Şimdi Ara

Resimdeki direncin değerini okuyabilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resimdeki direncin değerini okuyabilecek kişiler aranıyor

Elektrikli süpürge devresindeki direnç yandı ama renkler seçilmiyor.

Diğer foto ise, internetten bulduğum aynı devreye ait. Bu devre orjinali ile ayn ama direnç renkleri farklı gibi geldi bana. Muhtemelen farklı değeri var. Bu direncin değerini yada bandların rengini tespit edebilecek elektronik canavarları aranıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 3 Eylül 2015; 15:41:37 >

• 220ohm
  • kadircitak ın da dediği gibi 220 ohm. Yalnız direnci değiştirdikten sonra alttaki yolları da bir kontrol et. Yolları da patlatmış olabilir.
  • Çok teşekkürler. Evet baya bi yeri gevşemiş. Oraları elden geçircem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amatör üm ve Yanlızca öğrenmek için soruyorum, şüphe ettiğimi düşünmeyin:
    Google da 220 ohm direnç yazinca 4 renkli direnç çıkıyor. Ama resimdeki 5 renkli. Nedeni nedir?

• Direnç'in yanma sebebi neydi ,veya sebebini bulmadan yaptığınız montaj sonucu tekrar direnç yanacaktır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Amatör üm ve Yanlızca öğrenmek için soruyorum, şüphe ettiğimi düşünmeyin:
    Google da 220 ohm direnç yazinca 4 renkli direnç çıkıyor. Ama resimdeki 5 renkli. Nedeni nedir?

5 renkli direnc okuma şeklinde yazarsanız sorunuzun cevabını alırsınız elektronik hobi kanallarının bunlarla ilgili videoları var bence izleyin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu direncin değeri nedir ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Hocam şu mavi olan ismi taş direnç midir nedir, onun bacağı ayrılmış, muhtemelen o yüzden yandı. Tamamen amatörce bir tahmin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

quote:

5 renkli direnc okuma şeklinde yazarsanız sorunuzun cevabını alırsınız elektronik hobi kanallarının bunlarla ilgili videoları var bence izleyin

Teşekkür ederim.
    Bugün elektronik malzeme satan yerden 5 tane 220 ohm direnç aldım. Fakat orjinale göre küçük olması normal mi. Foto dan kontrol edebilir misiniz?
     Resimdeki direncin değerini okuyabilen var mı? Resimdeki direncin değerini okuyabilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 6 Eylül 2015; 16:32:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

quote:

Teşekkür ederim.
    Bugün elektronik malzeme satan yerden 5 tane 220 ohm direnç aldım. Fakat orjinale göre küçük olması normal mi. Foto dan kontrol edebilir misiniz?
     Resimdeki direncin değerini okuyabilen var mı? Resimdeki direncin değerini okuyabilen var mı?

Hocam watt olarak boyut da fark ettiriyor olması lazım. Direncin kaç waat oldugunu bulmak gerek sizin aldiklariniz 1/4

• 4 tanesini paralel baglarsaniz 1 watt yapar. Ama sanki yanan direnç 2 watt gibi duruyor. Bence söküp goturun aynı boyda ve değerde yeni direnç alın.

• 4 tane pararel bağlarsan watt artar ama omaj değeri 55 ohm iner .
    üzerinde bulunan 220 ohm 2 Watt direnç .
    mutlaka onu almalısınız , aldıklarınız olmaz .
  • mavi olan taş direnç dediğiniz VDR . yüksek voltaj koruması içindir , onun bacağının ayrılması açık devre olması anlamına geliyor , VDR sizde çalışır ama yinede diğer devre elemanlarını kontrol etmeden yalnıozca 220 ohm direnç değişirse yine yanacaktır . VDR yi üzerinde yazan değerin aynısından genelde 250 veya 275 V dur . fakat , bence sorunlu başka bir eleman daha var .
  • chips kullanıcısına yanıt
    4 renkli direnç okuma ile 5 renkli direnç okuma birbirine çok benzer. 4 renkli dirençte ilk 2 bantın rengine tekabül eden sayılar vardır. 3. bant "multiplier" (çarpan) bandıdır. 4. bant ise tolerans bandıdır. yani direncin tahammülünü belirtir. 5 renkli dirençte ise 1,2,3. bantların renk kodları vardır. 4. bant multiplier'dır. 5. bant tolerans bandıdır. sağ mı 1. bant sol mu 1. bant dersen, hangi tarafta daha sık bant varsa 1. bant oranın başındakidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu27

4 tanesini paralel baglarsaniz 1 watt yapar. Ama sanki yanan direnç 2 watt gibi duruyor. Bence söküp goturun aynı boyda ve değerde yeni direnç alın.

direncin üstünden akım geçmediği sürece watt hesabını nasıl yapıyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaykurt

quote:

Orijinalden alıntı: yolcu27

4 tanesini paralel baglarsaniz 1 watt yapar. Ama sanki yanan direnç 2 watt gibi duruyor. Bence söküp goturun aynı boyda ve değerde yeni direnç alın.

direncin üstünden akım geçmediği sürece watt hesabını nasıl yapıyosunuz

Tahminde bulundum boyutundan dolayı.

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun.
    Zaten malzemeyi satan "watt lı mı" diye sormuştu. Forumdaki yanıtlarda sadece 220 ohm dendiği için bende watt sız aldım.
    220 ohm ve 2 watt alacağım anlaşılan. Peki o zaman direncin renkleri ilk sorumdaki sağlam fotoda olduğu gibi 5 çizgili ve aynı renkte mi olacak?

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.
    Yani VDR üzerindeki değerleri yazsam yanık direncin kesin değerini söyleyebilir misiniz?

• 3 çizgi 5 çizgi konusuna fazla takılmayın .
    altı üstü elektrik süpürgesi kontrol ünitesi . 220 ohm 2 watt direnç alacaksınız . fakat daha önce yazdığım gibi direnç durduk yere yanmaz , yanmasına sebep başka elemanlar var .
  • kaykurt kullanıcısına yanıt
    Bilgi için çok teşekkür ederim. Elinize sağlık.
    Yanlış direnci takıp tüm devrenin hatta makinenin zarar görmesinden korkuyorum o yüzden fazlaca amatör olduğum bu konuda biraz araştırma yapmak istedim. Biraz daha fikir sahibi oldum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.