|
|

1 Mobil
|
|
İnternette aradığımda da bu mevzuu ile ilgili bizim forumunda konuları çıktığından başka başka arayanlar için bilgi vereyim dedim. Şimdi, mouse bazen tek, bazen çift tıklıyorsa bu düğmesinin bozulduğu anlamına geliyor. Üflesenizde püfflesenizde mouse düzelmiyor. Burada yazılanlarıda okuduktan sonra, bu saatten sonra mouse bozulsa da yatar uyurum mantığıyla fareyi sökmeye karar verdim. Beyaz örtüyü serdim. İki adet biri kalın, biri ince uçlu cımbız, lazım olur diye toplu iğne, tornavida ve büyüteçimi (ışıklı) aldım. Olası ihtiyaçlarda evde zaten pense, bıçak ve türevleri var. Neyse.. Cımbız ve büyüteç çok işime yaradı. İçinde sol ve sağ tuşlara denk gelen birer tane, dikdörtgen şeklinde ve üzerinde de tıkladığımızda içeri basılan küçük bir düğmesi bulunan kutular var. ![]() (Resim google ile aranıp örnek bulunmuştur) Bu kutulara baktığımda klipsli şekilde olduklarını gördüm. Tırnak ucu yardımıyla kutuları klipslerinden kurtararak açtım. İçi de şu şekilde: ![]() (Resim google ile aranıp örnek bulunmuştur) Bu resimdeki metal aksam biraz yamulmuş ve deforme olmuş. Bendeki yatay eksen düz idi. Bükülmüş halde değildi. Neyse. Burada mıknatıs mevcut. Siz tıklarken yukarı yapışık olan bölüm gerginliğin artmasıyla tık diye aşağıya yapışıyor. Ancak, yatay eksende yeterli gerginlik olmayınca tıklama daha çok yumuşamaya dahi başlıyor. Önce çeşitli yamultma denemeleri yaptım. Sonrasında ise gerekli gerginliği sağladım. Ancak, her ihtimale karşı soldaki sağlam olan ile sağdaki iç mekanizmayı değiştirerek taktım. Fareyi daha sonra topladım. Şuan için stabil çalışıyor. Gün içerisinde tekrar aynı sorun devam ederse ayrıca yazarım. (Çalışma notları: Mutlaka beyaz örtü serin. Resimlerde görülen kırmızı düğme parçası minnacık ve cımbızsız yerine yerleştirilmesi zor. Çok defa elimden düştüğü oldu. Ayrıca, düğme içindeki metal parçayı gerdirme ve yerine takma aşamalarında elimden fırladığı da oldu. Bu sebeple örtü örtülmesi tavsiyemdir.) |
Mouse Çift Tıklama Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri
Mouse'unuzun çift tıklama sorunu mu var? İşte bu sinir bozucu sorunu gidermenize yardımcı olacak bazı nedenler ve çözümler:
Kir birikmesi: Mouse düğmeleri zamanla kir ve kalıntılarla tıkanabilir. Bunları temizlemek için pamuklu çubuk ve izopropil alkol kullanabilirsiniz.
Arızalı düğmeler: Mouse düğmeleri aşınabilir veya bozulabilir. Bir donanım mağazasından yedek düğmeler satın alabilir ve bunları kendiniz değiştirebilirsiniz.
Yazılım sorunları: Sürücüleriniz güncel değilse veya işletim sisteminizde bir sorun varsa çift tıklama sorunu yaşayabilirsiniz. Sürücülerinizi güncelleyin veya işletim sisteminizi yeniden başlatın.
Logitech fareler: Bazı Logitech fare modelleri çift tıklama sorununa yatkın olabilir. Logitech'in bu sorun için bir yazılım düzeltmesi olup olmadığını kontrol edin.
Çift tıklama testi: Çift tıklama sorununu yaşıyorsanız, bir çift tıklama testi yapın. Bu, mouse'unuzun çift tıklama yapma sıklığını ölçmenize yardımcı olacaktır.
Çift tıklama sorunu devam ediyorsa, mouse'unuzun garanti kapsamında olup olmadığını kontrol edin. Cihazınız garanti kapsamındaysa, onarım veya değiştirme için üreticiyle iletişime geçebilirsiniz.
|
|
Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
|
|
|
|
|
Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
|
|
|
|
|
|
|
|
| _____________________________ |
|
|
bende de çift tıklama sorunu var. alalı 1 yıl olan Rampage SMX-R47 X-JAMMER mouse'da orta tuş(scroll) çift tıklama yapıyor. örneğin Chromda 2 sekme var. 1. sekmeyi orta tuş tıklayarak kapatmak istiyorum. orta tuş çift tıklama yaparak 2 sekme birden kapanıyor. ya da autocad'de orta tuş ile PAN yaparken birden orta tuş tekrar tıklıyor ve çizim ekrana sığdırılıyor. bu işlemler de sinir bozucu oluyor tabii. önceden a4 tech x7 kullanmıştım uzun süre. sağlam mouse'dı ama sadece bu sorundan dolayı yeni bir mouse almıştım. şanssızlık mıdır nedir 1 yılda aynı sorunla karşılaştım. |
|
benim m280 de de benzer sorun vardı biraz önce swichlerin yerlerini lehim makinesi ile değiştirdim yani sağdakini sola soldakini de sağa aldım çünkü elimde yedek sich yoktu.ilginçtir ki sorun düzeldi. Test etmek için paintden düz çizgi çizmeye devam edin kesilme olmuyorsa düzelmiştir. eğer kesinti yaşanıyorsa çift tıklama sorunu vardır |
|
Çözüm bulundu. Ek fare ayarlarından '' fare işaretçisini taşımada sayısal tuş takımını ...... '' kapalı konuma getirin |
|