Şimdi Ara

RESMİ OLARAK YENİ ÖTV ZAMLARI (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
24
Favori
45.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her millet hakettiği gibi yönetilir.

    Az bile bu cahil millete.
  • Bu zammin anlamı otomotiv sektörünün gümrük birliği öncesi döneme donulecegidir. Artık c sınıfı araçlar donanımlı olarak getirilmez, d sınıfı, mpv ve suv tarzı araçlara ise orta direğin binmesi 3 4 yıl ertelemeyle olur. Kuşkusuz zammin en cok etkileyeceği markalar audi, bmw ve Mercedes benz olacak. 1.6 altı c, a4 ve bmw 3 ile 5 serileri satışları ciddi oranda düşecektir.
  • Kardeşim istediğin yeri ara..Zaten dün yazdığım bu bilgiler bugün bütün gazetelere düşmüş..Coca Cola'nın formülünü paylaşmadık sonuçta..

    Sana tabii ki de maili bana yollayan çalışanın adını vermeyeceğim ama bu bilgiler doğru...
  • Hala bu ülkede eline vergi zammı fırsatı geçen hükümetin, bu zammı yapmayacağına inananlar var
  • Daha iyi günleriniz bunlar en büyük geçim kaynağı milletini kilise vari vergiye bağlamak olan devletin yapabileceği tek şey vergi arttırmak zaten.
  • Ne derseniz deyin sözler bittiği yerdeyiz ,biz ne dersek diyelim çatır çatır çıkarıyor adamlar ,başkanlık fiili olarak uygulanmaya başladı burdan anlaşılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imax1

    1.6 altındaki , %45 olan zamn %74 mü yazıo yanlış mı görüyorum? yani 1,6 bir dizel araç alsak 70 binse şimdi 100 bin oldu nerdeyse demek değilmi yanlış mı yorumluyorum.

    Hayır, sadece ham fiyatı 55000 (satış fiyatı 94bin ve üzeri) ve üzeri raclarda %74e çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketici
    Ne kadar iğrenç bir kelime tiksiniyorum artık.
    Dağ başında ev alıp tarla marla işleriyle ugrasıyım diyorum.Bu sekilde yaşıyım diyorum.
    Binbir türlü zorluk cıkarıyorlar.Onada müsaade yok anlıycagınız.
    Herşey planın bir parçası gibi işliyor sanki Tüketmeye mecbursunuz diyorlar sanki.Ya Tüket ya Öl .Yani benmi yanlıs anlıyorum.
    Kafamda deli sorular.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenghisKhan87 -- 7 Kasım 2016; 14:1:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gerbay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Olgi

    ben devletten bisiklet yolunh beklemiyorum hakkim olan yolun sag seridinden surerim ama sizin gibilerinin saniyelere bile tahammulu olmadigi icin ustumuze surer bizi yol disina itersiniz. sanki araba almak sizi herkesten guclu yapiyor. ben kendimi islerimi bisiklet surerek hallediyorum. sen once benzin istasyonuna ugra litresi 5 lira olan benzine bayil hadi bakalim

    hocam "hakkım olan yolun sağ şeridi" ne? böyle bir şey yok..

    senin kafadaki adamın başına gelecek şey büyük şehirlerde bir çimento mikseri tarafından ezilmektir. ezen de 1 gece göz altında kalır ertesi gün salınır.. senin de ezildiğin yanına kar kalır..

    sen git bisikletinle halletmeye devam et.

    anlaşılan sen bekarsın ve konya gibi düz bir yerde yaşıyorsun.

    TR de artık araba ihtiyaçtır.

    gecenin bi yarısı küçük çocuğun ateşler içerisinde ağlayarak uyansın da ondan sonra bir daha düşün araba ihtiyaç mı değil mi..


    en yakın çocuk acil e nasıl gideceksin bir test et bir gece.. çocuğu da bisikletin sepetine bindirip götürürsün artık..

    bizim ülkenin dağılması, parçalanması hak olmuş artık.. bu kadar zulüm olmaz.. bu kadar duyarsız, cahil ve ahmak halk olmaz..

    Evet araba ihtiyaç olabilir buna itiraz etmem, ama verdiğiniz örneğe göre helikopter de ihtiyaç. Zira çocuğu hastaneye götüreceğimiz yollar mesai saatlerinde genellikle tıkalı olacaktır ve helikoptere o anda ihtiyaç duyabilirsiniz.




  • Ne güzel a3 1.0tfsi lar bedavaya gidiyordu. Önce euro sonra yeni zamlar vuracak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip

    Bakin ekonomimiz iyiye gitmiyor. Bu durumda olan her ulkenin yapacagi ilk sey vergilere zam yapmaktir.

    Ancak durum surada ayriliyor ki sordugunuzda ekonomi iyiye gidiyor deniliyor.

    Bu millet neleri neleri atlatti.

    Ben sanmiyorum ki bi yetkili cikip ekonomimiz iyiye gitmiyor kemer sıkma politikası uygulayacagiz ve bu donem icerisinde bunu hep birlikte yapicaz, gerekirse gezip tozmayacaz, gerekirse yiyip icmicez. Bunlarla beraber herseyin yoluna saglam temellerle oturmasi icinde bu surec boyunca vergiler gecici olarak su su oranlarda arttirilacaktir.

    Ekonomiyi ayakta tutmak icin harcamalarinizi asgari duzeye indirmenizi istiyoruz ve yaptigimiz hatalardan dolayi buraya gelen ekonominin faturasini size cikarttigimiz icin ozur diliyoruz.

    Zaman hatalari konusma degil ders cikarip isleri rayina koyma zamanidir ve turk halkindanda gerekli ozveriyi vermesini temenni ediyorum

    Diye bir aciklama yapsa su zamlara tepki gosterecek bir tane adam cikacak miydi?

    Muhalefet yahut yandas hic farketmez. Eger ekonomik kriz varsa bu herkesi ilgilendirir. Anca ulkenin geldigi duruma baktigimizda muhalefet kismi iyi oldu size mustehak diyebiliyorsa ve olayin ciddiyetini kavrayamiyorsa kusura bakmayin ama siz ben turk vatandasiyim diye disarida elinizi kolunuzu sallayip hic bosuna dolasmayin. Ayni sey zamlara sessiz kalan yandas kisim icinde gecerli.

    Zaman birlik olma zamani ve butunlestirici guc diye birsey yok. Dedigim aciklamayi yapacak kimse yok mu? Siyaset bu kadar mi öldü bu ülkede? Varsa yoksa sagci solcu. Ya hu kriz var diyoruz senide etkileyecek benide etkileyecek herkesi etkileyecek.

    Sozum sessiz kalanlara ve sessiz kalmayip hala birlik ruhu tasimayanlara.

    Allah sonumuzu hayir etsin


    Harcamamanı istemiyor devlet, devlet harcamnı istiyor ama cari açık yaratmamanı da istiyor. Yani ithal mal almanı istemiyor. O yüzden ki kimse çıkıp da kriz geliyor, kemer sıkıyoruz falan demez. Yerli olarak en iyi ne üretiyoruz, inşaat. Bankalar emlak kredilerinin faizini indiriyor, ev satılıyor, satış artıyor ve para dönüyor. Para dönmezse sıkıntı olmaya başlar, o yüzdendir ki son haftada hükümetten sürekli paranızı yastık altında tutmayın, bankaya koyun vs gibi açıklamalar geliyor. Döviz sepeti bu kadar artarken, borçların hemen hepsi dolar ve euro bazında iken tabii ki de ithalat kısılıp paranın içeride tl olarak dönmesi istenecek. Ülkeye giren her para tl'yi değerlendirirken ülkeden çıkan her para tl'nin değerini azaltır.




  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    millet para yok diye ağlıyor ama yollarda 2010 öncesi araba neredeyse yok. Benim akım bunu almıyor
  • bir düzenleme olacaksa ucuz olan araçlarda indirim olmalı. eğer sadece bindirim olursa araç satışları ciddi azalacaktır. bu durum cari açığı azaltır. ancak büyüme hedefimiz de var. ikisi bir arada olmaz. ülkemiz için imkansız. araç mı üretiyoruz da bu şekilde hem büyüyeceğiz hem car açık azalacak.

    eğer büyüme için %5 hedef varsa cari açığı kabul etmek zorundayız. aksi halde daha kötü senaryo gelecektir. %1 civarı büyüme yada küçülme. çünkü inşaat sektörü faiz indirimi ile ayakta duruyor. bu kur ile enflasyon gelecek sene %10 u geçecektir. bu durumda faizler de yükselecek ve inşaatta duraklama başlayacak. işte bu facia olacaktır.

    ancak ülkemizde hiç bir zaman zamanında önlem alınamayıp, yaşadıktan sonra önlem başlar. merkez bankası zamanında kura müdahale etmedi sonra 50 milyar sattı hiç bir işe yaramadı. baskı ile düşen faizlerin sayesinde ayakta duruyoruz.

    BURADAN TEKRAR SESLENİYORUM. CO2 EMİSYONUNA GÖRE VERGİLENDİRME YAPIN. 100 ÜN ALTINI %0 DAN BAŞLATIN Kİ İNANALIM İNSANLAR İÇİN YAPTIĞINIZA...




  • özel araç lüks yaşamın bir parçasıdır..vergiyi dibine kadar hakediyorlar..az bile olmuş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simerazzı

    millet para yok diye ağlıyor ama yollarda 2010 öncesi araba neredeyse yok. Benim akım bunu almıyor

    İyi bakarsan görürsün. Kimlerde var o araçlar biliyor musun? AP nin ihaleleri ile beslenmeyen kendi yağı ile kavrulan gerçek halkta.
    Akp nin besledikleri ise lüks araçlar ile geziyorlar.

    Bu vergiler zaten onların cebine gidiyor. Onlar ayrıca arabanın vergisini şirketin vergisinden düşüyorlar.
    Yani bu vergi akp li dışında halka geldi.

    Akpliler ihale aldıkları şirketlerinin adına lüks araç alıp gezmeye devam edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ıyyyyyyy bir bakıyorum konuşmayı bilmeyen köylüler abi vw kedi alalım tourneo alalım yok efendime söyleyim trafik kültürü olmayanlar kredi çekiyor hava için araç değiştiriyor.haftasonu avmye bir gidelim diyoruz araç park edecek yer kalmamış.önüne gelen araç alıyor.ötv zamlansın gerekirse çokpara kazanmayanlar araba alamasın.

    zengin fakir belli olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: woxera1

    ıyyyyyyy bir bakıyorum konuşmayı bilmeyen köylüler abi vw kedi alalım tourneo alalım yok efendime söyleyim trafik kültürü olmayanlar kredi çekiyor hava için araç değiştiriyor.haftasonu avmye bir gidelim diyoruz araç park edecek yer kalmamış.önüne gelen araç alıyor.ötv zamlansın gerekirse çokpara kazanmayanlar araba alamasın.

    zengin fakir belli olsun

    şunu hala anlamadınız ya

    bir insan bir arabaya 100.000 lira vermeye kafaya koymuşsa

    doların 3 lira, verginin %200 olduğu yerde vw passat'a biner

    doların 1 lira, verginin olmadığı yerde gider porsche carrera'ya biner

    adamın araba için ayırdığı para bellidir.

    şunu kavrayın artık




  • quote:

    Orijinalden alıntı: simerazzı

    millet para yok diye ağlıyor ama yollarda 2010 öncesi araba neredeyse yok. Benim akım bunu almıyor

    benimde aklım

    kamu plakalı mercedes maybach'i almıyor





  • quote:

    Orijinalden alıntı: woxera1

    ıyyyyyyy bir bakıyorum konuşmayı bilmeyen köylüler abi vw kedi alalım tourneo alalım yok efendime söyleyim trafik kültürü olmayanlar kredi çekiyor hava için araç değiştiriyor.haftasonu avmye bir gidelim diyoruz araç park edecek yer kalmamış.önüne gelen araç alıyor.ötv zamlansın gerekirse çokpara kazanmayanlar araba alamasın.

    zengin fakir belli olsun

    ben sana şunu söyleyeyim bir kesim sadece araba aldım demek için araba alıyor. Sana 3 örnek vereyim gerisini sen düşün; bi büyüğüm avm nin tam karşısında oturuyor. Siteden çıkıp yolun karşısındaki avm ye arabayla gidiyor. Bir başka Arkadaşım avm ile evi arasındaki mesafe yürüme 10 dakika. Ama o da arabayla geliyor. Benim evim avm ye yürüme 20 dakika. Arabayla gitsem yine yaklaşık 20 dakika. Ekstradan gittiğimde park yeri arama telaşı. Şimdi bir kesim insan sıfır araba alıp sadece avm ye gitmek için hafta sonu kullanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Malum parti taraftarları ne diyecek söyleyim

    " Arabam yok olan düşünsün banane "

    " Biniyorsan vereceksin "

    " Devlet nasıl hizmet verecek alacak tabi ki "
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.