Şimdi Ara

Bu devreleri tamir edebilecek olan var mı????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamir edilebilir bir devre yanığı mı sizce bunlar. Tamir edebilecek bir yer arıyorum ama kendi servisine götürdüm edemeyiz dediler.
    Nerde ettirebilirim konya dayım ben. Adanalıyım adanaya gıdıyorum arada. Ettirebileceğim güvenilir ve fiyatı abartı olmayan yer var mı?

görüldüğü gibi bu bir ekran kartı. HIS 4890 TURBO PLUS OC ÖZEL SERİSİYDİ KASA ICINDEKI KABLOLAR KSIA DEVRE YAPMIS EKRANA GORUNTU GELMIYOR.

BIR KENARDA ERISIN BITSIN ISTEMIYORUM G DDR 5 1 GB 1100 E 900 MHZ HIZI VARDI. BU YUZDEN YAPILIYORSA YAPTIRMAK ISTERIM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_mania -- 3 Ocak 2013; 5:23:32 >

• Onları değiştirmek pek de zor iş degil, gönderirsen ben yapabilirim ama onları tamir etmek kesinlikle kartın geri çalışacağı anlamına da gelmez. Bir sürü entegre-çip var üzerinde, hasar sonucu onlar da zarar gördüyse pek düzelme ihtimali kalmamıştır kartın..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aga onlar kartın diger yuzundeki buyuk cipi besliyor. Yani işlemciyi eger işlemcinde arıza yoksa onları degistirerek kurtulabilirsin. Ama ekran kartları kutupsuz kondansator arızası pek vermez nasıl olduda oldu bu arıza ilk once ondan bahsetsen daha iyi olur....

Tamir istersende o buyuk cipi bile sokup takabilicek bga ekipmanım var ama maliyetini kurtarmaz. kutupsuz kondansatorleride degistirerek kurtulamassın gibi su an goruntu veriyormu kart

bide tamiri icin aynı kartın hurdasından bulman lazım onun yanık olmayan bolumlerini ona geciricen kafana gore dizersen kondansatorleri filan degeri tutmaz gene saglıklı calısmaz ekran kartın

MALASEF Turkiye de dogru tamir yapan yer cok az ve adamlar kus boku gibi lehim yapıp yapdık diye veriyorlar

TAVSİYEM onu gercekten elektronik isiyle ugrasan birine hurda olarak sat adamın isine yarar yanık olmayan elemanlar ve kendine YENI bi ekran kartı al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskdarbe -- 3 Ocak 2013; 8:40:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

Onları değiştirmek pek de zor iş degil, gönderirsen ben yapabilirim ama onları tamir etmek kesinlikle kartın geri çalışacağı anlamına da gelmez. Bir sürü entegre-çip var üzerinde, hasar sonucu onlar da zarar gördüyse pek düzelme ihtimali kalmamıştır kartın..

evet ben de dusunuyorum degıstırebılsek bıle calısmama ıhtımalını. ya o kadar innce işcilik yapabılecegım alet falan yok olsa yapardım da olanın ve tecrubelı bırının daha ıyı yapacagını dusundum fırınlamayı da dusundum de sonra vazgectım daha ince oldugu ıcın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskdarbe

aga onlar kartın diger yuzundeki buyuk cipi besliyor. Yani işlemciyi eger işlemcinde arıza yoksa onları degistirerek kurtulabilirsin. Ama ekran kartları kutupsuz kondansator arızası pek vermez nasıl olduda oldu bu arıza ilk once ondan bahsetsen daha iyi olur....

Tamir istersende o buyuk cipi bile sokup takabilicek bga ekipmanım var ama maliyetini kurtarmaz. kutupsuz kondansatorleride degistirerek kurtulamassın gibi su an goruntu veriyormu kart

bide tamiri icin aynı kartın hurdasından bulman lazım onun yanık olmayan bolumlerini ona geciricen kafana gore dizersen kondansatorleri filan degeri tutmaz gene saglıklı calısmaz ekran kartın

MALASEF Turkiye de dogru tamir yapan yer cok az ve adamlar kus boku gibi lehim yapıp yapdık diye veriyorlar

TAVSİYEM onu gercekten elektronik isiyle ugrasan birine hurda olarak sat adamın isine yarar yanık olmayan elemanlar ve kendine YENI bi ekran kartı al

Evet ben de dusunmustum senın gıbı tahmıne dayalıydı benım grafık ıslemcısını besledıgı yonunde kı dusuncem. Ya 12v kabloalrından bırısı kasanın kapagını kapatırken sıyrılmıs bosta kalmıs sarkmış ve ekran kartının arka yuzundekı buraya temas etmıs serbetst kalınca.
    kart su an goruntu evrmıyor fakat calısıyor ve arka panelınde normalde 4 led var 3. led yanmıyor ve tekrar reset atıyor.
    sence kartın ıcındekı yollar zarar gormusmudur? dedıgın dogru bu akrtı turkıyeye getıren adamalra teknık servıs guya MASCOM ELEKTRIK dedım parası neyse malıyetı cok degılse yaptırayım yapamayız dedıler. devre elemanları yanık falan fılan dedıler. yanı bu ısı yapabılecek normal duzeyde bır adam bıle bulamadım kı bence zor degıl ama yapılamıyor nedenını anlamıs degılım...
    ya malıoyetını gecmıyecekse yaptırmak ıstedım sonucta 10 u gecmeyen devre yanık degıstırdıgımde calısırsa ne ala calısmazsa da gpu cıpını degıstırme ısıne gıremem dedıgın gıbı cok malıyetlı olur.

Sizlerin adres ili neresi??

• ekran kartı buydu tabı sımdı de sıfır gıbı duruyor fakat calısmıyor

• bence hise mail at boyle bi problem oldugunu ve Tr deki ithalatcıdan ucretli bile destek alamadıgını belirt onlar ana merkezden markalarına onem veriyorlarsa gerekeni yapacaklardır. Ki ben samsung servisinde calısıyorum. Müsteriler la diyor iş buyurse basa cıkılmazsa TR de ta Koreden mudahale ediliyor. Dısarda yaptırma imkanın sıfır bu tur kartlar uzerinde deneyimi olan insanları soleyim :D sadece besleme katına bakarlar. Ondada fet gruplarına, buyuk kondansatorlere bakarlar onlar saglamsa bide cipi ısıtır olacak iside bisey eder verirler eline :D olmuyor bu kart diye anlıyacagın isin cok zor aynı kartın hurdasından bulup belki birbirine aktararak aldıgın hurdayı yada kendi ekran kartını canlandırabilirsin. Firma urettirmis oldugu entegreleri ve ekipmanları dıs piyasaya satmıyor ancak firmanın kendisinden yada hurdasından edinebilirsin. Servise gonderdigin zaman bu kart tamir olamaz raporu iste veremiyorlarsa hakem heyetinede aldıgın faturayla basvurabilirsin. sonucda satmasını biliyorsa sattıgı urunun arkasında 10 yıl durmak zorunda garanti belgelerini inceleyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskdarbe -- 3 Ocak 2013; 23:59:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet bıraz alakasız oldu :D hıc bılgım yok o konuda valla...
  • onu bana sormus :) galiba servis sahibini bul yada yetkilisini kendine guveniyorsan bana sadece bir sans ver de en yogun tamir gsm-tablet bolumunde mobil cihaz diye geciyor ve yazılımdan iyi anlıyorsan yurt dısı cihazları tr ye cevirebilirsen filan yani servisin isine yaraman lazım biraz yoksa arabada tv kurmaya gidersin her gun oda seni tadmin etmez. ben su an mobil cihaz opretatoru olarak calısıyorum. Yazılım ve donanım uzerine calısıyorum.Level 3 arızalara giriyorum smd ve bga elemanları entegreleri degistirip boxlarla yazılım olaylarını kasıyorum.
  • quote:

bence hise mail at boyle bi problem oldugunu ve Tr deki ithalatcıdan ucretli bile destek alamadıgını belirt onlar ana merkezden markalarına onem veriyorlarsa gerekeni yapacaklardır. Ki ben samsung servisinde calısıyorum. Müsteriler la diyor iş buyurse basa cıkılmazsa TR de ta Koreden mudahale ediliyor. Dısarda yaptırma imkanın sıfır bu tur kartlar uzerinde deneyimi olan insanları soleyim :D sadece besleme katına bakarlar. Ondada fet gruplarına, buyuk kondansatorlere bakarlar onlar saglamsa bide cipi ısıtır olacak iside bisey eder verirler eline :D olmuyor bu kart diye anlıyacagın isin cok zor aynı kartın hurdasından bulup belki birbirine aktararak aldıgın hurdayı yada kendi ekran kartını canlandırabilirsin. Firma urettirmis oldugu entegreleri ve ekipmanları dıs piyasaya satmıyor ancak firmanın kendisinden yada hurdasından edinebilirsin. Servise gonderdigin zaman bu kart tamir olamaz raporu iste veremiyorlarsa hakem heyetinede aldıgın faturayla basvurabilirsin. sonucda satmasını biliyorsa sattıgı urunun arkasında 10 yıl durmak zorunda garanti belgelerini inceleyebilirsin

Walla aslıdna soyledıgın aklıma gelmedı bana faydası olmayacaksa bıle arkamdakılere olur. Ya dedıgın gıbı kendı servısı bıle kartın yandıgını soyledı yanı pcm ler ve kart yanık anladıgım kadarıyla altından kalkabılecegını sanmadı anladıgım kadarıyla. Yanı mesela ben sadece yaptırmak ıstıyorsam yapın degıl mı ama. Sorumsuz teknık servıs işte. Zaten bır de garantı dısı bıraktılar. off of... sence garantı dısı bırakmalarını degıstırebılırmıyım maıl atsam??

• Mail at olmadı hakem heyetine gotur ben bu kartı bilerek bu hale niye getireyim de hadi getirdim diyelim ucretli niye onarmıyorlar de bu işler boleyse bizde bi marka getirelim doner kesermis gibi bizde para keselim de :D her gun neleriyle ugrasıyoruz heheh. Sonuc itibariyle senin dısarıda yaptırman imkansız gibii bir sey onları degistirdigindede pek calısma ihtimali olmaz diye dusunuyorum yanlız basına yanmamıstır kondansatorler
  • quote:

Mail at olmadı hakem heyetine gotur ben bu kartı bilerek bu hale niye getireyim de hadi getirdim diyelim ucretli niye onarmıyorlar de bu işler boleyse bizde bi marka getirelim doner kesermis gibi bizde para keselim de :D her gun neleriyle ugrasıyoruz heheh. Sonuc itibariyle senin dısarıda yaptırman imkansız gibii bir sey onları degistirdigindede pek calısma ihtimali olmaz diye dusunuyorum yanlız basına yanmamıstır kondansatorler

hmm anladım valla HIS e maıl attım ama bakalım nolcak hakem heyetıne bır gıtsem hepsıburada.com ıcın gıdecegım adamlar 6870 ımı ıade aldılar 500 tl mın 100 unu baskasına verdıler 168 ını bana hıc vermedıler sadece 230 kusurunu odedıler. onun ıcın gıderım gıtsem.. gıtmeyı de dusunuyorum bakalım nolcak süreç
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

O elemanların neden yandığını kesin olarak bulman lazım.

O elemanları değiştirsen bile çalışacağını sanmıyorum. GPU ve üzerinde bulunan ram'lerden birkaçı uçmuş olabilir.

walla artık bende oyle dusunuyorum. yanma sebebı cıplak kablonun degmesı sonucu o elemanlarda kısa devre olusması..
  • dostum önceliklke bu tarz arızalarım yapımı basit değildir 2.si bu tür arızalar tek nokta da kalmazlar sebebi arızanın koruma elemanında olmamsıdır bga işlemcinde sorunlar oluşturmuş olabilir ancak profesyonel bir eleman tarafından sıkıntı belki giderile bilir. araştır sor soruştur bulunduğun yerde bu işleri yapabilecek kişi varsa ona ver yok bulamassan bana pm at sana yardımcı olayım
  • Benim kartda da böyle bir arıza olmuştu tek bir tanesi yanmıştı hatta(daha az sendekinden) ,garantisi bitmişti ama garantiye yolladım parası neyse yapsınlar diye yapmadan geri gönderdiler Bu işlerden anlayan bir arkadaşa yaptırdım.1 hafta mükemmel çalıştı eskisi gibi hiç bir sorun yoktu,bir hafta sonra gpu sıcaklığını 99-110derece arası okumaya başladı.Sanırım başka yerlerde de arıza vardı. Bir yer gittimi başka yerlerde de çoğunlukla sorun oluyor yani. Çözemedim attım bi kenara bende yeni aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Impression

Benim kartda da böyle bir arıza olmuştu tek bir tanesi yanmıştı hatta(daha az sendekinden) ,garantisi bitmişti ama garantiye yolladım parası neyse yapsınlar diye yapmadan geri gönderdiler Bu işlerden anlayan bir arkadaşa yaptırdım.1 hafta mükemmel çalıştı eskisi gibi hiç bir sorun yoktu,bir hafta sonra gpu sıcaklığını 99-110derece arası okumaya başladı.Sanırım başka yerlerde de arıza vardı. Bir yer gittimi başka yerlerde de çoğunlukla sorun oluyor yani. Çözemedim attım bi kenara bende yeni aldım

yok ben de yeni aldim fa bu karti da ayaga kaldirmaya calistim. neyse artim kismet degilmis diyelim... eyw yardimlariniz icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu devam ediyormu sorun cozuldumu ilker eger sorun cozulmediyse bir kac fikrim var telden baktimda resimlere pek ayrintili goremedim 12 gibi bir daha bakarim

Edit: hic mudahale gordumu cipi hic acip baktinmi vede firinladinmi?

Daha oncedende 6950 vardi buna benzer adam kapasitorleri yakmis kart ocliymis 6970 e dayatmak icin vermis voltu birde elektrikler gidince bir an kapasitorler yanmisti turkcesiyle aradaki damarlarda isidan gitmisti 12v kapasitorle def degerde calistirip shbnden elden cikarmistik :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

Konu devam ediyormu sorun cozuldumu ilker eger sorun cozulmediyse bir kac fikrim var telden baktimda resimlere pek ayrintili goremedim 12 gibi bir daha bakarim

Daha oncedende 6950 vardi buna benzer adam kapasitorleri yakmis kart ocliymis 6970 e dayatmak icin vermis voltu birde elektrikler gidince bir an kapasitorler yanmisti turkcesiyle aradaki damarlarda isidan gitmisti 12v kapasitorle def degerde calistirip shbnden elden cikarmistik :)

yok hıc mudahale etmedım sadece bı parcası koptu onu da lehımledım. cıpıne falan en ufak mudahele olmadı. Henüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

quote:

Konu devam ediyormu sorun cozuldumu ilker eger sorun cozulmediyse bir kac fikrim var telden baktimda resimlere pek ayrintili goremedim 12 gibi bir daha bakarim

yok hıc mudahale etmedım sadece bı parcası koptu onu da lehımledım. cıpıne falan en ufak mudahele olmadı. Henüz

bak kartin fanini sok bir cipi cikar bak yanik falan varmi cipte arkasina bak onceden sonra ver firina cikar cipi bak cipsete onun resmini cek vede koy foruma ayricada AYRINTILI bilgi istiyorum kartla ilgili oc sonucundami arizalandi guc geliyormu karta? fanlar donuyor mu? goruntu varmi? konuya yazarsan eger sana talimatlarbsonucunda o karti diriltebiliriz 4890 sanirim :-) sonrada elden cikarirsin olu bir kart 8xxx serisi gelecekmis...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

quote:

bak kartin fanini sok bir cipi cikar bak yanik falan varmi cipte arkasina bak onceden sonra ver firina cikar cipi bak cipsete onun resmini cek vede koy foruma ayricada AYRINTILI bilgi istiyorum kartla ilgili oc sonucundami arizalandi guc geliyormu karta? fanlar donuyor mu? goruntu varmi? konuya yazarsan eger sana talimatlarbsonucunda o karti diriltebiliriz 4890 sanirim :-) sonrada elden cikarirsin olu bir kart 8xxx serisi gelecekmis...

fanını söktüm defalarca farklı yerlerı sogutur mu acaba dıye anakart ıcın dusunmustum :d neyse baktım gpu gıcır gıcır tertemiz ne bir yanık ne bir koku ne de bir farklılık var. arkası da gıcır gıcır.. fırına verme ımkanım yok ama olsaydı coktan verirdim galıba dayanamayıp :)
    1 oc den arızalanmadı oc cok denedım de bır turlu arızalanmamıstı o kart baya saglam bır karttı cunku
    2 güç gelıyor normal calısıyor ısıkalrı falan yanıyor.
    3 fan donuyor ılk basta full dönüyor sonra reset atıyor ama dönüyor.
    5 görüntü yok kesşe olsaydı
    6:D yarın buraya makro fotosunu çekip koyarım gpu nun da. evet 4890 HIS 4890 TURBO PLUS bu yüzden baya bır önemsiyorum sapphirenın falan olsa fan fıyatına satardım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.