Tam keriz avı. ŞU ANKİ ekran kartı fiyatları ile NVidia toplayarak 130mh 19.000-20.000TL'ye mal olur. O da şu anki fiyatlarla. 260mh bir sistemi çok rahat 40.000TL'ye toplarım. O da bugünkü fiyatlarla. Mining rig satan arkadaşlar aslında toplu satış yaptıklarının ve dolayısı ile daha ucuza satmaları gerektiği gerçeği var. Sistem toplamak kadar kolay bir şey yok. Benim 2 saatimi alır toplamak. Dolayısı ile hazır rig'in pek bir değeri yok. Sadece zır cahil için belki bir değeri olabilir. Ama onda da herhangi bir bilgisayarcıya 500TL versen ayağı poposuna vura vura toplar sistemi... Aslında bu mining işi tam benlik iş de, ekran kartları bir dünyevi problemi çözmüyor. Boşa soru çözüyor. Dolayısı ile tüm elektrik tüketimi boşa yapılıyor. Ben de çevreci biriyim. O yüzden girmem bu işe. Ekran kartlarının çözdüğü sorular boş soru olmasa, gerçekten dünyanın çeşitli yerlerindeki ihtiyaçları gidermek için gerçek sorular çözüyor olsalar "bu sorular zaten birileri tarafından çözülecek ve bu elektrik tüketilecek" deyip girerdim. Girerdim derken de, 5 yıl önce girerdim. Veya, güneş paneli kurup tükettiğim elektriği kendim üretmem ve panelin parasını makul sürede çıkarmam mümkün olsa gene girerdim. Bu çevre düşmanı durum sebebi ile mining bana ters. Ama ilgimi çekiyor. Sonuçta çevrenizde tanıdığınız "the leşçi donanım guy"ların şahı ben olabilirim. |
Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? (10. sayfa)

-
-
İnternet kesintisi sebebiyle o yazıyor, yüzde 0,2 normali
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Miningci bir unsur tek neden değil, her şeyi Mining bağlarsanız çok Büyük hayal kırıklığı yaşarsınız.. miningciler gider biter piyasada sizler hala aaaa neden düşmüyor fiyatlar dersiniz.
Bu biraz cambaza bak cambaza oyunu gibi..
Tek sorun Mining ciler gibi gösteriliyor ki diğer sorunlar görünmesin diye.. alım gücümüz düştü arkadaşlar esas sorun bu 5-6 sene önce aynı miningci balonu olsa gene insanlara çok koymazdı.. biraz pahalıdan alırdı ama gene alırdı.
Bundan 5-6.sene önce bir beyaz yakalı çeyrek maaşıyla piyasadaki en kral ekran kartını alabilirken şu anda en az 2-3 maaşını komple yatırmak zorunda... Bundan 5-6 sene önce aynen böyle kart fiyatları artsa Mining den ötürü millet çeyrek değil en fazla biraz içinden söver belki ama gider gene bütçesi ekonomisi sarsılmadan istediği kartı alabilirdi şimdi alamıyor sorun burda...
Sizler bu sorunu görmediğiniz görmezden geldiğimiz sürece yarın Mining olayı bitse gene fiyatlar öyle hayal ettiğiniz rakamlara düşmiycek.. gene çoğunuz alamıycak...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kayserideki gibi bir mekanı niye satıyorki adam onu çözemedim okadar elektrik kabloları klimalar falan uğraşmış
2.200.000TL cik olan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kasada para kalmayınca miningçilere çökerler... verginin vergisinin vergisini alan için ekran kartını alırken verdiği vergi az gelir zaten...
-
Döviz, altın gibi metalarda gelir vergisi olmadığı gibi kripto paralardan da gelir vergisi kesilemez... sallamadan önce bi araştır arkadaşta diyor...
-
Şöyle basit bir şey sorayım;
Evinizdeki yazıcıdan dolar basabiliyor musunuz? -
quote:
Orijinalden alıntı: darkmoon34
Miningci bir unsur tek neden değil, her şeyi Mining bağlarsanız çok Büyük hayal kırıklığı yaşarsınız.. miningciler gider biter piyasada sizler hala aaaa neden düşmüyor fiyatlar dersiniz.
Bu biraz cambaza bak cambaza oyunu gibi..
Tek sorun Mining ciler gibi gösteriliyor ki diğer sorunlar görünmesin diye.. alım gücümüz düştü arkadaşlar esas sorun bu 5-6 sene önce aynı miningci balonu olsa gene insanlara çok koymazdı.. biraz pahalıdan alırdı ama gene alırdı.
Bundan 5-6.sene önce bir beyaz yakalı çeyrek maaşıyla piyasadaki en kral ekran kartını alabilirken şu anda en az 2-3 maaşını komple yatırmak zorunda... Bundan 5-6 sene önce aynen böyle kart fiyatları artsa Mining den ötürü millet çeyrek değil en fazla biraz içinden söver belki ama gider gene bütçesi ekonomisi sarsılmadan istediği kartı alabilirdi şimdi alamıyor sorun burda...
Sizler bu sorunu görmediğiniz görmezden geldiğimiz sürece yarın Mining olayı bitse gene fiyatlar öyle hayal ettiğiniz rakamlara düşmiycek.. gene çoğunuz alamıycak...Tek sorun bizim alım gücümüzün düşmesi değil. Bu da bir sorun, çok da büyük bir sorun, ama dolar bazlı düşününce de acayip bir durumdayız. Üstelik chipset kıtlığı bitse bile acayip bir durumdayız.
Şöyle ki: yıllar içinde, x anında iyi bir ekran kartı uzunca bir süre aynı fiyattan satıldı. 250-280 dolar. 2000'li yılların başında durum bu idi. 8800gts (dönemin amiral gemisi) 400 dolar, bir alt chipsetli kart, günümüzün 3070'i oluyor, 280 dolar idi.
Doların 20 yıllık enflasyonu düşünülürse, bugün 3070 civarında bir kartın 430-450 dolar olması gerekirdi. Ama chipset sorunu aşılsa ve mining de bitse bile bu fiyatlara inmeyecegini hepimiz çok çok iyi biliyoruz. Son yıllarda bir oyun bilgisayarı kasasının toplam maliyetinin %70'i ekran kartına gider oldu. Eskiden bu %40 dolaylarında idi. Dolayısıyla ekran kartları chipset sorunu olmasa ve mining ölse bile gene de acayip pahalı.
1990'larda da durum aynı idi. İyi Ekran kartı 180 dolardı. Bugünün 450 dolarına denk.
Bizim alım gücümüzün düşmesi katmerli bela yarattı. O da kesin. Ama dolar bazında düşününce bile, ekran kartı fiyatları acayip yükseldi. Mining ölünce veya chipset tedariği sorunu bitince 3070 450 dolara inmeyecek.
Ekran kartlarının üretici açısından en büyük maliyeti chipset, sonra soğutma, sonra ram. Isınma sorununu çözecek daha verimli bir chipset ve ram teknolojisi maliyeti düşürebilir. Bir de chipset maliyetini düşürmek için piyasaya üçüncü bir chipset üreticisi daha çıksa ve geberesiye rekabete girseler çok tatlı olabilir. Yoksa 450 dolara iyi ekran kartı Hiçbir zaman alamayacağız.
Bizim satın alma gücümüzdeki düşüş ise bizim kendi sorunumuz. Dünyanın sorunu değil. Kendimiz kafamızı boka soktuk. Kendimiz çıkarırız veya çıkaramayız. Onu bilemem.
-
Seviyenize inmeden bir şey düşündürtmeye çalışmaya devam edeyim...
“ev yazıcısından dolar basılıyor mu?” sorum, beyininizden sorunsuzca geçip kendinizce bir cevap üretmenizi sağladı. Zihinsel sağlığınız adına iyi bir haber.
marketten aldığımız herhangi bir ürünle bu saydığınız herhangi bir değeri evde üretemediğimiz konusunda anlaştık sanıyorum, bunlardan üreterek bir gelir elde etmiyoruz. Kripto paralar, bu noktada diğer değerlerden ayrışıyor... diye devam etmek isterdim ama vaktimi israf etmek istemiyorum. -
Devlet vergi için ilk adımı attı.
Etherium ise EIP-1559 tasarısına geçecek.
Miningci ve karaborsacı arkadaşlar kartları balkondan aşağı sarkıtsınlar lütfen. -
quote:
Orijinalden alıntı: ugah6aiwDöviz, altın gibi metalarda gelir vergisi olmadığı gibi kripto paralardan da gelir vergisi kesilemez... sallamadan önce bi araştır arkadaşta diyor...
Benim yazdıklarımı oku güzel kardeşim. Mining işi, Türkiye'deki vergi kanununa göre gelir vergisine tabi sayılabilir. Kripto paraya yatırım yapmak ise SAYILAMAZ. Türkiye'de gelir vergisi kanunu açık ve çok geniş. Bir işe yatırım yaptı iseniz (mining için gereken donanım) ve emek harcıyorsanız (ekipmanı kurmak ve işletmek için harcadığınız zaman) bu sizi gelir vergisine tabi yapmaya yeter.
Ancak Türkiye'de bir konudan elde edilen gelir iyice artmadan vergi daireleri harekete geçmez. Bir gün biri emir verir, vergi dairesi de tüm hesapları kontrol eder. Milleti toplu çağırır. Cezaları kitler. Geçmişte bu youtube gelirlerine oldu. Air B&B gelirlerine de oldu. Air B&B'den ev kiralayanları şapa oturttu devlet. Bunu ev kiralama olarak saymadı. Gelir vergisine tabi gelir saydı. Bu şekilde para alan herkese gelir elde ettiği her ay için vermediği beyanname için ayrı ceza yazıp, bir de hesaplanan vergiyi faizi ile istedi.
Aynı riskle miningciler de karşı karşıya... Miningcinin yakalanmasını zorlaştıracak tek şey, yüz binlerce hesabın da coin alıp satıyor olması. O kitlenin içinden miningciyi ayıklamak bir nebze daha zor olacak. Ama büyük paraların sürekli hesaba girdiği herkesi çağırırlarsa büyük miningcilerin TAMAMINI öperler.
Bu durum da tamamen kendi insiyatiflerindedir.
-
sistemi kayıt dışı alsa nereden bilecek? elektrik dağıtım şirketinden rapor mu alacaklar? ki adamlar para kaptırmasın diye kendi elektriğini üretir...
-
quote:
Orijinalden alıntı: ugah6aiwsistemi kayıt dışı alsa nereden bilecek? elektrik dağıtım şirketinden rapor mu alacaklar? ki adamlar para kaptırmasın diye kendi elektriğini üretir...
TC bankalarına ait iban numaralarına para yattıysa borsalardan geçmiş olsun.
-
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X