Şimdi Ara

Radyoloji bölümü hakkında bilgisi olan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
77.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yıllık radyoloji bölümünü bilen var mı nasıldır gideyimmi olanağı felan maaşları bide ben düz liseyim 0,3 lü puan mı lazım 0,8 li puan mı bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

• 0,3 lü say 1 ile girersin. benimde yazma ihtimalim var bu bölümü. burda bi tanıdık var radyoloji mezunu bize rakam vermese de gerçekten iyi kazadığını söylemişti. altında son model honda accord vardı. ama sürekli radyasyona maruz kalmak var ve erken emekli oluyorsun bu radyasyon olayından dolayı...
  • Adamın gelir düzeyini bindiği otomobilinden mi öğreniyorsun?
    6 yıllık tıp fakültesini bitirmeden radyoloji okumak pek getirisi olmayan sağlık sorunları olan bir alan.
  • @tuvnera evet bi insan gelirim iyi diyorsa doğaldır güzel otomobile binmesi. burdan da doğal olarak gelir düzeyi hakkında ortalama bi fikrin olur kimseye burayı kesin yazın gibi şeyler söylemem zaten sadece yakınımdaki bu mesleği icra eden birini örnek vererek fikir edinmesini istedim. sizde neden böyle düşündüğünüzü daha açık dile getirirseniz ben ve arkadaş gibi tercih yapacak arkadaşlara açısından daha iyi olur
  • eğer puan ve sıralamanız yetiyorsa,radyoloji değil de hemşirelik yazmanızı tavsiye ederim.. doğacak çocuğunuzun hiç değilse radyasyondan uzak, sağlıklı olmasını 1 adım ilerde sağlamış olursunuz.
  • Bende düşünüyorum anadolu lisesi mezunuyum 0,3 aobp puanıyla alıyor.Puanı mesleğe göre çok yüksek 270 sayısal-1 puanı gerekiyor.Ham olarak 240-250 puan yeter.Ben sayısal mezunu olsam bu puanı radyolojide ziyan etmem ama ea mezunuyum.Sayısal,sözel,ea bölümü farketmez hepsi 0,3'le giriyor.Parası güzel ama sıkıcı bir meslek bütün gün bir odada gelen gidenin röntgenini çekecen.Beni düşündüren iki sorun var birincisi doktorların emir veren gıcık konuşmaları ikincisi kurşunlu kabini olmayan radyoaktif ortam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 16 Temmuz 2008; 19:39:44 >
  • arkadaşlar hort gibi olcak ama bidaha başlık açmayım dedim sizce radyoloji yazayım mı anestezi protez ortez bunlar nasıl veya var mı başka bölüm öneriniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Radyolojinin İş İmkanları Çok ii. Kuzenim Şuan İzmirde Okuyo Ve AYnı Anda Bi Hastanede Çalışıyo. 800 Ytl Maas Alıyomus. Hemde Sadece Cumartesi-Pazarları Çalışıp
  • erkek radyologların erkek çocuğu olmuyor diye biliyorum.Y kromozomu öldüğü için
  • quote:

Orjinalden alıntı: spaceship

arkadaşlar hort gibi olcak ama bidaha başlık açmayım dedim sizce radyoloji yazayım mı anestezi protez ortez bunlar nasıl veya var mı başka bölüm öneriniz

Ben olsam fizik tedavi yazardım.Dgsyle fizyoterapist olursun bi ton para kazanırsın.Protez falan kötü bacağı,kolu olmayan insanlara protez yapacaksın.Anestezi de tehlikeli bayıltırken bir hata yapsan başına iş açılır.Bazı okullar her kazananı anestezi bölümüne almıyor sağlıkla ilgili birkaç rapor istiyor ruhsal açıdan sağlıklı olman gerekiyor.Radyoloji de kanser tehlikesi var ayrıca sıkıcı bir meslek sabah-akşam röntgen çekmek.Kuşunlu kabini olmayan bir yerde çalışırsan vay haline.Sen en iyisi fizik tedaviyi düşün

• Arkadaşlar bende radyoloji yazmayı düşünüyorum.Ya acaba 2 yıllık fizik tedavi, bölümünden 4 yıllık fizik tedavi ve rahabiltasyon bolumune geçilebiliyormu.Merak ettimde.Birde radyolojide erkek cocuk olmama sansı falan filan doğrumu yaa korktum walla bilgisi olan varmı yaa su fizik tedavi hakkında.
  • Aslında yerine göre güzel bir meslek.Düzenli ve denetimli yerler için büyük hastaneler için güzel.yada küçük yerlerde kamu için iyi.Ama yoğun yerler için durum aslında zor.Birde 5 saat kaldırılmak isteniyor.Şua izni kaldırılmak isteniyor.Fiili hizmet zammı kaldırıldı gibi çünkü tatillerde işlettirilmiyor.Doza göre çalışma durumu yeni kanunlara göre tam yürürlüğe girmedi.Halen kamud a 5 saat çalışılıyor.AB normları deniyor ama ab de yıllık çalışan başına 2000-3000 hasta gelirken ülkemizde 12000 civarı.birde dozlara göre deniyor.Şoför lerimiz örnek 5-6 saat çalışacak deniyor sonra diğeri ve istirahat v.b.. bunda ise eğer alınan radyasyon miktarı (doz) yüksekse o zaman düşünürüz anlamına geliyor.Dozları birkaç ay sonra öğreniyosun o arada ne olcak çalışanın hali..
    Etiket Ab içi şark..böyle normmu olurmuş..

Bilgi için,
    www.tmrder.org.tr
    www.tumradder.net

http://panorama24.blogspot.com

• arkadaşlar bu radyoloji kendi arasında tomografi, emar bölümleri olarak ayrılıyor mu ? Bilen arkadaşlar yazarlarsa çok makbule geçecek, şimdiden teşekkürler...
  • Bi arkadaşım geçen sene Konya dan radyoloji mezunu oldu. 700 tl maaşı.
  • Devlete giremezsen hiç avantajı yok.Özel sektör iyi para vermez 1000 lira maaşın olur ilerleme imkanı olmayan bir bölüm zaten.Devlette 5 özel sektörde 8-12 saat mesaisi var.Özelde çalışırsan erken yaşta radyasyondan gidersin.
  • Arlkadaslar ben bu yil elektrik bolumundn mevzun oldum radyolojiye yatay gecs yapabilirmiyim
  • Artık 7 saat çalışıyorlar. Radyasyonun zararsız mı olduğu keşfedil di nedir?
    saatler arttı.Lisans verilen yerler hakediyor mu tartışmalı..
    erken emeklilik yok. Şua izni kaldırılması gelecek hedeflerden biri..
    Bu siteleri incelerseniz daha kapsamlı bilgi edinirisniz..
    www.tumradder.com
    www.tmrtder.org.tr

Yerli araç kullan Türkiye kazansın,bizim insanımız kazansın..
    http://otolist.blogspot.com
    http://otorama.blogspot.com
    http://panorama24.blogspot.com

Radyoloji bölümü hakkında bilgisi olan

D.H. NEDEN BİR OTOMOBİL MARKAMIZ YOK? GRUBU

• arkadaşlar ben radyoloji ya da bi sağlık bölümü istiyorum bana yardım eder misiniz
    ezelinur_06@hotmail.com
  • Heryer radyasyon arkadaşım. Etraf cep telefonu baz istasyonu dolu. O işte çalışmasan radyasyondan uzak kalcağını mı sanıyorsun ki ? Gül gibi iş.
  • ya bende sayısal ögrencisiyim anadolu lisesi meznuyum ygs 1 puanım 367 basarı sıralamam 175 radyoloji ygs 1 den alıyor dimi ? ösym nin dagıttı tercih kılavuzunda radyoloji bölümü yok.. :S nasıl oluyorrr yardım lütfennnnnnnnn
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.