Şimdi Ara

RPG Tavsiyesi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
4.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Öncelikle yeni mesajını okumak için konuya tıkladığımda "İnşallah güzel bir rpg olarak bulduğu oyuna dandik dediğim için sürtüşme olayı olmamıştır." şeklinde düşündüğümü söylemeliyim (Evet, ben bile gereksiz tartışmalardan haz almıyorum).

Valla Demigod'ın yapımında DotA'dan esinlenildiği biliniyor. Bugün takribi 6 saat aralıksız DotA oynayan biri olarak (Host Selim'e selamlar) Demigod'u öneririm sana da. Listeden belirttiğin oyunlar da gayet güzel. Grafikleri iyi demişsin ama anladığım kadarı ile kötü olmasın, yeter modunda oyun arayışı içerisindesin. Ben bir ara Mageknight diye bir oyun oynamıştım. Burada da oynayana hiç rastlamadım, konusu dikkatimden kaçmış olabilir. Grafikler iyi sayılır, ama oyun için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Yine de para verip almıyorsan ya da verdiğin para önemli pek de önemli değil ise (Ben bazen çeşit olsun diye alırım 3-5 oyun mesela) deneyebilirsin ama sonra beğenmezsen arkamdan küfretmeni istemem.

Listeni bir bitir, sonra tekrar yardımcı olunur elbet. Güzel oyunlar, her birini bir kere bitirsen bile seni baya oyalarlar. NwN ve DS'yi birden fazla kez bitireceğini, en kötü ihtimal ile yalnızca bir karakter ile oynamayacağını tahmin ediyorum.

eheh aleyküm selam. bir 6 saat daha sabah kadar aralıksız dota oynamak dileğiyle

• quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

The Witcher'da yaşadığım sorun aşıldı ve son 12 saattir aralıksız oynuyorum. Gerçekten güzelmiş. Aradığım tam olarak buydu işte. Mutluyum, huzurluyum...

Sorunu halletmene sevindim.
  • Planescape: Torment tavsiye etmiyorum; emrediyorum! ( kimse yazmamış bence, eğer oynamadıysan gözünden kaçtıysa hemen başla repertuarında bulunsun ^^ )
  • Bu witcher nasıl bir hastalıktır arkadaş... Günlerdir esir aldı yemeden içmeden kesildim! Herkese hararetle tavsiye ediyorum netekim... Fabl çok güzeldi gerçekten de 2'si çıksa da dalsak tekrar fabl alemlerine... Diğer oyunlara henüz bakmadım bile. Witcher'a odaklandım. Büyük ihtimalle yarın bitireceğim, bitirince izlenim yazacağım. Bu arada tavsiyesi olanlar eksik etmesin lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: VII_outLaw

Planescape: Torment tavsiye etmiyorum; emrediyorum! ( kimse yazmamış bence, eğer oynamadıysan gözünden kaçtıysa hemen başla repertuarında bulunsun ^^ )

Eyvallah... Madem öyle diyosun... Planescape +1 diyoruz...
  • Bitti... The witcher bitti... Hiç bitmesin istemiştim oysa... Niye bitti ki... Hala ağzımda tadı var dostlar. Çok iyiydi be.. Buydu işte istediğim. Hakkaten çok iyi oyun RPG severler kaçırmamalı.
  • Planescape:Tormenti ben de yeni bitirdim gerçekten mükemmel bir oyun.Şimdi de baldur's gate serisine başlayacağım ama arkadaşlarım bana planescape den sonra sıkıcı gelir diyorlar baldur's gate için.Sizin görüşleriniz neler Planescape den sonra Baldur's Gate sarmaz mı?
  • Planescape Torment'in güzel yönleri hikayesinin, oyunun geçtiği dünyanın, karakterlerin derinliğidir. Her şeyden önce hikayeye önem veren, combatları ikinci plana atan adamların oyunudur. PTyi beğendiğine göre sen de bu kategoridensin. Bu oyunu oynayıp da Baldur's Gate'i oynamayan bir kişi olman garip olsa da (çünkü genelde insanlar önce BG sonra PT oynar) derim ki durduğun kabahat. BG'in de hikayesi derin olsa da oyunun geçtiği dünya daha klasik ve biraz da klişe bir fantazi dünyasıdır. (Forgotten Realms) Combatlar PTye göre daha fazla ve önemlidir (elbette bir Diablo kadar önemli değiller) ama yine içinde PT kadar olmasa da oldukça dialog barındırır. Aynı PTdeki gibi yanındaki karakterler oyuna süs olsun diye konulmayan, olan olaylar hakkında yorumlarını söyleyen, karakter sahibi insanlardır.

Kısacası Baldurs Gate serisi RPG oyunlarını seviyorum diyen herkesin onaması gereken ve arşivinde bulundurması gereken bir şaheserdir. Sevmemen imkansız.

• quote:

Bitti... The witcher bitti... Hiç bitmesin istemiştim oysa... Niye bitti ki... Hala ağzımda tadı var dostlar. Çok iyiydi be.. Buydu işte istediğim. Hakkaten çok iyi oyun RPG severler kaçırmamalı.

Dostum, bu ne hız böyle. 4 günde böyle bir oyun bitirilir mi? Uyumaya bile fırsat bulamıyorsundur herhalde. Helal olsun gerçekten.

Diğer oyunlara da bir dal derim ben. Neverwinter Nights 2 ve expansionlarını kesin bir elden geçir. Planescape Torment'i de unutma. Silverfall'un expansionu Earth Awakening'i de sabah akşam birer kere tok karnına yazıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Gokyabgu

Planescape Torment'in güzel yönleri hikayesinin, oyunun geçtiği dünyanın, karakterlerin derinliğidir. Her şeyden önce hikayeye önem veren, combatları ikinci plana atan adamların oyunudur. PTyi beğendiğine göre sen de bu kategoridensin. Bu oyunu oynayıp da Baldur's Gate'i oynamayan bir kişi olman garip olsa da (çünkü genelde insanlar önce BG sonra PT oynar) derim ki durduğun kabahat. BG'in de hikayesi derin olsa da oyunun geçtiği dünya daha klasik ve biraz da klişe bir fantazi dünyasıdır. (Forgotten Realms) Combatlar PTye göre daha fazla ve önemlidir (elbette bir Diablo kadar önemli değiller) ama yine içinde PT kadar olmasa da oldukça dialog barındırır. Aynı PTdeki gibi yanındaki karakterler oyuna süs olsun diye konulmayan, olan olaylar hakkında yorumlarını söyleyen, karakter sahibi insanlardır.

Kısacası Baldurs Gate serisi RPG oyunlarını seviyorum diyen herkesin onaması gereken ve arşivinde bulundurması gereken bir şaheserdir. Sevmemen imkansız.

Yorumun için saol en kısa zamanda başlayacagım baldur's gate'e de.

• quote:

quote:

Bitti... The witcher bitti... Hiç bitmesin istemiştim oysa... Niye bitti ki... Hala ağzımda tadı var dostlar. Çok iyiydi be.. Buydu işte istediğim. Hakkaten çok iyi oyun RPG severler kaçırmamalı.

Dostum, bu ne hız böyle. 4 günde böyle bir oyun bitirilir mi? Uyumaya bile fırsat bulamıyorsundur herhalde. Helal olsun gerçekten.

Diğer oyunlara da bir dal derim ben. Neverwinter Nights 2 ve expansionlarını kesin bir elden geçir. Planescape Torment'i de unutma. Silverfall'un expansionu Earth Awakening'i de sabah akşam birer kere tok karnına yazıyorum.

içinde oyun oynama şevkiyle yanıp tutuşan birinin yapabileceği şeyleri görüyoruz:) ( ben bitiremem ya 4 günde o kadar oyun çok kurcalarım cincik, boncuk misali :)

• quote:

Orjinalden alıntı: _RadagasT_

quote:

Planescape Torment'in güzel yönleri hikayesinin, oyunun geçtiği dünyanın, karakterlerin derinliğidir. Her şeyden önce hikayeye önem veren, combatları ikinci plana atan adamların oyunudur. PTyi beğendiğine göre sen de bu kategoridensin. Bu oyunu oynayıp da Baldur's Gate'i oynamayan bir kişi olman garip olsa da (çünkü genelde insanlar önce BG sonra PT oynar) derim ki durduğun kabahat. BG'in de hikayesi derin olsa da oyunun geçtiği dünya daha klasik ve biraz da klişe bir fantazi dünyasıdır. (Forgotten Realms) Combatlar PTye göre daha fazla ve önemlidir (elbette bir Diablo kadar önemli değiller) ama yine içinde PT kadar olmasa da oldukça dialog barındırır. Aynı PTdeki gibi yanındaki karakterler oyuna süs olsun diye konulmayan, olan olaylar hakkında yorumlarını söyleyen, karakter sahibi insanlardır.

Yorumun için saol en kısa zamanda başlayacagım baldur's gate'e de.

Lafı bile olmaz dostum Baldur's Gate virüsünü bir kişiye daha bulaştırdıysam ne mutlu bana

• quote:

içinde oyun oynama şevkiyle yanıp tutuşan birinin yapabileceği şeyleri görüyoruz:) ( ben bitiremem ya 4 günde o kadar oyun çok kurcalarım cincik, boncuk misali :)

Bende de aynı huy var. Oyunda her tarafı didik didik etmeden rahat edemem. Ama, yine de kıskandım arkadaşı yaw. Eskiden dört günde olmasa da, Witcher gibi bir oyunun en fazla iki haftada sonuna gelirdim. Şimdi ise sabahtan akşama kadar iş, akşam da hemen gelip bilg. bayına oturamazsın eşin izin vermez. Belki günde bir belki iki saat o da yorgun olduğundan dolayı o kadar da tat vermez. Anca haftasonları doğru dürüst oyun oynayabiliyorum, öyle olunca da Witcher gibi bir oyunu bitirmem rahat bir üç ayımı alıyor maalesef. Şeytan diyor al iki haftalık izin. Yiyecek stoğu yap, kapan eve. İki haftada ne kadar oynayamadığın oyun varsa oyna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokyabgu -- 7 Mayıs 2009; 12:23:01 >

• abiii xD ya oyun özgürlüğünü kısıtlayan objeleri iffetle kınıyorum :).... (4-5 sene sonra böyle olucak gibi ama ) genelde yapmak istediklerimi yapıyorum;benimde tek engel finaller vırt,zırt gibi şeyler ama yakın zamanda bende bi stok yapıp gömülmeyi düşünüyorum.

Etrafı didik didik etmeden rahat neden edemiyorum anlamıyorum; bazen çok uzun saatler oynuyorum ( bıkıyorum da ) o anda bile aman bakmasam ne olucak diyorum ( geçip gidiyorum )...sonra tekrar dönüyorum. Hurdacı gibiyim ne warsa topluyorum xD...
  • Incık cıncık oynadım oyunu. Yan görevleri bile yaptım. "Git 10 tane drowned dili getir sana helalinden 100 Oren" denen görevleri bile yaptım. Çabuk bitti çünkü uzun zamandır hasretini çektiğim oyun buydu işte. Gece gündüz oynadım. Bırakıp gittiğimde aklım oyunda kalıyordu. Tadı damağımda kaldı resmen. Şimdi Dungeon Siege 2'ye başlıyorum. Bakalım bu kaç gün sürecek
  • quote:

abiii xD ya oyun özgürlüğünü kısıtlayan objeleri iffetle kınıyorum :).... (4-5 sene sonra böyle olucak gibi ama ) genelde yapmak istediklerimi yapıyorum;benimde tek engel finaller vırt,zırt gibi şeyler ama yakın zamanda bende bi stok yapıp gömülmeyi düşünüyorum.

Etrafı didik didik etmeden rahat neden edemiyorum anlamıyorum; bazen çok uzun saatler oynuyorum ( bıkıyorum da ) o anda bile aman bakmasam ne olucak diyorum ( geçip gidiyorum )...sonra tekrar dönüyorum. Hurdacı gibiyim ne warsa topluyorum xD...

Diablo, Titan Quest gibi oyunlarda ne kadar yere düşen ıvır zıvır varsa topluyor sonra satıyorum. Sanki pek bir kazancı olacakmış gibi. Hiçbir görev veya yeni birşey olmadığını bildiğim halde sırf haritayının tamamını görebilmek için her türlü zindana, ara yola giriyorum. Fallout 3'te bir ara teneke kutu, kitap toplayıp satmaya başlamıştım da sonra kendime geldim. Herhalde oyunda fast travel olmasa iki yılda anca bitirebilirdim oyunu. Bir yerden sonra bu huy bıktırıcı bir hal alabiliyor.

• quote:

Incık cıncık oynadım oyunu. Yan görevleri bile yaptım. "Git 10 tane drowned dili getir sana helalinden 100 Oren" denen görevleri bile yaptım. Çabuk bitti çünkü uzun zamandır hasretini çektiğim oyun buydu işte. Gece gündüz oynadım. Bırakıp gittiğimde aklım oyunda kalıyordu. Tadı damağımda kaldı resmen. Şimdi Dungeon Siege 2'ye başlıyorum. Bakalım bu kaç gün sürecek

Dostum bu hızla devam edersen bu oyun da seni ancak iki gün idare eder. Benim yerime de oyna, birkaç yaratık da benim için kes.

• Dungeon Siege fena değil ama o kadar sarmadı sanki.. Planescape'e bakıyorum şimdi. Hurdacılık huyundan çok zor kurtardım ben de kendimi. incik boncuk peşinde koşmuyorum artık.
  • Yukarıda birkaç kişi tavsiye etmiş. Ben de söylemek istiyorum. Eğer Jrpg seversen ya da hiç denememişsen bile bir kez denemeni tavsiye ederim. The Last Remnant: bence gayet güzel bir uyun, combat sistemi ve skillerin çeşitliği çok güzel. Bir de eğer iyi bir makinen ve 256 bitlik bir ekran kartın varsa ekranın bayram eder. Grafikler harika. Özellikle bazı karekterlerde olan Unique Skillerdeki grafik şölenini görünce insan acayip oluyor.

Arkadaşlar ben de sizden bir RPG tavsiyesi istiyorum. RPG oyunlarında çok eski değilim. Aradığım şey en başta çok fazla İngilizce istememesi. Sanırım bu türe Action-RPG diyorlar. Ben bu tarzda oyunlar arıyorum. Aslında tam RPGleri de çok seviyorum ama malum İngilizcem çok iyi değil. Bilgisayar ingilizcesi işte... Bu yüzden çok fazla ingilizce gerektirmeyen tercihen fantastik ve kılıç kalkan gibi öğelerin bulunduğu (sci-fi pek sarmıyor) özellikle karekter geliştirme sisteminin iyi olduğu bir oyun arıyorum. Şu ana kadar en beğendiğim RPG oyun NWN 2 oldu fakat onu bile bitiremedim. Oyunun tahminim %60'ları civarında dil sorunu yüzünden bırakmak zorunda kaldım. O gün bugündür belki tam çözümü ya da Türkçe yaması çıkar diye bekledim ve sürekli neti araştırdım fakat nafile, kayda değer bir şey bulamadım. NWN2 hala burnumda tütüyor ama oynayamıyorum işte :( Anlayacağınız NWN2 tam aradığım gibi bir oyun lakin çok İngilizce istiyor. NWN2'ye benzeyip de onun kadar İngilizce gerektirmeyen bir oyun tavsiyeniz var mı? Yardımlar için şimdiden teşekkürler...

• quote:

Dungeon Siege fena değil ama o kadar sarmadı sanki.. Planescape'e bakıyorum şimdi. Hurdacılık huyundan çok zor kurtardım ben de kendimi. incik boncuk peşinde koşmuyorum artık.

Dungeon Siege 2 iyidir hoştur da biraz fazla aksiyonu var. Planescape Torment'i beğendin mi? Neverwinter Nights 2 ve eklentisi Mask Of The Betrayer'ı mutlaka dene derim ben.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.