Şimdi Ara

Raid diskleri ne zaman ve nasıl bölümlendirmeli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
7.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa1403

quote:

quote:

çok fazla dalgalnma var disklerin ve anakartın markasını yazabilir misin?

imzamdaki sistemle yaptım

İsteren anakartın biosunda hardisklerle ilgili bölümü incele hardiskin güç tasarufu ile ilgli enabled gibi bişi varsa iptal et daha düzgün çalışır benim başıma gelmişti

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

çok fazla dalgalnma var disklerin ve anakartın markasını yazabilir misin?

imzamdaki sistemle yaptım

İsteren anakartın biosunda hardisklerle ilgili bölümü incele hardiskin güç tasarufu ile ilgli enabled gibi bişi varsa iptal et daha düzgün çalışır benim başıma gelmişti

hımm bakayım bir hiç aklıma gelmedi öyle birşeyden kaynaklı olabileceği

• Msi K9N Ultra Anakartım var. 2 tane sam hd502hj aldım. Raid 0 yapmak istiyorum.

Bios raidi etkinleştirdim.

Sonra açılışta nvidia raid açıldı. direk 64kb seçili idi. hardiskleri raid taşıdım ve raid stripe seçtim. başka bir işlem yaptırmadı.

Acaba bölümleme işlemini yapmak için ne yapmak gerekiyor?

Orijinalden alıntı: maestro2

Msi K9N Ultra Anakartım var. 2 tane sam hd502hj aldım. Raid 0 yapmak istiyorum.

Bios raidi etkinleştirdim.

Sonra açılışta nvidia raid açıldı. direk 64kb seçili idi. hardiskleri raid taşıdım ve raid stripe seçtim. başka bir işlem yaptırmadı.

Acaba bölümleme işlemini yapmak için ne yapmak gerekiyor?

evimde internet olsa ayrıntılı resimli anlatmak isterdim.

Ben 128kb seçiyorum

iki şekilde raidi bolebiliyorsun birincisi

64-128 kb seçim yaparken yanlış hatırlamıyorsam orda mb cinsinden diskin boyutunu belirliyorsun.
    Aynı işlemi ikinci kez yaptıgında kalan boyutu otomatik getiriyor saaten eğer 2 part yapacaksan okey diyip cıkman yeterli.
    ,
    Sonra biçimlendirecen 2 dıskte kullanılır duruma gelecek.

2. yontem ise eger windows açaçak baska diskin varsa Intel® Matrix Storage Technology kullanarak bolumleme yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1403 -- 21 Eylül 2010; 8:21:06 >

• Msi k9n ultra kullanıyorum.

nvidia raidi aktifleştirdim. raid kurdum.

win7 rtm final diskini taktım yalnız harddiskleri görmüyor.

vista kurunca o gördü.

win7 kurarken tanıtmam gereken sürücüleri nasıl bulabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ra_Messu

Anakart cdsinde olmalı. Yalnız Wİn7 x64 kuruyorsan bende olduğu gibi raid drvierları x64 olarak görmeyebilir: Öyle olursa x86 driverları kurmayı dene.

bendede aynısı oldu x64 driverlerini görmüyordu bende x86 olanını kurdum ve üstüne x64 win7 kurdum sistem kurulum bittikten sonra devamlı win logosunu gördükten sonra reset atıyordu busefer x86 işletim sistemini kurdum ve sorun çözüldü şimdi x86 win7 kullanıyorum 775mb rem boş bekliyor kullanamıyorum sen sorununu nasıl çözdün acaba

Orijinalden alıntı: avatar751

quote:

Anakart cdsinde olmalı. Yalnız Wİn7 x64 kuruyorsan bende olduğu gibi raid drvierları x64 olarak görmeyebilir: Öyle olursa x86 driverları kurmayı dene.

bendede aynısı oldu x64 driverlerini görmüyordu bende x86 olanını kurdum ve üstüne x64 win7 kurdum sistem kurulum bittikten sonra devamlı win logosunu gördükten sonra reset atıyordu busefer x86 işletim sistemini kurdum ve sorun çözüldü şimdi x86 win7 kullanıyorum 775mb rem boş bekliyor kullanamıyorum sen sorununu nasıl çözdün acaba

Yaklaşık 50 kere x64 raid driverları ve 3 kez de win kurmayı deneyip içime sinmedikten sonra son kurulumda raid driverlarından x64ü kurduğumda microsoft bir hata verdi. Akabinde x86 raid driverları kurdum üzerine de win7 64 bit kurdum şu an sorun yok. O anda yüklediği raid driverlar x86 mı idi yoksa kurulamaz hatası verdiği halde x64 leri yükledi mi bilmiyorum ancak şu an sorunsuz kullanıyorum. Yalnız 64 bit doğru düzgün hiç bir program yok, sonu ne olacak bu işin merak ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

Yaklaşık 50 kere x64 raid driverları ve 3 kez de win kurmayı deneyip içime sinmedikten sonra son kurulumda raid driverlarından x64ü kurduğumda microsoft bir hata verdi. Akabinde x86 raid driverları kurdum üzerine de win7 64 bit kurdum şu an sorun yok. O anda yüklediği raid driverlar x86 mı idi yoksa kurulamaz hatası verdiği halde x64 leri yükledi mi bilmiyorum ancak şu an sorunsuz kullanıyorum. Yalnız 64 bit doğru düzgün hiç bir program yok, sonu ne olacak bu işin merak ediyorum.

x64 driverini görmüyordu bende x86 driverinin üstüne 64bit kurdum ama oda win yazısı geldikten sonra reset atıyordu bugün tekrardan diniycem bakalım ne olacak şuan x86 dirverinin üstüne x86 var

• quote:

quote:

quote:

quote:

x64 driverini görmüyordu bende x86 driverinin üstüne 64bit kurdum ama oda win yazısı geldikten sonra reset atıyordu bugün tekrardan diniycem bakalım ne olacak şuan x86 dirverinin üstüne x86 var

denedim sonuç aynı bende x86 kullanmaya devam edicem sonuç aynı

• Arkadaşlar m4a87 anakartım var. Bu akşam 2x1 TB Black caviar takıp, raid 0 yapmayı deneyeceğim, ancak çok yeniyim bu işe. İlk sayfadaki anlatılanlar gibi denesem uygun olur mu acaba ? Yada bu anakarta raid 0 deneyip tecrübe etmiş arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi ? 64 kb, 128 kb olayı falan çok fena kafamı karıştırıyor.
  • Raid yaptim ilk saydaki anlatilanlar gibi, 100 gblik C, 1900 gb lik D olusturdum (aslinda 350 gb D, 1550 gb E yapmak jstiyordum ama sonraki surucuyu otomatik olusturdu ) fakat win 7 64 bit kurmaya calisirken diskler bicimlendirilmedigi icin suruculeri goremiyor. Nasil bicinlendiririm arkadaslar, lutfen acil yardim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Syn7ax
    Raid yaptim ilk saydaki anlatilanlar gibi, 100 gblik C, 1900 gb lik D olusturdum (aslinda 350 gb D, 1550 gb E yapmak jstiyordum ama sonraki surucuyu otomatik olusturdu ) fakat win 7 64 bit kurmaya calisirken diskler bicimlendirilmedigi icin suruculeri goremiyor. Nasil bicinlendiririm arkadaslar, lutfen acil yardim..

Hic mi anlayan yok arkadaslar pc yi kuramadim, yatiyor oyle..
  • Sanıyorum ki Ham vaziyetteki sürücüleri biçimlendirmem gerekiyor ancak bunu da raid sürücülerini yükleyerek gösterebilmem gerekiyor win 7 kurulumunda. Ancak Anakartın cd'sinden bunu denediğimde win 7 64 bit sürücüsü kurmayı denerken dijital imza olayından dolayı hata veriyor, 32 bit sürücüsü kurmayı denerken de uzun süre yüklüyormuş gibi görünüp en sonunda da bir hata verip yüklemiyor. Kısacası diskleri biçimlendirmek için göremiyorum. m4a87 için ne yapmam gerekiyor, keçiler kaçmak üzere..

Sanıyorum ki Ham vaziyetteki sürücüleri biçimlendirmem gerekiyor ancak bunu da raid sürücülerini yükleyerek gösterebilmem gerekiyor win 7 kurulumunda. Ancak Anakartın cd'sinden bunu denediğimde win 7 64 bit sürücüsü kurmayı denerken dijital imza olayından dolayı hata veriyor, 32 bit sürücüsü kurmayı denerken de uzun süre yüklüyormuş gibi görünüp en sonunda da bir hata verip yüklemiyor. Kısacası diskleri biçimlendirmek için göremiyorum. m4a87 için ne yapmam gerekiyor, keçiler kaçmak üzere..

Ppmini cevapladım, burayı görmemişim kusura bakma, aynı şey benim de başıma geldi, x64 driverı kesinlikle görmüyor, x86yı ise ancak birkaç denemeden sonra gösterebildim. Garip bi sorunu var bu anakartların zannediyorum raid konusunda. 32 bitlik driverı tekrar yüklemeyi denemekten başka yapacak birşey yok ne yazık ki.

• Önemli değil hocam, teşekkür ederim cevabın için, sen olmasan kaale bile alınmadım koca forumda. Ati / Nvidia konusu açsam sidik yarıştıranlar dolardı da neyse.. Dediğin gibi 64 biti imza sorunundan dolayı kuramadım, 32 biti de garip bir hatayla kabul etmedi, 5-6 defa denedim etmedi. Dediğin gibi belki de tekrar tekrar mı denemek lazım bilmiyorum. Gerçi her seferinde 10 dk bekletiyor ve sonunda yüklememesi hüsran oluyor.. Sanırım daha kesin bir çözüm için bekleyip, şimdilik raid'den vazgeçmekten başka çarem yok..

Önemli değil hocam, teşekkür ederim cevabın için, sen olmasan kaale bile alınmadım koca forumda. Ati / Nvidia konusu açsam sidik yarıştıranlar dolardı da neyse.. Dediğin gibi 64 biti imza sorunundan dolayı kuramadım, 32 biti de garip bir hatayla kabul etmedi, 5-6 defa denedim etmedi. Dediğin gibi belki de tekrar tekrar mı denemek lazım bilmiyorum. Gerçi her seferinde 10 dk bekletiyor ve sonunda yüklememesi hüsran oluyor.. Sanırım daha kesin bir çözüm için bekleyip, şimdilik raid'den vazgeçmekten başka çarem yok..

vazgeçme denemeye devam, sana yazarken bir yandan da ben yaparken neyle karşılaştığımı hatırlamaya çalışıyorum en ufak şeyleri ekliyorum yazdıklarıma, koca nette bu sorunla alakalı türkçe kaynak zaten yok ancak bu sorunla karşılaşılan ingilizce sitee bile rastlamadım, bir seferki denememde bende de hata vermişti ancak restart attığında diskleri görmüş oldupunu gördüm, biosun her menüsünü sakin kafayla tek tek incele, oradan da birşeyler yaptığımı hatırlıyorum zira x86 kurmayı deneyip başarısız olduğunda ben elle restart yapıp açıldığında biosa girmiştim, orada iki diski de gördüğünü hatırlıyorum akabinde win kurulumuna devam edersen bi önceki seferde disklerin boş göründüğü yerde tek bir disk görebilmen gerekiyor, bende öyle olmuştu ek olarak ben iki adet 500gb caviar black kullandım

• arkadaslar benımde bır sorum olacak bu raid işi ile ilgili.

anakartımın raid destegi yok. Fakat raid 1 olarak 2 hdd baglamak istiyorum. Bunun için en iyi yol sizce ne ?

anakart değişmek mi yoksa ayrı bir kart almak mı ?

normal bir kart neredeyse 100-150 tl. Ana kart daha uyguna gelmekte bu durumda fakat ondada kartın yanması durumunda hdd lerdeki bilgilere ulaşamama durumu söz konusu olmaktaymıs. Bu konu hakkındada bilgi verebilirseniz sevinirim...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.