Şimdi Ara

Returnal [PS5 ANA KONU] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
952
Cevap
18
Favori
39.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam hades veya dead cells gibi düşünün. Onlarda da yok. Roguelike türü böyle maalesef. Yani bir nevi bu türün olayı bu gibi düşünün. Herkese hitap etmeyebilir o açıdan. Bu sebeple save sistemi geleceğini düşünmüyorum. Sizin save dediğiniz ölünce değilde oyundan çıktığında kaldığınız yerden başlamasıysa o gelmeli bence de. Zaten bunun için yapımcı sizi duyuyoruz tarzı bir şey söyledi twitterdan. Büyük ihtimal gelir ilerleyen zamanlarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koftehor1 K kullanıcısına yanıt

Ben ps5 i ekran kartı bulunca satmıştım. Arkadaşımda 30 dakika deneyimle şansım oldu 4k tvde. Dediğiniz gibi belli oluyor ama yine de gayet iyi . Partiküller ve ışıklar çok iyi kullanılmış oyunda. Keza akıcılıkta çok iyi oyunda.

• Gkn89 kullanıcısına yanıt

Zaten hep belli olmuyor hocam. Digital foundryi izledim şimdi orda da aynı durumdan bahsedilmiş. Fakat belirli objeler belirli yerlerde hafif blurlanıyor. Zaten genel olarak harika bir görsellik var.

• Oyun full cezalandırma üzerine. Başta trait sistemi iyi gibi gelse de o da çok ama çok yavaş ilerliyor. 3. bölümün son bosunda öldüm ve en başa gemiye sıfır içerikle dönünce bir şeylerin yanlış olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü 3. bölüme doğrudan başlayamıyorsunuz. Önce crimson gate in haritada belirmesi lazım. Yine can barınızı olabildiğince yükseltmeniz lazım 2. bölümden önce ki bunun için de 2. bölüme geçmeden 1. bölümde 30dk civarı zaman harcamanız, güçlenmeniz ve 2. bölüme geçmeniz lazım. Diyelim ki geçtiniz 2. bölümde son bosa kadar yaklaşık 45dk bir oyun süresi var. Sonra 3. bölümde bir 45dk daha harcayacaksınız. Eğer ki ölürseniz bu 2 saatlik sürecin tümünü tekrar etmelisiniz. Ki bu da oyuna çok ama çok ciddi zaman harcamanız anlamına geliyor ve harcadığınız zamanın karşılığı koca bir “0” oluyor. Karakteriniz güçlenmiyor ve yeni özellikler edinmiyor (edindiği özelliklere yeni demek abes olur, çünkü sadece daha önce gidemediğiniz noktalara gitmenize yarıyor).

En azından yeterlilik (proficiency) sürekli artabilir ve böylece ilk bölümleri çok daha rahat geçilebilir ve eğlenceli hale getirerek süreklilik sağlanabilirmiş (belli bir level sınırı konularak farm da önlenebilirmiş). Herşeyin ama herşeyin sıfırlanması harcanan onca zaman düşünüldüğünde büyük bir ceza.

Açıkçası oyunun ilerledikçe açılacağını ve karakterin güçlenmeye başlayacağını düşünmüştüm. Ancak 3. bölüm son bosta ölüp gemiye dönünce heba olan onca zamana acımadım diyemem. Halbuki çok daha dengeli bir yapı sunabilir ve sizi ilerlemeye teşvik edebilirmiş. Bu haliyle benim devam etme isteğim, sunduğu bunca teknolojiye ve yeniliğe rağmen sona ermiş durumda.

Oyundaki tek checkpoint 4. bölümde. Öncesinde öleceğiniz her anda gemiye geri dönüyorsunuz. Bu oyun Dead Cells, Hades, Bloodbourne ve hatta Dark Souls gibi zorlayıcı ama oyuncuyu ilerlemeye teşvik eden bir yapıdan çok uzak.

Bu nedenlerden ötürü ben kısa bir ara veriyorum ancak konuyu takip ediyor olacağım.

Herkese iyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 2 Mayıs 2021; 0:26:58 >

• SAVIAR kullanıcısına yanıt

Hocam ilk mapten direkt 3'e gidebiliyorsunuz. Shortcut var. Üstünde yuvarlak işaret olan kapıları bulun mapte. Bir tanesi portalla crimson waste'e açılıyor. Diğeri ise direkt 3.mape ışınlıyor.

Edit: 3.mape açılan shortcut için fırlatma kancası lazım. Kapıdan geçince shortcuta gitmek için yukarı tırmanmanız gerekiyor çünkü kancayla. Zaten 2.bosstan sonra kancayı aldığınız için dediğim kapıdan geçip shortcutu kullanabilirsiniz. Mapte üstünde yuvarlak olan iki kapıdan bir tanesi 3.bioma açılacak direkt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koftehor1 -- 2 Mayıs 2021; 0:56:28 >
  • Birde 3.bossu geçtikten sonra 4.biomda checkpoint oluşuyor ölseniz bile başa dönmüyorsunuz. Proficiency de 15 e kitleniyor 0'a dönmüyor.

• koftehor1 K kullanıcısına yanıt

Hocam geçiliyor ama 0 can ve parazitle hiç şansınız olmuyor. Kendinizi geliştirip öyle geçmeniz lazım. Yoksa 3. bossda hiç şansınız kalmıyor.

• Alıp almama konusunda hiç bu kadar arada kalmamıştım 😏
  • Source kullanıcısına yanıt

Bu oyun için şiddetle tavsiye edeceğim tek bir yöntem var “kiralamak”.  

Kiralamayı nasıl yapabiliriz ki? 🤔
  • Karakter hemen ölüyor bari hemen ölmese bu oyunu sabırla nasıl bitirebiliriz biri tavsiye versin hayatımda ilk defa bi oyunu aldığıma pişman oldum kiraladım aslında ama ona bile pişman oldum açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Hocam geçiliyor ama 0 can ve parazitle hiç şansınız olmuyor. Kendinizi geliştirip öyle geçmeniz lazım. Yoksa 3. bossda hiç şansınız kalmıyor.

Hocam kestirmeyi kullanıp 3. dünyayı keşfede keşfede boss'a ulaşsak yine de şansımız olmuyor mu? İlla ki bir ve ikinci dünyalardan mı toplamamız gerekiyor?

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt

Hocam eğer 1. dünyada güçlenmezseniz 3. dünyada hiç şansınız yok, çünkü can barınız 0. 2. dünyada can barını 1. dünyadaki kadar rahat yükseltemiyorsunuz. 2. dünyanın tek amacı kancayı almanızı sağlamak.

O zaman 3. dünyaya geçtiğimizde 1'de güçlenip sonra direkt 3'e geçmek lazım, doğru mu?

Aynen.  

• quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Aynen.  

Teşekkürler hocam. Ben de bunalana kadar devam edeceğim, inşallah bunalmadan 2. ve 3. dünyayı da halledebilirim, sonra sanırım checkpoint oluyormuş.

Oyun gerçekten çok başarılı ve çoğu oyunun iyi yönlerini toplamayı başarmış. Ancak oynanabilirlikte verdikleri tek bir yanlış karar onca “+” yı alıp götürüyor. Dilerim en azından silah yeterliliğinin gelişmesine müsade eden bir güncelleme yaparlar. Bu haliyle çok niş bir yapım olmaktan ileri gidemeyecek maalesef

• Source kullanıcısına yanıt

Kardeşlik bölümünde kiralama yapan arkadaşlar var. Ben de çoğu oyunu satın almadan önce ya onlardan kiralayıp emin olduktan sonra alıyorum veya sadece kiralayıp bitiriyorum.  

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.