Şimdi Ara

Reno 12 87 model isinma sikintisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Reno 12 aracimi isitamiyorum ne yapmam gerekiyor acaba aracimi yeni aldim hiçbir bilgi sahini degilim yardim lütfen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Isıtamamaktan kastınız nedir? Eğer motor ısınmıyorsa termostat açık kalmış olabilir hatta hararet yapmasın diye termostatı iptal edilmiş olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön panaldeki kolorufer konrol çubuklari çalişmiyor sanirim oda haliyle aracin icine soguk hava geliyor sürekli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tamir ettir ve çorum kaloriferi taktır yetsandı sanırım..
  • Soğuk gelen panellere koli bandı çek..çorum kalorifer taktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle termostatını kontrol edin, sağlam ise çorum kaloriferi taktırın en güzel çözüm budur.
  • oncelikle soyledigin arac icindeki kontrol cubuklarini degistir.Onlar set halindedir.degistirdikten sonra en ustteki sicak su mandalini oynattiginda aracin motor kaputu icinde on cama dogru sofor tarafinda ince bisiklet fren teliyle oynayan vana vardir.Haraket ediyor mu..?etmiyorsa telin takili olup olmadigina bak.Zor haraket ediyorsa yagla.bunlara ragmen hala sicak hava gelmiyorsa termostati kontrol et.Sökülmüs mü farkli dereceli mi takilmis veya calismiyor mu.yenisiyle degistir.Hala soguksa corum kalorifer taktir.
  • Bu arabanin termostadini bulamiyorum nerededir bilgi verebilecek varmi ustaya götürmek yerine kendim yapmayı tercih ediyorum çünkü çok fahiş fiyatlar çıkartıyorlar yaptıkları iş Halbuki çok basit bir iş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çorum kaloriferi taktırın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir ustanız varsa ona gösterin yoksa iyi bir usta arayın.
    Reno grubu araçların bilinçsizce ısıtma-soğutma sistemiyle uğraşırsanız contayı yakarsınız.
  • hocam en güzeli çorum kaloriferi montajı
  • Beyler tavsiyeniz üzerine çorum koloruferi taktirdim ama bu seferde bütün camlarim bugu yapiyor vede naptimsa düzelmedi acaba çorum koloruferinin fan yönünden falan farkedermi ki veya yanlis boru baglamtisi falan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erkal14

    Beyler tavsiyeniz üzerine çorum koloruferi taktirdim ama bu seferde bütün camlarim bugu yapiyor vede naptimsa düzelmedi acaba çorum koloruferinin fan yönünden falan farkedermi ki veya yanlis boru baglamtisi falan
    Hey gidinin renonun 12si.

    90 li yıllarda envai modelini kullandım.

    Kelimenin tam anlamıyla taşş gibi arabadır.



    Daha kaloriferi ısıtanını hiç görmedim, toros dahil. Belki bir meltem esintisi hepsi o.



    Ben de senin gibi çorum kalorifer taktırdım. Bilmeyenlere söyleyeyim arabanın içine kömür sobası sorduğunuzu düşünün, öyle birşey oluyor.



    Sıkıntısı ise isı dağıtımı sadece ön konsol ve ona bağlı sağ ve sol deliklerden oluyor. Yani iyi hatırlıyorum karda kışta kullanırken sağ ayağım ayakkabının içinde terden sırıl sıklam , sol ayağım buz gibi :)



    Tabi arabaya soba takınca camlar buhar yapıyor dışarının soğuğu etkisiyle, hatta terleme yapıyor..



    Güzel kardeşim bunu yaşamış ve çözmüş biri olarak,



    Buğu giderici sprey yazıyorsun google a würth gibi kaliteli vır markanın spreyi 20 lira civarı, tüm camları içeriden güzelce siliyorsun ve spreyi sıkıyorsun.



    Sonra da bana dua ediyorsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zaten kışın kullanılası bir araç değil. Motor soğutma Fanı Motor miline bağlı olarak sürekli döndüğünden radyötörü sürekli soğutuyor bu nedenle kışın araçta sıcak su döngüsü yok gibi. Orjinal Fanı iptal edip termostatlı Radyötör fanı takılabiliyor o zaman ısınmaya başlarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AO

    Zaten kışın kullanılası bir araç değil. Motor soğutma Fanı Motor miline bağlı olarak sürekli döndüğünden radyötörü sürekli soğutuyor bu nedenle kışın araçta sıcak su döngüsü yok gibi. Orjinal Fanı iptal edip termostatlı Radyötör fanı takılabiliyor o zaman ısınmaya başlarsınız.
    Aslında sistem sağlıklı çalışsa, Renault 12 lerin kaloriferleri çok iyi ısıtıyor, 1999 yılında, 0 km re bir Torosu, tam 1 ay kışın kullandım, Burdur gibi soğuk bir memlekette bile kaloriferi insanı bunaltacak kadar ısıtıyordu, ama bizim Millet araçlarına kireçli musluk suyu koya koya tüm sistemi kireçle dolduruyor, ondan sonra da sistem bir daha eski haline dönemiyor maalesef.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Hocam bende istanbulda sıfır Toros çok kullandım. Dükkana malzemeleri onunla getiriyorduk özellikle Tekel Sigara kolisi çok taşımışlığım var. Motorun devrini ne kadar az tutarsan kışın o kadar çok ısıtır. Yazinda çok zorlayınca hararet yükselir ama hararet eşiği yüksek olduğundan pek tehlike yaratmaz.
    Ben her zaman antifirizli su kullandım. Camlarda bitmek bilmeyen buğu oluşur arabanın neresine ellesen bir ıslaklık ama sağlam araba ölmüyor meret en büyük sıkıntı 2-3 senesinde kaportada başlayan çürümeler 5-6 sene sonra kabarmadık boya kalmıyor üstünde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.