Şimdi Ara

Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
3
Favori
36.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şahsen ben bu mining olayı çöküşe geçtikten sonra kimsenin 2.el ekran kartı almasını istemiyorum. Sonuçta miningli olduğuna dair bir yöntem yok anlamak için. Ama birkaç önerim var. İllada 2. ele paranız yetiyorsa miningin patladığı (yukarı doğru) tarih olan 10/2020 ayından önce alınmış bir kart aramaktır. Diyeceksiniz ki bu tarihte adam belki oyun için almıştır. Sonra satmıştır.  Bunun içinde ilk sahibinden adına faturalı kartlara yönelmektir. Tabi bu yöntemde riski sıfıra indirmiyor. Yakın dönem için konuşuyorum.Ama en garantisi tabiki sıfır ürün almak aldırmak en güzeli.

    İşin özeti sizi 4-5 sene idare edecek iyi bir kart alıcaksınız belirttiğim şekilde veya sıfır kart almanız tavsiyemdir. Ben bu dönemde foruma gelicek 2.el ekran kartı yağmurunu takip edicem ve kimseye aldırmamaya çalışıcam kişisel olarak. Çürük mala binlerce Tl ödemek kimse için iyi birşey değil.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Di Zetemeno

    Döviz, altın gibi metalarda gelir vergisi olmadığı gibi kripto paralardan da gelir vergisi kesilemez.

    döviz, altın gibi şeylerde garanti gelir elde edilemez yani sen doları alıyorsun ama garanti şekilde dolar gelirin yok, 10 bin doların kendiliğinden artmıyor ancak kripto para öyle değil, isterse 100 milyar dolar, isterse 1 kuruş olsun, her türlü mining yapıp kripto para kazanabiliyorsun.


    kısacası gelir vergisi kripto para için geçerli olmalı..

  • Tamam vergilendirilmiş olsun binance hadi ben kaçtım deyip gidecek mi çıkarıp öderler hesabını verirler yani doğmamış bebeğe don biçmenin alemi yok. Öyle yazıyorsunuzki sanki vergilendirme çoktan olmuş maliye kimseyi bulamamış yada herkes kaçmayı başarmış gibi. Sakin olun biraz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mxsr

    Tamam vergilendirilmiş olsun binance hadi ben kaçtım deyip gidecek mi çıkarıp öderler hesabını verirler yani doğmamış bebeğe don biçmenin alemi yok. Öyle yazıyorsunuzki sanki vergilendirme çoktan olmuş maliye kimseyi bulamamış yada herkes kaçmayı başarmış gibi. Sakin olun biraz

    Ben doğmamış bebeğe don biçmedim, bugüne kadar TC bankaları ibanlarına coin borsaları tarafından yollanmış paraların donunu biçtim. Bugüne kadar yatan paraların beyanı yapılmadıysa çoktan mokoko yani. Affı yok diyorum. Vergi cezalarında insaf olmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    Geçmişe dönük zor. Çünkü bu iş ilk patladığında dolar yarı fiyatına btc yarı fiyatınaydı. Neye göre vergi kesecek? Geçmişe dönük yaparlarsa ne onlar başa çıkar ne bu işle uğraşanlar. İnşallah öyle bir saçmalık yapmazlar çünkü çevremde bu işle ufak tefek uğraşan tonla insan var. 3 e 5 e bakarlarsa çok can yanar. Birde kim ne kar ediyor o önemli? Çünkü sen kendi apranı aktarıyorsun sonra beceremiyor zararla çıkıyor. Hesabına şurdan para gelmiş diye buna vergi keserse saçmalarlar. Ama atıyorum der ki 1000 dolar üstü para gönderenleri inceliycem.



    Alıntıları Göster

    O günkü kurdan hesaplanarak TL'ye çevrilecek tabii ki. Bu konularda devletin kanunları son derece açıktır. Hiçbir karmaşa yoktur. Ödenmemiş olan vergi, gecikme faizi falan çok sorun değil. İşin bu kısmında pişmanlıktan faydalanılır, cezalı faizin çoğu silinir. Nispeten makul faizle taksite bağlatılır, sonra da bir sonraki affa kadar idare edilir. Bir ödenir, bir ödenmez falan... Devlet baba 3-4 yıldan önce kimseyi icralık etmez. O zamana bir af daha gelir. Bir sonraki vergi affında daha düzgün bir taksitlenditme ile işin içinden rahatlıkla çıkılır.


    Sorun, gelir elde edilen her ay için beyanname vermemiş olmak, defter tutmamış olmak, tutmadığın defteri her yıl onaylatmamış olmak, muhasebeci tutmamış olmak... Bunların her ay için ayrı ayrı kesilecek olan cezası FENA acıtır.  Ben şirket kısmını bilirim. Dolayısı ile şahısta belki muhasebeci şart olmayabilir. Bilmiyorum.


    -----------------


    Mining meselesinin ticari faaliyet olduğu ve gelir vergisine tabi olduğu düşüncesi haiz olur (ki bu ticari bir faaliyettir) ve buna yönelik uygulamalar başlar ise, kazandıkları coin'leri Türkiye'deki hesabına geçmişte/günümüzde çekmiş olan tüm miningciler sakat bir duruma düşerler.


    En başından beri bu soru işareti mevcuttu. Mining işi için özel olarak bir yasa çıkmasına da gerek yoktur. Zira mevcut vergi yasasına göre, mining işinin sermaye yatırılan ve emek verilerek gelir elde edilen bir iş olduğu yorumundan yola çıkılarak "gelir vergisine en başından beri tabi idin, ama beyan etmedin" denebilir. Böyle bir yaklaşımı bir nebze kötü niyetli bulurum. Ama zaten vergisel meselelerde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin iyi niyetli olmasını beklemek abesle iştigal olur.


    Dolayısı ile, geçmişte mining yapmış ve Türkiye'deki hesabına para aktarmış HERKES risk altındadır diyebilirim. Tamamen vergi dairesi insiyatifindedir. Ceza yazılması için talimat gönderilirse gerekli araştırmaları yapar, ilgili kişileri çağırırlar. Sonra da yabıştırırlar cezayı. Dava açıp iptali için uğraşmak size düşer.


    Asla ve asla, vergi dairesi arayıp sorular sorarsa cevap vermeyin. Bilmediğinizi, hatırlamadığınızı, bu işlerle kendinizin ilgilenmediğini, ilgilenen kişinin x olduğunu söyleyin. O x kişisi de iyi bir muhasebeci olsun.  Onsuz hiçbir yere imza atmayın. Sözlü veya yazılı tek bir beyan vermeyin. Vergi dairesi baz bir araştırma yapmadan sizi aramaz. Şu tarihte şöyle bir para almışsınız şuradan, ne amaçlıdır falan diye sorar. Asla ve asla cevap vermeyin. Siz bir şey bilmiyorsunuz. Bilen kişi x kişisi. "Biz x kişisi ile gelelim. Yüzyüze görüşelim." cevabınız bu olmalı. Randevunuzu alın. Gidin.


    İyi niyetli bir hükümet ise bu işe farklı yaklaşır. Bir yasa çıkarır. Milat tarihini o yasanın çıktığı gün olarak belirler. Veya, hiç olmazsa beyanname cezalarını tek seferlik almaz, geçmişe yönelik vergileri makul faizle talep eder falan... İyi niyetli bir yaklaşım bu olur.


    -------------------


    En başından Türkiye'deki IBANI bu işe karıştırmak büyük bir hata. Onu söylemeliyim.  Türkiye'de iş yapmayı, Türkiye'deki vergisel yaklaşımı öğrenmenin bir yolu. Bıyık büküle büküle kaytan, Türk dediğin öpüle öpüle şeytan olur. Bunu hiç unutmayın.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Mart 2021; 18:42:30 >




  • samtual kullanıcısına yanıt

    Şöyle düşünün elinizde kullandığınız bir kart var. Sonra bi biakıyosunuz fiyatı 3 katına çıkmış. Fazla oyunda oynamıyorsunuz artık. Para ediyorken satayım dersiniz. Ki ben Bunu yaptım mesela. Fiyatlar 3 katına çıkmasaydı satar mıydım? Asla satmazdım. Şu an ekran kartsızım kart yok diye ağlamam gerekmiyor. Şu an kartlar çok iyi performansla kazı yapıyor ve fiyatları çok yüksek. Bu fiyatlara oyun oynamak için asla kart alınmaz. Bekleyin elbet düşecektir fiyatlar. Birileri yüksek fiyat veriyor diye sizde yüksek fiyat vermek zorunda değilsiniz. Elinizde kartınız varsa da satın kurtulun bu kadar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VolkanCOO kullanıcısına yanıt
    Hüü devletimiz vergi kesip yol yapamıyor hüü
  • Valla bana vergiyle gelmeyin, başka bir argüman üretip ilgi alanım olan bu ekran kartı sorununu çözebiliyorsanız dinlerim. Önce futbol kulüpleriyle müteahhitlerden alınsın o dediğiniz namus borcu olan vergiler devlet çok zarardaysa

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mxsr

    Tamam vergilendirilmiş olsun binance hadi ben kaçtım deyip gidecek mi çıkarıp öderler hesabını verirler yani doğmamış bebeğe don biçmenin alemi yok. Öyle yazıyorsunuzki sanki vergilendirme çoktan olmuş maliye kimseyi bulamamış yada herkes kaçmayı başarmış gibi. Sakin olun biraz

    @alperend


    Alperend doğru söylüyor Mxsr kardeşim. Ortada iki farklı durum var. Önce ikisini ayıralım.


    Coin aldınız. Değeri arttı. Sattınız. Deli gibi para kazandınız. Bunun vergilendirilmesi farklıdır. Ülkemizde de Roma hukuku geçerli olduğu için, bu konu hakkında da bir yasa henüz olmadığı için, sorun yoktur. Bir problem çıkmaz. Türkiye'de işlem yapan ve Türkiye'de ofisi olan borsa firması kendi gelirinin vergisini öder. Sizin alım-satım'dan elde ettiğiniz gelir ise yasal boşluk sebebi ile vergilendirilmez. Yasası çıktığında da buradan elde ettiğiniz gelirin vergisi muhtemelen işlem yaptığınız borsa firması tarafından otomatik kesilir, devlete ödenir. Siz bundan bahsediyorsunuz. Coin alıp satan adam risk taşımıyor. Net söyleyebilirim.


    -------------------------


    İşin bir de mining kısmı var. Mining yapmak Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre gayet de gelir vergisine tabi bir iş kalemi gibi gözükmekte. HİÇBİR yasal düzenleme olmaksızın bu gelir gelir vergisine tabi sayılabilir. Hali hazırda yasa buna uygun. Bir kazancın gelir vergisine tabi olması için iki unsur gerekir:

    1) Sermaye konmuş olması (mining donanımı)

    2) Emek (Mining donanımını kurmak ve işletmek için harcadığınız emek)

    Dolayısı ile mining için özel bir yasa ÇIKMAKSIZIN, mining işi gelir vergisine tabi olabilir gibi gözüküyor. Bence biraz kötü niyetli bir yaklaşım olur. Ama bizim devletten tam olarak beklenecek yaklaşım budur.  Burada TÜM MİNİNGCİ'LERİ KURTARABİLECEK EN ÖNEMLİ ŞEY bu işin Kayseri'li, Konya'lı çakal çukal tayfası tarafından da çokça yapılıyor olmasıdır. "Zaten azalan oy deposu daha da azalmasın" yaklaşımı güdülebilir. Bilemeyiz. Ancak, ben Türkiye Cumhuriyeti Devletini az çok tanıyorsam, miningciler her an okka altına gidebilir.  "Yatırımcının da hesabına paralar yatıyor, beni nasıl ayırt edecekler? Belki ben de yatırımcıyım?" demeyin. Vergi dairesi aptal mı? Miningci isen, muhtemelen belli bir aralıkla o para hesabına yatıyordur. Üstelik coin değeri artarken daha sık yatıyor. Azalırken daha seyrek yatıyor. ŞRAAAK! Miningcisin. Vergi dairesi de biliyor. Bitti.


    Bu vergiyi ödeyebilmek için gelir elde ettiğin HER AY beyanname vermen gerekiyor. Verdin mi? Vermedin. HER AY İÇİN ayrı ayrı beyanname vermediğin için ceza yiyebilirsin.


    ----------------------------


    Mining yaptın, ama koca yürekli bir insansın, tam bir kumarbaz olarak, parayı hiç Türkiye'deki IBAN hesabına çekmedin. Birikimin Coin olarak cüzdanında duruyor. AMMAN ÇEKME! Şu anda vergi dairesinin senin coin işleri yaptığını bilmesini sağlayacak tek şey bu coinleri bozdurup Türkiye'deki hesabına aktarman.  Şimdi yavaşça klavyeyi yere bırak...  


    Bilmem anlatabildim mi?  


    ------------------------------


    "Bir miningci olarak vergiden yırtmak için ne yapabilirim?" Tekrar anlatırsam it köpek olayım. Bir örnek verdim yukarıda. Daha da yazmam. Yazılar içinde kaybolup gitmesini umuyorum. Geçmişe yönelik hiçbir şey yapamazsın. Belki geçmiş dönem gelirlerini şimdi beyan ederek falan bir dümen kurulabilir. Bir muhasebeci daha iyi bilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 1 Mart 2021; 19:58:39 >




  • Bazı arkadaşların anlamadığı bu tür vergiler tüm dünyada uygulandığı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mxsr

    Valla bana vergiyle gelmeyin, başka bir argüman üretip ilgi alanım olan bu ekran kartı sorununu çözebiliyorsanız dinlerim. Önce futbol kulüpleriyle müteahhitlerden alınsın o dediğiniz namus borcu olan vergiler devlet çok zarardaysa

    5 li çeteden de mining ile uğraşan varsa bir ihtimal bütün miningciler çete üyesinin yüzü suyu hürmetine affa uğrayabilir.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Mart 2021; 20:11:30 >
  • Şu mining işine keşke daha önce uyansaydım tam benlikmiş. Bu saatten sonra bırak kredi çekip riske girmeyi, elindeki sermayeyi bile kaybeder durumu var. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    @alperend


    Alperend doğru söylüyor Mxsr kardeşim. Ortada iki farklı durum var. Önce ikisini ayıralım.


    Coin aldınız. Değeri arttı. Sattınız. Deli gibi para kazandınız. Bunun vergilendirilmesi farklıdır. Ülkemizde de Roma hukuku geçerli olduğu için, bu konu hakkında da bir yasa henüz olmadığı için, sorun yoktur. Bir problem çıkmaz. Türkiye'de işlem yapan ve Türkiye'de ofisi olan borsa firması kendi gelirinin vergisini öder. Sizin alım-satım'dan elde ettiğiniz gelir ise yasal boşluk sebebi ile vergilendirilmez. Yasası çıktığında da buradan elde ettiğiniz gelirin vergisi muhtemelen işlem yaptığınız borsa firması tarafından otomatik kesilir, devlete ödenir. Siz bundan bahsediyorsunuz. Coin alıp satan adam risk taşımıyor. Net söyleyebilirim.


    -------------------------


    İşin bir de mining kısmı var. Mining yapmak Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre gayet de gelir vergisine tabi bir iş kalemi gibi gözükmekte. HİÇBİR yasal düzenleme olmaksızın bu gelir gelir vergisine tabi sayılabilir. Hali hazırda yasa buna uygun. Bir kazancın gelir vergisine tabi olması için iki unsur gerekir:

    1) Sermaye konmuş olması (mining donanımı)

    2) Emek (Mining donanımını kurmak ve işletmek için harcadığınız emek)

    Dolayısı ile mining için özel bir yasa ÇIKMAKSIZIN, mining işi gelir vergisine tabi olabilir gibi gözüküyor. Bence biraz kötü niyetli bir yaklaşım olur. Ama bizim devletten tam olarak beklenecek yaklaşım budur.  Burada TÜM MİNİNGCİ'LERİ KURTARABİLECEK EN ÖNEMLİ ŞEY bu işin Kayseri'li, Konya'lı çakal çukal tayfası tarafından da çokça yapılıyor olmasıdır. "Zaten azalan oy deposu daha da azalmasın" yaklaşımı güdülebilir. Bilemeyiz. Ancak, ben Türkiye Cumhuriyeti Devletini az çok tanıyorsam, miningciler her an okka altına gidebilir.  "Yatırımcının da hesabına paralar yatıyor, beni nasıl ayırt edecekler? Belki ben de yatırımcıyım?" demeyin. Vergi dairesi aptal mı? Miningci isen, muhtemelen belli bir aralıkla o para hesabına yatıyordur. Üstelik coin değeri artarken daha sık yatıyor. Azalırken daha seyrek yatıyor. ŞRAAAK! Miningcisin. Vergi dairesi de biliyor. Bitti.


    Bu vergiyi ödeyebilmek için gelir elde ettiğin HER AY beyanname vermen gerekiyor. Verdin mi? Vermedin. HER AY İÇİN ayrı ayrı beyanname vermediğin için ceza yiyebilirsin.


    ----------------------------


    Mining yaptın, ama koca yürekli bir insansın, tam bir kumarbaz olarak, parayı hiç Türkiye'deki IBAN hesabına çekmedin. Birikimin Coin olarak cüzdanında duruyor. AMMAN ÇEKME! Şu anda vergi dairesinin senin coin işleri yaptığını bilmesini sağlayacak tek şey bu coinleri bozdurup Türkiye'deki hesabına aktarman.  Şimdi yavaşça klavyeyi yere bırak...  


    Bilmem anlatabildim mi?  


    ------------------------------


    "Bir miningci olarak vergiden yırtmak için ne yapabilirim?" Tekrar anlatırsam it köpek olayım. Bir örnek verdim yukarıda. Daha da yazmam. Yazılar içinde kaybolup gitmesini umuyorum. Geçmişe yönelik hiçbir şey yapamazsın. Belki geçmiş dönem gelirlerini şimdi beyan ederek falan bir dümen kurulabilir. Bir muhasebeci daha iyi bilir.



    Alıntıları Göster

    Gelir vergisinin ne olduğunun orta öğretimde ders olarak okutulması gerekiyor. Gençler büütün vergilerin otomatik alındığını sanıyor ama gelir vergisinin beyana dayalı olduğunu bilmiyor. Gençken gerçekten şaka gibi geliyor insana sindirmesi zaman alabiliyor.





  • Ethereum 2.0 ile ETH madenciliği bitecek. Diğer paraların madenciliği fazla kazandırmıyor diye biliyorum.

  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Bir önceki mesajda da söyledim ilgi alanım ekran kartı piyasasının düzelmesi. O konuyla ilgili çözüm öneriniz varsa yazın

  • Mining bitişe geçmese bu kadar rig satılmaz zaten.

  • BTC 48k oldu gene
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    hocam ben miningci degilim merak soruyorum. coin alip satanlar ne aldiklari ne sattiklarini ve ne kadar kazandiklarini belgeleme zorunluğu var mi ?


    eger yoksa miningci binance hesabina 5000 lira gönderse geri cekerken kasmiş oldugu coinleri satip 8000 tl cekse sıkıntı cikar mi ? sizce

  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Sırf bu yüzden YouTube kanalımı deaktif hale getirdim. Bir para kazanıyorum ama çekemiyorum. Çektiğim an vergi olacağını biliyorum. Ama bilmeyen çok insan çekiyor ve genç yaşta devlete borçlanıyor. Okullarda bunun da bilgisini vermeleri gerekiyor. Al-sat bildiğim kadarıyla bunlardan muaf çünkü her alım satımda bir hizmet alıyoruz ve bir meblağ ödüyoruz. Altın dolar ve Euro takasında da bu geçerli..


    Mining yapanlar ise vergi mükellefi olabilir her an..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BuBBa123 B kullanıcısına yanıt

    Binance bence sıkıntı.. Yurtdışına para giriş çıkışı oluyor..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.