Şimdi Ara

Rampa aşağı radar! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana kimse bu işi can güvenlüği için yaptıklarını savunamaz hep para tuzağı

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: extazy26

Arkads trafik polisi galiba askeri ucretle calisan birinin maasinin yarisini bu gibi sacma cezalara vermesinin ne demk oldugunu bilmiyor anlasilan

askeri ücret nedir yaa

ya arkadaşım git önce biraz oku sonra başlık açmaya gel, düz yolda olsa sanki önündeki frene basmayacaktı radarı görünce

madem asgari ücret almaktan yakınıyorsun arabaya binme, madem asgari ücret almaktan yakınıp arabaya biniyorsun o zaman biraz daha dikkatli ol, benim de hergün gittiğim yolda her sabah rampa aşağı radar oluyor hız sınırı da 70, 3. viteste araba 75'e kadar çıkıyor kendiliğinden eğimi de sen düşün yani

ayrıca bu radar kurulan yer sabit kameralı radarın 600 metre önü

Hocam ben Bursa da yaşıyorum bizde de aynı durum var yaklaşık 500-600 metre inişten sonra yokuşun en sonunda sabit kameralı radar var, zaten bu işin amacı o milletin en beklenmedik anında gaflete düştüğü anda yakalamak ve cezayı yapıştırıp düzeni sağlamak.

Hayır şuraya konu açsam trafik cezaları az,caydırıcı değil desem bunu yazanlarda galeyana gelir destek olur.

Saçmalığa bakın zekat bile 40/1 miş ceza nasıl herkese aynı olurmuş ?

• Polislerde artik arabalarda cc oldugunu biliyor. Rampa asagida olsa hiziniz sabit 90 olarak kalacak. Gecenlerde ya cc kullanmayan yada aracinda olmayanlardir. Hizdan ceza yazamayinca artik bu tur bi olay uyguluyor olabiirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hepimiz heba oluyoruz. Lanet olsun, bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir acımız yok, ne büyük savaşı ne de büyük buhranı yaşadık. Bizim savaşımız ruhani bir savaş. Ve bunalımımız kendi hayatlarmız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

quote:

quote:

Arkads trafik polisi galiba askeri ucretle calisan birinin maasinin yarisini bu gibi sacma cezalara vermesinin ne demk oldugunu bilmiyor anlasilan

Asgari ucretle gecinen vatandasta bi zahmet hiz sinirlarina riayet etsin de ceza yemesin.

Cok sacma konusmussunuz hocam, cezanin kuralin asgari ucret maasli, ust duzey yonetici maasli diye ayrimi olmaz, hic birseyi acindirmanin alemi yok.

Ben radardan 319 lira ceza yedim devlette trafik polisi araciligiyla benim bu kuralsizligimi belgelemis, ben 800 lira maas alsam ne 6.350 lira maas alsam ne ?

para cezası ile adalet olmaz.

o zaman 1 gün hapis olsun herkese.bak o adaletli olur.

aracın verigisi ödemeyince herkes 50 tl mi ödüyor aracın vergisi ne kadarsa onun üzerinden faiz ödüyor.

trafik cezalarının mutlaka aracın kasko bedeline göre yapilması adaletli olur.

acindirmayla alakası yok.

sen bi suç işlediysen herkese eşit ceza olmalı.

zekat bile 40 da bir neden herkes şu kadar zekat ödesin denmemiş 1000 yıl önceki mantık bile yok .bazılarımız 1000 yılda hiç bişey öğrenememiş geriye gitmişiz.

Ceza herkese eşit zaten hocam bunun aksini iddia eden yok sende 70 hız sınırı olan yerde benle aynı cezayı yersin 90 la radara girsen bende aynı cezayı yerim bunda zaten eşitlik sağlanmış adaletsizlik yok.

Sizin dediğinize göre gidersek ben bitane 5 bine şahin alayım trafiği kasıp kavurayım kafama göre kural ihlali yapayım mevcut arabamdan 10 da 1 ceza ödeyeyim öylemi?

Kusura bakmayın da asıl adaletsizlik bu olur.

Zekat konusuna gelirsek, ben bir din alimi değilim sizde bu konuda böyle saçma sapan bir örnek verdiğinize göre sizinde öyle olmadığınız belli. Zekat bir ibadettir ibadette asılolan inanmaktır içinden gelmesidir uhrevi bir duygudur yapıp yapmamak Allah ile kul arasındadır bu ikisinin uzaktan yakından bir alakası yoktur. Biri ibadet diğeri adı üzerinde CEZA.

o zaman her araçtan eşit vergi alınsın sizin mantığınıza göre herkes 1000 tl versin mantıklımı sizce.

şahinle ortalığı kasup kavuranların ne alakası var.bende geçende insiginiali bi manyak gördüm.

adam beyinsizse ha şahinle ha ferrariyle gezmiş ikiside trafik teröristi .150 tl şahinle gezene 1 ay koyarken ferrari ile gezen o gün gaesona bahşiş parasından olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Asgari ucretle gecinen vatandasta bi zahmet hiz sinirlarina riayet etsin de ceza yemesin.

Cok sacma konusmussunuz hocam, cezanin kuralin asgari ucret maasli, ust duzey yonetici maasli diye ayrimi olmaz, hic birseyi acindirmanin alemi yok.

Ben radardan 319 lira ceza yedim devlette trafik polisi araciligiyla benim bu kuralsizligimi belgelemis, ben 800 lira maas alsam ne 6.350 lira maas alsam ne ?

para cezası ile adalet olmaz.

o zaman 1 gün hapis olsun herkese.bak o adaletli olur.

aracın verigisi ödemeyince herkes 50 tl mi ödüyor aracın vergisi ne kadarsa onun üzerinden faiz ödüyor.

trafik cezalarının mutlaka aracın kasko bedeline göre yapilması adaletli olur.

acindirmayla alakası yok.

sen bi suç işlediysen herkese eşit ceza olmalı.

zekat bile 40 da bir neden herkes şu kadar zekat ödesin denmemiş 1000 yıl önceki mantık bile yok .bazılarımız 1000 yılda hiç bişey öğrenememiş geriye gitmişiz.

Ceza herkese eşit zaten hocam bunun aksini iddia eden yok sende 70 hız sınırı olan yerde benle aynı cezayı yersin 90 la radara girsen bende aynı cezayı yerim bunda zaten eşitlik sağlanmış adaletsizlik yok.

Sizin dediğinize göre gidersek ben bitane 5 bine şahin alayım trafiği kasıp kavurayım kafama göre kural ihlali yapayım mevcut arabamdan 10 da 1 ceza ödeyeyim öylemi?

Kusura bakmayın da asıl adaletsizlik bu olur.

Zekat konusuna gelirsek, ben bir din alimi değilim sizde bu konuda böyle saçma sapan bir örnek verdiğinize göre sizinde öyle olmadığınız belli. Zekat bir ibadettir ibadette asılolan inanmaktır içinden gelmesidir uhrevi bir duygudur yapıp yapmamak Allah ile kul arasındadır bu ikisinin uzaktan yakından bir alakası yoktur. Biri ibadet diğeri adı üzerinde CEZA.

o zaman her araçtan eşit vergi alınsın sizin mantığınıza göre herkes 1000 tl versin mantıklımı sizce.

şahinle ortalığı kasup kavuranların ne alakası var.bende geçende insiginiali bi manyak gördüm.

adam beyinsizse ha şahinle ha ferrariyle gezmiş ikiside trafik teröristi .150 tl şahinle gezene 1 ay koyarken ferrari ile gezen o gün gaesona bahşiş parasından olur.

işte ferrariyle gezene 150 lira bahşiş koymadığı için o adamın arabasından devlet kaç kat özel tüketim vergisi alıyor ama sen sıradan bir araba alırsan senden yüzde 45 özel tüketim vergisi alıyor yada motorlu taşıtlar vergisini buna göre dilimlendiriyor alım gücüne göre, bundan ötesi ayrımcılık olur.

eşitlik asıl bu şekilde olur aynı suçun cezası herkes için aynı olur bu kadar basit. eğer çok dokunuyorsa asgari ücretliye radar cezası bi zahmet cıkmasın yola

• can güvenliği için önce gaz mermisi atarak insan öldürmemk lazım hemde vatandaşa pardon cocuğa
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • Bana gore cezalar yetersiz. Denetimler de yetersiz. Izmir aydin otoyolundaki tunelde hiz sınırı 80. Biz 80 le gidiyoz yanimizdan vizir vizir araclar geciyor hatta gecende bi tir solladi tünelde. Bu tamamen egitimle ilgili. 80 uzeri bir hizda tunelde kaza yaptiginda neler olabileceğini tasavvur edemeyen bir insana ehliyet vermeyeceksin, gitsin hamallik yapsin, yollarda katil gibi senin benim canima kasdetmesine hakki yok.. Gelgor ki tunelde hiz sinirina ceza var mi? Hayir yapanin yanina kâr kaliyor

• ben anlatamadim galiba! Ben hiz yapmiom sehir icinde 60'ı sehirler arasi 90'ı gecmem emniyet kemeri takmadan yola cikmam!! Benim anlatmak istedigim radarin gecenin bi vakti öcü gibi rampanin sonunda cikmasi önümdeki bmw radari gorunce kamyon fari gormus tavsan gibi ani firen yapmasi aramda 40-50 mt nizami mesafe varken bile 5 saniyede bmw nin arkasinda buldum kendimi! Araca carpmamak icin ve ani fren yapip takla atmamak icin sol seritten solladim sollarkende hizim 120 ye cikti o anda yapilabilcek baska bisey yok. Yani demek istedigim radari düzluge kursunlar ne bilim rampa bitiminden 300-400 mt ileri kursunlar. yollar Radari görup ani fren yapan serit degistiren oldugu yerde duran panikleyen soforlerle doluu!!!

• quote:

quote:

askeri ücret nedir yaa

ya arkadaşım git önce biraz oku sonra başlık açmaya gel, düz yolda olsa sanki önündeki frene basmayacaktı radarı görünce

madem asgari ücret almaktan yakınıyorsun arabaya binme, madem asgari ücret almaktan yakınıp arabaya biniyorsun o zaman biraz daha dikkatli ol, benim de hergün gittiğim yolda her sabah rampa aşağı radar oluyor hız sınırı da 70, 3. viteste araba 75'e kadar çıkıyor kendiliğinden eğimi de sen düşün yani

orda yaşanmaz hemen taşın ordan

• quote:

Orijinalden alıntı: d4rkston3

cc fren kontorulu de mi yapıyor ?

Evet yapıyor. Bir de adaptif cruise control (ACC) var gaz ve fren olayına siz karışmadan o öndeki araçla aranızdaki mesafeyi koruyarak gaz- fren olayını yapıyor.
  • yutuna Y kullanıcısına yanıt
    bak güzel Abim
    sen Afrika kabilesi demişsin ama bir çok İskandinav ülkesi cezayı gelir üzerinden alıyor.
    bilmiyorum sana daha iyi nasıl anlatabilirim.

http://autos.aol.com/article/highest-speeding-fines/

quote:

Finlandiya, Danimarka ve yakın, hem Levy hız cezaları bir bilet almak için yeterli talihsiz sürücünün yıllık gelir bağlı olmasıdır. Bu durumda, kayıtlar Jussi Salonoja, bir kuzey Avrupa meatpacking imparatorluk için 27 yaşındaki varisi, karmaşık sonra, 2002 yılında 11.500.000 $ kazandı gösterdi hesaplama mahkemeler tarafından yaklaşık 200.000 $ dünya rekoru cezası ile sonuçlandı.

umarım bilgi sahibi olmadan yorum yapmazsınız bir daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

quote:

quote:

askeri ücret nedir yaa

orda yaşanmaz hemen taşın ordan

ankara'da kar yokken, sabah arabanın üstünden 4 parmak kar temizledim, parmaklarımı 5 dakika hissetmedim

hani "ankara'nın dikmen'i" var ya, benim orası biraz daha üstü... or-an
    Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R

• quote:

Orijinalden alıntı: TncyKrmn

Polislerde artik arabalarda cc oldugunu biliyor. Rampa asagida olsa hiziniz sabit 90 olarak kalacak. Gecenlerde ya cc kullanmayan yada aracinda olmayanlardir. Hizdan ceza yazamayinca artik bu tur bi olay uyguluyor olabiirler.

İyi de piyasadaki birçok araçta o sistemi aktif etseniz de yokuş aşağı hızlanıyor. Örneğin benim araçta.

Adaptif hız kontrol sistemi olacak ki -o da hemen hemen her modelde opsiyonel ya da yok- dediğiniz şey olsun.

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Polislerde artik arabalarda cc oldugunu biliyor. Rampa asagida olsa hiziniz sabit 90 olarak kalacak. Gecenlerde ya cc kullanmayan yada aracinda olmayanlardir. Hizdan ceza yazamayinca artik bu tur bi olay uyguluyor olabiirler.

İyi de piyasadaki birçok araçta o sistemi aktif etseniz de yokuş aşağı hızlanıyor. Örneğin benim araçta.

Adaptif hız kontrol sistemi olacak ki -o da hemen hemen her modelde opsiyonel ya da yok- dediğiniz şey olsun.

Bende yeni çıkan araçlar için söyledim zaten. Şuan Ford , Opel , Wv , Mercedes , Volvo gibi bir çok modelde opsiyonel ya da full donanımlı olan versiyonlarında bulunuyor ACC.

• quote:

quote:

quote:

Bende yeni çıkan araçlar için söyledim zaten. Şuan Ford , Opel , Wv , Mercedes , Volvo gibi bir çok modelde opsiyonel ya da full donanımlı olan versiyonlarında bulunuyor ACC.

dediğiniz mantıklı değil,herkesin bütcesi kendisine göre yani yeni arac almayan kimseler trafik cezası yemeye mecbur
    Hepimiz heba oluyoruz. Lanet olsun, bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir acımız yok, ne büyük savaşı ne de büyük buhranı yaşadık. Bizim savaşımız ruhani bir savaş. Ve bunalımımız kendi hayatlarmız.

• quote:

Orijinalden alıntı: d4rkston3

quote:

quote:

quote:

dediğiniz mantıklı değil,herkesin bütcesi kendisine göre yani yeni arac almayan kimseler trafik cezası yemeye mecbur

bende o yorumu ciddi anlamda söylemedim ki !!!

ben o yorumla ironi yaptım. Artık herkese ne kadar kolay ceza kesileceğini , asıl cezaları hak edenleri görmezlikten gelenler için yazdım.

• hocam o zaman kusura bakmayın forumda bazı insanların akıl almaz fikirlerine şahit olunca bazen ironi karşısında afallayabiliyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.