O

Yüzbaşı
21 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 57 (Bu ay: 0)
Gönderileri
http://www.ebay.com/itm/Electric-Guitar-to-USB-Interface-Audio-Link-Cable-For-MAC-PC-MP3-Recording-XP-/221275107681?pt=Guitar_Accessories&hash=item3385063161 şu tarz şeyleri kullanan var mı arkadaşlar, normalde mic-in'den çalıyorum. Ayrıca Ebay'de 7$ olan aleti 35tl'nin altına bulamadım, ucuza zaten bir yer bilen varsa çok iyi olur.
Sistemim intel c2d e4600,kingston 2gb ddr2-667,asus p5gc-mx/1333,hd 4770.Olay şöyle,normalde işlemciyi 3ghz'de çalıştırıyordum,benchmarklarda falan sorun çıkarmıyordu,uzun süredir de böyle kullanıyordum.Ancak okuduğum bazı makaleler aklıma girdi,özelliklee fsb:dram oranı ve pci-ex clock hakkında olanlar.Pci-ex clock'un 110'u geçmemesi gerektiği hemen hemen her yerde yazıyor,kontrol ettiğimde 3ghz'de çalışırken bu sayının 112mhz olduğunu gördüm,115mhz'de kullanırken kartı bozulanlar olduğunu okuyunca hafiften tırstım tabi.3Ghz'deyken dram:fsb oranı da 5:3 oluyordu (timingler 5-5-5-15,ram hızı 416).Şimdi okuduğum makalelere göre bu oranın 1:1 ve pci-ex clock'un 110 altı olması gerektiği için ona göre hızaşırtma denemeleri yaptım,pci-ex clock'u 108'e sabitleyince maksimum 2.89Ghz'e çıkabildim,ram hızını da 240 olarak ayarladım ve dram:fsb oranı 1:1 oldu,timingleri 4-4-4-12 yaptım,sorun çıkarmadı.Sizce hangi hali daha iyidir?Önerisi olan varsa yazmaktan çekinmesin.

Ek soru: Bu dram:fsb olayı ve timingler gerçekten söylenen kadar önemli mi?Çünkü eski hızının nerediyse yarısında çalışıyor ram'ler şu an,elimde benchmark programı olmadığı için skor da alamıyorum,bu konuda bilgilendiren olursa hem benim için hem de ilerde bu konuyu araştıracak arkadaşlar için yararlı olacaktır.
Arkadaşlar sistemim şu şekilde: radeon hd 4770,2gb ram,c2d 4600.Diğerlerini vermiyorum gereksiz zaten.Oyun ağırlıklı olarak kullanıyorum pc'yi,son zamanlarda çıkan oyunların bazıları kıllık yapmaya başladı (örn: dragon age 2,dx9'da çöp gibi grafikler vs.),değiştirmeyi düşünmeye başladım ben de.Ama zaten dx11 kullanamayacağım,sadece dx10 için performansı düşürmeye değer mi ve nasıl performans alırım bunları merak ettim,yorumlarınızı bekliyorum.
Öncelikle kimseyi aşağılamak için yazmıyorum ancak ciddi anlamda bu durumu yaşamamış olanlar yorum yapmazlarsa sevinirim.Aslında forumlarda falan konu açmak çok saçma geliyor ama alkol+yalnızlık insana çoğu şeyi yaptırabiliyor galiba.Nasıl anlatsam durumumu bilmiyorum,elbet yaşayanlar vardır,yaşım 17 ancak yaşıma göre olgunum ne yazık ki,yaşadığım şeylerin etkisi tabi ki büyük bunda.Tabi olgun olmak nasıl sorun oluyor diyebilirsiniz,çevremde beni anlayabilen 1-2 kişi dışında kimse yok,onların da pek anladığını söylenemez,zaten sık görüşemiyorum (zaten aramızda baya yaş farkı var neyse).Dolayısıyla dostum diyebileceğim,dertleşebileceğim kimse yok,şu an birlikte takıldığım arkadaş grubum da benden çok geri kafa yapısı olarak,aşırı kompleksli sürekli ben daha zekiyim veya ben daha kötü şeyler yaşadım diyerek egolarını tatmin etmeye çalışan garip insanlar,yani adamlara gidip dün sağ kolumu kestiler desem sonraki gün iki kollarını da kesip çıkarlar karşıma,o derece .Sınıf arkadaşlarım ise apayrı,dershaneyle birlikte haftada 40 saate yakın onlarla yüzyüzeyim,bir gün cinnet geçirip hepsini katledeceğimden korkmaya başladım,yani nasıl desem kendimi anaokulunda hissediyorum onların yanında,sürekli laf sokup ezmeye çalışmaları falan sinir ediyor,iyi bir insan olduğumdan alttan alıyordum genelde ama son zamanlarda ağızlarının payını vermeye başladım.Çoğu bilinçsiz,popüler kültür nereye giderse oraya sürüklenen insanlar,kendi kişilikleri yok,kalanları ise hayatlarını saçma sapan dogmalara dayayıp bunlarla milleti zehirlemeye çalışan cahiller.Zamanında arkadaş olmayı denedim ancak onların seviyesine inmem gerekiyordu,bu da sürekli benden birşeylerin kopması demek,zorlamayı bırakıp asosyalliği tercih ettim ben de.Bu yüzden okul,dershane (ki bunlar zamanımın çoğunun geçtiği yerler) bana işkence gibi geliyor.Ergenlik yüzünden çoğu şeyi çok abarttığımın farkındayım,kafaya takılmayacak salakça şeyleri bile sürekli düşünüyorum,son zamanlarda o huyumu biraz aşmaya başladım ancak yine de sürekli içimde bir sıkıntı var.Zaten kötümser bir insanım,çevremde geleceğe umutla bakanları gördükçe şaşırıyorum,dünya her gün kötüye giderken adamlar herşey iyi olacak,üniversitede çoşacağız falan diye kendilerini mutlu ediyorlar,ben bu ülkeden ayrılmadıkça bunun olmayacağını biliyorum.İntihar etmeyi düşündüğüm zamanlar oldu ama bu kadar dayandım şimdi pes etmek olmaz diyerek vazgeçiyorum.Ailemin maddi durumu çok iyi değil,kötü de değil,orta düzeyde,tip konusunda rezil durumdayım,teller gözlük vs.,neyseki sağlığım çok kötü değil ama iyi de sayılmaz,en az 2 ayda bir kulak-göz cilt vs. için hastaneye gitmek zorunda kalıyorum.Sürekli uykusuzluk çekiyorum,günde 5 saat uyursam şanslı sayıyorum kendimi,derslerim iyi ancak yeterince çalışamıyorum sürekli yorgunluk ve kafamın dolu olması nedeniyle.Çok mutsuzum genel olarak,benden daha kötü durumda olan çok kişi var,biliyorum ancak şükretmek falan saçma şeyler.Ha çözümü var mı bunların,antideprasan almayı düşündüm,en azından uykumu düzenler kafamı da bazı şeylere çok takmam diye ancak etrafımda alan bazı kişilerin ilaç aldıktan sonra morona dönüşmesini görünce vazgeçtim.Enerjimi başka şeylere yoğunlaştırmaya çalışıyorum ama o da pek etkili olmuyor,mal gibi kaldım resmen,psikoloğa gitme düşüncesi de çok gereksiz geliyor.Böyle yani.Zahmet edip okuyan varsa teşekkürler,böyle bir saçmalama yapmış oldum.
Fm ye daha yeni başlıyorum,geç olsun güç olmasın hesabı.Portekiz 2.liginden bir takım aldım maksat yükseltmek olsun,aklıma birkaç şey takıldı
1)Şu antreman programlarını nerden hazırlayabiliriz,hangi yolla daha iyi sonuç alırım.Soldan antreman sekmesine gidince sadece normal-ağır türü ayarlar yapabiliyorum
2)Kendi adamlarımı araştırmanın bir yolu yok mu?Yani her adama tek tek bakmak zor geliyor,birde akılda tutmak.Karşılaştırsamda çok zaman gidiyor.
3)Bazı oyuncular takıma göre iyi olmasına rağmen zihinsel özelliklerinde zayıflık var,mesela konsantrasyon 4,cesaret 2 gibi.Bunlar çok sorun yaratır mı,göz ardı edeyim mi?Ayrı olarak bu özellikleri geliştirebiliyormuyuz?
4)Forumdan gördüğüm kadarıyla sakatlıklar çok oluyormuş,bunu engellemenin bir yolu yok mu?Data dosyalarıyla oynamak falan veya hile,konsol komutu ne varsa artık.
5)Zihinsel özelliklerden en önemlileri hangileri?
6)Mesela adam ararken görüyorum bazılarının tüm değerleri 10-13 arasında.Ama bazılarının mevkisine göre önemli özellikleri 14 falan hangisii tercih etmeliyim?
7)Hazırlık maçlarını nerden ayarlayabilirim?
8)Oyuncu morallerini nasıl yükseltebilirim?
9)2.ligte başarılı olmak için oyuncuların önemli özelliklerinin kaç civarı olması lazım?10-15 arası bana başarı getirir mi?
10)Oyuncuyu kendi mevkisi dışında oynatmanın herhangi bir dezavantajı olur mu?Mesela özellikleri forvetler için fena olmayan bir oyuncum var ama amf adam.
11)Hangi eklentileri önerirsiniz?Bir tane ses paketi ve logo paketi kurdum (tüm ligler-turnuvalar,takımlar vs var).9.3.0te yüklü.
12)Başarı için tüyo verirseniz güzel olur kafanıza ne eserse.
13)Eyvallah şimdiden
Dizinin facebooktaki grubunda böyle bi konu açılmış.Boxset e sahip olanlar şu aradaki röportajlarda Judd Apatow un 2009 civarlarında freaks and geeks filmi yapacağını söylüyor,aynı şekilde Samm Levine'da (neal) bir röportajında öyle bir proje var demiş.Ama olursa eski kadrodan bir tek Samm Levine olcakmış,bu konuda bilgi sahibi olan var mı?
Hamachi den oynanabilecek,pek yüksek sistem istemeyen oyun önerirmisiniz.Diablo 2-LoD a başladık,yanında çeşit olsun ki sıkılmayalım.Tabi diablo 2 den daha güzel grafiklere sahip olursa fena olmaz.4-8 kişi arası olursa yeterli olur.Min sistem ihtiyacı 1.2GHz P4,256MB,GeForce 2 ve aşağısı olabilirmiş,onu da ekleyeyim.Tür olarak RPG tercihimdir.
Ya playofflar için almayı düşünüyorum 30$.KAblotv yok burda,digitürkte pahalı (kurulum ücreti falan,ztn 1 ay yani) hiç kullanan var mı broadband'i?Yükleme sorunu falan var mı?
Ya word.10 saattir cümleler arasında 1.5 cm bşluk bıraktın kabız ettin beni şimdi nerden esti de 0.5 cm bırakıyorsun canım=?Bana mı gazabın lan !
ASUS P5GC-MX/1333 anakartına sahibim.Geçen ön fanı temizlemek için birkaç kabloyu sökmüştüm,bir bağlantı hariç hepsi tamam ancak şu USB56 bağlantısını yapamıyorum bir türlü.Anakartın kullanım klavuzunda VCC diye bir uç yok ancak 2 tane VCC,yanılmıyorsam 2 tane de ground ucu var.Nasıl takacağımı bir türlü bulamadım,benim anakarta benzer bir anakartın rehberinden şu resmi aldım,bendeki rehberdeki şekille aynı.
http://img407.imageshack.us/my.php?image=asus.jpg

Yardım eden olursa çok sevinirim
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 5 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 0
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 0)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.