Şimdi Ara

Rap nasıl dinlenir rap kulağı olmayanlara konu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
8.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

Herhangi bi diziden ya da filmden fon müziği alınır. Ardına 3-5 söz koyulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audaxviator. -- 22 Nisan 2011; 0:16:09 >

• ulan konuya bak ya

• her telden müzik dinleyebilen biri olarak yorum yapayım.
    90ların hiphop ı iyidir.gerisi sarmaz.2000lerin başına doğru da sarkar azıcık.

• Rap adı üstünde Ritmic American Poetry

Amerikalıların başlattığı bir isyan türü müzik tarzı.
    ve rap sandığınız kadar basit bir müzik değil öyle ver beat'i
    saçmalayım ben olmaz.Sample'a sözlerini flowlu (uyumlu) yazıp tutturman lazım
    vuruşlarda boşluk bırakıp söylemek kimi yerde duraklayıp kimi yerde hızlanmak
    Rap Mamımamaımamı cezanın flexinden ibarette değildir.Herkesin dinleyebileceği
    tarzda rap vardır.Hardcore(Gırtlak baskın),Melankoli(Daha sakin duygusal ama arabesk değil)
    Arabesk(rapten saymıyorum bunu),Crunk(Bağırarak okuma),Flex(zengin kafiyeli sözleri hızlı ve anlaşılabilir şekilde okuma)
    ve Rapte beat'i seçmekte çok önemlidir.Fazla abartılı bir beat'e vocal yaptığınızda sesinizi boğar ve dinleyince kulağa hoş gelmez
    ama aynı ritmi izleyen insanı sakinleştiren bir melankoli sample'ı(tercihim) insana daha iyi gelebilir.

Ve melankoli rapte size önerebileceğim rapçiler
    Canfeza,Alef High,Ados Combo Mekanize,Şanışer
    Flexte
    Patron,Şehinşah

benden bu kadar arkadaşlar iyi geceler , iyi forumlar

• Rap müzikmi ya ? Bilgisayardan yaptığın bir iki dandik notaya 1-2 dandik söz yazıyorsun işte hepsi bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine

quote:

Orijinalden alıntı: -Dominic-

quote:

Orijinalden alıntı: Mjollnir

Alttan veriyo beat i saçmalıyo işte üstüne. Niye büyütüyonuz bu kadar ?

Alttan veriyo oyuncak gibi elektro gitar sesini üstten çemkiriyor boş boş.Niye büyütüyoruz bu kadar ?

elektro gitar neymiş Mis gibi keman varken piyano varken flüt varken harp varken

Rap alt yapılarında bolca enstrüman bulabilirsiniz

Senfonik metal neyin nesi o zaman?Fazla bilginiz olmadan konu hakkında sallamakta üstünüze yok birşey savunurken... İsteyen istedigini dinlesin Siz gidin mamıdı mamıdı mikrofon şov yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sad But True -- 22 Nisan 2011; 0:35:47 >

• Birader öyle bir anlatmışsın ki, kusra bakma ama rapten soğuttun beni..

Ayrıca rapin müzik olmadığını iddia edenler, 10 liraya kıyıp Bugünkü Neşen Cartel'den albümünü satın alıp altyapıları dinlerse neyin ne olduğunu anlayacaktır. Bu kadar harika altyapılar sanırım hiçbir "müzisyen"in albümünde yoktur.
  • rapi bilmeyenlere karşı konuşan rockcılar sallamış durmuş :) bi de snoop dogg chris brown paylaşanlar yok mu

ben her türlü müzik dinlerim ama rapin ayrı bir yeri var bende.rockçılar bi critical bill dinlesinler bakalım o da rap :)

2pac
    tech n9ne
    T.I.
    eminem
    kanye west
    the game

ilk önce rapçi bilin ondan sonra savunun bu arada sözlerinden bişeyler anlamayıpta bana rockı savunmayın sakın...

Türkçe rap derseniz yabancılara göre çok gerideyiz ama 1-2 isim var tabii. (ceza veya sagopa değil o isimler :))

bu arada 90ların rapini yazmıyorum,liste biraz mainstream kaçtı ama olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Ceng -- 22 Nisan 2011; 2:12:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer_loopus

quote:

Orijinalden alıntı: Quintana!

Hayatında Rap dinlememiş sadice tv den gördügü kadar bilen rapi sagopa ve ceza gibi amelelerden ibaret sanan insanlar toplanmış bir araya.
    O ön yargılarınızı kırmak için bir kerecik "Sansar Salvo" dinleyin ama yeni şarkılarını. (özellikle seremoni efendisi albümündeki yabancı dünyaca ünlü rapçilerle olan düetlerini)

O sagopa videoları koyan insanlar. Siz rap falan dinlemiyosunuz zaten boşuna kasmayın.
     Rap nasıl dinlenir rap kulağı olmayanlara konu

Asil sen rap falan dinlemiyosun bosuna kasma.Rap budur;

• quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

quote:

quote:

Hayatında Rap dinlememiş sadice tv den gördügü kadar bilen rapi sagopa ve ceza gibi amelelerden ibaret sanan insanlar toplanmış bir araya.
    O ön yargılarınızı kırmak için bir kerecik "Sansar Salvo" dinleyin ama yeni şarkılarını. (özellikle seremoni efendisi albümündeki yabancı dünyaca ünlü rapçilerle olan düetlerini)

O sagopa videoları koyan insanlar. Siz rap falan dinlemiyosunuz zaten boşuna kasmayın.

Bende nwa yı ve eazy e yi severimde nedir bu türkleri aşağılama kompleksi
    Onlar elin amerikalısı bu çocuk senin toprağından seninle hemen hemen aynı şeyleri görmüş bir insan neden kendi toprağındaki gerçek rap yapamıyor

wu tang clan ında rapini sevmem

Immortol technique ve Jedi Mind Trick varken yabancı rapçi tanımam tupac ve eminemin eski hali dışında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dopamine -- 22 Nisan 2011; 2:39:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Ceng

rapi bilmeyenlere karşı konuşan rockcılar sallamış durmuş :) bi de snoop dogg chris brown paylaşanlar yok mu

ben her türlü müzik dinlerim ama rapin ayrı bir yeri var bende.rockçılar bi critical bill dinlesinler bakalım o da rap :)

2pac
    tech n9ne
    T.I.
    eminem
    kanye west
    the game

ilk önce rapçi bilin ondan sonra savunun bu arada sözlerinden bişeyler anlamayıpta bana rockı savunmayın sakın...

Türkçe rap derseniz yabancılara göre çok gerideyiz ama 1-2 isim var tabii. (ceza veya sagopa değil o isimler :))

Snoop Dogg a sallayıp kanye west yazmak

• quote:

Orijinalden alıntı: Immortal Technique

quote:

rapi bilmeyenlere karşı konuşan rockcılar sallamış durmuş :) bi de snoop dogg chris brown paylaşanlar yok mu

2pac
    tech n9ne
    T.I.
    eminem
    kanye west
    the game

Snoop Dogg a sallayıp kanye west yazmak

Snoop dogg iyi rapçimi dürüst ol Adamın çok eski rapleri fena değildi şimdi o kadar çok bozduki
    Adamın flowu hastalık kaptı sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dopamine -- 22 Nisan 2011; 3:08:46 >

• Rap görün
  • Burda rapi internetten öğrenenlerle münakaşa edemicemben 98-99dan buyana rapi yaşayarak felsefesini benimseyerek dinledim halada dinliyorm ama çoluk çocuk oyuncağı oldu be aga
    Sagopa ve ceza bile tartışılır oldu Cartele bok atan itler çıkdı neyse... böyle devam...
    Herkes Rap Dinlemesin !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErsinBoz

Burda rapi internetten öğrenenlerle münakaşa edemicemben 98-99dan buyana rapi yaşayarak felsefesini benimseyerek dinledim halada dinliyorm ama çoluk çocuk oyuncağı oldu be aga
    Sagopa ve ceza bile tartışılır oldu Cartele bok atan itler çıkdı neyse... böyle devam...
    Herkes Rap Dinlemesin !!!

Cartele bk atmıyıcazda kime atıcaz Şarkısında cartel 1 numara diyen berbat söz yazan ve berbat bi okuyuş tarzına sahip olan adamın yaptığı işe saygımı duyucaz isterse ilk türkçe rapçi olsun Al bak rap o kadar ilerledi cartel de gördü bunu erci e den başka kimse geliştiremedi cartelde ilk olduğu için kötü olabilirdi ama yeni işler yaptılar onlarda kötü

Yukardaki Jedi Mind Tricks şarkısını dinle ardındanda cartel dinle kulağını sıcaktan soğuğa sok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dopamine -- 22 Nisan 2011; 3:43:03 >

• Türkçe Sagopa Kajmer ve Vale'yi dinlerim. Bide 'mecburen' Kolera (: Gerçi haksızlık etmiyim, müthiş yazıyo hatun. Ama bazen sesi hiç çekilmiyor be :)
    Ayriyetten melankolik / pesimist rap sadece Türkiye'de yok. Özellikle Fransa'da bu tür (ben sadece bu türü dinliyorum) baya ağırlıkta yapılıyor. Ardından Hollanda geliyor. Amerika'da zaten bildiğiniz gibi gangster abilerin yaptığı rap var.

Sagopa'nın kendi radio station'ı var, arada takılın, dinleyin derim. Müthiş parçalar çalıyor.

http://www.mic-beatz.com/

• quote:

2pac
    tech n9ne
    T.I.
    eminem
    kanye west
    the game

Konunun ramiz dayısı gelmiş
    Genç zaten rap dinlediğim filan yok,facebookta gördüğüm 1 2 videoyu koydum ortam gerildi biraz yumuşasın diye.
    He ayrıca seninde bi b.k bilmediğin Kanye west yazmandan belli
    Şu 2pacle,tech n9ne olmasa bu "ben çok repçiyimciler" hangi isimleri yazıcaktı merak ediyorum

• Okadar saçma yaklaşmışsınızki olaya Metalde,bluesde güzeldir Led Zeppelin kraldır fakat! Cezayı sagoyu bilmem ama o sansar denilen adam kaç gece beni tribe soktu.Bunu yapmayı başarıyosa rapte başarılıdır bana göre.Sansarın bir lafıda vardır hatta.

Hayatına girer girmez üniversite yılları,artık sansar dinlemek için fazla havalı Saçma bi gerginlik kısacası,neyi seviyosanız dinleyin abi.
  • 1-METAL MÜZİK MÜDAVİMİYİM VE KENDİMDE SEMİ-PROF OLARAK METAL MÜZİK YAPIYORUM.

2-HAYATIMDAKİ MÜZİK TARZINA BAKACAK OLURSAK GENEL OLARAK METAL MÜZİK ÜZERİNE KURULUDUR.

3-TEK BİR MÜZİK TÜRÜNÜ DİNLEYEN İNSAN MÜZİK KONUSUNDA SIĞ DÜŞÜNCELERE SAHİP OLUR.

4-RAP'E MÜZİK TÜRÜ DİYEBİLİRMİYİZ ORASI TARTIŞMAYA AÇIKTIR ANCAK ZENGİN BİR ALTYAPI VE ANLAMLI SÖZLER AYNI ANDA DÜMDÜZ KONUŞMA ŞEKLİNDE OKUNMAZ VE NAĞME İŞİN İÇİNE GİRER İSE BENİM KANAATİMCE MÜZİK TÜRÜDÜR.

5-HAYATINDA METAL MÜZİĞİN ÇOK BÜYÜK YERİ OLAN VE VAKTİNİN ÇOĞUNU METAL MÜZİK ÜRETMEK İÇİN KULLANAN BİRİYİM ANCAK HER MÜZİK TÜRÜNDE OLDUĞU GİBİ ARADA DEĞİŞİKLİK İSTİYORUM BAZEN KAFAM KAZAN GİBİ OLABİLİYOR İŞİN İÇİNE BRUTAL VOKAL GİRDİĞİ İÇİN.PEKİİİ BEN BU KAFAYI DAĞITMAK İÇİN NEDEN "SAGOPA KAJMER" DİNLİYORUM.DEMEK Kİ ADAM BİRŞEYLERİ BAŞARABİLİYOR VE DİNLENEBİLİR HALE GELİYOR ( DİĞER TÜM RAP YAPANLARIN 3-5 ŞARKISINI DİNLEDİM SEVEMEDİM ) AYRICA DİNDAR BİR KİŞİLİĞE SAHİP DEĞİLİM BUNUNLA BAĞDAŞTIRMAYIN.

6-İŞİN ÖZÜ MÜZİKTEN ANLAYAN VE BİRŞEYLERİ BAŞARABİLMİŞ İNSANLARIN MÜZİKLERİ DİNLENİR TÜRÜ NE OLURSA OLSUN.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dopamine

quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

quote:

quote:

Bende nwa yı ve eazy e yi severimde nedir bu türkleri aşağılama kompleksi
    Onlar elin amerikalısı bu çocuk senin toprağından seninle hemen hemen aynı şeyleri görmüş bir insan neden kendi toprağındaki gerçek rap yapamıyor

wu tang clan ında rapini sevmem

Immortol technique ve Jedi Mind Trick varken yabancı rapçi tanımam tupac ve eminemin eski hali dışında

Bırak arkadaşım anlamaz bunlar. Ne varsa yabancılarda var zaten kendi ırkına hep ezik gözüyle bakarlar.

Ayrıca bilmezlerki sansar yabancı rap piyasasını iyi bilir iyi takip eder. Şarkılarında kullanır bazen. Örnegin Hit Em Up isimli bir diss i var. Bilmem tanıdık geldimi bu isim?
    Veya bir parçasında geçen söz: "Fame elimin kiri, Dre ile feat atan Game gibiyim.."

Ama vasa yoksa "Amerikalı > Türk" bunlar için.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.