Şimdi Ara

Renault Motrio Akü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün otomobilin aküsü bittiği için akü değiştirme düşüncesindeyim.

Renoult servisinden de fiyat almak için aradığımda normal fiyatlar dahilinde Motrio marka bir akü önerdiler (150TL).
    İnternetten bunun ile ilgili herhangi bir şey bulamadığım gibi bir de size danışmak istedim.

Varta, Mutlu ve İnci gibi akü markalarının yanında bu Motrio akü nedir ne değildir, kullananınız tavsiye edebilecek olanınız diye.

Geçerken sanayiden fiyat da alıcam şimdi.
    İnternetten araştırdığım rakamlara göre 60 Amper Varta, İnci ve Mutlu aküleri 140 TL üzerinde değil iken Motrio akü için verilen fiyat 150 TL, tabi mutlaka içerisinde servis ücreti de eklenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 3 Şubat 2012; 17:35:13 >

• hocam buyuk ihtimal fransız malıdır hatta bizim araçların üzerinde olan akünün markası olabilir.. bence inci yada mutlu alın vartada iyidir ama türk malı varken ihtal almayın zaten fark ta yok.
  • Mutlu aküyü 125TL ye peşin aldım. Peder yeni 130TL ye kredi kartına tek çekim aldı pas pas da hediye etmişler. 120TL ye de bulunabilir. 150 TL vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

Edit: Ekleme

Aküyü ücretsiz takıyorlar. Teyp kodu varsa ve bilmiyorsanız söyleyin ona göre tertibat yapsınlar. Verdiğim fiyatlar eski aküyü vermeniz koşuluyla geçerli. Eski akünüzün markası - modeli önemli değil geri alımda. Ayrıca mutlu akü 2 yıl garantili, tüm mutlu akü bayilerinde geçerli garantisi. Mutlu aküde çalışmıyorum ama yıllardır sorunsuz kullanıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 2 Şubat 2012; 20:40:45 >
  • 4 Yaş üzeri araçlara özel Motrio yedek parçaları var fiyat olarak biraz daha uygun ürünlerden oluştuğunu söylüyorlar kendileri.
  • ttp://www.motrio.fr/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=150
  • Mutlu ve İnci aküyü 100 liraya kadar montaj dahil bulabilirsiniz.

Ben yol üstü bir yerden inci taktırdım, mutlu da aynı fiyattı.
  • Ben 140 TL ye 60A Mutlu Akü aldım. 100 TL ye 45A lik falan aldınız sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türk malı almaya özen gösterin, daha da olmazsa farklı ithal ürünleri seçin, renault servisinin sattığı muhakkak fransızdır..

Aküyle ilgili pek çok konuda delphi önerirdim, o da fransız çıktı.. Memnun olmama rağmen bir daha asla almayacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

Bugün otomobilin aküsü bittiği için akü değiştirme düşüncesindeyim.

Renoult servisinden de fiyat almak için aradığımda normal fiyatlar dahilinde Motrio marka bir akü önerdiler (150TL).
    İnternetten bunun ile ilgili herhangi bir şey bulamadığım gibi bir de size danışmak istedim.

Varta, Mutlu ve İnci gibi akü markalarının yanında bu Motrio akü nedir ne değildir, kullananınız tavsiye edebilecek olanınız diye.

Geçerken sanayiden fiyat da alıcam şimdi.
    İnternetten araştırdığım rakamlara göre 60 Amper Varta, İnci ve Mutlu aküleri 140 TL üzerinde değil iken Motrio akü için verilen fiyat 150 TL, tabi mutlaka içerisinde servis ücreti de eklenmiştir.

inci ya da mutlu akü tavsiye ederim, elin fransızı kazanmasın. ayrıca inci de mutlu da kaliteli ürünler

• Motrio Romanya malıdır.Renault servislerinde bu markayı kullanıyor.Motor yağı katkı sıvıları akü lastik cam suyu bile var.Renault Dacia ortaklığı.
  • 2008 kurban bayramı 4. gününde "nöbetçi akücü"den 105 TL'ye almıştık Mutlu Silver 12V 60A aküyü... bence Mutlu İnci gibi bilindik markaları alın, Motrio kötü değildir, Renault kendi araçlarına fabrika çıkışı takıyordur hatta, lastikler de bir ara Fluence'lar da Motrio geliyordu ama hem uygun hem yerli hem de kalitelisi varken yabancı ürünlere yönelmek doğru değil
  • Cevaplarınız için teşekkürler,

Mesajımı yazdıktan sonra forumlarda Motrio markasını ararken fren balatalarından çoğunlukla şikayet edilmiş ve kalitesiz bir yan sanayi ürün olduğundan söz edilmiş, sadece bir kişi de Motrio lastiklerinden çok memnun olduğunu belirtmiş. Aküsü ile ilgili bir yorum bulamadım.

2007 ikinci ayında alınan 12V 50 Amperlik Renault marka akü tamamen gitmiş ve dün akşam oto sanayi 'de elektrikçimin sattığı Varta marka 12V 60 Amperlik aküyü taktırdım (160 TL).
    Elinde diğer markalardan maalesef yoktu (Mutlu veya İnci).
    Fiyat olarak Renault servisi takmak istediği 150 TL lik Motrio yerine Varta 160 TL.
    Ayrıca sizin önerdiğiniz fiyat değerlerinden biraz daha yüksek ama aracı stop ettikten sonra pek çalıştırma imkanı olmadığı gibi internetten araştırdığım fiyat değerine de çok yakındı.
    En uygun 140 TL bulabilmiştim internette Varta için, diğer markalarda biraz daha uygun fiyatlara rastlanıyordu. Fiyat araştırmamdan sonra dükkan ürünü olarak da montajı ile birlikte 160 TL uygun bir rakam oldu.

Teyp konusunda ilginçtir equalizer ayarları sıfırlandı, Daha doğrusu ayarların bir kısmı sıfırlanmış bir kısmı eski halindeydi. Pioneer 3100UB kullanıyorum.

Bir de araştırdıkça yorumlardan fark ettim ki benim otomobilin arka balatalarını serviste değiştirtmiştim.
    Ellerinde parça bulunmadığından merkezden sipariş vermişlerdi. Gelen parçalarda orjinal Renault değildi, kendi yan sanayi ürünlerini kullandıklarını söylemişlerdi, Renault bir firma olarak üretildiğini belirtmişlerdi.
    Değişimden sonra zaten frenler bir süre boşta gibi oluyor yavaş yavaş kavrıyor. Fakat el freni bir türlü tutmadığı için geri götürmüştüm servise, alışır demişlerdi ama yokuşları bile bırak hafif eğimli bir yerde el freni çektiğinizde araç boşta gibi kayıyordu.
    Bende sanayi 'ye gidip el freni 'ni sordum, meğer tel ayarını yapmadıkları için el freni boşta kalıyormuş.
    Bundan sonra da uzun süre vıjıldama ötme sorunları ile bir kaç defa sanayi de arka balataları kontrol ettirdim. En sonunda hamurundan kaynaklıdır dediler. Temizleniyor ve yağlanıyor fakat yine de frene bastığınızda çok tiz bir sesle ötüyor. Forumda araştırırken bir çok kişi Renault Motrio markası yüzünden benimle aynı şikayette bulunmuş.
    Anladığım kadarı ile benimde canımı sıkmasının sebebi serviste kalitesiz parça takılması.
    Bunun için Motrio akü düşünmedim, zaten sonra bir kaç bozmalarından beri servise gitmiyorum, hatta bakımları da sanayi de yaptırmaya başladım. Ama yine de insan servis diyince kaliteli bir hizmet beklediğinden akü konusunu servise danışmıştım.

Renault maalesef servis konusunda kalitesiz ve bilgisiz bir hizmet sunuyor.
    Bir kaç maceram oldu bunun gibi şimdi frenlerinde servisteki kalitesiz yan sanayi yüzünden olduğu öğrendim, hiç bulaşılası değil.

• Bizim araca da Motrio akü takmış Renault Yetkili Servisi.
  • Fransızdan uzak durun derim.Yerli malı varken neden daha pahalı ve ithal bir mal alır ki bir insan?
  • 60amp bosch akü 100tl ye bulabilirsiniz,K.K a.

Veya varta yı 125tl ye 60amp sini alabilirsiniz.
  • Yerli Akülerimiz oldukça kaliteli bir üretime sahip. Şahsen Kaliteli bir yerli malımız varken asla paramı elin yabancısına vermem. İnci ve Mutlu Aküyü tavsiye ederim.
  • mutlu ve inci akü iyidir.
  • cevap verme gereği duydum arkadaşlar benim araçım dacia logan 2007 model fakat aküsü 2006 yazıyor bugün baktım daha ve ikinci el benim araçın akü 9 yılık motrio marka ve hiç şarz olmadı daha yeni şarz makinası aldım bağladım yani düşünün hiç bir akü 9 yıl gidermi oto elekrikçiler şok oldular. ilk sahibine sordum adam zaten tanıdık bildğim kişi 65 yaşında yok kesinlikle değişmedi ve şarz olmadı diyor ve araç 4 yıldır bende demek istedğim şu arakadşar ne marka ve hangi ülke olursa olsun sorun değil bence 9 yıl bir akü gidiyorsa ben alırım arkadaşım bukadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanim33 -- 26 Mart 2015; 17:21:52 >
  • Motrio, Renault'un 4 yaş üzeri araçlarında kullandığı yedek parça grubunun adıdır. Aynen Renault markası gibi orijinal ve 2 yıl garantilidir. Renault markasından biraz daha ucuzdur. Fakat Renault markası ile aynı garantiye sahip olduğu için alınması mantıklıdır.

Benim arabam da Dacia. 5 senedir yetkili serviste Motrio ürünleri takılır arabaya. Yağından filtresine, Triger setine kadar. Allah'a şükür hiç bir şikayetim olmadı.

Motrio Fransız malıymış. Bilmiyordum. Bir daha almam sözünün hiç bir mantığı yok.
  • Benim 2012 loganın orjinal aküsü 2.5 yıl dayandı, şans işi galiba reno kullanan birçok kişi tanıyorum 3 yıldan fazla kullanan duymadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.