Şimdi Ara

Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
3
Favori
36.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nietzsche55 kullanıcısına yanıt
    Diğer coinlerde bu altyapıyı kullanmıyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az daha sabredin gülen oyuncular olucak gorursunuz
  • Di Zetemeno kullanıcısına yanıt

    altın amdeni işletiyorsan gelir vergisi ödüyorsun ama.

  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    Bir süre bu kart sorununa çözüm olmayacak. Bir yıla yakın bu kıtlık sürebilir. Kıtlığın tek sebebi mining'ciler de değildir.


    Kıtlık hem miningciler, hem de chipset tedariği eksikliğinden ileri gelmektedir. Chipset tedariğindeki bozulma covid-19 kaynaklıdır. Miningciler de tuz biber ekmektedir.


    Verebileceğim yegane tavsiye şu:


    Eğer ekran kartınız çok eski ise ve artık hiçbir oyun oynayamaz oldu iseniz kartınızı değiştirin. Onda da dibine kadar leşçilik yapın derim. İdareten alın. Kartlar bulunabilir olunca az zararla satmak üzere alın. Türkiye'de 1060 6gb'ler 2500-2700 ediyor. Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? ASLA ALMAYIN. Kaç yaşında kart. Çok pahalı. Çin markalarından yurtdışı bakın derim. Yeston Çin markalarında bilinen bir marka. Bu tür markaların yaptığı da şu: 1660 çıkalı 6 ay olmuş mesela. 1060 yonga üretimi duruyor. Durma arifesinde iken Yeston gibi markalar bu yongaları topl alıyorlar. İyi bir dizayn olduğu bilinen bir 1060 PCB dizaynını kullanarak, o anda en ucuz vram kiminse ondan vram alıp, kartı topluyorlar. 1060 toplarlarken micron ramleri ucuza bulmuşlar. Onlardan kullanmışlar. Geriye bir tek soğutma kalıyor. Bu kartların en olumsuz tarafları da bu. Gigabyte'taki gibi aluminyum petekler olmuyor. Aluminyum ekstrüksiyondan tek parça soğutma bloğu oluyor. Bu da fanların ramleri soğutma becerisini azaltıyor. GPU düzgün soğuyor. Ramler soğumuyor. Bunun da çözümü tanesi 20TL'ye satılan iki adet salyangoz fanı ramlere üfleyecek şekilde kartın yanına monte etmek... İşlem tamam. Artık güvenilir bir kartınız var.


    Bulabilirseniz, 1500-1600 lira bu kartlar. Kart krizi geçtiğinde sanıyorum 1100 liraya satarsınız. 400-500 lira zararla bu kart krizini atlatırsınız.


    Ama elinizde hali hazırda bu seviyede bir kart varsa, bence asla değiştirmeye falan uğramayın. DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE daha yeni ve güçlü bir kartı ucuza bulamazsınız.


    -----------------


    Herkes için "iyi" farklı bir kavram. "4gb kart bana yeter" diyorsanız, o zaman iş değişiyor. 4gb kartlar ucuz. Çünkü bu kartlarla mining yapılamıyor. Pahalıya satmaya çalışan kimse satamıyor. Bunu da not edeyim.


    Belki sizin iyi algınız çok tepededir. 1060 da dinazor neticede. 1060'a gülüp geçiyorsunuzdur. İşte o zaman ayvayı yediniz. Beklemekten başka çareniz yok gibi gözüküyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuBBa123

    hocam ben miningci degilim merak soruyorum. coin alip satanlar ne aldiklari ne sattiklarini ve ne kadar kazandiklarini belgeleme zorunluğu var mi ?


    eger yoksa miningci binance hesabina 5000 lira gönderse geri cekerken kasmiş oldugu coinleri satip 8000 tl cekse sıkıntı cikar mi ? sizce

    Belgeleme zorunluluğu yok. Ama vergi dairesi "gel bakalım anlat" derse gitmeniz gerekiyor. O zaman da coin alıp satarak bu geliri elde ettiğinizi belgelersiniz. O zaman bir sıkıntı olmaz.


    Bunu belgelerken araya giren mining gelirlerini de görürler. Dolayısı ile "gel bakalım anlat" derlerse ve mining yaptı iseniz, gene ayvayı yediniz. Sonuçta belgelerken cüzdan hesabınızı kullanmanız gerekebilir. Günümüzde yasal altyapısı olmadığı için belgelerken cüzdan göstermeniz bir zorunluluk olmayabilir. Banka dökümünü coin aldım sattım diye götürebilirsiniz. Ama ya vergi dairesindeki memur coin hareketlerini görmek isterse? O ister ve sen vermezsen, şüphe çekmez mi? Karışık konular yani... Dediğiniz ise vergi dairesinin "gel bakalım Hüseyin" deme ihtimalini düşürür. Burası doğru.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkprlk35

    Sırf bu yüzden YouTube kanalımı deaktif hale getirdim. Bir para kazanıyorum ama çekemiyorum. Çektiğim an vergi olacağını biliyorum. Ama bilmeyen çok insan çekiyor ve genç yaşta devlete borçlanıyor. Okullarda bunun da bilgisini vermeleri gerekiyor. Al-sat bildiğim kadarıyla bunlardan muaf çünkü her alım satımda bir hizmet alıyoruz ve bir meblağ ödüyoruz. Altın dolar ve Euro takasında da bu geçerli..


    Mining yapanlar ise vergi mükellefi olabilir her an..

    Bu hesabı tekrar ticariye çekip, parayı hesaba almak için ne gibi bilgiler isteniyor? Hesabın başka bir şahsa aitmiş gibi yapılması mümkün mü? Bir hesabın ticari olduğu dışarıdan bakınca görünüyor mu?


    Youtube konusunda fena cahilim göründüğü üzere. Ama mutlaka bir açık vardır diye düşünüyorum.





  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    peki hocam sizce bütün hesaplari kontrol edecek kadar vergi memuru var midir veya bu konuda bilginiz var mi ?


    araplara 12 senedir inşaat yapan müteahhit bir arkadasim kendi aralarinda konuşurken duymustum 3-5 sene kadar önce 50000 TL üstü takip ediliyor. 49000 TL olarak farkli hesaplara gonderiyoruz gibi birşey söylemişlerdi. (calişanlarin maaşlari kendi ailesinin cep harcliklari vs.. icin.) üste ki mesajlarinda yok öyle birşey demişsiniz. acaba vergi dairesininde takibine girmek icin üst limit olabilir mi ?

  • ethereum 5 dolar bile olsa msrp fiyatından kart alma hayali kuran arkadaşlar hayal kurmaya devam edebilir. Adamlar bu fiyatlara satabildiklerini gördüler, kokusunu aldılar. Amazon da rx 580 ler cayır cayır satılıyor 5k dan. Adamlar gpu piyasasında kartları harbiden yeniden dağıttılar.

  • gelmiş yine tipini sevdiğim konular açılmış yine

    aynen batıyor kiripto paralar, herkes 5 e aldığı sistemi 10 a satıyor, tekrar 5 ten alıyor aynen kırall

    Şunuda şöyle bırakayım hadi eyw

    dolanlarmı maaş alıyon hayırdıra sdasfasd

    Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    1060 çok mu dandik? Enteresan leşçilikler keşfettim. Bende 3'üncü nesil i7k var. 1060 ekran kartında darboğaza sebep olmadan çalışıyor. Dolayısı ile 1060 ve kendisinden oldukça eski bir sistemle iş yürüyor.


    Beş-Altıncı nesil i5 + 1060 iş görür diye düşünüyorum. Yurtdışı kazan siz kepçe internetin altını üstüne getirebilirseniz, 1500-1600TL'ye 1060 var. Alınır. Kart fiyatları düşene kadar idare eder.



    Alıntıları Göster

    6gb lar iş görürde 3gb lar leştir hocam.


    bu arada ether kazım gücü ve ödülünü düşürürler. Adamlar istemez piyasada onlarca ether dolaşmasını. Fiyatının yükselip düşmesi fazla etkilemez diye düşünüyorum?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    Hepsi değil. Özellikle yeni coinlerde mining(Proof Of Work) yok bunun yerine PoS(Proof Of Stake) var. Ethereum 2.0 ile PoS sistemine geçecek.


    Proof Of Stake:

    PoS’te madencilik süreci bulunmaz ve madencilerin yerini doğrulayıcılar (validator) alırlar. Block ödülü de bulunmamaktadır, doğrulayıcılar işlem ücretlerini alırlar. Proof of Stake protokolü şu şekilde işler:

    • Doğrulayıcı olmak için belirli miktarda kripto para, stake yapılması için kilitli tutulur.
    • Doğrulayıcılar blockchain’e dahil olacak block’ları bulmak ve işlemleri blockchain’e eklemek için benzer şekilde birlikte çalışırlar.
    • Block eklendikten sonra toplanan işlem ücretleri doğrulayıcılara stake yaptıkları kripto para miktarı oranında pay edilir.

    Doğrulayıcı node’ların internet bağlantısının kesilmemesi ve yatırdıkları kripto parayı belirli bir süre çekmemeleri gerekir. Çevreye çok daha az zarar verecek bu sistem sayesinde rig’lere ihtiyaç kalmayacak!

    PoW ve PoS dışında birçok consensus algoritması kullanılmaktadır. Genellikle Proof ile başlayan ve sistemin işleyişine göre adlandırılan bu mekanizmalar blockchain büyürken birbirlerini hiç tanımayan ama aynı amaca hizmet eden cihazların birbirlerine güvenme gereksinimi duymadan sistemin devamına hizmet etmelerini sağlar.





  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Hocam çok bilginizi kullandım, yararlandım. Eğer yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. ÖM üzerinden de detay sorabilirsiniz.


    Öncelikle tamamiyle uzmanı değilim. Başıma ne gelebilir diye araştırdıkça araştırdım. YouTube hesabınızın reklam gelirini açmadan önce kimlik fotoğrafınızı gönderiyorsunuz. Onu gönderdikten sonra onay gelirse sizden adres isteniyor. Sonra da o adrese posta ile PIN kodu gönderiliyor. Onu eşledikten sonra artık para çekmeye hazır oluyorsunuz. Eğer bir banka hesabı eşleyip ayın belli bir günü ödeme almaya başlar iseniz İrlanda ülkesinden YouTube reklam geliri ekstrenizde görünür. Bunun üzerine eğer farklı bir konudan veya meblağ büyük olduğu için başka bir nedenden de dolayı olabilir, bir şekilde takibe girerseniz de geriye dönüp her yıl için Bağ-Kur primi, ortalama bir gelir beyannamesi üzerinden vergi gibi normal şahıs şirketi olarak görülüp sizden bunlar isteniyor.


    Özetle eğer şahıs şirketi bir arkadaşınız var ise onun kimliği ile reklamları açarsanız ve onun hesabına tutarları aktarırsanız, gelir beyannamesi de verirseniz bir sorun olmaz.


    Diğer bir konu haklarınızı dijital reklamcılık ajanslarına devretmeniz. Fakat bu sefer de şahıs şirketi açıp geliri aldığımız duruma göre, bütün giderlerin çıkarttığımızda kalan paranın yaklaşık %50si o şirkete gidiyor.


    Şunu unutmamak gerekiyor ki, reklamlar bir kimlik üzerine açıldı ise o parayı o kişi çekebilir. Haklarını bir firmaya bırakmak dışında...Sistemin olası açıkları bunlar tabii üzerine düşünmek gerek..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rusher-

    6gb lar iş görürde 3gb lar leştir hocam.


    bu arada ether kazım gücü ve ödülünü düşürürler. Adamlar istemez piyasada onlarca ether dolaşmasını. Fiyatının yükselip düşmesi fazla etkilemez diye düşünüyorum?



    Alıntıları Göster

    6GB'den bahsediyorum tabii ki. 3gb zaten sanıyorum Türkiye'de de gayet ucuza alınabilir. Ama iş görmez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkprlk35

    Hocam çok bilginizi kullandım, yararlandım. Eğer yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. ÖM üzerinden de detay sorabilirsiniz.


    Öncelikle tamamiyle uzmanı değilim. Başıma ne gelebilir diye araştırdıkça araştırdım. YouTube hesabınızın reklam gelirini açmadan önce kimlik fotoğrafınızı gönderiyorsunuz. Onu gönderdikten sonra onay gelirse sizden adres isteniyor. Sonra da o adrese posta ile PIN kodu gönderiliyor. Onu eşledikten sonra artık para çekmeye hazır oluyorsunuz. Eğer bir banka hesabı eşleyip ayın belli bir günü ödeme almaya başlar iseniz İrlanda ülkesinden YouTube reklam geliri ekstrenizde görünür. Bunun üzerine eğer farklı bir konudan veya meblağ büyük olduğu için başka bir nedenden de dolayı olabilir, bir şekilde takibe girerseniz de geriye dönüp her yıl için Bağ-Kur primi, ortalama bir gelir beyannamesi üzerinden vergi gibi normal şahıs şirketi olarak görülüp sizden bunlar isteniyor.


    Özetle eğer şahıs şirketi bir arkadaşınız var ise onun kimliği ile reklamları açarsanız ve onun hesabına tutarları aktarırsanız, gelir beyannamesi de verirseniz bir sorun olmaz.


    Diğer bir konu haklarınızı dijital reklamcılık ajanslarına devretmeniz. Fakat bu sefer de şahıs şirketi açıp geliri aldığımız duruma göre, bütün giderlerin çıkarttığımızda kalan paranın yaklaşık %50si o şirkete gidiyor.


    Şunu unutmamak gerekiyor ki, reklamlar bir kimlik üzerine açıldı ise o parayı o kişi çekebilir. Haklarını bir firmaya bırakmak dışında...Sistemin olası açıkları bunlar tabii üzerine düşünmek gerek..

    İlk aklıma gelen açık belli bir limitin altında gelir elde edenlerin vergi ödemesinin gerekmediği bir ülkede yaşayan birinin bu kimlik bilgilerini göndermesi. Paranın da onun o ülkedeki hesabına yatmasıdır.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuBBa123

    peki hocam sizce bütün hesaplari kontrol edecek kadar vergi memuru var midir veya bu konuda bilginiz var mi ?


    araplara 12 senedir inşaat yapan müteahhit bir arkadasim kendi aralarinda konuşurken duymustum 3-5 sene kadar önce 50000 TL üstü takip ediliyor. 49000 TL olarak farkli hesaplara gonderiyoruz gibi birşey söylemişlerdi. (calişanlarin maaşlari kendi ailesinin cep harcliklari vs.. icin.) üste ki mesajlarinda yok öyle birşey demişsiniz. acaba vergi dairesininde takibine girmek icin üst limit olabilir mi ?

    Yok öyle bir şey. Teorik olarak 500 lira için de başınız belaya girebilir.


    Vergi dairesinde herşey manuel işlemiyor. Gayet akıllıca yöntemler var. Bankada hesabınıza yatan paraları manuel incelemiyorlar. Bir dönem AirBNB'den para alanları diziyorlar. Onları incelemeye alıyorlar. Bir dönem Youtube... Gün gelir Binance'den hesabına para yatanları alırlar. Ama toplu yakalama sistemleri kesinlikle manuel değil. Onu söyleyebilirim. Zaten youtube'dan para alan adamın durumu da, airbnb'den para alan adamın da durumu kabak gibi meydanda... Bu konuda binance'in güzelliği sadece para yatacak diye bir şey yok. Para yollayabilirsiniz de. O zaman iş biraz karışır. Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? Ama gene de vergi dairesi sizi çağırmayacak diye bir durum yok.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan2142

    gelmiş yine tipini sevdiğim konular açılmış yine

    aynen batıyor kiripto paralar, herkes 5 e aldığı sistemi 10 a satıyor, tekrar 5 ten alıyor aynen kırall

    Şunuda şöyle bırakayım hadi eyw

    dolanlarmı maaş alıyon hayırdıra sdasfasd

    Allah daha çok kazandırsın kimsenin gözü paranızda değilde. O kartları umarım forumdaki veya dışardaki ekran kartından anlamayan zavallı insanlara satamazsınız. Tüm temennimiz bu.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan2142

    gelmiş yine tipini sevdiğim konular açılmış yine

    aynen batıyor kiripto paralar, herkes 5 e aldığı sistemi 10 a satıyor, tekrar 5 ten alıyor aynen kırall

    Şunuda şöyle bırakayım hadi eyw

    dolanlarmı maaş alıyon hayırdıra sdasfasd

    Büyük hibinoluğa gireceğim:


    7 worker'ın varsa, hepsi denk olsa (sanmıyorum da) rig başına 158mh/s alıyorsunuz. Rig'de 6 kart olsa, 26.33mh/s kart başına hızınız var. Bu da ortalamada 1070 dengi bir kartınız olduğu anlamına geliyor. 1060 için yüksek, 1080 için düşük bir hıza sahipsiniz. Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? 1660ti tam olarak bu hızı verebilir ama bak...


    Tabii ki 7 rigin 7'sinde de aynı kartlar olsa ve her rig'de 6 kart olsa dediğim geçerli.


    Ben miner olsam sıfır falan almam. Türkiye ve dünyada nerede ne ucuzsa, parasını en kısa sürede hangisi çıkaracaksa onu yabıştırır geçerim. Karman çorman kartlı rigler kurarım.


    Ama bu metodda 7 rigle baş edemem. Çünkü 8 farklı marka, 5 farklı model kart var elimde toplamda 70 tane mesela... Düşünsene. Zorlayıcı olur yani ayarlar... Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? 


    Ama mining'in kartı patatese çevirdiği algısına hastayım. Çok seviyorum bu algıyı. Çıkma kartları ucuza alıyoz yurtdışından. Adamlar şerefsizlik etmiyor. Mining çıkması diyor. Ucuza 300 tane satıyor. Ucuza satmasının sebebi mining çıkması olmasından ziyade, 300 kartı elden çıkarmak. Normal fiyata satsa 300 kartı bilmem kaç ayda satar. Bu ucuza satış da şahsen işime geliyor. O yüzden Allah da belanızı versin, kartları patatese çeviriyonuz!!?? Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? 


    Benim bu konuda vergi konusunda yazdıklarımı aman iyi oku. Sonra çarpılma.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Mart 2021; 23:13:59 >




  • Aklı olanlar satıyor. Akılsızlar alıyor.

    58 k dolardı. Ben forumda yazdım 50k olunca çökecek diye.


    46k ya düştü.. Muazzam düşüş

    Yaza doğru 33k yı görürüz.

    Sonra 10k ya kadar eriyişi görün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudaki mesajlara bakıyorumda, yazanların %99’u miningin ne olduğunu bilmiyor. En az %70’in de piyasayla ilgili hiçbir fikri yok.

    Bir de mininge nasıl vergi gelecek onu da açıklarsanız.

    Totosu risk almayı yemeyen haterların ağlama duvarına dönmüş konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 1 Mart 2021; 23:59:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mining piyasasını hiç bilmem çöküyomu çıkıyomu anlamam ama bugün 3080 sattım yarında 3090 için biriyle anlaştık ona satıcam.Çöküyo olsa insanlar hala yeni yeni kart almazlar diye düşünüyorum.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.