Şimdi Ara

Resimdeki direncin değerini okuyabilen var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Haklısın dostum ,bu forum dayanışma forumu ,bilgilendirme forumu fakat yine elektroniği küçümsüyorsunuz . tamam kimse anne karnında öğrenmiyor elektroniği ama burası o sizin yaptığınız işin öğretilme yeri değil .
    tamam dostum şimdi size desemki köprü diotları ölçün , Ölçüm bilginiz varmı .
    elektronik öğrenmek istiyorsanız ya bir elektronikçi yanında uzun yıllar çalışacaksınız veya önce ilk temel kitaplar ile başlayıp sonradan elektronik ile daha detaylı bilgi sahibi olacağınız yayınları okuyacaksınız .
    buradan yanmış dirençi gösterip bu kaç ohm diyerek size yardımcı olanlar aynı arızanın tekrar yaşamanıza zemin hazırlayanlardır . yorumlarımın ilk başında direnç neden yanmış diye sordum değilmi , sebebini siz araştıracaksınız ,arızayı bulmak için sizin tecrübeli olmanız gerekir .
    biz okulda bir yıl boyunca elektroniği öğrenmeden elektriği öğrendik .
    burada yazan tüm yorumlar doğruyu yansıtmaya bilir . benim de hatalarım doğru bildiğim yanlışlarda olabilir .
    örnekle bir arkadaş bu direnç 22 ohm dur dedi . Hadi bakalım buradan yak
    oysaki siz bunları biliyor olsaydınız ,örnekle devre şemasını yayınlar belkide bize şöyle soru sorardınız .'' arkadaşlar 220 ohm direnç ve x ptc yanmış sebebi ne olabilir ,şunları şunları ölçtüm sağlam çıktı ,başka nerelere bakmam lazım ''

D.M.M varmı ?
    Muhtemelen yok . varsa devre elemanları nasıl ölçülür biliyormusunuz ? bilmediğinizi düşünüyorum .

Bizler burada yapabileceğini kanaat getirdiğimiz arkladaşlara yardım etmeye gayret gösteriyoruz . sizde temelk elektroniği öğrenin , düzgün lehim yapmayı öğrenin , ölçüm yapmayı öğrenin sizede yardımcı olalım .

• Evet hocam sen de haklısın. Ama kafaya taktım bunu yapicam. :)
    Dedigim gibi supurgenin elektrikli turbo fircasini çalıştıran devre bu. Bunu süpürme başladığından çıkardım. Çalışmaya engel olmadigindan süpürme işlevi çalışıyor. Yoksa supurmeden çocuklu bir ev düşünülemez. Belediyeden çöp ev diye gelirler :)
    Aldığım direnç ve PTC nin fotolarini koydum. O zaman 2 watt dediniz ve elektronikciden öyle aldım. Gerçi boyut olarak orjinalinden daha büyük, belki de 3 watt verdi, siz fotodan anlarsınız...
    PTC de fotoda var. Değer yazmıyor ama dukkandaki tek benzeyen buydu. Digerleri çok farklı yapida ve boyutta idi. Düz mantık gidince olur gibi geliyor insana.
     Resimdeki direncin değerini okuyabilen var mı? Resimdeki direncin değerini okuyabilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 29 Eylül 2015; 22:14:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• chips kullanıcısına yanıt
    Canım kardeşim siz buzdağının görünen yüzeyi ile uğraşıyorsunuz inanın . plaketin arkasındaki devre elemanları es geçiyorsunuz ayrıca fırça motoru sorunlu olabilir ,kömürleri bitmiş bakır &yay kollektöre değip kısa devre yapıyor olabilir ,bunun sonucunda sizin dikkat etmediğiniz devre elemanları zarar görmüş olabilir ,en zayıf halka (eleman ) yanarak size arızanın buradan kaynaklı olduğu belirtisi vermiş olabilir . Direnç ve PTC sebepsiz bozulmaz .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu garanti devam ederken kendi servisi bile çıkan ptc bacağını lehimleyerek ve direnç değiştirerek yapti. Adamlar (sözde) elektronik uzmanı ama bunu iki defa daha aynı duruma düşmesini engelleyecek hamleyi yapmamislar.
    Şimdide garanti bitti ve kendim yapicam. Cesaretim ve bu konuda kararlı olmam bu sebeptendir.
    Mecbure değilsiniz tabiki, burası forum, ancak yanıtlamak isterseniz, bir önceki iletimdeki soruları cevaplarsanız çok mutlu olurum.

• Peki benim kararlı inatçı kardeşim
    size şunu önce yazayım olacak problemlerden sorumlu değilim !.

ptc aldığınız birebir aynısı değil , üzerindeki datalarına bakınca 9 ohm gösteriyor , ptc nin görevi ,aşırı akım ve ısınmadan dolayı devre üzerindeki gerlimi azaltıp devreyi korumak .
    Direnç değeri doğru ,watt doğru .
    bana bu kadarını sordunuz bu kadarına cevap verdim .
    size bir iyilik yapayımmı . benim adresime kargolayın ,size plaketteki tüm elemanların sağlıklı olup olmadığına hatta değişimini yapıp ,devre yollarındeki yanıklığı yenileyip geri göndereyim .
    Vallahi benimde canım sıkılmaya başladı
    çok uzadı bu mevzuu

You are my hero :)
    PM den adres alabilir miyim?

• Yazdım adresi .
  • Modül elime geçti , ilk tespitlerim .
    220 ohm direnç açık devre , 470 nf kondansatör 77 pf gösteriyor dirençin yanındaki veee plaketin altında smd 4148 diot kısa devre 2 köprü diot arızalı . bu iş böyledir domino taşı gibi

PTC sağlam ,ayağı kırık filan değil ,yalnızca katlanmış onu kullanacağım ,devre yolları kavrulmuş kalkmış ,telle birleştireceğim .

yani kısaca dediğim gibi öyle dirençi değiştir çalışsın bir şey yok . direnç bir yerde sigortadır sebepsiz yanmaz .

devreden muzdarip arkadaş kargonun içine işyeri sahibi olduğu veya çalıştığı işyerinden bana hediye göndermiş

canım arkadaşım ,5 lira tutan şey için ben senden nasıl para isterim . utanır insan ya 5 lira istemeye . hiç bir şey gööndermesende olurdu , hayır duası yeter bana .
    haftaya salı çarşamba kargolarım

• quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Modül elime geçti , ilk tespitlerim .
    220 ohm direnç açık devre , 470 nf kondansatör 77 pf gösteriyor dirençin yanındaki veee plaketin altında smd 4148 diot kısa devre 2 köprü diot arızalı . bu iş böyledir domino taşı gibi

PTC sağlam ,ayağı kırık filan değil ,yalnızca katlanmış onu kullanacağım ,devre yolları kavrulmuş kalkmış ,telle birleştireceğim .

yani kısaca dediğim gibi öyle dirençi değiştir çalışsın bir şey yok . direnç bir yerde sigortadır sebepsiz yanmaz .

devreden muzdarip arkadaş kargonun içine işyeri sahibi olduğu veya çalıştığı işyerinden bana hediye göndermiş

canım arkadaşım ,5 lira tutan şey için ben senden nasıl para isterim . utanır insan ya 5 lira istemeye . hiç bir şey gööndermesende olurdu , hayır duası yeter bana .
    haftaya salı çarşamba kargolarım

- Öncelikle teşekkürler
    - Elektronik konusunda uzman olan ve resmi servis olan bir ekibin nasıl bir tamir yaptığını da, detayları verilen arızalardan görmüş olduk. Bu 3. arızası (bu hale gelişi) ve hep geçici çözüm olmuş. Hocam sayende inşallah artık kalıcı tamir olmuş olacak.
    - PTC nin bacağı çok kısaydı ama değiştirmek istememdeki asıl neden, buradan bozuk olaileceği ihtimalinin söylenmesiydi. Eğer sağlam ise ve lehimleme mümkün ise, sizi daha fazla uğraştırmayacağı için sevindim.
    - O hediyeler para karşılığı diye anlaşıldı ise çok üzüldüm. Siz emek verip zahmete girip işi üstlendiğiniz için bir teşekkür hediyesi idi onlar. Para beklediğinizi zaten düşünmedim, isteseydiniz özelden bunu yazardınız. Şirketimizin en favori ürünleri olduğundan ve her evde yada iş yerinde gereksinim duyulabileceğinden, size teşekkür hediyesi olarak göndermiştim, memnuniyetimi sunmak ve bunu göstermek adına küçük bir armağan idi. :(

Alınganlık gösterdiğin için üzüldüm arkadaşım . biraz kişilik olarak esprili bir insanım , sanırım yanlış anlaşıldım . Ben sizi anladım . gerekirse kullanacağım .çok teşekkür ederim .

PTC kontrol ettim 9ohm sıcak hava tabancasını tutunca değeri normal bir şekilde yükseliyor buda işlevini yitirmediği anlamı taşıyor . değiştirmeye gerek duymadım . tüm elemanları ölçtüm lazım gerekeni yaptım . hatta bitti bile bu gün kargolaya bilirdim aslında ama kafamı dışarıya uzatacak halimde yok . P.tesi inşallah ,üzerindeki adrese göndereceğim herhalde değilmi .

umarım motorda sorun yoktur , yoksa çalışmaması için hiç bir neden yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 3 Ekim 2015; 12:54:51 >
    Hocam tekrar eline koluna sağlık. Baya uğraşmışsın, sana masraf da açmış. Değiştirdiğin parçalar para tutmuştur, masrafı neyse göndermek isterim, en doğal hakkın. Değilse hakkını helal et.
    Kargonun acelesi yok, bugün göndermesen de olur, hatta bunun için çıkacak isen gerek yok, ben telefonla adresine yönlendirebilirim. Bir de kargo şubesi peşinde koşma. Karşı ödemeli olarak özelden yazacağım adrese göndermen yeterlidir.
    Helal olsun kardeşim ,güle güle kullanın .
  • Şimdi arkadaştan haber aldım ,modül sorunsuz çalışmış , teknik servisler devre kartları üzerinde kafa yormazlar ,yenisini monte ederler . yeni kart mevcut olmadığı için yetersiz bilgi ile tamir etmeye çalışmışlar .
    Bolca soğuk lehim ve bir sürü arızalı devre elemanını ve tamir edecek kapasite elektrik süpürgesi servisinde olmaz .
  • Her iki insandan da takdire değer davranışlar. Sizin gibi insanların olduğunu görmek duygulandiriyor insanı.tebrik ederim her ikinizide

• yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kardeşim .
  • Asıl takdiri hakeden elekturukcu hocam. Taş gibi yapmış göndermiş.

• yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    Ayrıca nazik yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi iyi niyetli yorum yapan insanlar da bulmak zor. Respect

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.