Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU] (635. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.387
Cevap
148
Favori
821.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 633634635636637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben kaç kere teslim edince 70 oldum tam hatırlamıyorum ama 2 tur yapınca 70 e yaklaşman lazım tabi aralarda eventlere falan filanda katılıyordum ben. birde ben postalıyordum madam nazara gitmiyordum belki o da etkili oluyordur postalamayı dene birde
  • TAA açınca grafikler çok kötü oluyor. Msaa açınca gölgeler parlayıp sönüyor çimenlerde çizgiler oluyor. Hangi ayarda sorun var neden bu kadar yırtılma oluyor bilgisi olan var mı?
  • bir türlü çözemedim bende rs açıyorum fps dip yapıyor optimize grafik ayarları var ancak ultra dahil hepsinde oyun çamur gibi anlamadım hangi ayar sebep oluyor. Oyunun pc portu gerçekten çok kötü hayatımda bu kadar kötü optimize edilmiş bir oyun görmedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de internette videolara göre ayarlayıp oynamıştım. Bulanıklık vardı ben oyun öyle sanıyordum sonra bir gün nvidia kontrol panelinden otomatik optimizasyon et e bastım aman Tanrım oyun cam gibi oldu. Ben sulu boya gibi oynuyormuşum meğersem oyunu. Şuan hiç bir sıkıntı yok. Size tavsiyem internetteki eski videolara göre ayarlamayın. Bir sürü yama geldi optimizasyon ve grafik bir hayli değişti, internetteki videolar güncel değil. Nvidia otomatik optimizasyonu seçip girin oyuna sıkıntı sorun kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Androge0s

bir türlü çözemedim bende rs açıyorum fps dip yapıyor optimize grafik ayarları var ancak ultra dahil hepsinde oyun çamur gibi anlamadım hangi ayar sebep oluyor. Oyunun pc portu gerçekten çok kötü hayatımda bu kadar kötü optimize edilmiş bir oyun görmedim.
    Sorun nerede keşke bilsem :) taa gerçekten berbat sulu boya gibi oluyor grafikler dediğim gibi msaa açıncada değişik hatalar var. scale açamıyorum rx570 duman atıyor. Yinede bilen varsa msaa da neden sıkıntı oluyor sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-19A4F5308

Sorun nerede keşke bilsem :) taa gerçekten berbat sulu boya gibi oluyor grafikler dediğim gibi msaa açıncada değişik hatalar var. scale açamıyorum rx570 duman atıyor. Yinede bilen varsa msaa da neden sıkıntı oluyor sevinirim.

Alıntıları Göster
    hocam 5700'le 60fps akıcı oynayamıyorum .d düşün yani 570le iyi idare ediyorsun sen taa açıyorum afedersin ama görüntü bok gibi oluyor yani başka laf bulamadım kapatıyorum görüntü jilet gibi keskin ama ağaç dokuları, çimler bozuluyor aralarında küçük nokta şeklinde boşluklar varmış gibi oluyor ve sanki çok yüksek film grain etkisi varmış gibi oluyor çok can sıkıcı, her kombinasyonu yaptım yok, rs açsam bilgisayarın anası ağlıyor low ayarlarda 2.5 yapınca görüntü gerçekten çok iyi ancak dokular rezalet bu sefer. oyunu ya bulanık oynayacaz ya da görsel hatalarla ikiside birbirinden kötü illallah ettim satacam pc'yi uğraşamam yeni nesil gelsin de series x alacam çekilmea bu salakça çile. 4k da taa çok iyi çalışıyor diyen var ancak 4k'da 2080ti 30fps veriyor o zaman ne anlamı kaldı pc'nin one x alsan hem ekran kartının 3'de 1 fiyatı hemde native 4k 30fps oynatıyor.

• oyunu şuana kadar 24 saat oynamışım en az 15 saati grafikleri ayarlamayla geçti sanırım bir türlü içime sinen bir ayar bulamadım şuan aşağıdaki filterı kullanıyorum 1.25 res taa medium ile iyi oluyor ama o zamanda fps 50-60 arası oluyor

edit : resimleri simage atmama rağmen büyük gözüküyor

Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU]

Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 28 Haziran 2020; 23:51:16 >

• quote:

TAA açınca grafikler çok kötü oluyor. Msaa açınca gölgeler parlayıp sönüyor çimenlerde çizgiler oluyor. Hangi ayarda sorun var neden bu kadar yırtılma oluyor bilgisi olan var mı?
    TAA açınca nasıl görüntü kötü oluyor? TAA off yaparsan köşeler çok fazla bozuluyor bildiğin tırtık tırtık oluyor TAA şart oğlu şart ama MSAA sakın açmayın hiç bir getirisi olmadığı gibi inanılmaz performans kaybı yaşatıyor.

TAA: Medium
    FXAA: ON
    MSAA: OFF
    Resolutin Scale: 1.25

En ideal ve temiz görüntü ayarı budur. Scale i 1.25 yapmak görüntüyü ciddi anlamda netleştiriyor ama sistemin iyi olması şart bunun dışında oyunu daha keskin yapacak hiç bir ayar yok. Ekran kartı ayarlarından görüntü keskinleştirme falan hepsi fasa fiso.

Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU]Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU]Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU]Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 29 Haziran 2020; 3:16:18 >

• Oyunun bir kaç videosunu izledim ve hayran kaldım. Görsel, oyunun işlenişi, mantığı. Kalite akıyor. Mütevazi bir sistemim var. Gtx 1660super ile normal şekilde oynarım diye düşünüyorum. Ama 200 küsür lira veremiyorum oyuna. Umarım yakın zaman da güzel bir indirim görürüz. Online değil de zaten normal oynayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

TAA açınca nasıl görüntü kötü oluyor? TAA off yaparsan köşeler çok fazla bozuluyor bildiğin tırtık tırtık oluyor TAA şart oğlu şart ama MSAA sakın açmayın hiç bir getirisi olmadığı gibi inanılmaz performans kaybı yaşatıyor.

TAA: Medium
    FXAA: ON
    MSAA: OFF
    Resolutin Scale: 1.25

En ideal ve temiz görüntü ayarı budur. Scale i 1.25 yapmak görüntüyü ciddi anlamda netleştiriyor ama sistemin iyi olması şart bunun dışında oyunu daha keskin yapacak hiç bir ayar yok. Ekran kartı ayarlarından görüntü keskinleştirme falan hepsi fasa fiso.

Alıntıları Göster
    Ben şöyle diyeyim taa açınca çimler yapay duruyor. Sanki birisi gelip dikmiş hepsi yatık rüzgar bile etki etmiyor. Msaa açınca gerçek hayat gibi savruluyor. Neyse sizden ricam diğer oyun ayarlarınıda atar mısınız ? ve taa neden medium high yapamaz mıyız?

• quote:

Ben şöyle diyeyim taa açınca çimler yapay duruyor. Sanki birisi gelip dikmiş hepsi yatık rüzgar bile etki etmiyor. Msaa açınca gerçek hayat gibi savruluyor. Neyse sizden ricam diğer oyun ayarlarınıda atar mısınız ? ve taa neden medium high yapamaz mıyız?

Alıntıları Göster
    Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU] Yere bakarsanız detay sıfır bahsettiğim olay bu ve ultrada oyun taa dahil.

• Bu oyunda TAA kapatınız.Görüntüyü bulanıklaştırıyor..Resolutin Scale ayarını 1.25 veya 1.50'ye çekiniz.
  • R-10 kullanıcısına yanıt
    Msaa x4 oluyor max. İnce ayar için yardım lazım

• Arkadaşlar maalesef bir çözümü yok, ben amd adrenalin'den sanal çözünürlüğü açtım sonra 2560x1440p'ye çektim çözünürlüğü. Hardware unboxed diye bir kanalda optimize grafik ayarları var, o ayarları yaptım ve taa high ve taa sharpness fulleyip rs'yi kapattım sabit olmasa da 60fps oynuyorum yer yer 55'e düştüğü oluyor ancak yapacak bir şey yok. Üzücü olan şu oyunun grafikleri gerçekten çok iyi yani kendiniz deneyin taa kapatın, msaa'yı ve rs'yi arttırın detay seviyesi inanılmaz ama piyasada ki hiçbir ekran kartı o ayaları kaldırmaz.

• TAA kapatın diyenler halen daha milleti yanlış yönlendiriyor akıl alır gibi değil

16:08 açın bakın TAA off yapınca köşeler ne hale geliyor. TAA kapatacaksanız 2K-4K gibi çözünürlükte oynuyor olmanız lazım yada 1080p de çok güçlü bir ekran kartınız olacak ki RS 2.00 yapacaksınız.

Oyun bulanıklaşıyor diyenler bir önce ki sayfada hardware unboxed ın detaylı ayar videosunu attım onu yapın + ekran kartınızın gücüne göre en az 1.25 RS açın görüntü gayet keskin ve net oluyor.

Oyunun full ultra ayarları bile çöp diyebilirim. Zaten her şeyi ultraya alıp görüntü kötü demeyin bir zahmet. Oyun çıkalı yıl oldu halen daha ince ayarları bilmiyorsanız, araştırmıyorsanız diyecek bir şey yok.

• yalnız attığın videonun tarihi 11 Kasım 2019 o zamandan beri baya bir güncelleme geldi oyuna

https://forum.donanimhaber.com/red-dead-redemption-2-pc-icin-en-iyi-optimizasyon-grafik-ayarlari-full-hd-2k-ve-4k--143861173

yukarıda link attığım konuda 3. mesaj benim fotolar falan da var, senin şuan dediğin ayarların nvidia kontrol panelindeki ayarlarını benim attığım gibi atma şansın var mı? Kıyaslama açısından bakalım bi farklara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

yalnız attığın videonun tarihi 11 Kasım 2019 o zamandan beri baya bir güncelleme geldi oyuna

https://forum.donanimhaber.com/red-dead-redemption-2-pc-icin-en-iyi-optimizasyon-grafik-ayarlari-full-hd-2k-ve-4k--143861173

yukarıda link attığım konuda 3. mesaj benim fotolar falan da var, senin şuan dediğin ayarların nvidia kontrol panelindeki ayarlarını benim attığım gibi atma şansın var mı? Kıyaslama açısından bakalım bi farklara.
    AMD kullanıyorum ben. Bu oyun için nvidia amd fark etmez kontrol panelini unutun. Görüntü keskinleştirme olayı tamamen hikaye. Ne yapıyorsan oyun içi ayarlardan yapacaksın.

Yukarıda attığın konu zaten benim de birebir uyguladığım Hardware Unboxed ın ayarlarını içeriyor. Yapman gereken çok basit Hardware Unboxed ın ayarlarını yapıyorsun + resolution scale i en az 1.25 açıyorsun.

Edit: TAA sharpening i de yükseltirseniz biraz daha keskin görüntü elde edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 29 Haziran 2020; 15:42:55 >

• Anladım. O ayarlar bende görüntüyü biraz kötüleştirdi ama fps yi arttırdı. Benim için görüntü netliği daha önemli olduğu için ben nvidia ayarlarıyla oynuyorum şuan. Belkide bu ayarlar amd de işe yarıyordur o yüzden sizinkinde daha nettir bilemiyorum.

edit: bu arada nvidia kontrol panelinden yapılan ayarlar oyun içi ayarları değiştiriyor zaten. benim attığım resimlerde de ben hem bu bahsi geçen videonun oyun ayarlarını hem nvidianın oyun ayarlarını gösterdim bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullaniciadi12 -- 29 Haziran 2020; 14:59:34 >
  • 3-4 gündür bütün kombinasyonları denedim 1080p de her türlü çamur gibi gözüküyor tek yol resolution scale, sadece 2k-4k da güzel grafikler var 1080p diğer oyunların 720p si gibi duruyor

edit : oyun içindeki TAA keskinleştirme falan yalan onu direk sıfırlayın nvidianın kendi ayarlarından keskinleştirmeyi açın, oyun içindekini açınca sadece her şey sabitken keskin gözüküyor adam durduğu yerde sallanırken bile bir bulanıyor bir keskin oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 29 Haziran 2020; 16:6:43 >
  • RX 590 ekran kartıyla Hardware Unboxed ayarlarını kullanıyorum. Radeon ayarlarından görüntü keskinleştirmeyi açınca Resolution Scale 1.25'teki kaliteyi alıyorum. Hem de performans düşmeden. Bu arada TAA Sharpening de sıfırda olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King floyd -- 29 Haziran 2020; 16:59:30 >
  • 
Sayfa: önceki 633634635636637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.