Hocam aslında şaşıracak bir şey yok. Bakın ps4 gibi dandik bir cihaza ( ki çıktığı döneme göre pc kıyaslarsak o döneme göre bile oldukça low bir sistem ) çıkışından 7 yıl sonra last of us2 gibi bir oyun çıkabiliyorsa bunun tek bir sebebi var. pc ayağında oyun firmaları gpu firmaları ile anlaşmalı oldukları için optimizasyonu daima tepe modele göre yapıyorlar 3090 sa 3090 2080 se 2080 o yılda en üst model hangisiyse, aaa oyunlar için konuşuyorum. Tek sebebi bu, yoksa isteseler 1080 de bile çalıştırabilirler oyunları iyi ayarlarda < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Returnal [PS5 ANA KONU] (17. sayfa)

-
-
Bu oyunda diyelim ki bir bölümü 40 dakika oynadınız ve bölüm bitmeden öldünüz; oyun, son kayıt noktasından başlamıyor mu ,bölümün başından mı başlıyor?
Bu türe ,bir de isim verilmiş galiba,sonuna like falan getiriyorlar.Eğer öyle bir oyunsa Ps5 dönemi,benim için henüz başlamadı ,malum playstation klasik oyunları gelince Ps5 dönemi , benim için o zaman başlayacak.
Oyuna son kayıt noktasından devam etme seçeneğinin olmadığı oyunlar,benden uzak olsun!Sonlarında hangi like takısı olursa olsun,oynayanlarına,hayranlarına saygı duymakla beraber,acımasız baştan başlama durumu,bana göre değil!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu oyunda anlık potion basıp can tamamlama yok mu souls oyunları ya da dead cells gibi?
-
Oyun iyi bir İngilizce istiyor mu? -
oyunu satın almadım, izlediğim kadarıyla gördüğüm Fabricator'dan topladığın kaynaklarla sağlık paketi alabiliyorsun. oda sanırım max 1 sağlık paketi oluyor. yani dikkatli kullanman lazım anlık basacaksan. bunun dışında dolaştığın yerlere serpiştirilmiş heal taşları oluyor. fight sırasında yada fightdan sonra bunları toplayabiliyorsun. souls oyunlarındaki gibi 9-10 Flask taşınmıyor benim anladığım kadarıyla.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Darktemplar1903
Oyun iyi bir İngilizce istiyor mu?Oyunda karakterin kalibrasyonunu çok iyi yapmak gerekiyor, ölmeme şansın %90 buna bağlı artıyor. Bunun için Boss'ların hareketlerine göre, kullandığın silaha göre Item'lar tercih etmelesin. İngilizce gerektiren noktalar buralar, hangi Item ne işe yarıyor, ne ile beraber kullanırsan ekstraları açılıyor hepsinin alırken altında açıklamaları var. Hikaye takibinde çok iyi bir dile gerek yok, oyun hikayeyi görsel olarak başarılı anlatıyor zaten.
-
quote:
Orijinalden alıntı: neo23Bu oyunda diyelim ki bir bölümü 40 dakika oynadınız ve bölüm bitmeden öldünüz; oyun, son kayıt noktasından başlamıyor mu ,bölümün başından mı başlıyor?
Bu türe ,bir de isim verilmiş galiba,sonuna like falan getiriyorlar.Eğer öyle bir oyunsa Ps5 dönemi,benim için henüz başlamadı ,malum playstation klasik oyunları gelince Ps5 dönemi , benim için o zaman başlayacak.
Oyuna son kayıt noktasından devam etme seçeneğinin olmadığı oyunlar,benden uzak olsun!Sonlarında hangi like takısı olursa olsun,oynayanlarına,hayranlarına saygı duymakla beraber,acımasız baştan başlama durumu,bana göre değil!
Her Biome (bölüm)'un birbirine bağlanıp senin bulman gereken kestirme yolları ve kendine ait bir boss'u var. Eğer bossları öldürdükten sonra ölürsen boss bir daha çıkmıyor ama düşmanlar, elindeki silahlar, kalıcı olanlar hariç topladığın özelliklerin %90'ı sıfırlanıyor ve oyunun başında geminin ilk kaza yaptığı yerden uyanarak başlıyorsun. İstersen kestirmeleri kullanarak diğer Biome'lara hızlı geçmek mümkün, önce biraz güçlenip tekrar silah toplaman gerekiyor tabii. Ayrıca sana Astronaut adında bir Item veriliyor elinde bu Item varken ölürsen bir kez daha kaldığın yerden dirilme şansın var. Her Biome'un ortasında da sana öldükten sonra başa gitmemen için 1 seferlik Checkpoint veriliyor, bunu kendin bulman gerekiyor. Oyunda bayağı bir ilerledikten sonra da en baştaki enkaz noktası yerine sonlara daha yakın bir yerde uyanmaya başlıyormuşsun ölürsen, ben henüz oraya ulaşmadığım için görmedim. Kendim oynadığım kadarıyla söyleyeyim; başarısızlığı çok fazla cezalandıran, çok fazla challenge gerektiren mekaniklere göre kurgulanmış bir oyun bu. İkisinden biri dahi hoşuna gitmeyenlere kesinlikle tavsiye etmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 2 Mayıs 2021; 4:1:2 >
-
-
Kesinlikle öyle, koleksiyoner değilsen ve hesapta oyun biriktirme takıntısı yoksa kesinlikle 619 tl verilmez. Ya kiralayacaksın yada sec hesabı satıp oynadıktan sonra hesabı satacaksın. 1 saat zor dayandım bu oyuna. Oynayanlara Allah sabır versin.
-
Forumda oyunu beğenen tek kişi benim sanırım Tarzının herkese göre olmadığına katılıyorum. Aslında ben de bu tarz roguelike oyunları pek sevmem. Hatta ps kardeşiyle village ve returnal almak yerine village+mass effect collection alalım diye ısrar ediyordum almadan önce. Ancak ne yalan söyleyeyim şu ana kadar hiç pişman olmadım oyunu aldığımıza. Returnal sonrası hadesi de oynamayı düşünüyorum. Resident evil gelene kadar bitirebilirsem harika olur oyunu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koftehor1 -- 2 Mayıs 2021; 8:51:45 >
Anladım aslında güzel bir fikir teşekkürler. 🙂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Soranlar olmuş, oyunda can Souls oyunlarında olduğu farm yok. Yani kalıcı olarak güçlenemiyor, öldükçe yeni özelliklerle devam edemiyorsunuz. Aynı şekilde çoklu can basma da yok. Şuanki yapısıyla oyuncuyu en ağır şekilde cezalandıran yapım olmuş diyebilirim.
Hocam oyun roguelike bir oyun. Bu tarz hitap ediyorsa bir bakın. Eğer roguelike seven biriyseniz bence hoşunuza gider çünkü oyunun gameplayi çok keyifli. Ancak çok ağır bir cezalandırma sistemi var. From software'in tüm oyunlarını bitirmiş biriyim baya da bir souls like oyun oynamış biriyim. Hiçbirinde bir bossa girdiğimde bu kadar terlemedim
Çünkü bonefire sistemi yok hoop başa dönüyorsunuz ve tüm karakteriniz sıfırlanıyor. Ben gerçekten beğendim oyunu ilk 3 dünyayı da geçtim zaten. 4 dünyada oyun checkpoint alıyor artık ordan başlıyorsunuz. Kardeşlikle kişi başı 300'e aldım bence kesinlikle değdi. Ama kimseye kolay kolay öneremem oyunu. Hele oyunları tek alıyor ve 600 tl vermeniz gerekiyorsa hiç önermem
Oyunu beğenmemek çok büyük haksızlık olur. Ancak onca Rouge Like ve hatta Souls Like oyun içinde oyuncuyu en ağır cezalandıran oyunun ilk PS5 exclusive oyunu olmasını kimse beklemiyordu. Bu oyundan sonra Nioh dahi gözüme katlanılır gelmeye başladı.
Hades’i kesinlikle tavsiye ederim. Gerek oynanış, gerek karakter gelişimi olarak sizi sürekli ilerlemeye teşvik ediyor. Hikaye anlatımı ve konu da çok iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 2 Mayıs 2021; 9:7:0 >
İzlediğim previewlarda herkes oyunun zorluğundam ve cezalandırma sisteminden çok bahsetmişti. Ondan ben kemdimi hazırladım da girdim oyuna
Ancak favori ps5 exclusive oyunum demons souls açıkçası. Souls serisine dark soulsla başladığım için demons soulsu oynamamıştım ps3de. Remake benim için mükemmel bir deneyimdi o yüzden
Herkesin beklediği ilk ps5 exclusive oyun bu tarzda olmamalıydı. Herkese hitap eden bir oyun olmalıydı. Her seyini cok begendim ama ilerleyemiyorum. Ben mi beceriksizim bilmiyorum ama olmuyor. Oynamak da istiyorum aslinda ama dualsens’i yere atmaktan korkuyorum :) satisa cikardim satilana kadar oynarim ben de
Demon souls : çok zor oyun abi ; Returnal :Aynen kardeşim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer-x -- 2 Mayıs 2021; 11:46:50 >
Zor oyun ben de çok severim. Ama bu zorluk değil. Bu türde en sevdiğim unsur öldükçe karakterin güçlenmesi, yeni özellikler kazanması ve seni ilerlemeye teşvik ederek, ölmeyi önemsiz hale getirmesi. Ancak bu oyunda ölmek=yeni hesapla oyuna baştan başlamak. Yani ha oyunu yeni kurup başlamışsınız, ha 10 saat harcayıp ölmüşsünüz. Hiçbir fark yok. Bu da size devam etmeniz için hiçbir geçer sebep vermiyor. Oyuna, vuruş hissine, atmosfere, özelliklere hayran kaldım ama oynanabilirlik oyunu aldı götürdü. Dilerim sağlam bir update alır ve PS5’in ilk exc oyunu olarak tozlu raflarda küflenmeye yüz tutmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X