Şimdi Ara

Rampa aşağı radar! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: extazy26

Gecen hafta ayrilmis yolda rampa aşaği 90km hizla inerken trafik polisi rampa bitimine cekmis arabayi gece oldugu icin farkedemedim önümdede bi arac radari fark edip fren yapti benimde hiz dogal olarak 100 oldu ani fren yapip direksiyon hakimiyetini kaybetmiyeyim diye sol seritten solladim sollarken hizim 120km ye cikti kafami saga cevirdim trafikle goz göze geldim birden fren yaptim ama 100 e inebildim anca ilerde cevirme yoktu bi hafta oldu evede ceza gelmedi. Benim sormak istedigim rampa asagi radar kurulurmu arac zaten istemsiz hizlaniyor ve trafiği goren ani fren yapiyor kazaya davetiye cikiyor bu mantiklimi sizce??

Kurallar ve cezalar toplum yaşamında kargaşa ve kaosa engel olmak ve huzurun devamı için gerekli olan ve toplum tarafından oluşturulup kabul gören kavramlardır. Görevlilerin çoğu yerde yaptığı gibi rampa inişine tuzak-radar koyması hoş ve doğru değil. Ancak yokuş aşağı inen aracın emniyet mesafesi hususunu dikkate almadan yakın takip yapması ve duramayacağını farkedip rampa aşağı hızını 120 km ye artırarak sollaması da son derece yanlış. Sonrası her gün medyada izlediğimiz fren patladı ve/veya tutmadı kaza oldu gibi haberler oluyor.

• Yazin ayni sekilde konya - seydisehir tinaztepe dinlenme tesislerinden inerkende vardi.. Cikistaki suruculerin uyarisi sonucu 60 km/h inmistim ve inis ileri duzlukte cevirme vardi.. Dikkatli olmak gerek..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2025 Opel Grandland MHEV GS Ultimate

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Şu konya yolundaki radarı kaldırsalar yemin ediyorum eve kadar gaza basmadan gidebileceğim

inişte de sıkıntı çıkışta da..

onu oraya koyana her geçişimde alt-üst limitsiz, adil kullanım kotasız bedduam var.

bu arada hani 90 olmuştu şehir içi hız limiti?

aynen bende anıyorum kendilerini

kapı yapacam diye yolu öyle bir yerde kesiyorlarki her gün orada birinin ölmemesi tamamen bir MUCİZE. ayrıca 2 gündür konya yolunda sürekli taş geliyor aracıma.

Novitec Bravo 1.4 T-Jet 170PS Sport

• pro-black kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede esitlikmi var daha düne kadar milletvekilleri ve ust duzey kisiler radar ve cevirmeden mahrumdu ceza yeseler bile devlet öduyordu o parada senin benim cebimden cikiyordu. Türkiyede zengin veletlerin gecenin korunde yaris amacli kac can aldiklarini biliyormusun o canlar alinirken radar varmiydi? Tabi lüks semtlerin parlak asfaltlarina radar kurmazlar anca rampa inislerine kurarlar!!

Gecen hafta ayrilmis yolda rampa aşaği 90km hizla inerken trafik polisi rampa bitimine cekmis arabayi gece oldugu icin farkedemedim önümdede bi arac radari fark edip fren yapti benimde hiz dogal olarak 100 oldu ani fren yapip direksiyon hakimiyetini kaybetmiyeyim diye sol seritten solladim sollarken hizim 120km ye cikti kafami saga cevirdim trafikle goz göze geldim birden fren yaptim ama 100 e inebildim anca ilerde cevirme yoktu bi hafta oldu evede ceza gelmedi. Benim sormak istedigim rampa asagi radar kurulurmu arac zaten istemsiz hizlaniyor ve trafiği goren ani fren yapiyor kazaya davetiye cikiyor bu mantiklimi sizce??

Rampanın sonuna radar koyulurmu.? Neden koyuyorlardır sence.? Rampa aşağıya inerken gaza gerek kalmadan aracı salsan kendi kendine o hıza ulaşır, ama senin gibler rampa aşağıda gazı kökledikleri için o radarı oraya koyuyorlar.

• ayni tuzaga babam dusmus rampa asagi 69km hiz ile 367 tl yazmislar bugun geldi 28 subatta olmus 10gun sonra geliyo

• Rampada değildir o radar. rampa sonrası düzlüktedir. Radarın düz yolda olması gerekiyormuş ( eniştem bölge trafikte radarcı o söyledi). Ben de benzeri bir durumda Uşak-izmir yolunda yakalandım 138 le. İnişli çıkışlı yol vardır. İniş bittiği yerde hemen rampa başlıyordu. ben de kaptırayım yokuşu daha rahat çıkarım dedim. yokuş tam bitti, polis karşımda 2011 symbol
     Rampa aşağı radar!

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Doğru. Rampa aşağı, yukarı ve düzde radar mantıklı değil. Arabalar zaten istemsiz hızlanıyor. Adı üzerinde oto-mobil. Kenkendine gidiyor yani.

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

bence aracın kasko değerine göre ceza alınması lazım.

kasko değerinin %1 si olsun en az ceza.

200binlik araca binen kırmızıda geçerse ödesin 2.000 tl.

hız sınırı aracın kasko değerine paralel olarak artsın

Orijinalden alıntı: erkmenson

Rampada değildir o radar. rampa sonrası düzlüktedir. Radarın düz yolda olması gerekiyormuş ( eniştem bölge trafikte radarcı o söyledi). Ben de benzeri bir durumda Uşak-izmir yolunda yakalandım 138 le. İnişli çıkışlı yol vardır. İniş bittiği yerde hemen rampa başlıyordu. ben de kaptırayım yokuşu daha rahat çıkarım dedim. yokuş tam bitti, polis karşımda 2011 symbol
     Rampa aşağı radar!

Aynı pozisyonda bende yakalandım ama hızdan değil emniyet kemerinden

• quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

quote:

Arkads trafik polisi galiba askeri ucretle calisan birinin maasinin yarisini bu gibi sacma cezalara vermesinin ne demk oldugunu bilmiyor anlasilan

Asgari ucretle gecinen vatandasta bi zahmet hiz sinirlarina riayet etsin de ceza yemesin.

Cok sacma konusmussunuz hocam, cezanin kuralin asgari ucret maasli, ust duzey yonetici maasli diye ayrimi olmaz, hic birseyi acindirmanin alemi yok.

Ben radardan 319 lira ceza yedim devlette trafik polisi araciligiyla benim bu kuralsizligimi belgelemis, ben 800 lira maas alsam ne 6.350 lira maas alsam ne ?

Dunyanın bır cok ülkesınde trafık cezaları gelirleri üzerinden hesaplanıyor.
    bilip bilmeden sallamayın lütfen.

• quote:

Arkads trafik polisi galiba askeri ucretle calisan birinin maasinin yarisini bu gibi sacma cezalara vermesinin ne demk oldugunu bilmiyor anlasilan

askeri ücret nedir yaa

ya arkadaşım git önce biraz oku sonra başlık açmaya gel, düz yolda olsa sanki önündeki frene basmayacaktı radarı görünce

madem asgari ücret almaktan yakınıyorsun arabaya binme, madem asgari ücret almaktan yakınıp arabaya biniyorsun o zaman biraz daha dikkatli ol, benim de hergün gittiğim yolda her sabah rampa aşağı radar oluyor hız sınırı da 70, 3. viteste araba 75'e kadar çıkıyor kendiliğinden eğimi de sen düşün yani

ayrıca bu radar kurulan yer sabit kameralı radarın 600 metre önü
    Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R

• quote:

Orijinalden alıntı: cavador

quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Doğru. Rampa aşağı, yukarı ve düzde radar mantıklı değil. Arabalar zaten istemsiz hızlanıyor. Adı üzerinde oto-mobil. Kenkendine gidiyor yani.

Birgün rampa aşağı inerken takip ettiğin frenlerse yada seni geçmek üzere yanına gelmişken ceza yimiyim diye o an farkedip frene basarda sana yapıştırıp biçerse böğle demiştim dersin.

Radar olmasa hiç biçmiyorlar sanki... Frene basınca hiç olmazsa yavaş biçer.

Hem ben sadece bir arabayı takip etmem ki... Tren miyim ben. Araya yol ve biraz görüş açısı alır, göstergelerle beraber hepsini takip ederim. Yine de kaza yaparsam hatamı ararım, kendimi geliştirmeye çalışırım, etrafımı düşürmeye çalışmam.

• quote:

quote:

Asgari ucretle gecinen vatandasta bi zahmet hiz sinirlarina riayet etsin de ceza yemesin.

Cok sacma konusmussunuz hocam, cezanin kuralin asgari ucret maasli, ust duzey yonetici maasli diye ayrimi olmaz, hic birseyi acindirmanin alemi yok.

Ben radardan 319 lira ceza yedim devlette trafik polisi araciligiyla benim bu kuralsizligimi belgelemis, ben 800 lira maas alsam ne 6.350 lira maas alsam ne ?

para cezası ile adalet olmaz.

o zaman 1 gün hapis olsun herkese.bak o adaletli olur.

aracın verigisi ödemeyince herkes 50 tl mi ödüyor aracın vergisi ne kadarsa onun üzerinden faiz ödüyor.

trafik cezalarının mutlaka aracın kasko bedeline göre yapilması adaletli olur.

acindirmayla alakası yok.

sen bi suç işlediysen herkese eşit ceza olmalı.

zekat bile 40 da bir neden herkes şu kadar zekat ödesin denmemiş 1000 yıl önceki mantık bile yok .bazılarımız 1000 yılda hiç bişey öğrenememiş geriye gitmişiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

quote:

quote:

Dunyanın bır cok ülkesınde trafık cezaları gelirleri üzerinden hesaplanıyor.
    bilip bilmeden sallamayın lütfen.

Cezalar mevcut kanun ve kuralların uygulanması için konulur ve Afrika kabileleri dışında dünyanın hiç bir yerinde gelirleri üzerinden hesaplanmaz. Herkese eşit uygulanır. Kişilerin gelirlerine göre uygulanan ödemelere rüşvet denilir.

• quote:

Bu ülkede esitlikmi var daha düne kadar milletvekilleri ve ust duzey kisiler radar ve cevirmeden mahrumdu ceza yeseler bile devlet öduyordu o parada senin benim cebimden cikiyordu. Türkiyede zengin veletlerin gecenin korunde yaris amacli kac can aldiklarini biliyormusun o canlar alinirken radar varmiydi? Tabi lüks semtlerin parlak asfaltlarina radar kurmazlar anca rampa inislerine kurarlar!!

Hocam nedir yani simdi devlet yollarda hiz kontrolu yapti diye suclumu oldu ben anlamiyorm ?

Ben 319 lira cezami yiyip pasa pasa odedim simdi hiz sinirlarina riayet ederek geziyorm bu milletin enayisi benmiyim yada benim gbi yapanlarmi ?

Devletin polisin asli görevidir bu yollarin guvenligini saglamak gayette guzel bi uygulama iste surucu her daim tetiktemi diye kontrol ediyor iniste cikista duzde bayirda, sen surucuysen yokus diye yapistirmaman lazm. Her an komtrollu olman lazm bu kadar basit.

• hız yapmanın hiç bir mazereti olamaz.
    maaşın az sa hiç yemeyeceksin cezayı.

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

quote:

quote:

para cezası ile adalet olmaz.

o zaman 1 gün hapis olsun herkese.bak o adaletli olur.

aracın verigisi ödemeyince herkes 50 tl mi ödüyor aracın vergisi ne kadarsa onun üzerinden faiz ödüyor.

trafik cezalarının mutlaka aracın kasko bedeline göre yapilması adaletli olur.

acindirmayla alakası yok.

sen bi suç işlediysen herkese eşit ceza olmalı.

zekat bile 40 da bir neden herkes şu kadar zekat ödesin denmemiş 1000 yıl önceki mantık bile yok .bazılarımız 1000 yılda hiç bişey öğrenememiş geriye gitmişiz.

Ceza herkese eşit zaten hocam bunun aksini iddia eden yok sende 70 hız sınırı olan yerde benle aynı cezayı yersin 90 la radara girsen bende aynı cezayı yerim bunda zaten eşitlik sağlanmış adaletsizlik yok.

Sizin dediğinize göre gidersek ben bitane 5 bine şahin alayım trafiği kasıp kavurayım kafama göre kural ihlali yapayım mevcut arabamdan 10 da 1 ceza ödeyeyim öylemi?

Kusura bakmayın da asıl adaletsizlik bu olur.

Zekat konusuna gelirsek, ben bir din alimi değilim sizde bu konuda böyle saçma sapan bir örnek verdiğinize göre sizinde öyle olmadığınız belli. Zekat bir ibadettir ibadette asılolan inanmaktır içinden gelmesidir uhrevi bir duygudur yapıp yapmamak Allah ile kul arasındadır bu ikisinin uzaktan yakından bir alakası yoktur. Biri ibadet diğeri adı üzerinde CEZA.

• İstanbul Çanakkale arası bir çok uzun iniş ve yokuşlar var...Çift şerit kaymak gibi yol..İniş en az 3 km...Çıkış yine öyle...Hiç gaza dokunma yine araba 130 - 140 gidiyor...Yokuşu çıkıyorsun...Sağda bir hafif düzlük , kenarında benzinlik...Ve önünde sana dur işareti çeken trafik ekipleri...DÜZ OVADA KEKLİK GİBİ AVLANIYORSUN....YAPACAK HİÇ BİR ŞEYİN YOK....Ehliyet ruhsat lütfen....Diyorlar.İki defa böyle ceza yedim....Şimdi yokuş inerken bile fren yapıyorum..Çıkarken gözüm hız göstergesinde...Yazık bu vatandaşa..Yazık..BANA YASAK KOYUP CEZA KESTİREN SİYASİLER O YOLU ESKORTLAR EŞLİĞİNDE 180 kM / SAAT HIZLA GEÇİYORLAR.... Bana baklava sana lahana turşusu...Sen asil ben vekil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 12 Mart 2014; 14:24:12 >

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.