|
Araba cruze 1.6 manuel vites 2010 model daha 100 binde yetkili servis bakımlı birde brc lpg kiti takılı 2012 de takılmış.Çok az kullanılan bir araba ayda bir iki kere ya kullanırım ya kullanmam o yüzden yola çıkmadan önce hep yağını suyunu felan kontrol ederim geçen su eksilttiğini farkettim hortumlara baktım bir şey göremedim başta sonra bir iki sefer daha kullandım maksimum 50 60 kilometre yol yapmışımdır toplamda ve genleşme kabındaki su yarıya kadar indi.Ondan sonra da zaten kullanmayı bıraktım yaptırana kadar yatacak araba. Bugün dikkatlice tekrar kontrol ettim ve lpg için yapılan t bağlantısının orada tam kelepçenin takılı olduğu hortumun uç kısımlarından antifriz sızdırmış kırmızı kırmızı küf gibi lekeler antifriz tortuları var ve elini vurunca yaş olduğunu görebiliyorsun.Keza lpg regülatörünün üzerine takılı olan hortumlarda da kırmızı krem gibi olmuş bir antifriz lekesi var uç kısımlarında.Ayrıca radyatörün alt hortumunun devirdaime giriş kısmıda şişmiş bayağı, ve devirdaim girişinde de yine hortumun bağlantı yerinden uç kısmından kaçırmış hep suyu kırmızı antifiriz lekeleri ordada var ve elini hortumun bağlantı yerine alt kısıma vurunca ıslaklık geliyor biraz biraz. Aracın genleşme kabını açıp antifrizi kontrol ettim, biraz siyah tortu vardı suyun dibinde pas lekesi gibi lekeler vardı birde kabın kenarlarında çok az lekeler vardı ama antifiriz kırmızı şekilde olduğu gibi duruyordu böyle farklı bir renk yoktu.Aynı şekilde motorun yağ kapağını açıp eksantrik milinin üzerine felan dikkatlice baktım orada da yağda herhangi bir yamukluk görmedim.Yağ çubuğunu çekip yağına baktım, bu durum normal mi bilmiyorum ama yağ çubuğunu ilk çektiğimde çubuğun orta kısmına kadar yağ bulaşmıştı sonra selpakla sildim tekrar çubuğu yerine takıp tekrar çektim bu sefer yine maksimum çizgisinin üzerinde yağ gördüm hatta çubuğun orta kısımlarında bile yağ vardı ve yağ bayağı akışkan geldi su gibi hemen yere damladı bu normal midir ?Yağın renginde herhangi bir problem yoktu, ama akışkanlığı ve yağ çubuğunun orta kısımlarına kadar yağ bulaşması biraz kafama takıldı. Araca marş bastığımda hemen marşı alıyor ama motorun çalışmasında biraz fazla titreşim vardı ilk çalıştırmada fakat sesinde bir değişiklik yoktu.Ayrıca özellikle belirtmek isterim ki aracın termostatı yeni değişmişti sıfır takıldı yetkili servisde o yüzden termostatın arızalı olduğunu sanmıyorum.Aracın suyuna yağ da karışmamış.Peki o zaman neden böyle hortumlardan antifrizi sızdırıyor bu makina ? Bir fikri bir önerisi olan var mı ? Benim aklıma lpg regülatörü geldi acaba diyaframı mı patlak diye düşündüm ama diyaframı delinse araç lpgde çalışırken stop etmesi gerekmez mi ? Aracın lpgde çalışırken bir problemi yok gayet normal çalışıyor.Su kaynatma gibi bir durumda görmedim.Fakat dediğim gibi bu su eksiltme hortumların bağlantı yerlerinden sızdırma ve radyatör alt hortumunun şişmesi çok canımı sıktı sizce sıkıntı neden olabilir ? Bu arada sızdırmayan tek yer yeni takılan termostatın bağlantı yerlerindeki hortumlar ve radyatör üst hortumu, bir tek onlarda yoktu böyle sızdırma vs. onun dışında kalorifer peteğine giden hortumun ucunda bile ıslaklık vardı yani su sisteminde aracın bir basınç var belli ki suyu o yüzden heryerden sızdırıyor.Nasıl olur böyle bir şey bilmiyorum birde yetkili servisde bakım göreli daha 3 4 bin kilometre olmadı bile.Bakıma gidene kadar bir şeyide yoktu arabanın, bakımda termostat değişti antifriz değişti felan sonra üç bin kilometre sonra başıma bu geldi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BC4848342 -- 12 Ekim 2021; 2:27:15 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt