Şimdi Ara

Reset problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlığa yazdığım gibi bilgisayar bazen kendi kendini yeniden başlatıyor. Bu sorun uzun zamandır var. Çeşitli şeyler denedim ama bir türlü sorunu çözemedim. Genelde oyun oynarken ve DVD yazdırırken bu problem çıkıyor ortaya. İşlemci ve erkan kartının fanlarını değiştirdim. Şu an ekran kartında zalman fatality fs-v7 var.

Reset problemi

İşlemci üzerinde de arctic cooling Freezer 64 PRO var.

Reset problemi

Kasamı ve güç kaynağımı değiştirdim.Feel hurricane II kasa ve onunla birlikte aynı marka 460W bir güç kaynağı geldi.

Reset problemi

Ana kartım Asus A8V K8T800PRO chipsetli.

Reset problemi

Ekran kartım SAPPHIRE marka ATI RADEON 9800PRO chipsetli 128MB kapasiteli.

Reset problemi

İşlemcim AMD Athlon 64 3200+ Winchester.

Reset problemi

Bu yeniden başlatma sorunu neden olabilir arkadaşlar. Bu markalar arasında bir uyumsuzluk olabilir mi? Acaba sabit diskimden de kaynaklanıyor olabilir mi? Ama her hangi bir uyarı almıyorum. Bir hata yok. Önce ekran kapanıyor sonra kasadan bir tık sesi geliyor. Sonra bilgisyar yeniden başlıyor. Son zamanlarda Everest Ultimate edition programından işlemci sıcaklığını takip ediyorum. Aynı anda DVD yazma, Divx dönüştürme, İnternette gezinme ve mp3 dinleme işlemlerini yapmama rağmen sıcaklık en fazla 35 dereceye çıktı. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler....

• dvd okuyucu yada yazıcında bi sorun olabilir elektrik problemi olabilir kablolardan filan yada sorun yazılımsal olabilir windowstan filanda kaynaklanıyo olabilir
  • dvd yazarken oyun oynarken, kasanın yan kapağını çıkar öyle çalıştır..
  • Psu kaç watt ve markası. İşlemci sıcaklığı nedir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Psu kaç watt ve markası. İşlemci sıcaklığı nedir ?

Feel kasayla birlikte geldi. Onun da markası Feel. 460W
    İşlemci sıcaklığı 28-35 arası değişiyor. Çok yüklendiğim zaman 35'e kadar çıkıyor. Normalde 28-30 arası değişiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: nedenSe54

dvd yazarken oyun oynarken, kasanın yan kapağını çıkar öyle çalıştır..

Yani ısınma problemi mi vardır diyorsun? Ama kasa çok iyi fanları da değiştirdim. Hala olabilir mi?

quote:

Orjinalden alıntı: Neolas67

dvd okuyucu yada yazıcında bi sorun olabilir elektrik problemi olabilir kablolardan filan yada sorun yazılımsal olabilir windowstan filanda kaynaklanıyo olabilir

2-3 kez windows CD'mi değiştirmişimdir. Zaten attığım formatın sayısını ben de unuttum.Ama elektriksel sorunları hiç düşünmemiştim. Bir kontrol edeceğim.

• fanlardan kaynaklanmaz değiştirdim diyosun. bende de olmuştu kasanın içini ful değiştirdim 1 milyar civarı anakart falan en yüksek taktım yine oyun oynarken ısınıyodu kapanıyodu yan kapagı bi cıkardım hiç bişey kalmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: nedenSe54

fanlardan kaynaklanmaz değiştirdim diyosun. bende de olmuştu kasanın içini ful değiştirdim 1 milyar civarı anakart falan en yüksek taktım yine oyun oynarken ısınıyodu kapanıyodu yan kapagı bi cıkardım hiç bişey kalmadı

Hadi ya. Ben de bir deneyeyim o zaman. Belki işe yarar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop donma kitlenme sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: biralti

quote:

Psu kaç watt ve markası. İşlemci sıcaklığı nedir ?

Feel kasayla birlikte geldi. Onun da markası Feel. 460W
    İşlemci sıcaklığı 28-35 arası değişiyor. Çok yüklendiğim zaman 35'e kadar çıkıyor. Normalde 28-30 arası değişiyor.

işlemci 35 derece sıcaklık ile reset atmaz reset atması için 65-70 dereceyi bulması gerekir.

İşlemci sıcaklığından yana sıkıntınız yok
  • işlemci fazla ısınmıyor belki elektriksel bi sorun olabilir...
  • Güç kaynağını değiştirip denediniz mi?
  • Konuyla Alakalı Benimde Sistemim Res Atiyor Ama İşlemci 55 Dereceyken Res Atmasi Normalmidir Fanim 3000+ Devirlere Çıkmıyor Sorun Bu Ama Çözemedim. Eskiden 4500+ Devirlere Çıkardi Ve İşlemci 40 Dereceyi Görmezdi Benim de. Fan Almaktan Başka Çarem Var mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BridgeOfDestiny

Konuyla Alakalı Benimde Sistemim Res Atiyor Ama İşlemci 55 Dereceyken Res Atmasi Normalmidir Fanim 3000+ Devirlere Çıkmıyor Sorun Bu Ama Çözemedim. Eskiden 4500+ Devirlere Çıkardi Ve İşlemci 40 Dereceyi Görmezdi Benim de. Fan Almaktan Başka Çarem Var mi ?

Hocam ne kadar sıklıkla pcnizin fanlarının genel temizliğini yapıyorsunuz. En az ayda 1 kere olmak üzere tüm fanları ve kasanın içini basınçlı hava ile temizlemeniz gerekli.

55 derece ise normal. Reset atması için yukarda da söylediğim gibi 65-70 dereceyi bulması gerekir
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: BridgeOfDestiny

Konuyla Alakalı Benimde Sistemim Res Atiyor Ama İşlemci 55 Dereceyken Res Atmasi Normalmidir Fanim 3000+ Devirlere Çıkmıyor Sorun Bu Ama Çözemedim. Eskiden 4500+ Devirlere Çıkardi Ve İşlemci 40 Dereceyi Görmezdi Benim de. Fan Almaktan Başka Çarem Var mi ?

Hocam ne kadar sıklıkla pcnizin fanlarının genel temizliğini yapıyorsunuz. En az ayda 1 kere olmak üzere tüm fanları ve kasanın içini basınçlı hava ile temizlemeniz gerekli.

55 derece ise normal. Reset atması için yukarda da söylediğim gibi 65-70 dereceyi bulması gerekir

2 Haftada Bir Tozunu Aliyorum İnce Fırça Gibi Birşeyle Daha Sonra 1-2 Dk Da Elektrik Süpürgesiyle Fani Temizliyorum ( Temizlemeye Çalışıyorum )
    Toz Birikeceğini Sanmiyorum Çünkü 2 Yan Kapak Ve Üst Açık Pek Toz Girmiyor Odama Ama Fan Temiz Hep

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.