|
Galericilik yapan bir yakın akrabamda kazasız boyasız manuel dizel megane 2 var, 2008 model. Temiz araç. 80 beygirlik extreme paket. Sadece akrabam aracı sürerken yolda motor kilitlenmiş ve 27 bin liraya tanıdığı iyi bir motor ustasına üç hafta önce rektifiye yaptırmış. Normalde 225 bin lira diyor ama bana daha uyguna inecek, kendi rektifiye isteyen Citroen c2 aracımla takas edeceğiz; farkını ödeyeceğim. Aracın kazasız boyasız olduğunu biliyorum, güzel bir araba ama daha önce kısa süreli birkaç sürüş dışında hiç dizel motor kullanmadım. Hep atmosferik benzinli kullandım. Turbo dizel motorlar hakkında hiç bilgi sahibi değilim, sesinden de gidişinden de pek anlamıyorum. Normalde dizel kullanmam, LPG’li atmosferik benzinli kullanıcısıyım, şimdi mazot fiyatları da yükseldi ve dünyada dizel karşıtı yükselen bir trend de söz konusu ama anlaşabilirsek araç temiz olduğu için alıp birkaç yıl sorunsuz kullanabileceğimi düşünüyorum. Elimdeki sıkıntılı araçtan da kurtulmuş olacağım. Forumlarda yıllardır rektifiye görmüş dizel motorun iyi olmayacağı, tercih edilmemesi gerektiği yönünde paylaşımlar görüyorum. Yani benzinli motorda olduğu kadar sorunsuz, iyi bir rektifiyenin dizel motorda pek olmadığı veya sorun açma ihtimalinin yüksek olduğu yönünde yazılar. Bunlarda doğruluk payı var mıdır? Motorun iyi durumda olup olmadığını nasıl anlarım? Boştayken 5000 devir gaz verip egzozdan duman çıkıp çıkmadığına bakacağım. Bu dizel motorlarda ayrıca yağ kapağı ve yağ çubuğunu çekip oradan üfleme var mı ona da bakmalı mıyım? Dizel motorlarda kompresyon testi yapılabiliyor mu? Hızlanma süresini, performansını zaten inceleyeceğim. Renault ustasına da götüreceğim ayrıca. Belirttiğim gibi dizel motorlar hakkında bilgim, deneyimim hiç yok bilginizi ve genel olarak fikirlerinizi paylaşırsanız çok faydalı olur. Bir de, bu motorlarda egr, dpf gibi sorun çıkaran unsurlar var mı, biliyor musunuz? Ben aracı kısa mesafelerde de kullanıyorum, yani motor tam ısınmadan kontak kapatmak dizel motorda ne ölçüde sorun olur? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 9 Aralık 2022; 12:32:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt