Şimdi Ara

RPG Tavsiyesi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
4.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle yeni mesajını okumak için konuya tıkladığımda "İnşallah güzel bir rpg olarak bulduğu oyuna dandik dediğim için sürtüşme olayı olmamıştır." şeklinde düşündüğümü söylemeliyim (Evet, ben bile gereksiz tartışmalardan haz almıyorum).

Valla Demigod'ın yapımında DotA'dan esinlenildiği biliniyor. Bugün takribi 6 saat aralıksız DotA oynayan biri olarak (Host Selim'e selamlar) Demigod'u öneririm sana da. Listeden belirttiğin oyunlar da gayet güzel. Grafikleri iyi demişsin ama anladığım kadarı ile kötü olmasın, yeter modunda oyun arayışı içerisindesin. Ben bir ara Mageknight diye bir oyun oynamıştım. Burada da oynayana hiç rastlamadım, konusu dikkatimden kaçmış olabilir. Grafikler iyi sayılır, ama oyun için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Yine de para verip almıyorsan ya da verdiğin para önemli pek de önemli değil ise (Ben bazen çeşit olsun diye alırım 3-5 oyun mesela) deneyebilirsin ama sonra beğenmezsen arkamdan küfretmeni istemem.

Listeni bir bitir, sonra tekrar yardımcı olunur elbet. Güzel oyunlar, her birini bir kere bitirsen bile seni baya oyalarlar. NwN ve DS'yi birden fazla kez bitireceğini, en kötü ihtimal ile yalnızca bir karakter ile oynamayacağını tahmin ediyorum.

• Ben de eskilerden ve yenilerden iki oyun önereyim.

İlki Star Wars KoTOR (Knight of The Old Republic) 1 ve 2.
    Her iki oyun da şaheser nitelikte. Fakat ben özellikle hikayesinin mükemmeliği ve hikaye sonundaki insanın ağzını açık bırakan inanılmaz gelişmeler nedeniyle ilk oyunu daha çok beğeniyorum. Zaten oyunun yapımcısı bana göre en kaliteli bilim-kurgu RPG lerini yapan BioWare

Diğer tavsiyem ise gene BioWare'in en son çıkan oyunu. Mass Effect. Hem bu oyun grafiksel olarak da yeni olduğu için sanırım tam aradığınız tarzda.
    Bu oyunda da gene hikayenin sonundaki gelişmeler şaşırıp kalmanıza neden olacaktır.
  • Bence Diablo'nun konusu hep klişeydi. Ama güzel olan tarafı bu klişe hikayeyi süper bir sunum ve atmosfer ile önümüze sunmalarıydı. Diablo gerçekten karanlık, iblislerin kol gezdiği bir dünyada olduğum hissini layıkıyla verebiliyordu.

Silverfall güzel bir action RPGydi, dediğin gibi teknoloji ve doğa arasında seçimler yapman ve buna göre şehrinin şekillenmesi güzel bir olaydı, ayrıca cell shade grafikler ilk bakışta basitmiş gibi görünse de oyunun içine girince kendine hayran bırakıyordu. Yansımalar, ışıklandırma mükemmeldi. Savelerin duruyorsa Earth Awakening diye bir ek paketi var oyunun tek başına çalışabiliyor. Onu dene. Bu oyunda en sevmediğim olay yaratıkların seninle birlikte level atlamasıydı, nereye gidersen git yaratıkların senden en fazla iki level yukarıda olabileceğini bilmek açıkcası beni kıl ediyordu.

The Witcher EE'nin rus sürümünü indirdiysen ondan problem yaşamış olabilirsin. Multi 4'müydü neydi bir ingilizce versiyon var. Onu dene. Ya da en güzeli Aral'da orjinali 30 liraya satılıyor oyunun. Onu al. Ben sırf yapımcılara olan saygımdan paraya kıyıp oyunun orjinalini almıştım. 40 yılda bir gelen bir oyun için değer diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: jedi_master

Ben de eskilerden ve yenilerden iki oyun önereyim.

İlki Star Wars KoTOR (Knight of The Old Republic) 1 ve 2.
    Her iki oyun da şaheser nitelikte. Fakat ben özellikle hikayesinin mükemmeliği ve hikaye sonundaki insanın ağzını açık bırakan inanılmaz gelişmeler nedeniyle ilk oyunu daha çok beğeniyorum. Zaten oyunun yapımcısı bana göre en kaliteli bilim-kurgu RPG lerini yapan BioWare

Diğer tavsiyem ise gene BioWare'in en son çıkan oyunu. Mass Effect. Hem bu oyun grafiksel olarak da yeni olduğu için sanırım tam aradığınız tarzda.
    Bu oyunda da gene hikayenin sonundaki gelişmeler şaşırıp kalmanıza neden olacaktır.

Sensei teşekkür ederim tavsiye için ama ikisini de bitirdim. Gerçekten de çok iyiydi. ÖZellikle KOTOR 2'deki dialogların derinliği muhteşemdi. Şu cadı karı (adı neydi unuttum) ile geçen muhabbetler oldukça felsefi boyuttaydı.

Mass Effect'in yandaşları çoğalıyor. Kesin edinilecek anlaşılan.

• quote:

Orjinalden alıntı: Gokyabgu

Bence Diablo'nun konusu hep klişeydi. Ama güzel olan tarafı bu klişe hikayeyi süper bir sunum ve atmosfer ile önümüze sunmalarıydı. Diablo gerçekten karanlık, iblislerin kol gezdiği bir dünyada olduğum hissini layıkıyla verebiliyordu.

Silverfall güzel bir action RPGydi, dediğin gibi teknoloji ve doğa arasında seçimler yapman ve buna göre şehrinin şekillenmesi güzel bir olaydı, ayrıca cell shade grafikler ilk bakışta basitmiş gibi görünse de oyunun içine girince kendine hayran bırakıyordu. Yansımalar, ışıklandırma mükemmeldi. Savelerin duruyorsa Earth Awakening diye bir ek paketi var oyunun tek başına çalışabiliyor. Onu dene. Bu oyunda en sevmediğim olay yaratıkların seninle birlikte level atlamasıydı, nereye gidersen git yaratıkların senden en fazla iki level yukarıda olabileceğini bilmek açıkcası beni kıl ediyordu.

The Witcher EE'nin rus sürümünü indirdiysen ondan problem yaşamış olabilirsin. Multi 4'müydü neydi bir ingilizce versiyon var. Onu dene. Ya da en güzeli Aral'da orjinali 30 liraya satılıyor oyunun. Onu al. Ben sırf yapımcılara olan saygımdan paraya kıyıp oyunun orjinalini almıştım. 40 yılda bir gelen bir oyun için değer diye düşünüyorum.

Silverfall grafik açısından beni çok fazla rahatsız etmemişti. Sonuçta her iyi RPG oyuncusunun katılacağı gibi RPG oyunlarında esas önemli olan senaryo, olay örgüsü ve karakterin gelişiminin (özellik ve item bazında) olayların gidişatına etkisidir diye düşünüyorum. Grafikler elbette önemsiz değildir. Kim istemez ki bir glacial spike büyüsü yaptığında sadece rakibin değil, mağaranın duvarlarının da donduğunu görmeyi? Ya da karanlık bir tünelde yapılan fireball büyüsünün düşmana doğru ilerlerken tünel duvarlarını aydınlattığını? Bu tür detaylar yani ışık ve gölgelendirme gibi detaylar önemli tabi ama oyunda niye anti-aliasing yok, bu köşeler niye bu kadar sert? diye de yakınacak halimiz yok :) Öte yandan Fallout 3'e varıncaya kadar fallout serilerinde efektler resmen berbattı. El bombası atardık, şöyle bir alev topu halinde patlar geçerdi. Ama fallout 1 veya 2'yi sevmeyen var mıdır aramızda? Az rastlanır herhalde. Kaç HP vurdum, kaç turn kaldı, fazladan stimpak'ım var mı derken dikkat bile etmiyorduk efektlere. Yani oyun bir yönüyle zayıfsa diğer yönleri bunu kapatabilmeli. Silverfall'un pek çok eksiği vardı evet. Çok açıdan geliştirilebilirmiş gerçekten de. Ama oyunun sonuna gelene kadar zevkle oynadım şahsen. Sadece sonu yüzünden bozuldum oyuna. Onca emekle oyunu bitir öylece bitsin. Sevgili tarafından terk edilmek gibi bir duygu bıraktı bende :)

Şu an English only versiyonunu indiriyorum The Witcher'ın. Hiç olmadı oriji alcaz artık.. Kaçırılmaması gereken bir oyun olduğuna daha çok inanmaya başladım...

• Mass Effect tavsiyem şu an oynuyorum gayet sürükleyici Neverwinter Nights 2 ve paketlerinide unutma
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tayff

Mass Effect tavsiyem şu an oynuyorum gayet sürükleyici Neverwinter Nights 2 ve paketlerinide unutma

Mass Effect için +1 daha geldi... Neverwinter2 şu an iniyor.
  • the witcher'ın da kendini tekrar etmek gibi bir yönü var ne yazıkki, özellikle sonlarına doğru fenalık geçirmiştim
    mass effect çok iyi bir oyun olmakla birlikte rpg elementleri çok zayıf kalıyor. stat dağıttığın bir action oyunu oynuyormuşum hissi verdi hep bana, ancak oyunu iki sonla da ve tüm yan görevleriyle bitirdim, şiddetle tavsiye ederim.
    nwm 2 ve motb çok güzeldir. hatta ben motb'ı daha çok beğenmiştim ancak storm of zehir için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. sanki oyunun ruhu kaybolmuş gibi geldi.

benim tavsiyem ise jrpg'ye bir gıcıklığın yoksa the last remnant'ı oynaman. değişik combat sistemi bile oyunu oynatıyor. (yalnız tekrar mevzusu bu oyun için de geçerli) bir de (oynamışsındır mutlaka ama söyleyeyim dedim) Vampire: The Masquerade Bloodlines ile KOTOR serisi.

• Demigod çok güzel oyun tamam ama herhangi bir senaryo modunun olmaması çok sıkıyor.dota yı sevdiysen bayılırsın ama demigod a,efektler falanda harika.Orj almak lazm.Onun dışında TES 4: Oblivion oynamışsındır sanırım ama oynamadıysan mutlaka dene.Oyun bitmiyor zaten,grafikler şaheser (2006 yapımı olmasına rağmen),oynanış F3 le hemen hemen aynı.Mass Effect ayrı bir oyun zaten,başlı başına klasik.RPG öğeleri çok yok,daha çok TPS gibi ama harika oyundur,senaryo,seslendirmeler apılabilecek tonlarca şey,farklı farklı sınıflar falan harika ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otobar -- 1 Mayıs 2009; 0:53:37 >
  • Birde eğer oyunlar aşırı 3d grafik vs beklemiyorsan, dungeons and dragons kurallarını az buçuk biliyorsan ingilizcende varsa eğer

Baldrus gate ve Icewind dale i öneririm.

pcde çıkan tüm rpgleri oynayıp bitirmiş biri olarak (loki, neverwinter 1 ve 2, dungeon siege 1 ve 2, sacred, siverfall vs vs vs vs) frp ler bana herzaman için rpglerden daha çekici gelmiştir.

gece saat 3 de 4 de aklıma gelip dayanamayıp kalkıp icewind, baldrus falan oynadığımı bilirim.
  • The Witcher'da yaşadığım sorun aşıldı ve son 12 saattir aralıksız oynuyorum. Gerçekten güzelmiş. Aradığım tam olarak buydu işte. Mutluyum, huzurluyum...
  • Bende Çözdüm Sorunu Dostum v1.2 kurdum ilacını yaptım düzeldi :) güzel oyunmuş tavsiye ederim
  • Hard core rpg Fahrenheit'dan beri bu kadar cinsellik ve şiddet içeren oyun oynamamıştım. Demigod bitti Dungeoun siege 2 de bitmek üzere. Dün gece 2'den beri aralıksız Witcher! Manyağa bağlamak üzereyim dostlar. Şimdi kusuruma bakmazsanız icabına bakmam gereken bir swamp dolusu drowned var bana müsade...

Her yönüyle tam olarak buydu işte istediğim. Önünüze gelen her görevi alırsanız şimdi benim olduğum gibi görevler arasında kaybolabiliyorsunuz. Üretimler yeterince geniş. Karakter gelişimleri yeterli ve mantıklı. Öyle 500. level hero yapmak yok. Can sıkıcı gibi gelen bazı şeyler aslında son derece mantıklı oturtulmuş. Mesela bir npc "mesaisi bittiğinde" iş yerinde mal mal durmuyor, evine gidiyor. Öyle konya ovasının orta yerinde demirden elinizle kılıç yapamıyorsunuz. Belirli bir mantık çerçevesi çizilmiş, bence iyi de yapılmış. Şehrin bir o ucuna bir bu ucuna koşmamız gereken zamanlar oluyor tabi ki ama görevlerinizi iyi planlarsanız "tamam şimdi dike'a gidicem ve orda şu üç görevi halledip ordan tekrar inn'e dönüp 2 görev daha halledicem" diyebiliyorsunuz. Daha oyunun ne kadarı bitti bilmiyorum ama henüz sıkılmadım ki bunu da iyiye işaret olarak alıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: thausael

Vampire: The Masquerade Bloodline

Bug olmayan bir oyun demiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: murtix7

quote:

uygun yamalarla tüm buglar çözülüyor sayılır.
    ben şu an '0' bug ile oynuyorum (evet, piyasa durdukça ben bu oyunları tekrar tekrar oynarım)

• Ben de öyle. murtix7 arkadaşımız yazdığımı okumayıp yanıt yazdı sanmış, üzülmüştüm ama VtM: B hakkında patch tavsiyelerimi bu başlık altına yazmamışım.

Son unofficial patch'i ile ben de bugsız oynuyorum.

Edit: Böyle bir yazım var mı bilemiyorum, ondan da emin olamadım. Bulamadım yahu. Yazmayı düşündüm ama en azından
  • Bu arada Oblivion oynadın mı?
  • bence darkmessiah oyna süperrrr oyunnnn pişman olmazsın
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: murtix7

quote:

uygun yamalarla tüm buglar çözülüyor sayılır.
    ben şu an '0' bug ile oynuyorum (evet, piyasa durdukça ben bu oyunları tekrar tekrar oynarım)

vampire güzel oyundur valla ama zamanıdna o buglardan o kadar çektim ki artık yüklemeye korkuyorum.

şimdi arcanum kurcam biraz oyniyim : )

• fabl oyna fabl saatlerce başından kalkaman
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.