Şimdi Ara

PYTHON bilenler çok basit kod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    x 5 ten büyükken y=1950x+7750

şeklinde fonksiyon tanımlanacak

X=[0,1,2,3,4,5,6,7,8...,19,20] listesinden alınan değerler için y sonuçları Y listesine yazılacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• X = [0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20] 
    Y = []
    for sayi in X:
    if sayi<=5:
    Y.append(3500 * sayi)
    else:
    Y.append(1950 * sayi + 7750)
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Niye yapıyorsunuz ödevini? Bırakın kendi yapsın kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: def init

Niye yapıyorsunuz ödevini? Bırakın kendi yapsın kardeşim.
    Bu ödevin zorluğu bile yok. Yani internetten 15 dk giriş videosu izlese yapar ancak belliki izlemeyecek. Önceki konularından nasıl biri olduğunu anlarsınız zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: requizm

Bu ödevin zorluğu bile yok. Yani internetten 15 dk giriş videosu izlese yapar ancak belliki izlemeyecek. Önceki konularından nasıl biri olduğunu anlarsınız zaten.

Alıntıları Göster
    nasıl biriyim hocam çok merak ettim gerçekten cevaplarsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekir YENİKARAMURAT

nasıl biriyim hocam çok merak ettim gerçekten cevaplarsanız sevinirim

Alıntıları Göster
    Son konularından gördüğüm kadarıyla kendini sürekli yıkık diye aşağılayan bir insansın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Fulton F kullanıcısına yanıt
    def init kullanıcısına yanıt
    surada iki satır kıcı kırık bi kod istedik dersi gecmeme baglayan mı dersin iki satırla ödevimin yapıldıgını sanan mı dersin

eski konulara bakıyo bi de bosuna ciddiye almıs beyefendi bunun koduyla iflah olucam sanki

yazmıyosan yürü git farklı fikirleri gormek icin actık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 10 Aralık 2018; 13:25:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekir YENİKARAMURAT

surada iki satır kıcı kırık bi kod istedik dersi gecmeme baglayan mı dersin iki satırla ödevimin yapıldıgını sanan mı dersin

eski konulara bakıyo bi de bosuna ciddiye almıs beyefendi bunun koduyla iflah olucam sanki

yazmıyosan yürü git farklı fikirleri gormek icin actık
    Fikir istiyorsan kendi kodunu yapistirirsin, insanlar yorum yapar, gerekirse duzeltir. Kendine gelip bir seyleri duzeltmezsen yolun sonu tikali, haberin olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Fikir istiyorsan kendi kodunu yapistirirsin, insanlar yorum yapar, gerekirse duzeltir. Kendine gelip bir seyleri duzeltmezsen yolun sonu tikali, haberin olsun.

Alıntıları Göster
    hocam anlamadım yazılım gelistirme kulturunden gelmiyoruz diye mi boyle dediniz yoksa eski konularla mı alakalı

bi sey sorduk anamıza sovulmedigi kaldı bi anlamadım ben bu isi

• Eski konulara bakmadim ben.

Bu forumla alakali bir sey degil, genel olarak dunya capinda direk kod isteme sorulari kotu karsilanir, kisinin kendi emek gosterdigini gostermesi gerekir. Sen buraya cok kotu ve calismayan bir kod paylassan, neden calismiyor bilmiyorum soyle soyle denedim desen bu kadar tepki almazdin. Bunu hakaretten ziyade yapici bir elestri olarak algilamalisin, bu iste ciddiysen ileride ingilizce soru da soracaksin cok daha buyuk ortamlarda ve boyle bir format asla kabul edilmeyecek.

edit: Reddit'te gordum demin, bir kisi odevini sormus, kimse yardim etmemis ve bu linki yapistirmislar:https://mattgemmell.com/what-have-you-tried/
    Yani anlayacagin uzerine blog postu bile var ve asiri yaygin bir practice.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 10 Aralık 2018; 17:52:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.