Merhaba, Lenovo Ideapad 320 isimli dizüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Bilgisayarımı açtığımda Lenovo arayüzü görünür görünmez Checking Media yazısı beliriyor ve bilgisayar kendiliğinden yeniden başlatıyor. Yeniden başladığında ise aynı döngü... İnternette HDD kaynaklı olduğunu okudum ve bazı çözüm önerilerine uyarak Bios, Boot bölümünden Boot Mode <Legacy Support> ve Boot Priority <Legacy First> seçeneklerini ayarladım fakat bu sefer de aşağıdaki görselde görünen hatayı alıyorum. Legacy alanında HDD birinci sırada. Önerisi olanların veya çözüm yöntemini bilenlerin yardımı dokunabilirse çok sevinirim. |
Checking Media Hatası
"Checking media presence" hatası, bir aygıtta işletim sistemi veya donanımla ilgili bir sorun olduğunda ortaya çıkabilen bir hatadır. Bu hata, aygıtın bir işlemi tamamlamak için gerekli ortamı kontrol ettiği ancak ortamın bulunamaması veya kullanılamaması durumunda oluşur.
Checking Media Presence Hatasının Nedenleri
Checking media presence hatasının birkaç olası nedeni vardır:
- Bozuk veya eksik depolama aygıtı
- Kötü amaçlı yazılım veya virüs bulaşması
- İşletim sistemi veya donanım sürücülerinde hatalar
- BIOS ayarlarında yanlış yapılandırma
Checking Media Hatası Lenovo
Lenovo bilgisayarlarda checking media presence hatası yaygın bir sorundur. Bu hatayla karşılaşıyorsanız, aşağıdaki çözümleri deneyebilirsiniz:
- Bilgisayarı yeniden başlatın.
- BIOS ayarlarınızı kontrol edin ve önyükleme sırasının doğru olduğundan emin olun.
- Bozuk dosyalar olup olmadığını kontrol etmek için chkdsk komutunu çalıştırın.
- Sabit sürücünüzü veya SSD'nizi fiziksel olarak kontrol edin ve herhangi bir hasar belirtisi olup olmadığına bakın.
Checking Media Hatasını Giderme
Checking media presence hatasını gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Depolama aygıtını kontrol edin: Depolama aygıtının düzgün şekilde takılıp takılmadığını ve hasarlı olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse aygıtı çıkarın ve yeniden takın.
- Virüslere karşı tarama yapın: Aygıtınızı virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayın.
- İşletim sisteminizi güncelleyin: İşletim sisteminizin en son sürüme güncel olduğundan emin olun.
- Donanım sürücülerinizi kontrol edin: Donanım sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.
- CMOS pilini sıfırlayın: Anakarttaki CMOS pilini çıkarın ve birkaç dakika beklettikten sonra yeniden takın.
- Profesyonel yardım alın: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala hatayla karşılaşıyorsanız, profesyonel yardım almanız gerekebilir.