Şimdi Ara

1.4 mpi motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
10.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar yeni i20 alacagim. Sanzimanini biliyor ve begeniyorum sorunsuzluk kriteri acisindan. Ama motor hakkinda bilgim yok. Bu 1.4 mpi motor dedikleri nasil birseydir yeni nesil midir, teorik olarak benzinde ve lpg de kac km yi gorur sorunsuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba,

    Bu motor önceki aracım 2008 Hyundai Getz ile aynı motor. Öncelikle motor çok canlı ancak gücü yettiği ölçüde. i20'de kesinlikle sizi tatmin edecek ve üzmeyecektir. Yakıt olarak yol bilgisayarı verisine göre şehir içinde 8,5 litre gösteriyordu, depoyu fullediğim zaman şehir içinde 400-440 km arası ışık yanıyordu. Daha sonra LPG taktırdık ve 65.000 km LPG ile kullandım. 35 Litre simit depo ile 320-370 kilometre arası yol yapabiliyordum. Motoru bir gün olsun tık demedi. Yağını suyunu koydum, periyodik bakımlarını yaptırdım ve bindim. Sorunsuz bir motor ben tavsiye ederim. Sizi üzeceğini zannetmiyorum.
  • @pileki hocam çok teşekkür ederim. motordan hiç anlamam. çok doyurucu bir açıklama olmuş.
    brc marka lpg taktırılabiliyormuş. Subap aşınması için çelik subap durumunu araştırıyorum. (daha arabayı bile almadım) . Hoş senede maksimum 5 bin km yapan biri olarak lpg taktırmak mantıklı mı bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halley yıldızı

    @pileki hocam çok teşekkür ederim. motordan hiç anlamam. çok doyurucu bir açıklama olmuş.
    brc marka lpg taktırılabiliyormuş. Subap aşınması için çelik subap durumunu araştırıyorum. (daha arabayı bile almadım) . Hoş senede maksimum 5 bin km yapan biri olarak lpg taktırmak mantıklı mı bilmiyorum.

    Lpg taktırma işi tamamen kullanım yılınızla alakalı hocam. Basitçe hesaplayalım. Senede 5000 km demişsiniz. 100km de benzin ort.8 lt, lpg ort.10 lt yaktığını düşünelim.

    8 x 4.33 =34.64 tl. Km de 34 krş benzin
    10 x 2.32 =23.2 tl Km de 23 krş lpg

    5000 x 34krş = 1700 tl yıllık benzin tutarınız
    5000 x 23krş = 1150 tl yıllık lpg+ kısa mesafeler için benzin de harcayacak ort 150 tl diyelim toplam 1300 tl lpg+ benzin

    Yılda 400 tl gibi yakıt karınız olacak.2000 tl lpg taktırma masrafı dersek 5 yılda amorti eder ki sizin gibi az kilometre kullanan birisi ort.5 sene sonra kara geçecek.Hesap
    ortada gerisi size kalmış 8-9 sene binerim derseniz lpg düşünün derim.

    NOT: Aracın gerçek yakıt tüketim ortalamasını bilmemekle birlikte tahmini rakamlar üzerinden hesap yaptım.Siz doğru verilerle tekrar hesaplayabilirsiniz saygılar.




  • @ScHeNKii_ScP hocam tşk ederim. aracı kısmet olursa 10-15 yıl kullanmayı düşünüyorum. özetle gittiği yere kadar. Hem uzun süreli kullanımdan ötürü hemde psikolojik faktör (bir lpg deposu 100 tl ye doluyor yaklaşık ) nedeniyle lpg sistemi taktıracağım ama garanti olarak motor bölümü komple garantiden çıkıyormuş. Bu nedenle sanırım aracın motorunda bir sorun olup olmadığını anlamak için ilk yıl benzinle kullanacağım mecburen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.