Şimdi Ara

Radyatör hortumu yerinden çıktı yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün başıma gelen olay şöyle, aracımla 4-5 km yol gittikten sonra (amacımız hava guzelken bir iki manzara görmekti) neyse durunca ön tarafa doğru bir duman yığılması oldu, sonra kaputun altından duman çıktığını gördüm. Ulan motoru yaktık dedim (motor hararet göstergesi 90 civarındaydı) her neyse açtım kaputu su deposu dibe inmiş her yer berbat halde. Önce ne olduğunu anlamadım yine 500 lira sıkışmış buna dedim, her ihtimale karşı 5lt su taşırım kopan çıkan bir yer var mı diye suyu doldurdum biraz radyatöre giren su hortumu yerinden çıkmış suyun burdan döküldüğünü gördüm.
    Hortumun üç tarafında sanki bir kilit mekanizmasi varmışta o kopmuş gibi düşünsem de yerine taktım (mecburluk yapacak başka birşey yoktu) biraz asıldım çıkartmaya çalıştım çıkmadı suyu koyup o şekilde geri geldim.
    Sorum şu, bu hortumun uç tarafında bir kilit mekanizmasi var mı yok mu. Nette baktım benzer şekilde satılan hortumlar var ama donanımda bilen ustalar vardır diye yazayım dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence olması lazım ama %100 emin değilim. Kilit olsaydı yerinden hiç çıkmazdı çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 6 Haziran 2020; 20:38:8 >
  • Sanki oraya oturan çelik telden bir sekman halka var gibi duruyor. Yerine oturtuluyor ve o halka takılıyor sanki. Sanki o çıkmış ve düşmüş gibi. Hâlâ karter koruma plastiği içinde bir yerde duruyor olabilir...

K.

• Kelepçeleri duruyor diye gördüm ama ayrıyeten varsa bilmiyorum. Marka, model ve yıl yazarsanız belki bilenler çıkacaktır.

Ben öncelikle kelepçeleri yeni almanı tavsiye ederim. Sonra arabaya doldurduğun suyu boşalt ve antifrizi saf su ile sisteme doldur. O doldurduğun su çürümelere sebep olur ve ilerleyen zamanlarda değiştirsen de başına iş açma ihtimali olur. Antifriz aynı zamanda suyun kaynama derecesini de yükseltir ve harareti önler.

• asıl can alıcı soru şu
    o hortumu yerinden çıkartan suyun basıncı mı

eğer öyleyse durum vahim
  • Bir tamirciye gitmenizi tavsiye ederim eğer hortum devamlı cıkıyorsa cır cırla sabitleyip kısa mesafe giderek bi gösterin eğer hortumdan kaynaklıysa degişirsiniz ama farklı bir durumsa bakması daha iyi olur
  • çıkmasının nedeni muhtemelen basınç. tekrar olursa demek ki motor soğutma sistemine kaçak yapıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RAdyatör tıkanmaya başlamış olabilir
  • Dönüşleriniz için teşekkür etmeye fırsatım olmadı desem yeridir. Cevap yazan herkese teşekkür ediyorum. Hortumun toka gibi bir parçası varmış segmana benzer onu taktik.
    Bu vakadan sonra aracı 5bin km kullandım (korkuteli bayırında 40 derece sıcaktada sürdüm) herhangi bir sorun yaşamadım, şu anda da antifirizli su var. Bi 10 güne kadar da bayram seyahatine çıkmayı planladım inşallah sorun olmazsa.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.