Şimdi Ara

Raid diskleri ne zaman ve nasıl bölümlendirmeli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
7.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar raid disklerinden biri ölünce servise gitmişti o zaman raid kurulumu sırasında değilde windows üzerinden bölümlerndirme yapmamıştım şimdi raid kurulumunda 100 gb yaptım birde o değerleri paylaşmak istedim

önceki değerler

Raid diskleri ne zaman ve nasıl bölümlendirmeli

şimdiki değerler görünüşe göre 1000 gb bölümlendirmesi ile 100 gb bölümlendirmesi arasında fark yok gibi

edit : okuma yazma hızları değişmemiş belki ama windows dercelendirmesi 0.2 artmış

• değerler şaşırtıcı değil, bende iki şekilde bölümlendirerek kullanmıştım.
    kayda değer bir hız farkı oluşmamıştı...
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • RAID 0 iyiymiş ama tek SSD kullanıldığında daha fazla performansla dır değilmi??

edit: buldum Team 60GB Xtreem S1 SSD gibi hızlı modeller raid 0 çalışan hdd lerden bile daha yükske performans gösteriyor. 1 yıl içerisinde hem işlemci hem bu ssd yi almayı planlyorum ama fiyatlar düşerse bid SSD için 440 tl verirmiyim şüphelendim şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 14 Eylül 2010; 20:38:20 >

temel sebep diskin başlangıç kısmı son sektorlere gore daha hızlıdır tum mekanik diskler için geçerlidir.

arkadaş 40 gb bölmüş ve hızlı oldugunu kanıtlamış diger kesime göre

yanlışı soyle anlatayım aynı testi tam tersi yapsın dediğimi göreceksiniz.

yani ilk part 950 ikinci part 50 gb yapsın diskin sonu nu 50gb yapsın test etsin performans ilk yaptıgına göre en az 100/25 kayıp yasıyacak.

bu durumda raid yapacaklar ne yapmalı tavsıyem

ben genelde 3 dik raid 0 yaparım ve suan 418 as serisi kullanmakatayım

1500 gb lık alanı ilk 500 gb c:
    kalan 1 tb D: yapıyorum.

oyunlar programlar c diskine kuruldugundan ve disklerin sektor basını kullandıgımızda performans yuksek oldugundan işlemlerde hızlı oluyor.

bundan dolayıda ben bu şekilde kullanmanızı öneririm

• Arkadaşlar evdeki raid yapılandırmamı bu başlığı da göz önünde bulundurarak yaptığımdan hem teşekkür mahiyetinde hem de konu dağınıklığı olmaması açısından sorunumu buraya yazıyorum. Yeni topladığım sistemde Asus M4A89GTD Pro anakart üzerinde, biri SATA1 diğeri SATA3 yolunda olmak üzere WD Caviar Black 500GB 32MB önbellekli iki adet disk bulunmakta. Bunları AMD Rom'a girerek LD1 200GB LD2 800GB olmak üzere RAID Array haline getirdim. Dün 8GBlik Sandisk Cruzer USB flash bellekten Win7 64Bit TR kurmaya çalışırken kurulum sırasında Windows 7 (Ultimate) önyüklemesi RAID0 şeklinde tanımladığım disklerimi görmedi. Sizce sebebi ne olabilir?

Okuması biraz karmaşık gibi oldu ama tüm detayları vermeye çalıştım, peşinen teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ra_Messu

Arkadaşlar evdeki raid yapılandırmamı bu başlığı da göz önünde bulundurarak yaptığımdan hem teşekkür mahiyetinde hem de konu dağınıklığı olmaması açısından sorunumu buraya yazıyorum. Yeni topladığım sistemde Asus M4A89GTD Pro anakart üzerinde, biri SATA1 diğeri SATA3 yolunda olmak üzere WD Caviar Black 500GB 32MB önbellekli iki adet disk bulunmakta. Bunları AMD Rom'a girerek LD1 200GB LD2 800GB olmak üzere RAID Array haline getirdim. Dün 8GBlik Sandisk Cruzer USB flash bellekten Win7 64Bit TR kurmaya çalışırken kurulum sırasında Windows 7 (Ultimate) önyüklemesi RAID0 şeklinde tanımladığım disklerimi görmedi. Sizce sebebi ne olabilir?

Okuması biraz karmaşık gibi oldu ama tüm detayları vermeye çalıştım, peşinen teşekkürler.

asusun raid için sürücü oluşturma programı var anakartın download sitesinden bulabilirisn onu bir sisteme kur o sistemden flash belleğe raid sürücülerini yükle (program ne yapacağını söylüyor zaten) diskleri seçeceğin kısımda sürücü yükle seçeneği var usb'ni sistemine tak oradan sürücüleri bul ok de disklerini görecektir.

gigabyte anakartımda bunlara hiç ihtiyaçyoktu ama asus uğraştırıyor biraz

• Teşekkürler, ceycey11 aynı seri anakart ve aynı işlemciye sahibiz. Driverı Asusun global sitesinden mi buldun yoksa Türkiye sitesinde mevcut mu?

anakartlar üzerinde 2 çeşit renk sata girişi var

genelde 4 kırmızı veya beyaz 2 mor olur

sen morlara takıyor olabilirmisin

morlar asus cıpsetli beyazlar intel bunlarıda değerlendir ona göre bi driver bul

Yani aklıma bunlar geldi

Orijinalden alıntı: mustafa1403

Bana göre açıklama yapan arkadaş olayı farklı anlatmış

temel sebep diskin başlangıç kısmı son sektorlere gore daha hızlıdır tum mekanik diskler için geçerlidir.

arkadaş 40 gb bölmüş ve hızlı oldugunu kanıtlamış diger kesime göre

yanlışı soyle anlatayım aynı testi tam tersi yapsın dediğimi göreceksiniz.

yani ilk part 950 ikinci part 50 gb yapsın diskin sonu nu 50gb yapsın test etsin performans ilk yaptıgına göre en az 100/25 kayıp yasıyacak.

bu durumda raid yapacaklar ne yapmalı tavsıyem

ben genelde 3 dik raid 0 yaparım ve suan 418 as serisi kullanmakatayım

1500 gb lık alanı ilk 500 gb c:
    kalan 1 tb D: yapıyorum.

oyunlar programlar c diskine kuruldugundan ve disklerin sektor basını kullandıgımızda performans yuksek oldugundan işlemlerde hızlı oluyor.

bundan dolayıda ben bu şekilde kullanmanızı öneririm

Açıklama yapan arkadaş derken kimi kastettiğinizi tam anlayamadım. Eğer beni kastediyorsanız ben de sizin söylediğiniz şekilde söylüyorum.

@ceycey11 yaptığınız testlerde hep short stroke kullandığınız için aradaki farkı anlayamamışsınız.. Bölümlendirmeden short stroke yapmak ile bölümlendirerek short stroke yapmak arasında fark olmayacaktır..
    Ryzen 5 3600 - MSI B450 TOMAHAWK MAX - Corsair Vengeance 16GB 3200CL16 @3600CL18 - Sapphire RX590 - Adata XPG Gammix nVme - Samsung Evo 860 SSD - Cooler Master Haf 912 - Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler - BeQuite PureWings X4 -

Donanım Haber Bilgisayar Mühendisleri Odası

• ceycey11 ben bu arkadaşı kastetdim yorumun 40 gb kucuk partlara bolunurse daha hızlı oldugu yazıyordu ama şimdi tekrar okudum yazı editlemiş.

Ben genel olarak yapmış oldugum ve kullandıgım raidler hakkında bilgi vermeye çalıştım.

2 yıla yakındır raidli sistem kullanıyorum bir kez raidim bozuldu..

Raid yapacak arkadaşlar her an her şeyin olacagını düşünerek raid yapsınlar .

Raid nasıl bozulur örnekleri vereyim

Elektrik gider gelir bakmıssın raid failed yazar.

reset atarsın raid failed yazar.

kasayı temizleyim dersin sataları sokersın takmayı unutunca raid failed yazar.

bu yukarda yazdıklarım yakın arkadaşlarımın buna benzer sebeplerle istem dısı raidleri bozulmustur.
  • Geçenlerde pc'yi temizlemek için komple söktüm. Tekrar toplarken raid disklerden birinin sata kablosu tam oturmamış. Başlangıçta boot failure dedi. Korktum raid gitti diye. Kabloyu taktım tekrar çalıştırdım fakat raid bozulmadı. Şanslı mıydım bilemiyorum ama raid'i bozmak hakikaten uğraş ister.. OC denemelerimde onlarca kes mavi ekran aldım bana mısın demedi..
    Ryzen 5 3600 - MSI B450 TOMAHAWK MAX - Corsair Vengeance 16GB 3200CL16 @3600CL18 - Sapphire RX590 - Adata XPG Gammix nVme - Samsung Evo 860 SSD - Cooler Master Haf 912 - Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler - BeQuite PureWings X4 -

• quote:

ceycey11 ben bu arkadaşı kastetdim yorumun 40 gb kucuk partlara bolunurse daha hızlı oldugu yazıyordu ama şimdi tekrar okudum yazı editlemiş.

neyi editlediğimi hatırlamıyorum ama bu dediğiniz gibi biraz daha anlaşılır oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 17 Eylül 2010; 18:57:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

ceycey11 ben bu arkadaşı kastetdim yorumun 40 gb kucuk partlara bolunurse daha hızlı oldugu yazıyordu ama şimdi tekrar okudum yazı editlemiş.

neyi editlediğimi hatırlamıyorum ama bu dediğiniz gibi biraz daha anlaşılır oluyor.

çok fazla dalgalnma var disklerin ve anakartın markasını yazabilir misin?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

çok fazla dalgalnma var disklerin ve anakartın markasını yazabilir misin?

imzamdaki sistemle yaptım

• quote:

şimdi anakartını incelemeden yazıyorum

anakartlar üzerinde 2 çeşit renk sata girişi var

genelde 4 kırmızı veya beyaz 2 mor olur

sen morlara takıyor olabilirmisin

morlar asus cıpsetli beyazlar intel bunlarıda değerlendir ona göre bi driver bul

Yani aklıma bunlar geldi

En sonunda kurmayı başardım fakat Raid yapılandırmasını RAD0 300GB RAD1 700GB şeklinde yapmıştım. Açılışta da üstte RAD0 altta RAD1 olarak geliyordu. Lakin nasıl olduysa 700GB olan kısmı C: olarak atadı ve windowsu oraya kurdu, şimdi baştan yapacağım herşeyi

• Güzelde raid kullanım ile sata kullanım arasında ne fark var acaba ikisindede aynı özelliklermi barınıyor yoksa kısıtlamalar varmı eger kısıtlama yoksa neden herkes sata olarak kullanıyor bunlara cevap verip beni bilgilendirebilirseniz sevinirim
    Mouse = A4 TECH XL-755BK USB LASER OSCAR DESENLI GAMING MOUSE == Cart Reader = CNET PHX06D-B 3.5 ALL IN ONE İNTERNAL SIYAH DAHILI KART OKUYUCU
    Monitör = SAMSUNG P2270HD TV MÖNİTÖR == DVD Okuyucu = LG GH22NS50/40 22X DVD YAZıCı SIYAH SATA
    Harddisk = W.DIGITAL 3.5 CAVIAR BLACK 1TB 7200 RPM 64MB SATA III PC HDD WD1002FAEX 6GB/s
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal.24

Güzelde raid kullanım ile sata kullanım arasında ne fark var acaba ikisindede aynı özelliklermi barınıyor yoksa kısıtlamalar varmı eger kısıtlama yoksa neden herkes sata olarak kullanıyor bunlara cevap verip beni bilgilendirebilirseniz sevinirim

Sata ile Raid farklı şeyler. Birbirinin alternatifi değil. Sata bir bağlantı türü , Raid0 ise HDD ya da SSD lerle kurulan bir konfigürasyon şekli.. Raid0 sistemin performansında ciddi miktarda artış sağlıyor.. Raid'in farklı şekilleri var. Raid1 , Raid5 , Raid 0+1 vs gibi. Bizim kullandığımız Raid0 performansımızı arttırmaya yönelik bir konfigürasyon. Disklerimiz yine Sata diskler fakat Raid'in özel bir kurulma şekli var.. Kısaca böyle..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.