Şimdi Ara

Rigler satılmaya başlanmış ufak ufak,kriptoparalar çöküyor mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
3
Favori
36.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çöksün, çöksün. Şu rigden düşen kartları almayalım, alacak olanları uyaralım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VolkanCOO kullanıcısına yanıt

    Ah keşke o piyasa uzmanı "tanışınız"ın dediği gibi olsada 3070 leri 5000 lerden falan alabilsek.

    Ayrıca ekran kartı fiyatları sabit, fiyatları mining yapan kişiler değil "fırsatçılar" yükseltiyor bilmem farkında mısınız?

    Burda yüksekten kart satan adamın suçu da mining yapana yükleniyor, ona şaşırıyorum.

    7000 TL ye RX580 alacak kadar acemi yatırımcı olan kişiler oldukça malesef aç "fırsatçılar" da olacaktır.

    Ayrıca yukarıda bazı arkadaşlar demişki, vergi verecekler, versinler vermeliler.

    Ben anlamıyorum ya, kripto para işine vergi geldi de bizim mi haberimiz yok?

    Kim itiraz etti vergiye ben anlamıyorum,

    Sanki kripto para işi ile uğraşanlar vergi vermeye karşı çıkmışlar da ona tepki gösteriyorsunuz, bu neyin düşmanlığı anlamadım.

    Mining ile şu anda ülkeye muazzam miktarda döviz girişi var, keşke bu yasal bir mevzuata bağlansa da şu miningcilere sallayanlar bi çenesini kapatsa artık...





  • samtual kullanıcısına yanıt

    Arz talep dengesi diye bir şey duydunuz mu. Eskiden 10 kişi ekran kartı arıyorsa şimdi 100 kişi arıyor. Birde şu var aylık 800tl kazan kartı adam 2000 tlye mi satacak. Bir akıllı sensin galiba :). Sen elinde 800 tl kazandıran kartı 2000 TL’ye satar mısın? En kötü kendin kazarsın. Talep olmazsa zaten satıcı mecbur fiyatı düşürecek turşusunu kuracak değil. Birde şu var fiyatlar bu seviyeye Çıkmasa zaten çoğu kişi ekran kartını satmazdı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeyin bir sınırı var, 7500 e aldığı kartı 13bin TL den satışa koyan kişi fırsatçıdır. Bunu kötü anlamda söylemedim aslında.

    Şu amazon işine vakit ayırabilsem belki bende "fırsatçı" olurdum ama ben oradan alanlardan almayı tercih ettim. Hiç bir karta da 9k dan fazla vermedim ayrıca.

    3070-3060ti ortalamam 7500-8000 arasıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 1 Mart 2021; 11:19:27 >
  • mining işi bittikten sonra ortalık sudan ucuz ekran kartıyla dolup taşacak diye bekleyen arkadaşlar piyasayı iyi araştırsın.


    rtx 3000 serisi ilk çıktığı günden beri karaborsa keza big naviler de öyle. mining öncesi bile hiçbir zaman kolay ulaşılır olmadılar. belki kasım ortası aralık başı arası kart bolluğu oldu ama çıkış fiyatlarının üzerinde satılıyordu gene de kartlar. en azından stok vardı diye bolluk vardı diyorum.


    şu an dünyanın en büyük mining serverlarının bazılarının istatistiklerine baktığınızda kullanılan kartlarda rtx 3080 %2, 3060-3070 %5-6 düzeyinde görünüyor. big navi %1-2 bile değil. kısaca yüzbinlerce rtx 3080 üretildi de hepsini miningciler aldı, mining bitince piyasa bollaşacak diye bir düşünceniz varsa pek sağlam temelleri yok. miningciler de 3000 serisini bulamıyor o yüzden hala 1080ti'ler 1070'ler (rx 580, 590) vs o listelerde hep açık ara en önde. (%40-50 civarı mining pazar payları)


    sorun şu, pandemi dolayısıyla zaten çip üretimi, dağıtımı problemleri ekran kartları üretimini azalttı, mining de bu işin üzerine tuz biber oldu. ekran kartı üreticileri zaten hiçbir zaman doğru dürüst stok piyasaya sürmedi ama şimdi sorsanız mining yüzünden diyorlar. miningciler almadığı 3060lar nerde, hepsi çıkış fiyatının 2 katına buhar oldu. şu an gene hiçbir yerde stokta 3060 yok. sorsalar miningci aldı der geçersin.


    kısaca bu ekran kartı sıkıntısının en büyük nedeni stok problemi. 3000 serisi çıkınca hiçbir özelliği kalmayan 2000 serisinin daha da değersizleşmesini istemeyen nvidianın 3000 serisini az arz etmesi de bunun bir etkeni. (hala 2080tiler satılabiliyor şu ortamda) bu sürecin 2022 öncesi bitmesi beklenmiyor, haliyle mining bitince de yurt içi satıcılarda 10.000 tl altına 3070 bulacağınızı zannetmeyin. ethereum fiyatı dışında onlarca değişken var piyasada şu an. onları da takip edin derim.





  • Celonfix kullanıcısına yanıt

    Kimbilir belkide dünyayı perisan eden korona virus benzeri viruslerin dna kodları hesaplanıyordur. :D :P

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mxsr

    Önceki mesajda da yazmıştım kart ile mining yapılıp yapılmadığı tespit edilebilecek birşey değil.

    Neden sistem içinde satıyorlar kartları hiç düşündünüzmü. Sistemle birlikte satılan ekran kartlarını sistemle birlikte götürmek zorundalar garanti işlemleri için. Uyanık kamiller sistemleri satın aldı ekran kartını söküp gerisini öldüm paralarına sattılar. En azından bu şekilde satın aldıkları kartları garantiye sokamayacaklar. O yüzden herkes tekil faturası olmayan ekran kartına bulaşmasın. Bilgisayar şirketleri bu şekil önlem aldılar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    Nasıl takip edeceksin? Adam yurtdışı serverda kazıyor. Bunu her türlü aktarabilir. Kimin nerden ne kadar kar ettiği zarar ettiği belli değil.



    Alıntıları Göster

    Yurtdışından gelen para akışlarının hesabı sorulmuyormu sanıyorsun. Bankada büyük hacimle olan para akışlarının maliye memurlarının önüne düşmediğinimi sanıyorsun? Bir miningci hesabına 300 bin tl istediğinde bu maliyenin önüne düşüyor. Bu elemanı çağırıp nedir bu para diye sorduklarında vergilendirilmiş kazanç olduğunu ispat etmesi gerekir.


    Youtube mağdurlarını nasıl tespit ediyorlar sanıyorsunuz. Hesabına para akışı olan herkes inceleme altında şu an zaten.





  • 2022 ye kadar ekran kartı problemi bitmezse ne olur bilemem ama ozman millette gidip 3060 a bakmaz. Millet 4060 a yonelir artık. Aklı olan kimsenin miningten cılkı cıkmıs 3060 a para yatıracağını sanmam. Ustelık mining işi batarsa zararını çıkartmak ısteyen madenci 8500 e aldıgı 3060 ı minimum 7000 e satar kı o kartın sıfırına maksimum 4000 verilir. 2.el mining en fazla 1500-2000 etmelidirki. Ulkemizde kimse 8500 e aldıgını 1500 e satmaz. Oyüzden 2022 de gidin ya 4060 cıkarsa onu alın yada suanda olmayan bir kartı alın. Gecmiş madencilik doneminde benım basıma gelmıstı mining icin 1070 kullıyordu herkes. Odonem 1070 ti yoktu. Madenciler kart satarken ben onların sattıgından daha ucuza sıfır garantili 1070 ti aldıydım :D

  • Hiç hazır sistem almadım garanti için böyle sistemi toplu istediklerini bilmiyordum ama saçmaymış açıkçası..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mxsr

    Hiç hazır sistem almadım garanti için böyle sistemi toplu istediklerini bilmiyordum ama saçmaymış açıkçası..

    İşte buda ticari bir cinlik oluyor. Sistemin içini açmışsın zaten garanti dışı kalmış diyebiliyor sana ve sonuna kadarda tüketici heyeti satıcıyı haklı buluyor. Niye açtın bilgisayarın içini diyor.

  • Vatandan hazır aldım diyelim, asus ekran kartı bozulunca direk asusa gönderdim servis kabul etmeyip geri mi gönderiyor?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mxsr

    Vatandan hazır aldım diyelim, asus ekran kartı bozulunca direk asusa gönderdim servis kabul etmeyip geri mi gönderiyor?

    Kasaya garanti etiketi vuruyorlar, içini açınca parçalanacak şekilde. Parçalanmış etiketli kasa garanti kapsamı dışı kalıyor. Sana tekil fatura vermiyorlar sistem faturası veriyorlar.

  • Dert yokmuş gibi birde kasa acaba kargoda hayatta kalacak mı telaşı da olur onda.. Zaten hazır sistem sıcak baktığım birşey değil ama olursa bu konu aklımda bulunsun yine araştırayım teşekkürler

  • O garanti etiketleri ile garanti kalktıydı bır ara dıye hatırlıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdc

    O garanti etiketleri ile garanti kalktıydı bır ara dıye hatırlıyorum.

    Nereye kalktı. Akıllı tv yi söküp haporlörünü gönder bakalım garantiye ne diyorlar. Aynı şey. Adam sana parça olarak değil sistem olarak satıyor. Garantisini sistem olarak sağlarım deyip sana sözleşme kabul ettiriyor.

  • Kusura bakmayin ben pc icin kalkti diye duymustum cunku parcalarin herbirinin ayri garantisi var
  • Yanlış biliyorsunuz ekran kartını takmadan gönderiyorlar kasaya filanda etiket vurmuyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kmlkszhacker

    Yanlış biliyorsunuz ekran kartını takmadan gönderiyorlar kasaya filanda etiket vurmuyorlar

    Öyle yapanlarda vardır elbet ona birşey diyemem.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.