Şimdi Ara

İstihdam garantili yazılım kursu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Yaşım 26 imalat sektöründe kısa süredir çalışıyorum ve yazılıma yönelmek istiyorum. Yaklaşık 3 ay önce istihdam garantili bir yazılım kursuna başladım. Front-end üzerine hazırlanmış bir kurs ve bir süre uzaktan eğitim daha sonra yüz yüze eğitim ve devamında iş başlangıcı olacak şekilde. Yazılımı sevmeye başladım ve iştahlıyım bu konuda fakat aklıma takılan bazı şeyler var. Öncelikle önlisans Makine mezunuyum ve yazılım ile hiç alakası olmayan bir bölüm diploma açısından ne gibi sorunlar olur? Diğer bir sorum ise araştırdığım üzere yazılımda ilk işi bulmak zor deniliyor benim açımdan bu iyi bir şey buna istinaden işe başladıktan sonra diplomamı lisans seviyesine çıkarmak istiyorum ne gibi bölümler önerebilirsiniz dgs ile mühendislik bölümleri ya da sıfırdan bilgisayar, yazılım mühendisliği veya yönetim bilişim sistemleri gibi bana katkı sağlayacak bölüm olarak ne tercih etmeliyim ? yardımcı olabilirseniz sevinirim.








  • Front-End ile devam edeceksen lisans okumana gerek yok. Yaşabileceğin sorunlar kurumsal firmalarda çalışman zor hatta imkansız olabilir çünkü onlar eğitime önem veriyor. Fakat start-up ve küçük şirketlerde çalışabilirsin sorun olmadan. Bir de DGS ile bilgisayar ve yazılım bölümlerine geçemezsin diye biliyorum. Alan dışı değil mi?

  • Evet alan dışı oluyor. Ama Bilgisayar müh. veya Yazılım müh. olmadığı halde kurumsal firmalarda yazılımcı olarak çalışan insanlar gördüm o yüzden acaba olabilir mi diye düşündüm. Fakat çok işime yarayacaksa tekrardan sınava girip 4 yıl okuyabilirim. Front-end devam etmek istiyorum ama mesela full stack yönelip kendimi geliştirmem konusunda tavsiye verenlerde oldu full stack zorlayıcı olur mu ve full stack için neler gerekli ?

  • Kjaaa K kullanıcısına yanıt

    Full stack olursan back end'e hakim olman lazım. Back end kolay gibi gelebilir başta ama spesifik problemlerle karşılaştığın zaman bilgisayar bilimlerin temellerinden faydalanmaya başlıyorsun. Veri yapılar, algoritma analiz ve ayrık matematik gibi. Mesela çok güzel bir siteniz var. Takır takır çalışıyor ama çok fazla memory ve CPU tüketiyor. Kritik zamanlarda yavaşlamalar oluyor. Patron bunu senden çözmeni isteyecek. Sen de kullandığın algoritmaları tek tek analiz edip iyileştirmeler yapman gerekecek. Ve bu tür şeyleri de Google'da, kitapta, YouTube'da, Udemy'de Stackoverflow'da bulamazsın. Hatta soramazsın bile güvenlik nedeniyle. İşte o zaman iyi bir lisans mezunu olmanın faydalarını görürsün.

  • Alıntı

    metni:
    Hatta soramazsın bile güvenlik nedeniyle.

    sanırım böyle bir şey sadece aselsan gibi kurumlarda geçerli.

  • Merhaba kursu tamamladınız mı ben kurslara bakıyorum karar veremedim eğer tamamladıysanız bilgi alabilir miyim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XkenXken -- 30 Mayıs 2023; 16:28:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.