiz diye değil, sırf AMD 16gb kart çıkarttığı için. Yoksa 3080ti performans konusunda 3080'e fark atacak falan değil zira 3090'ın sadece 10-15% gerisinde. Aksi takdirde 2080Ti alanlara yaptığı gibi 3090 alanlara da orta parmağı sallamış olur.

  • Full HD 10 gb idealde, yukarısına 10 gb olmaz eğer sürekli kart değiştirmeyecekseniz.

  • LeftEyeNine L kullanıcısına yanıt

    Bence sizinki süper. giriş seviyesi 3080. Hemen satılır. direk 3080ti e geçersiniz olur biter. 3 ayda VRAM sorunu olmayacagı konusunda hemfikir ayrıca 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemartes -- 20 Kasım 2020; 15:46:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shruikan

    Şayet 16gb 3080Ti çıkacaksa da, 3080'in vram yetersiz diye değil, sırf AMD 16gb kart çıkarttığı için. Yoksa 3080ti performans konusunda 3080'e fark atacak falan değil zira 3090'ın sadece 10-15% gerisinde. Aksi takdirde 2080Ti alanlara yaptığı gibi 3090 alanlara da orta parmağı sallamış olur.



    Alıntıları Göster

    3090 ve 3080'leri erkenden alanlar bu teknolojileri hele ki böyle kısıtlı tedarikli dönemde erken tatmış oldular, marjinal faydanın en yüksek olduğu dönemde yani.


    3080 Ti geldiğinde 3090 Ti de göz kırpar zaten. Bu iki savım ışığında benzeri bir hareketin can sıksa da "orta parmak" olarak algılanmayacağını düşünüyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yenidenbaslamak

    Full HD 10 gb idealde, yukarısına 10 gb olmaz eğer sürekli kart değiştirmeyecekseniz.

    Sürekli kart değiştirecek bir ekonomim yok zaten, buna da hanımı ite kaka ikna ettim.


    Çok kasarsa elden çıkarıp daha yüksek VRAM'li bir 30xx'e geçişim kolay olur fikriyle bunu aldım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lemartes

    Bence sizinki süper. giriş seviyesi 3080. Hemen satılır. direk 3080ti e geçersiniz olur biter. 3 ayda VRAM sorunu olmayacagı konusunda hemfikir ayrıca 

    Cyberpunk 2077 kapıya dayandı hacım, 3 ay 3 aydır şu an. :D

  • Şşş... sana bir sır vereyim mi? Artık ilerdeki oyunlar amd ye optimize edilecek çünkü iki yeni nesil konsol da RDNA2 kullanıyor, bunun ilk örneğini forza horizon 4 benchmarkında görebilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt

    Bundan haberim var başkan ya. Mantıklı bir önerme ama pazarını kaybetmemek için numaraları vardır Nvidia'nın düşüncesindeyim.


    En kötü çıkarırım elden, dedim ya kolay satılacağını düşünüyorum.

  • TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt

    Sırrı bozmak gibi olmasın ama. ps4 gpu üreticisi kimdi?  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemartes -- 20 Kasım 2020; 16:23:55 >
  • Hocam RAM ne kadar varsa o kadarını kullanmaya çalışır sistem. Grafik kartı için de normal ram için de böyle bu. Windows bile boşluk bulunca 3-4 gb ram kullanmaya çalışıyor başka bir şeye lazım olunca boşaltıyor yani. 10 GB yeterli o yüzden 16GB bir artı olur tabii ki 4-5 sene için sanırım ama skyrim 8k örneği haklı. Vram'e bağlı 2-3 ayar var texture quality gibi. 2-3 sene sonra çıkacak oyunda 4k da zaten iyi performans almak için ayar kısacaksınız bu hayatın bir gerçeği gibi şimdi 3090 alayım da 5 sene 4k ultra oynarım diye bir şey kalmadı 1080ti gibi jenerasyon ötesi bir kart yaptı o da 2-3 sene gibi amd tam piyasaya girene kadar yani neredeyse. Ayrıca Directx 12 ye geçiliyor vs her sene değişiklikler olacak. İki kart arasında performans farkı birbirlerindeki teknolojileri tamamladıklarında kalmayacak ama RTX 3080 tarafında tensor corelar var ve yapay zeka işlemleri için büyük bir artı. NVENC ve RTX voice gibi ek özellikler var yayın için kullanacaksanız. Renderlarda da RT performansı önde ve uygulamalar da Nvidia tarafında biraz. Ama iki kartın oyun performansı farklı denemez aynılar neredeyse. O yüzden hangisini uygun bulursanız alın referans kart dışında tabii. AMD referans kartları baya iyi durumda olsa da coil whine biraz yüksek gözüküyor rahatsız edebilir kasa durumu ve yapınıza göre 1-2 değerlendirmede gördüm ne yazık ki. AIB kartlar gelince bakıp ikisinden birini yakalarsanız alabilirsiniz ya da fiyatların oturmasını bekleyebilirsiniz.





  • Weuiwer W kullanıcısına yanıt

    Ayrıntılı yanıt için çok teşekkürler ama 1. sayfada hızla ikna olup şu RTX 3080'i aldım geçtim zaten:


    https://www.gamegaraj.com/urun/inno3d-rtx3080-ichill-x4-10gb-320bit-gddr6x-2//

  • Ben uygun fiyata nvidia yakaladığım gibi affetmezdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doku kalitesinin çözünürlük ile alakası yoktur. Şimdi bana kızacaksınız ama şöyle anlatayım diyelimki 1080p doku kalitesini ultra yaptın ve oyuna girdik 9gb vram tükettiğini görürsünüz sonra çözünürlüğü 1440p aldın mantık olarak bakarsak 10gb dayaması gerekir ama artış yapmadığını görürsünüz veya az artış gözlemlersiniz en son olarak da 4k yaptın ve vram yine 9gb biraz üstünde seyretmeye başladı. Bu tür videolarda baktığınızda işin aslı şöyledir.24gb vram olan bir karttın oyunlarda fazla vram doldurduğunu görürsünüz ama bunun sebebi kullandığınız kartın vram fazla olduğu için rahat bir şekilde dolduğundan dolayı bizde şöyle algı oluşur 10gb vram yetmeyebilir. Bu tamamen yanlıştır. Eğerki gerçekten o kadar kullanmış olsaydı 10gb vram direk yetersizlikten drop yapmaya başlaması gerekirdi. Oyunlar da gördüğün değerler aslında oyun motorunun direk işlemeden vrami doldurarak oyunu oynatmaya çalışmasından kaynaklıdır. Eğerki siz ultra detaya aldığınızda vram seviyesinde azalıp yükselme görmüyorsanız aslında oyun normalin 2 katı fazla dokuyu karta yükleyerek her seferinde hazır bir şekilde tutmasından dolayıdır. Günümüzdeki oyunların aslında 5-6gb vram kadar doldurduğunu size söyleyebilirim. Eğer gerçekten o kadar vram ihtiyaç duymuş olsaydı herkes drop şikayetini dile getirirdi ve nvidia yetmeyeceğini düşündüğü bir miktarı üretmez kendi kendinize abartarak yazmayın. Günümüzdeki oyunlar artık bu şekilde optimize ediliyor. Hazırda doku verisini karta önden yükleyerek drop sorunlarının önüne geçmiş oluyor. Şöyle bir örnek daha vereyim saf bluray 4k filmi boyutu ne kadardır mesela 200gb diyelim. Peki bunu ne yapıyoruz yapay zeka ile sıkıştırma yapıyoruz veya yapılıyor ne oluyor boyutları 15gb filan değil mi? Şimdi 2 saatlik bir film bile 200gb yer kaplarken minimum 6 saat süren oyunda dokuların depolama alanındaki kapladığı boyutu bir hayal edin ne kadar fazla olur değil mi? Peki oyun yapımcıları bu durumda ne yapıyorlar dokuları sıkıştırıp gerektiği kadar kullandırıyorlar. Yani oyun o an ne kadar doku paketi açması gerekiyorsa o kadar açılıyor. Bu da vram aslında 6gb kadar kullandığını gösteriyor geriye kalan 2gb da her zaman hazırda tutuyor. Bu sistemde oyunlarda drop veya fps düşme sorunlarının önüne geçmiş olunuyor.


    Yazım hatası yapmış olabilirim

    İyi Oyunlar Dostlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 20 Kasım 2020; 16:47:5 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.