Binbaşı
Tarihinde Katıldı

Toplam: 1164 (Bu ay: 0)
Aracım Nissan qashqai 2008 j10 1.6 benzin/lpg aracı 47 bin km de aldım 60 65 bine kadar benzinde kullandım 60 bin küsür km de lpg takıldı 137 bin km civarında lpg de kullandım daha sonrasında sübab yaktı 4 cü silindir ateşleme hatası verdi kompresyon testi sonucu 4 silindir zayıf çıkmıştı 137 bin de sübap lar supar sübap takımı ile yenilendi 137 bin km dir ağırlıklı olarak lpg kullanıyorum ama hep eksiltme yapıyor kullanım şekli değişken oluyor devirli şehir dışı uzun yol şehir içi kullanıma ve yüksek hıza göre eksiltme oranı değişiyor ama gel gelelim ki durduğu yerde yüksek devirde tutuyorum gaza basıyorum gram duman atmıyor bazen yol müsaitlik duruma a göre 2 viteste sıkıştırıyorum aynadan bakıyorum duman yine yok
190 bin küsür km kadar düzenli ve devamlı olarak 5w30 kullandım shell ağırlıklı olmak üzere
5w30 petrol ofisi maxima
5w30 motul
5w30 shell helix ultra
5w30 castrol edge
5w30 petrol ofisi lpg
Bunların hepsini denedim zaman içerisinde
Daha sonra 194 bin civarında shell 5w40 pure plus doğalgaz üretimi denen yağa geçtim 1 tık daha iyi oldu gibi geldi yine eksiltme devam ediyor
Şu an itibariyle 197 198 bin km dir lqiue moly 4110 5w40 geçtim araç şuan 215 km de yine aynı şekil eksiltme devam ediyor

Aracımın motoru kodu hr16 bunu İnternete yazdım bu motora 0w30 dan 15w40 kadar olan yağlar kullanılabilir diyorlar yeni ben 10w40 15w40 geçmen bi sıkıntı yapar mı?
Ayrıca yağ tüketimi yazan kısım 1000de/yarım litre yağ eksiltme görülebilir mi demek istiyor

Kuşlar klima borusunu yiyor yardım

Klimanın kendi izalasoyununu yediler fotoğrafta görülen izalasyon köpüğünü 2 ci kez yapıyorum bunuda yememeleri için ne yapmam lazım
Bundan önce boydan boya 5 6 top elektrik bandı ile sardım üstüne kalın çift taraflı bant ile doladım üstüne yine bu fotoğraftaki izalasyon borusu geçirdim ve en uzun cırt kelepçe aldım boydan boya takmıştım en uzunları olduğu için sallanıp korkutur diye düşündüm yine yediler boruyu az evvel nalburdan yine izalasyon borusu aldım bu sefer küçük cırt aldım boydan boya cırt attım sivri şeklide bıraktım ki gelmesinler diye henüz yeni yaptım ama bunuda pert edecekler gibi duruyor maalesef her zaman yan bina çatısına çıkmak gibi bir şansım olmuyor bu eziyetten nasıl kurtulabilirim dikenli tel dolayıp tele elektrik versem olur mu acaba? Yada başka ne şekilde gelmemeleri engellerim yardım lütfen
Edit su borusu hattına boşta bi kiremit koymuştum kaldırıp atmışlar resmen borunun ağzına su akan yere geliyorlar orayada taşın kenarını kırıp üstüne koydum bunuda kaldırmazlar diye düşünüyorum ama
ön amortisör takozu kopması
durduk yere gerçekleşen bi olaydan bahsetmek istiyorum geçen bulunduğum ilçeden merkeze gitmek üzeri yola çıktım 100 km civarı yol bitti şehir içine dönüş yapılan yola girdim ışıklarda durdum kalkerken küt diye bir şey vurma sesi geldi ilk baş bende anlamadım ne olduğunu yoluma devam ettim daha sonra ışıklarda yine geldi çektim yol kenarına aracın altına bakıyorum sağına soluna bakıyorum hiçbir çıkan kopan bir şey göremedim en son kaputu açtım sağ amartisör takozu koparmış içine kaçmış araç yürüyor ilerliyor en ufak nokta kadar bir şeyin üstünden geçsem küt küt takır takır vurma yapıyor açtım 4 lü leri en sağ şeriden ağır ağır sanayiye kadar attım kendimi zor bela sakatlık çıkarmadan zaten bulunduğum ilçeye 100 km uzaktayım parça sıkıntı var öğlen vakti oluyor bu olay saat 5 te geri dönüp işe gitmem gerekli gittiğim yerde nissan juk uyumlu rapro marka amartisör takozu uydurdular uyumlu zaten dediler bir sıkıntı olmaz her şey dahil 1.750 tl ye işçiliği yedek parçası dahil topladılar ama takozun civatası yeni takılan uzun diğer değişmeyen civatası kısa kaldı birşey olma bi önemi yok kullanabilirsin diyip yolladırlar beni kopan takozun civatası taktım dedi ama farklı diğer değişmeyen takozdan olunca heralde ondan dolayı oldu amartisör takozları zamanını tam bilmiyorum ama aşırı uzun süre zarfı olmadan değiştirmiştim ön arka 4 amartisör ve takozlarını darbe emicilerini körüklerine kadar yenilenmişti ama ilk defa başıma böyle bi olay geldi bunu olması normal mi ? durduk yere
not: aracı sağlam bi çukura filan düşürmedim yollar malum köstebek yuvası gibi olduğunca dikkat edip ona göre gitmeye özen gösteriyorum ama yine de böyle oldu

arac nissan qashqai 2008 1.6 benzin lpg uzun yılladır sadece tek yer shellden yakıt alıyordum araç yaklaşık olarak 2013 yılından bu yana 47 bin km den beri bende lpg de shell benzinde katkılı shell benzinden başka benzin görmedi desem yeridir geçenlerde bi konuşma muhabbet arasında petrol ofisi daha uzun menzil yol yapıyor shell çok yanıcı olduğu için çok yaktırıyor arabaya dediler deneme amaçlı petrol ofisinden benzini fulledim 1 depo petrol ofisi benzini bitirdim böyle 5 6 depo daha bitirdim genellikle uzun yol kismi şehir içi olarak adamın söylediği doğru çıktı evet shell göre daha fazla km ve menzil yapıyor araç ama son depodan sonra egzozdan yoğun bi şekilde koku gelmeye başladı pek dikkat etmedim daha sonra motor arıza ışığı yakmaya başladı arıza tespit cihazı bağladım p0172 hata kodu çıkıyor gogle amcaya sordum zengin karışım hatası olduğunu öğrendim bu hata kodunun arızayı sildim kullanmaya devam ettim fakat bir süre sonra yine yakıyor bunun için ne yapmam gerekli ? ustamı aradım hava filitresinden olma ihtimali var yakıttan da yapabilir dedi sizce ne olmuş olabilir ?
buji ve bobinler sağlıklı
2 adet oksijen sensörü kontrol edildi 2 si de çalışıyor
çekişte kalkışta gidişinde en ufak bir problem yok
edit: bu süre zarfında kullanılan yakıtın tamamı benzin lpg ye hiç alınmadı
Aracımda ilk olarak uzun süre önce zamla değiştirdiğim değiştirdiğim aküler var
İlk akü siyah Nissan orjinal aküsü 60 amper yaklaşık 10 yıl kullanıldı fabrikasyon akü farları açık bırakma sonucu dipledi içim rahat etmedi değiştim 2 el sattım
2 ci akü 60 amper erdil marka akü bunu 1.5 2 sene kullandım 2.el den sattım balıkçı bi arkadaş teknede lamba yakmak için aldı
3 cü akü varta e11 blue dynamic 74 amper akü 2 gün önce söktüm araçtan 3 3.5 yıllık akü
En son yazdığım aküyü araca ses sistemi yaptırınca söktüm 6 kanal amfi 1000 lik bas ayak altı aydınlatma 4 midrange 100 rms süper hızlı telefon şarjı 2 typc 1 micro usb şarj istasyonu 3 cü akü iş görüyordu voltaj ölçtürdüm yükteki voltaj istenilen değerlere çıkıyor altına düşmüyor herhangi bir sorun yok ama tesisat ve sonradan yapılan işlemler sonucu aküyü yine değiştirdim
şu an aldığım varta silver serisi e44 12 volt 77 amper akü montajı yapıldı İnternet üzerinden satın aldım marş canlandı aldığım aküler hepsi yeni tarihliydi modeline göre soğuk marş gücü yüksek olanlardı şimdi 77 amper geçtim ama araca herhangi bir zararı olur mu acaba? Şarj dinamosu kömürleri konjektöerleri zarar verme ihtimali var mı acaba veya başka birşeyler zarar verme ihtimali var mı??
Araç Nissan qashqai 2008 j10
Edit extra lpg sistemi var az çok da olsa akım çekiyor
arkadaşlar herkese merhabalar önce mekanik klavye kullanmıyordum g213 prodigy mebran switch kara düzen klayve kullanıyordum şu an bu ürünü yeni aldım ürün dün cuma aldım bu gün cumartesi öğlende ulaştı
ürün kutusunda bildiğim kadarıyla logitech resmi disbiritör olan penta firması yazıyor garanti v.s için
ürün hepsi burada.com dan satın alınma ürün linki
sormak isteğim şey ürün kablosu gördüğüm videolarda ürünün kablosunun örgü olması fakat bendeki ürün kablo kalınlığı aynı ama örgü değil
ürün başlığında Mekanik Tactile Switch yazıyor bana gelen kutusunda gx blue clıcky switch yazıyor aynı şey demek mi ? bi farklılık var mı
birde ürünün orijinallik ve garanti bilgilerini nereden sorgulayabilirim ?
samsung galaxy a73 5g için kırılmaz cam önerisi
cihazım başlıkta yazdığı gibi bulunduğum bölgedeki hangi telefoncu olursa olsun taktırdığım kırılmaz camlar hepsi sol üst köşeden kalkma yaptı ve maalesef çok can sıkıcı bir durum farklı telefonculardan taktırsam bile fark etmiyor zaten hepsi birbirinin yan sanayi bana kaliteli sol üst köşeden kalkma yapmayan bir kırılmaz cama ihtiyacım var
araç clio-2 99 1.6 8v dün akşam üzeri yolda giderken aniden tüm iç aksamda bulunan her şey kesildi analog göstergeler ve silecek haricinde sadece ön kısa farlar yanıyor sadece onun dışında hiçbir şeye elektirik gelmiyor kapılar dahil kilitlenmiyor camlar kalkmıyor araç çalışmıyor marş basıyor ama almıyor vurdurduk ama yine almadı tam çalışacak gibi yaptı vurdurunca çalışmadı
akü sağlam varta 74 amper
marş dinamosu 3 gün önce kömürleri değişti revizyon gördü
çıkan kopan takılmayan herhangi bir şey var mı diye adan z ye defalarca kontrol ettik sök tak yaptık elle uzanılabilen soketlere hiçbir fayda etmedi maalesef
ileri ileri veya geri geri vurdurma ile de çalışmadı
şoför kapısı tarafında ön konsolun yan tarafında olan sigorta kapağını açtık patlayan sigorta var mı diye tek tek kontrol ettik yok
şarj dinamosu alternatör kayışı kontrol edildi sağlam (şarj dinamosu kömürleri kontrol edilmesi sadece kayış ve gergi bilyaları v.s)
şuan tahmini olarak sadece aküden gelen enerji ile kontak açıp sadece çalışmadan marş çeviriyor oda bittikten sonra tamamen gidecek gibi gözüküyor yalnız araç bayağı uzun zamandan beri farlar açıkken kornaya basıyoruz ışıklar az kısılıyor camları kaldırırken gösterge ışıkları azalma oluyordu hele şöför tarafından 2 cama birden aynı anda kaldırınca kısılma bariz fark ediliyordu eski araç tesisat zayıf diye takılmıyorduk ama bunlar haricinde ne yapılması neyi kontrol edilmesi gerekli ?
Yıl başında nasipse tatile şehir dışına gezmeye gideceğim benzini 65 litre Full dolduracağım lpg simit tank 40 litre 38 alıyor sanırsam 2 sinide tamamen fulleyip yaklaşık olarak 25 26 gün sonra kullanacağım bu süre zarfında kapalı otopark yatacak araç depoları Full hazır tamamen dolu bırakmam da bir sakınca var mı araca zarar verir mi depoda 25 26 gün bekleyen benzin tortu yapıp dibe çöküp enjektör tıkanması gibi durum oluşturur mu? Keza Otogaz içinde gerekli
Edit yakıtı petrol ofisi fulleyip kapalı otopark çekeceğim
kayış bölümünden tu tu tu gibi bir ses gelmekte usta bu doktorların kullandığı steteskop ile dinledi bana da dinletti dinamo kafasından geliyor dedi dinamocu ya götürdüm bunların dinamo kafası şahin gibi düz kafa dedi ses yapmaz ve dinamo kafası değişmez dedi v kayışı yeni değişti bu ses nereden geliyor olabilir? vidonun 10 saniyesini sonrasını dikkatli dinleyin bazen gelmiyor gibi yada alıştığım için ben duymuyor da olabilirim tam bilmiyorum araç soğukken bariz bir şekilde hissediliyor işin en kötü yanı ustamın dediğine göre böyle kullan hiç elletme çok başın ağrır dedi klima boruları sökülebilir duruma göre tampon sökülebilir onun aparatı makinası var onunla sökülüp takılıp ayar yapılıyor direk takılmaz diye bahsetti araç nissan qashqai 2008 daha önce kesinlikle ama kesinlikle klima kompresörü dinamoya herhangi bir işlem yapılmadı o bölümde sadece kayış değişti diğer bilyalar her şey tamamen orijinal
https://dosya.co/mxvbxel2wuew/20231127_025120.mp4.html

İlgi Alanları: bilgisayarlar
|||ANKART||| Gigabyte GA-B75M-D3V soket: 1555 DDR-3 SATA6 |||İŞLEMCİ||| intel xeon 1270v2 |||RAM||| 8 GB 1600 MHZ KİNGSTON MAVİ + 8 GB 1600 MHZ KİNGSTON MAVİ |||SSD||| hi level 240 gb ssd1 windows ssd-2 gigabyte 480gb oyun ssd ||HARDDİSK|||| HDD-1 Segate 500 gb yedek sata-3 HDD-2 3 trb segate sata-6 depolama arşiv |||KASA|||Dark N5 Mid Tower Kasa Siyah + 500W cooler master psu |||MONİTÖR||| james donkey 144hz 1ms 27 inch dpi |||KLAVYE||| logitech g213 prodigy rgb |||MOUSE||| logitech g502 hero rgb ||EKRAN KARTI|||| gigabyte 1050 ti 4gb |
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ █░░░░░░░░▀█▄▀▄▀██████░▀█▄▀▄▀██████ ░░░░ ░░░░░░░▀█▄█▄███▀░░░ ▀█▄█▄███▀ |
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ █░░░░░░░░▀█▄▀▄▀██████░▀█▄▀▄▀██████ ░░░░ ░░░░░░░▀█▄█▄███▀░░░ ▀█▄█▄███▀ |

Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.077
İkinci El Bölümü Mesajları: 18
Konularının görüntülenme sayısı: 540.436 (Bu ay: 10.968)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 488 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic