Şimdi Ara

Raspberry Pi de kod yazmak için hangi dil öğrenilmelidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar ben raspberry pi ile elektronik devreleri kontrol ediyorum şimdiye kadar yaptığım çalışmalarda hep internetten bulduğum kodlarla çalışmalar yaptım bu kodun adı nedir nasıl öğrenilir yardımcı olurmusunuz?

• Bunu "yazılım geliştirme" forumuna sor istersen. Benim fikrim C 'den başkası yalan.
  • c ile direk işlemciyi kullanabilrisin. yada arm tabanlı linux versiyonları var onlardan birini kurduktan sonra hemen hemen her istediğin dilde program yazabilirsin. phyton, java vs. vs. gider.
  • CyberXTR kullanıcısına yanıt
    nereden başlamalıyım peki
  • c ile başlamak en iyisi olur. ben delphi ile başladım, c ye de yarın başlarım bugün bakarım derken duruyor daha. diğer mikro işlemciler ile de uğraşıyorsanız ki lazım olur. c ile başlamak lazım. kaynak konusunda pek bilgim yok ama syntax olarak pic için yazılmış kod, atmel için yazılmış kod hepsi aynıdır. sadece işlemcinin registerleri gibi şeyler timerları gibi ögeler değişir. pic bayağı yaygın olduğu için ondaki kod örneklerinden de faydalanabilirsin. arduino 'yuda öneririm ama onun C ye sadece benzerliği var c değil.
  • raspberry pi linux tabanlı yazılım kullanılır.C, C++, Java, Ada, Fortran,Python,Vala,Genie birde bildigim kadarıyla rubby vardı
  • Linux yazılımını kurduktan sonra tahminim her türlü dille programlarsın. Masaüstünde kullanıyorum ben linux kendi editöründe çoğu dili derleyebiliyor GCC eklentisi ile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler...
  • Raspberry Pi genelde Phyton kullanıyor diye biliyorum.
  • Growlithe kullanıcısına yanıt
    Evet Genellikle Python
  • Özellikle GPİO çıkışlarını kullandıklarında Phyton kullanıyorlar galiba. Bende Raspberry Pi almayı düşünüyorum ama hiç dil bilmiyorum, artık internetten buluruz hazır kodları.
    Aynen bende hiç bilmiyorum kodları ama kullanıyorum raspberry yi internetten bulduğum kodlarla şu anda ev otomasyonu yapıyorum mesela çok güzel şeyler yapılabiliyor...
  • Projeler için arduino daha kolay ve kullanışlı ben daha çok daha az enerji harcayan bir bilgisayar oluğu için alacağım.
    Arduino da kullanıyorum fakat raspberry ye direk interneti bağlıyorum internet üzerinden kontrol edebiliyorum fakat arduino da ayrıyeten shield ler almanız lazım bunları yapmanız için
  • Arduino bilgisayardan kontrol ediliyor ama daha kolay. Zaten Raspberry Pi veri alış-verişi yapabilen projelerde kullanılıyor. Bu tür projelerde Raspberry Pi daha kullanışlı.
  • Arkadaslar hazir kodlari nereden buluyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    internette daha önce yapılmış projelerden seçiyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.