Şimdi Ara

RESMİ OLARAK YENİ ÖTV ZAMLARI (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
24
Favori
45.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hamdolsun.
  • Bu zamların anlamı ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsi asparagas, net bir bilgi kimsede yok. Herkes bir şey sallıyor. Buna firmaların destek verdiğini ve bir an önce ellerindeki araçları satmak için desteklediklerini düşünüyorum.
    ÖTV de değişiklik olmayacak demiyorum ama bu şekilde detay bilginin kimsede olmadığına inanıyorum. Hele hele baz fiyata dayalı bir sistem mümkün değil, işletilebilir bir sistem değil.
  • Buradan akp ye sesleniyorum. Yaptığın zamlar yetti artık.
    Milletin vergisi ile yaşadığınız lüks hayatlarınız sıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Yıllar geçse de bu ülkede hiçbir şey değişmiyor ve değişmeyecek. Biz böyleyiz...
  • almayın araba bakın nasıl düzenliyorlar ne hikmetse hem şikayet ediliyor hem de satışlar her geçen yıl artıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eaglemania kullanıcısına yanıt
    İndirime mi gidecekler diyosun yani. Hayaller bahçesi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu taslak doğru ise birçok araç bizim için hayal olacak demektir. Çıplak fiyatı 55 bin tl üzerindeki, yani kabaca vergiler dahil 94 bin tl üzerindeki araç satışları çok azalır, birçok kişi C sınıfına yönelir, orada da fiyatlar artar, dolayısı ile ikinci elde de artar, yani motor hacmi fiyatı vs önemli değil her türlü fiyatlar artar. Çok yanlış bir uygulama olur, kesinlikle yapılmamalı, biz araç fiyatlarından yakınıp vergilerin düşmesini isterken herşey daha da artacak.

    Bu uygulamayı savunacak bir kişi bile olamaz, doğruya doğru, yanlışa yanlış demezsek kaybeden biz oluruz.
  • Bakin ekonomimiz iyiye gitmiyor. Bu durumda olan her ulkenin yapacagi ilk sey vergilere zam yapmaktir.

    Ancak durum surada ayriliyor ki sordugunuzda ekonomi iyiye gidiyor deniliyor.

    Bu millet neleri neleri atlatti.

    Ben sanmiyorum ki bi yetkili cikip ekonomimiz iyiye gitmiyor kemer sıkma politikası uygulayacagiz ve bu donem icerisinde bunu hep birlikte yapicaz, gerekirse gezip tozmayacaz, gerekirse yiyip icmicez. Bunlarla beraber herseyin yoluna saglam temellerle oturmasi icinde bu surec boyunca vergiler gecici olarak su su oranlarda arttirilacaktir.

    Ekonomiyi ayakta tutmak icin harcamalarinizi asgari duzeye indirmenizi istiyoruz ve yaptigimiz hatalardan dolayi buraya gelen ekonominin faturasini size cikarttigimiz icin ozur diliyoruz.

    Zaman hatalari konusma degil ders cikarip isleri rayina koyma zamanidir ve turk halkindanda gerekli ozveriyi vermesini temenni ediyorum

    Diye bir aciklama yapsa su zamlara tepki gosterecek bir tane adam cikacak miydi?

    Muhalefet yahut yandas hic farketmez. Eger ekonomik kriz varsa bu herkesi ilgilendirir. Anca ulkenin geldigi duruma baktigimizda muhalefet kismi iyi oldu size mustehak diyebiliyorsa ve olayin ciddiyetini kavrayamiyorsa kusura bakmayin ama siz ben turk vatandasiyim diye disarida elinizi kolunuzu sallayip hic bosuna dolasmayin. Ayni sey zamlara sessiz kalan yandas kisim icinde gecerli.

    Zaman birlik olma zamani ve butunlestirici guc diye birsey yok. Dedigim aciklamayi yapacak kimse yok mu? Siyaset bu kadar mi öldü bu ülkede? Varsa yoksa sagci solcu. Ya hu kriz var diyoruz senide etkileyecek benide etkileyecek herkesi etkileyecek.

    Sozum sessiz kalanlara ve sessiz kalmayip hala birlik ruhu tasimayanlara.

    Allah sonumuzu hayir etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brskcr

    Baya guzel sacmalimissin, devlet arac almayalim diye yapiyormus-mus bilmem ne. Boyle olunca insanlar adam gibi araba almiyorlar, dandik arabalara binmeye mecbur kaliyorlar.
    Onlar once bilmem kac araclik konvoylarini azaltsinlar sonra halkin arac almasini azaltmaya calissinlar.
    Ayrica devlet yol yapsin, trafigi azaltmanin cozumu budur, azicik mantik ya.

    şimdi senin mantıklı konuşmaktan kastın karşındaki insana saçmalamışsın demek ile başlıyorsa bence orda bir sıkıntı var. belliki aynı dili konuşamayacağız.
    aynı dil için tabii eğitim, kültür, gelenek ve göreneklerin yakın olması gerekir.
    bizim değilmiş.
    Onun haricinde İstanbulda yol çalışması ben kendimi bildim bileli bitmiyor. Yani yol yapılıyor. Onun haricinde Devlet sana alma demiyor ki. Sen aracını paran varsa yine al diyor. Ama devlet araç alamayan insanların da ulaşım kalitesini düşünmek zorunda değil mi? senin gibi herkes ucuz araç almak istese bu sefer herkes yollarda olacak. Bu seferde toplu taşıma gelirleri düşecek. Bakın devlet halkının yanında olan bir işletmedir. Öncelikle bunu sindirmek lazım.




  • fabrika çıkışı 100 lira olan ürün son kullanıcı 400 liraya alabiliyor ben böyle düzeninde memleketinde diyecem şimdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elumuzee verdiler.
  • lanet olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuffyBey -- 7 Kasım 2016; 12:37:2 >
  • eaglemania kullanıcısına yanıt
    Kardeşim neden dava açsın..Bugün bu mesaj hurriyet sayfasında...Ben 1 gün evvel paylaştım diye suç mu yani? Neden adam zan altında kalsın? Sen okuduğunu anlayacak kapasitede değil misin? Dün akşamdan beri zaten bütün sosyal medyaya bu bilgilerin aynısı düştü,bugün bütün ülke bunu tartışıyor.. Tüm ülke bu haberle çalkalanıyor sen inanmamaya devam et.

    KEŞKE doğru olmasa...O zaman herkes sevinecek zaten ama şu an tüm ülkede konuşulanlar bunlar..

    Hadi ben gene sana cevap yazmak için parmaklarımı yordum,sen ne yaptın? Okuduğunu bari bu sefer anlayabildin mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hazreti Nathan Drake


    quote:

    Orijinalden alıntı: antrepocu

    Arac ile ilgili ne olursa olsun alinan vergilerin hepsi hayatin normal sartlarda devam edebilmesi icin mecburidir. Bugun istanbulu geciyorum, ankara, izmir kayseri bir cok sehirde trafik sikintisi var.
    Ozellikle istanbuldan bir yerden bir yere gitmek inanin mumkun degil. İsten cikiyorum tam 2 saatte evime gidebiliyorum. Bu olayin mantikli hic bir aciklamasi olamaz. Devlet mecburen herkesin araba almamasini saglamaya calisiyor. Su anki donemde maasi geliri iyi olsun olmasin herkes araba alma pesinde. Devlet bunu kisa donemde sadece bu sekilde cozebilir. Uzun vadede ise anadoluya doguya yatirimlar yaparak insanlara istihdam saglayarak en onemlisi gocu onleyerek cozum bulabilir. Daha sonra benzininde verginin de normal seyirlerde olacagini goreceksiniz. Ben acikcasi turkiyeye inaniyorum.
    Goreceksiniz 2050 lilerde dunyada turkiyenin sozu gececek. Turkiyeye japonya ve polanya eslik edecek.
    Sadece inanin.

    Yahu saçma salak konuşma. Sen kıçına bez üretemiyorken adamlar tank uçak araba üretiyor. Onlar nereye hükmedecek ? Uzaya mı ? Türkiye sadece dünyaya diğer ülkeler diğer gezegenlere göç edince hükmedecektir.

    Böyle fukaralar bu ülkede oy veriyor. Çıldırmamak elde değil. Sövsen kabahatli sen olursun sonra.

    sevgili arkadaşım tankta üretiyoruz silahta. türkiyenin üretim konusundaki yerini araştır istiyorsan.
    evde babalarınızın konuşmalarından bir şeyler kapıp gelil burda ahkam kesmek kendini üstün görüp karşındaki insanı ve düşüncelerini küçümsemek hem fiziksel hem de eğitimsel ezikliğin göstergesidir. Bunu yapma.

    Kalkıp kendimi anlatacak bir insan değilim, umrumda değilsin. bu özgür platformda dşüncelerimi gayet dile getirebilirim.
    dediğim gibi buna katılman zerre umrumda değil.

    çoğu arkadaşa okumayı tavsiye ederim. örneğin; George Friedman'ın Gelecek yüzyıl adlı kitabını okursanız bir çok ihtimali görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antrepocu -- 7 Kasım 2016; 12:34:58 >




  • 4007 kullanıcısına yanıt
    Benim bu foruma kaydolduğum gün sen belki de doğmamıştın çocuğum..Her neyse..Sizin gibilere cevap yetiştirmek ne bana ne de kimseye bir şey kazandırmıyor..
  • 14kasım 1969 - NASA , Ay yüzeyindeki ikinci insanlı görev için Apollo 12 uzay aracını fırlattı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55 bin tl altına araba mı kaldı? Az önce gördüm Leon'un en düşük hacimli en boş modeli 58 bin tl. 0 araba hayal oldu artık Ama neyse ki yol yapıyolar da bisikletimizi kullanabiliriz o duble yollarda
  • Otomobil bölümü olunca herkes her şeyi araba üzerinden anlatıyor. Almazsınız olur biter bu kadar dert etmeyin, esas mesele işten çıkartmaların başlayacak olması. Kasım ayından bir dalga bu şekilde, Ocak sonrasında da ikinci dalga vuracak.
  • 1-2 ay araç almasa halk ne ötv kalır ne başka birşey.Aynı muhabbet akaryakıt v.s içinde geçerli.

    Ama parası olan banane ben alırım başkaları beni ilgilendirmez tarzında hareket ettiği için maalesef hiç bir haklı tepkimiz olamıyor,olamaz...

    Başka bir nokta ise;

    15 Temmuz günü bu halk Önce Vatanına , Milletine, Bayrağına sahip çıktı.Sonra da C.başkanına, Başbakanına ,Bakanına ve milletvekillerine...Bunun karşılığında bu halka nasıl teşekkür etti devlet?Tek yaptıkları % 10 doğalgaz indirimi.Ama taksiye dolmuşa otobüse yani parası olan kesime 2019'a kadar tek sefer bile olsa ötvsiz araç alma şansı tanıdı...Halkının en çok ihtiyacı olan ferah yaşamak.Ama sizin teşekkürünüz akaryakıta araçlara ekstra ötv konması oldu.(diğer detaylara gerek yok...)

    Ne diyeyim Allah razı olsun halkınıza verdiğiniz bu kocaman minnet ve teşekkür için!!!




  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.