Şimdi Ara

Rap nasıl dinlenir rap kulağı olmayanlara konu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
184
Cevap
0
Favori
8.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Scavenger of.. bilmemne şarkısını youtube dan arattım, önyargısız izlemeye koyuldum, inan adam anırıyo resmen, bildiğin inşaat direği saplanmış gibi bağırıyo.
    Size tavsiyem eminemin şarkısını dinlerken, aynı anda liriğine de bakın, kelimeleri telaffuzundaki akıcılığı, lirikteki kelime oyunları falan..
    Rapteki beat saçmalığına gelince, evet bilgisayardan yapılır, zaten önemli olan sanatçının sesi, yeteneği, bestesi değilmidir ? Ha bu arada, o saçmalık dediğiniz beat robot gibi ses çıkaran, garip şekilli gitarlardan daha dinlenebilitesi yüksek kalitededir. Kafa patlatmaz, rahatlatır ortama cool hava yaratır, duygularına eşlik eder.
    Kimse kimsenin fikrini değiştiremez bu arada sevdiğim tek rock şarkısı cloud connected, o da remixi.
  • oo dopamine'den tipim nasıl SS'li dışında bir konu hayret ettim.

Bu arada NORM :D süper yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PATEVRA

1-METAL MÜZİK MÜDAVİMİYİM VE KENDİMDE SEMİ-PROF OLARAK METAL MÜZİK YAPIYORUM.

2-HAYATIMDAKİ MÜZİK TARZINA BAKACAK OLURSAK GENEL OLARAK METAL MÜZİK ÜZERİNE KURULUDUR.

3-TEK BİR MÜZİK TÜRÜNÜ DİNLEYEN İNSAN MÜZİK KONUSUNDA SIĞ DÜŞÜNCELERE SAHİP OLUR.

4-RAP'E MÜZİK TÜRÜ DİYEBİLİRMİYİZ ORASI TARTIŞMAYA AÇIKTIR ANCAK ZENGİN BİR ALTYAPI VE ANLAMLI SÖZLER AYNI ANDA DÜMDÜZ KONUŞMA ŞEKLİNDE OKUNMAZ VE NAĞME İŞİN İÇİNE GİRER İSE BENİM KANAATİMCE MÜZİK TÜRÜDÜR.

5-HAYATINDA METAL MÜZİĞİN ÇOK BÜYÜK YERİ OLAN VE VAKTİNİN ÇOĞUNU METAL MÜZİK ÜRETMEK İÇİN KULLANAN BİRİYİM ANCAK HER MÜZİK TÜRÜNDE OLDUĞU GİBİ ARADA DEĞİŞİKLİK İSTİYORUM BAZEN KAFAM KAZAN GİBİ OLABİLİYOR İŞİN İÇİNE BRUTAL VOKAL GİRDİĞİ İÇİN.PEKİİİ BEN BU KAFAYI DAĞITMAK İÇİN NEDEN "SAGOPA KAJMER" DİNLİYORUM.DEMEK Kİ ADAM BİRŞEYLERİ BAŞARABİLİYOR VE DİNLENEBİLİR HALE GELİYOR ( DİĞER TÜM RAP YAPANLARIN 3-5 ŞARKISINI DİNLEDİM SEVEMEDİM ) AYRICA DİNDAR BİR KİŞİLİĞE SAHİP DEĞİLİM BUNUNLA BAĞDAŞTIRMAYIN.

6-İŞİN ÖZÜ MÜZİKTEN ANLAYAN VE BİRŞEYLERİ BAŞARABİLMİŞ İNSANLARIN MÜZİKLERİ DİNLENİR TÜRÜ NE OLURSA OLSUN.

+1 sagopa rahatlatıyor insanı.
    Ne Bilirsin
    Vasiyet
    Vesselam
    Soguk Küvet
    Kits
    Cümle muhendisi
    . . ne şarkıları var sözler mukemmel

• söylediklerini okudumda bence sende rap dinleme ben 6-7 senedir rap dinliyorum ama kalkıpda ben rap dinlıyorum ben rap yapıyorum demedim dememde millete söyle dinlicen böle dinlicen diyosun dinlediğin adamlara bak bu konulardan belki 150 tane yerde tartıştım ama hiç bitmiyo araştırmadan diğer müzik türlerini dinlemeden direk rapi savunan ben genelde rap dinliyorum ama ACDC,oasis,roling stones,coldplay,led zeppelin vb. de dinledim hala da dinliyorum ama rapin benim için ayrı bi yeri var ama türkçe rap değil yukarda bi kaç arkakaş gördüm türkçe rap beğenmiyosunuz falan diye ben bi kaç örnek koycam dinledikten sonra siz karar verin ama şunu unutmayın sansar,pit10 fln ünlü oldukları şarkıların coğu amerıkan rapinden çalıntı beatlerle yaptıkları parçalar mixtapede beatler alınır ama bunların öyle bi kaygısı yok şimdi örnekleri veriyim biraz rap gör kendin karar ver...

Ice Cube - Ghetto Vet

http://www.youtube.com/watch?v=rRQ5wlkVznE

Big Ed - Make Some Room

http://www.youtube.com/watch?v=RiTLPlh3C-I

AOTP-Into the Arms of Angels

http://www.youtube.com/watch?v=9QJts2yFunI

Vinnie Paz - End of Days ft Block McCloud

http://www.youtube.com/watch?v=47piCmAB0s4

joe budden - Velvet Rope

http://www.youtube.com/watch?v=HGc-yoiVWIU

2Pac - Street Fame

http://www.youtube.com/watch?v=9U779qwr_fo

The Game - Big Dreams

http://www.youtube.com/watch?v=Lv_piIhzvMY

West Side Connection - Call 911

http://www.youtube.com/watch?v=HreZsA1HG9U

daha isterseniz koyabilirim bunlar gibi gerçekten başarılı sarkıları metalcılar rapcıler kavgası hep oluyo ama hiç bi metalcı ben bi rap dinliyip bunlar ne anlamaya calısıyo demiyo ne de bi rapci metal rock dinliyim anlamaya calısıyım demiyo müzik ruh haline göre dinlenir sonuçta ne hep rap dinlenir ne hep rock,metal vb dinlenir. Ama reggea her türlü dinlenir
    bunları yazmamda ki amaç ne kavga çıkarmak nede başka bişey sadece dinleyip karar verin rapde emek yok falan diyosunuz ama her şarkının içinde emek vardır saygı duymak gerekir

• Sago'yu çok dinlemem nedeni ise artık müzikleri eskisi gibi değil yani mesela örnek veriyorum Onları da Anlıyorum parçası mesela tamamen arabesk notalardan oluşmuş bir beat ve üstüne aynı yavaşlıkta uzunca okunan bir nakarat falan sevmem ben böyle müzikaliteye falan çok önem veren bir insanım ama rap yapmıyor demek falan doğru olmaz. Rap dediğimiz nedir ? Ritmik Amerikan Şiiri (açılımıyla) . Ritmi olan, müzikle desteklenerek okunan şiirdir. Sagopa şu an böyle yapıyor mu ? Evet. O zaman buna rap yapmıyor diyemezsiniz. Rap sadece 85-90 BPM arası gangsta tarzı notalarla oluşmuş beate isyan ederek söz yazmak değildir.

Ayrıca rap müzik açılımından da anlaşılacağı gibi şairselliğin en üst düzeye taşınabilme potansiyeline sahip bir müzik türüdür. Bunu yapan kişilere bağlıdır bu biraz da ama. Mesela Sokrat St diye rapçi vardır hakikaten lirikalitesi çok üst düzey bir adamdır böyle yaptığından dolayı da çok sevilir sözleri de çok çok anlamlıdır. Hani gerçekten o sözler için bile dinleyen binlerce insan var bu adamı. Piyasada ki çoğu müzisyenden kat kat iyi yazıyor. Veya bunların dışında Sitem, Mozz, Da Poet gibi isimleri de sayarım ki bu üçlü bence şu an rap müzikte en kaliteli işleri yapan, müzikaliteleri en üst düzeyde olan rapçilerdir.

Mesela şu şarkılarda ki müzikaliteye bakın bir de Sansar falan onlara bakın yani arada uçurum var gerçekten Sansar falan komik kalıyor karşılaştırma yapacak olursak. Bu Mozz, Sitem, DP falan Türkiye'nin çok üstünde müzik yapıyorlar;

Tabi ben de müzikle çok iç içe ulan ve uğraşan bir insan olduğum için müzikaliteye & lirikaliteye aşırı önem veririm. Öyle o hızlı okumuş, flex yapmış. Eee ? Ama müzikalite ve lirikalite yerlerde (mesela Sansar), e ne yapayım o zaman ben öyle müziği ? Bu yüzden dinlediğim en muhteşem rap albümü Geri Çekil (Mozz & Sitem) albümüdür. Herşeyiyle 10/10 bir albümdür. Herkese tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ezio Auditore

Tabi ben de müzikle çok iç içe ulan ve uğraşan bir insan olduğum için müzikaliteye & lirikaliteye aşırı önem veririm. Öyle o hızlı okumuş, flex yapmış. Eee ? Ama müzikalite ve lirikalite yerlerde (mesela Sansar), e ne yapayım o zaman ben öyle müziği ? Bu yüzden dinlediğim en muhteşem rap albümü Geri Çekil (Mozz & Sitem) albümüdür. Herşeyiyle 10/10 bir albümdür. Herkese tavsiye ederim.

Bu dedigin adamları pek sevmem oyüzdende pek dinlemedim ama mozz un "mozzart underground" isimli parçasını dinlemiştim ve cidden çok güzeldi. Ama işte sansar ve bu adamlar aynı kulvarda degil. Sansar daha çok gangsta tarzı kafiyeye önem veren parçalar yapıyor. Bunlarsa daha çok kulaga güzel gelen parçalar yapıyor. Ama artık sansarda yavaş yavaş bu tarafa kayıyor gibi Lütfen şunu bir dinle (http://www.mediafire.com/?qq2q62k662o2ozm#2) biraz kulak ver, kafa yor.. Cidden hak vericeksin.

Bu arada modlar link yüzünden mesajı silmesin. Tamamen yasal o link. Sanatçının kendi sitesinde yayınladıgı ve telif hakkı olmayan bir parça.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quintana!

quote:

Orijinalden alıntı: Ezio Auditore

Bu dedigin adamları pek sevmem oyüzdende pek dinlemedim ama mozz un "mozzart underground" isimli parçasını dinlemiştim ve cidden çok güzeldi. Ama işte sansar ve bu adamlar aynı kulvarda degil. Sansar daha çok gangsta tarzı kafiyeye önem veren parçalar yapıyor. Bunlarsa daha çok kulaga güzel gelen parçalar yapıyor. Ama artık sansarda yavaş yavaş bu tarafa kayıyor gibi Lütfen şunu bir dinle (http://www.mediafire.com/?qq2q62k662o2ozm#2) biraz kulak ver, kafa yor.. Cidden hak vericeksin.

Bu arada modlar link yüzünden mesajı silmesin. Tamamen yasal o link. Sanatçının kendi sitesinde yayınladıgı ve telif hakkı olmayan bir parça.

Verdiğin parçayı dinledim bundan bahsediyodum işte müzikalite olarak fena değil ama bu tarz şeyler artık ilgi görmüyor pek. Müzikte canlılık aranıyor, dolu dolu bir müzik istiyor dinleyiciler. Bu tür müzik yaparsan bir yere kadar gidersin, ama diğer türlü her kesime hitap edersin hem de harbiden müzik yani yukarda paylaştığım özellikle Ağır bir hayli parçası olağan üstü bir canlılık var müzikte. Sözler falan da muhteşem ve mix falan harbiden çok üzerinde uğraş vererek yapılmış.

O albümde sadece Geri Çekil parçasının mixi 20 saati geçik bir sürede yapılmıştı sanırım yani düşünün ne kadar üstünde duruluyor artık. Müzikalite ve lirikalite en önemli şeyler ve müziği oluşturan şeyler bunlar dinlenmesine sebep olan şeyler. Sansar'ın yukarda verdiğin şarkısı dediğim gibi fena değil ama genele aldığımızda müzikalite olarak lirikalite olarak yukarda saydığım isimlerle kıyas dahi yapılamayacak derecede.

• Hayatımda Rap müzikten başka hiç bir şarkı dinleyemiyorum.eskiden sago dinlerdim ama artık onun sözleri etkilemiyor. Şu 1-2 yıldır sansar pit10 norm vb. dinliyorum gerçekten iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Ceng

rapi bilmeyenlere karşı konuşan rockcılar sallamış durmuş :) bi de snoop dogg chris brown paylaşanlar yok mu

ben her türlü müzik dinlerim ama rapin ayrı bir yeri var bende.rockçılar bi critical bill dinlesinler bakalım o da rap :)

2pac
    tech n9ne
    T.I.
    eminem
    kanye west
    the game

ilk önce rapçi bilin ondan sonra savunun bu arada sözlerinden bişeyler anlamayıpta bana rockı savunmayın sakın...

Türkçe rap derseniz yabancılara göre çok gerideyiz ama 1-2 isim var tabii. (ceza veya sagopa değil o isimler :))

bu arada 90ların rapini yazmıyorum,liste biraz mainstream kaçtı ama olsun :)

Konunun ramiz dayısı gelmiş
    Genç zaten rap dinlediğim filan yok,facebookta gördüğüm 1 2 videoyu koydum ortam gerildi biraz yumuşasın diye.
    He ayrıca seninde bi b.k bilmediğin Kanye west yazmandan belli
    Şu 2pacle,tech n9ne olmasa bu "ben çok repçiyimciler" hangi isimleri yazıcaktı merak ediyorum

ben rocka sallamadım, sanada öyle isteyen istediğini dinler benide ilgilendirmez.
    kanye west'i yazmak zorundasın çünkü hard core değil ve rape önyargı ile bakanlar çok bu yüzden orada.sen ne biliyosun ki benim bilgim hakkında yorum yapıyosun
    2pac tupek diye okunmaz bunuda öğren

• Rap' muhalefet yapmaktir aslinda pit10 bir sarkisi yuzunden basbakan ile mahkemelik oldu.Baska hangi muzik turunde bu var konular varsa yoksa ask felan. Rap diger muzik turleri gibi eglenmek icin yapilmaz,metalciler gibi kafa sallamak icin yapilmaz...Anlamli kafiyeler size hayati anlatir,yeri gelir yerin dibine sokar sizi biz parcalarda Rock'a soveriz ama siz sovemezsiniz,yada biz size laf atariz siz atamazsiniz...

Rap hayatin gerceklerini anlatir...

Sansar Salvo Cocuk Uyan

Adrenalin yüksek reis 15 yaşında bi çocuk için
    15 yaşında bi çocuk uyuşturucu içip
    Her türlü yolunu kovalayabilir ve bunun için
    Gerekmez herhangi bi gettoda doğması
    Ciğeri bi bıçak darbesi adamların tasması yok
    Lisede okula gitmezdim kolay olay olmasın
    Çünkü birine diyebilirm "Rahat ol sen aslanım"
    Bu kadar saçmalık sonucu sinirlerim paslanır
    Yıllar geçer ve küçük oğlun kaslanır
    Yaşam şekli çok şekilli hayatının anlamı
    Senin hayal ettiğin gibi değil teyze hayır
    O'nun ailesi silahlı ve hap atan arkadaşları
    Kimi suçlayabilirsin bu herif katil olduğunda
    Tabi ki böyle değildi plânları doğduğunda
    Kavgalardan sıyrılamazsın çünkü 15 yaşında
    Sıyrılamazsın kavgalardan sağ duyunla

Nakarat ;
    Adrenalin her tarafta çocuk uyan
    Bi silah edin ve sokağında dolan
    Elbette birileri var çığlıkları duyan
    Adrenalin yüksek uyan çocuk uyan(x2)

Verse 2 ;

Adrenalin yüksek amca 15 yaşında bi çocuk için
    Gasp hırsızlık uyuşturucu olabilir işi
    Yüzü temiz veya façalı sokaktaki biri
    Görmüş olabilir gayri meşru bi çok işi
    O yüzden ayık ol memlekette çakı bol
    Ve seninde iç organların var içilebilcek rakı bol
    Âlkol ve uyarıcılar gerekli cesareti verir
    Sokakta çattığın it etkisinde olabilir
    Her şekilli denyonun bi kaç manyak arkadaşı var
    Ve bu arkadaşlar sıkabilirler arkadaşına
    O yüzden çok takılma şekilli denyolara
    Çünkü kavga benzemez ps'deki combolara
    Fazla takmaz combolara okula giden bi çok çocuk
    Birbilerine derler yeni bi ayakkabı aldım moruk
    Sınavdaki sorulardan derslerdeki konulardan
    Daha önemli doğal olarak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine

quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

quote:

Orijinalden alıntı: omer_loopus

quote:

Hayatında Rap dinlememiş sadice tv den gördügü kadar bilen rapi sagopa ve ceza gibi amelelerden ibaret sanan insanlar toplanmış bir araya.
    O ön yargılarınızı kırmak için bir kerecik "Sansar Salvo" dinleyin ama yeni şarkılarını. (özellikle seremoni efendisi albümündeki yabancı dünyaca ünlü rapçilerle olan düetlerini)

O sagopa videoları koyan insanlar. Siz rap falan dinlemiyosunuz zaten boşuna kasmayın.
     Rap nasıl dinlenir rap kulağı olmayanlara konu

Asil sen rap falan dinlemiyosun bosuna kasma.Rap budur;

Bende nwa yı ve eazy e yi severimde nedir bu türkleri aşağılama kompleksi
    Onlar elin amerikalısı bu çocuk senin toprağından seninle hemen hemen aynı şeyleri görmüş bir insan neden kendi toprağındaki gerçek rap yapamıyor

wu tang clan ında rapini sevmem

Immortol technique ve Jedi Mind Trick varken yabancı rapçi tanımam tupac ve eminemin eski hali dışında

Bırak arkadaşım anlamaz bunlar. Ne varsa yabancılarda var zaten kendi ırkına hep ezik gözüyle bakarlar.

Ayrıca bilmezlerki sansar yabancı rap piyasasını iyi bilir iyi takip eder. Şarkılarında kullanır bazen. Örnegin Hit Em Up isimli bir diss i var. Bilmem tanıdık geldimi bu isim?
    Veya bir parçasında geçen söz: "Fame elimin kiri, Dre ile feat atan Game gibiyim.."

Ama vasa yoksa "Amerikalı > Türk" bunlar için.

Tamamen kendi kendinize triplere girmissiniz.Bak bakalim turkiye hakkinda bisey soylemismiyim?veya ezmeye calismismiyim?benimde dinledigim turk isimler var.nomad , indigo gibi.adam gitmis rapten anlamiyosunuz rap budur diye sansar resmi koyuyo.orda dese turkiye'nin en iyisi bence sansar dese surda tek bi laf etmem.

• Sozlere bak be

Sansar Salvo 34 Drami

34 drama moruk bu şehir darma duman
    Hayatın olur duman sokaklar kan ve kumar
    Dün diye bişey yoktur geçmişi silmişin
    Serdar Akar filmleri gibi dünyan itici
    Patlat mora çalan gözlerini kavgalarda
    İşlek bi caddedeki vukuatında damgalarlar
    Yalancı sevdaların yalancı rampalarda
    Yalancı sevdanında yalancı pol palarda
    Ortalığın kızıla çaldığı dakikalarda
    Malımsı kuzuyum evet muhtemelen öyledir
    Çıkart artık gömleği baban zaten öğrenir
    Bu işler böyledir ikinci öğrenim
    Nakitten söz ediyorum moruk biraz paradan
    Dolandırıcı düşünceler affetsin yaradan
    Gayri meşru melodiler müzik zaten paravan
    Akıllarını çelebilirim kimseden çalamam

Nakarat;
    34 dramı köşe kapmaca kuramı
    Gri sokakların kuralı 34 dramı
    34 dramı kola yapıştırır gramı
    Öldürüldü duygularım 34 dramı

Verse 2;
    Şirinler sokaklarda ama görev yerinde değil
    Aksiyonel fonksiyonluyum bu elimde değil
    Adrenalin yükselince en yakındaki demir
    Bu yumruklar yetmiyorsa eminim elimdedir
    Sabaha karşı 5:30'da baktığında şehire
    o kadar kötü değil be aslında sayılabilir şirin bile
    Kaos o kadar büyük ki aman diler
    Her köşe başında tipi kayık haramiler
    20.000.000'a yakın zombie hepsindede ayrı fobi
    Zaman öldürücek bi hobi öldürmekte olabilirdi
    Umutsuzluğun göstergesi piyango bayileri
    Krallar kraldır gelene kadar daha iyileri
    Zaman hiç bişey öğretmez tecrübeler öğretir
    Bu yüzden 18 yaşımda sözlerim böyledir
    Elektrikli sandalyemi kabusta görmedim
    İdam vakti geldiğinde

Nakarat

• @hanım keleşi getir harbi sırf mok atmak için yazmışsın yahu. Aşkmış. Biraz araştır ya John Lennon felan hiç duymadın mı ya? Böyle laflar ediyorsunuz. Sonra niye bizle böyle konuşuyorsunuz diyorsunuz. Araştırma yapmadan pompalamışsın. Sözleri okudumda hiçde öyle ahım şahım değil. Eğer seviyeli tartışmak istiyorsanız mok attığınız şeyi bir oturun araştırın. Normalde hiç işim değil böyle konulara mesaj atmak ama dün baya eğleniyordum ama sıktınız. Yeminle gelmiş geçmiş en iyi şarkı sözü yazan grup sayılan Beatles'ı bu kadar büyütmüyorum (Adamlar 1 milyar albüm satmış. Üstüne hala itunes'da ilk 10da hala hala albüm satıyor.) Abartmayın artık şu müziği şu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper

@hanım keleşi getir harbi sırf mok atmak için yazmışsın yahu. Aşkmış. Biraz araştır ya John Lennon felan hiç duymadın mı ya? Böyle laflar ediyorsunuz. Sonra niye bizle böyle konuşuyorsunuz diyorsunuz. Araştırma yapmadan pompalamışsın. Sözleri okudumda hiçde öyle ahım şahım değil. Eğer seviyeli tartışmak istiyorsanız mok attığınız şeyi bir oturun araştırın. Normalde hiç işim değil böyle konulara mesaj atmak ama dün baya eğleniyordum ama sıktınız. Yeminle gelmiş geçmiş en iyi şarkı sözü yazan grup sayılan Beatles'ı bu kadar büyütmüyorum (Adamlar 1 milyar albüm satmış. Üstüne hala itunes'da ilk 10da hala hala albüm satıyor.) Abartmayın artık şu müziği şu kadar.

Duymam mi gerek ?

O sozler anlayana ahim sahim.

Rap'te Album sayilarina bakilmaz hatta bandrollu album yapmak istemez gercek undergraund'cular.

Neyse herkes istedigini dinlesin...

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omer_loopus

quote:

Hayatında Rap dinlememiş sadice tv den gördügü kadar bilen rapi sagopa ve ceza gibi amelelerden ibaret sanan insanlar toplanmış bir araya.
    O ön yargılarınızı kırmak için bir kerecik "Sansar Salvo" dinleyin ama yeni şarkılarını. (özellikle seremoni efendisi albümündeki yabancı dünyaca ünlü rapçilerle olan düetlerini)

O sagopa videoları koyan insanlar. Siz rap falan dinlemiyosunuz zaten boşuna kasmayın.

Asil sen rap falan dinlemiyosun bosuna kasma.Rap budur;

Bende nwa yı ve eazy e yi severimde nedir bu türkleri aşağılama kompleksi
    Onlar elin amerikalısı bu çocuk senin toprağından seninle hemen hemen aynı şeyleri görmüş bir insan neden kendi toprağındaki gerçek rap yapamıyor

wu tang clan ında rapini sevmem

Immortol technique ve Jedi Mind Trick varken yabancı rapçi tanımam tupac ve eminemin eski hali dışında

Bırak arkadaşım anlamaz bunlar. Ne varsa yabancılarda var zaten kendi ırkına hep ezik gözüyle bakarlar.

Ayrıca bilmezlerki sansar yabancı rap piyasasını iyi bilir iyi takip eder. Şarkılarında kullanır bazen. Örnegin Hit Em Up isimli bir diss i var. Bilmem tanıdık geldimi bu isim?
    Veya bir parçasında geçen söz: "Fame elimin kiri, Dre ile feat atan Game gibiyim.."

Ama vasa yoksa "Amerikalı > Türk" bunlar için.

Tamamen kendi kendinize triplere girmissiniz.Bak bakalim turkiye hakkinda bisey soylemismiyim?veya ezmeye calismismiyim?benimde dinledigim turk isimler var.nomad , indigo gibi.adam gitmis rapten anlamiyosunuz rap budur diye sansar resmi koyuyo.orda dese turkiye'nin en iyisi bence sansar dese surda tek bi laf etmem.

Bence sen tekrar düşün. Yukarda ben Sagopa-Ceza dinleyenlere rapten anlamıyorsanuz dedim. Sen dinlemiyormuşun zaten onları niye cevap verdinki?
    Ayrıca yukarda sansarı bilmeyenlere gösterme amaçlı koydum. Sana ne olduki?
    Hadi senin istediginide yapalım Türkiyenin en iyisi bence Sansar Salvo. Zaten olması gerekende bu..

• quote:

Orijinalden alıntı: hanım keleşi getir

quote:

@hanım keleşi getir harbi sırf mok atmak için yazmışsın yahu. Aşkmış. Biraz araştır ya John Lennon felan hiç duymadın mı ya? Böyle laflar ediyorsunuz. Sonra niye bizle böyle konuşuyorsunuz diyorsunuz. Araştırma yapmadan pompalamışsın. Sözleri okudumda hiçde öyle ahım şahım değil. Eğer seviyeli tartışmak istiyorsanız mok attığınız şeyi bir oturun araştırın. Normalde hiç işim değil böyle konulara mesaj atmak ama dün baya eğleniyordum ama sıktınız. Yeminle gelmiş geçmiş en iyi şarkı sözü yazan grup sayılan Beatles'ı bu kadar büyütmüyorum (Adamlar 1 milyar albüm satmış. Üstüne hala itunes'da ilk 10da hala hala albüm satıyor.) Abartmayın artık şu müziği şu kadar.

Duymam mi gerek ?

O sozler anlayana ahim sahim.

Rap'te Album sayilarina bakilmaz hatta bandrollu album yapmak istemez gercek undergraund'cular.

Neyse herkes istedigini dinlesin...

Tabii herkes istediğini dinlesin. Albüm yapsalar sanki 1 milyar albüm satacaklar. Beatles'dan bahsediyoruz burda. Hayatında hiç duymamış olabilirsin ama işte alın söz görün diyorsun eee hayatında tek rap dinlemişsin tabii onları ahım şahım göreceksin.

• 'saian - kağıt bir gemi ve süreyyadan bir dize ' dinleyin ve şairlik görün ;)
    Ayrıca sağlam bir rap şarkıdan 3-4 rock şarkısı için söz çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayonezlitonbaligi

quote:

Size tek diyeceğim şudur. 30, 40 yaşında geldiniz mi rap dinlemeyeceksiniz.(İstisnalar hariç) Bugün dinlediğiniz şarkılar yarına unutalacak. Ölümcül vuruşum geliyor. Beatles hala albüm satıyor la. (Rock rapi döver yeah.) İşin şakası tabii bu. Ama sergant pepper cidden hiçbir zaman unutulmayacak ama çoğu rap şarkısı unutulup gidecek. Arada tutunan olacak tabii oda rap müziği en iyi yapan adamlar olacak. O yüzden sayfalarca tartışmanıza hiç gerek yok. Zamanında Rock'ın yaptığı etkiyi maalesef rap yapamadı.

Zamanında fizik hocamız şöyle demişti: "Önce hiphop, rap ile başlayacaksınız, metal veya rockla devam edeceksiniz, sonrasında country müziği keşfedeceksiniz ve klasik müziği bulacaksınız. Daha sonra Türk sanat müziği dinlemeye başlayacaksınız ve en sonunda kürkçü dükkanına, yani türkülerimize varacaksınız."

Hakkı var sanırım

şerrefsizim ki öyleyim ama rap dinlemedim o ayrı

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.