Şimdi Ara

Programlama dilleri nasıl çalışılır? Not almak gerekli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Java C# HTML CSS PHP nasıl çalışılır. Not almak gerekli midir.

    1-HTML CSS JavaScript
    2- C#
    3 - Java

    Böyle gideyim diyorum ama nasıl çalışılır hiç bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Not aldigin yer zaten ide programlari calistigin seyleri uygulayarak gidiceksin kaydedersin buda bi nevi not almaktir kagit kaleme gerrk yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tek kelime : Pratik. Bol bol yazılım geliştirme.
  • En baslarda bazi temel seyleri kucuk kucuk not alabilirsin tekrar tekrar ayni seyleri arastirmamak icin elinin altinda bulunsun diye, ama proje yapmadan ogrenilmez. Proje lafi da korkutmasin, 1 gunde yapacagin minik seyler bile projedir.

    Bir de bu siralamayi neye gore yaptin? Nasil projeler yapmak istedigine gore sekillendirmelisin boyle siralamalari. Birinci madde web sitesi yapmak icin, ikinci madde oyun, .NET vs icin, ucuncusu ise android programlama, backend yazilimlarinda vs kullanilir, bankalarda calismak icin bilmen gerekir.

    Her seyden biraz biraz yerine basta tek bir seye yonelmeni ve bu karari da yukarida da dedigim gibi ne istedigini belirleyerek vermeni oneririm.

    Bu arada hangisini secersen sec mySQL tarzi bir sey de ogrenip kullanmalisin, web aplikasyonu da yapsan, mobil app de yapsan bir database'e ihtiyacin olacak. Yine bir ise basvururken de SQL bilmemen buyuk eksi. Portfolyonda database baglantisi olan bir proje olmasi sansini cok artirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 29 Ocak 2019; 11:13:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Not almak iyidir fakat programlama öğrenirken kod yazmak / denemek esastır. Kodlar arasına comment olarak not yazabilirsin. Bu arada not almayı kolaylaştıran editör olarak Emacs'e göz atmanı da tavsiye ederim.
  • Proje Yap Proje.
    Yoksa Öğrenemezsin. İleride Bir İş Görüşmesinde Şu Dili Biliyorum Dediğinde Sana O Dildeki Projelerini Sorarlar. Hayata Geçirdiğin Şeyleri Sorarlar. Yoksa Öğrendim Diyemezsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçen dönem programlamaya giriş (c++) dersi alırken her haftanın konularını tek tek düzenli bir şekilde tuttum. şuan web tarafında bir dile çalışıyorum. okurken falan hep notlarım aklıma geliyor çünkü öğrendiğim şeyler bu dilde de zaten var.

    bence ilk kez programlamayla tanıyorsan diyagramdır şemadır koşuldur döngüdür nesnedir kalıtımdır vb bu kavramları not ederek örnekierini elle yazarak çalışmalısın. daha sonra bunların üstüne yükleye yükleye gidiyorsun zaten. benim düşüncem bu yönde.
  • Hocam elle not almak ne kadar doğru acaba ? Sürekli projeler yapsam daha mantıklı değil mi ?

    Mesela şuanda c# da if else bitti. 8-9 tane aklıma gelen şeylerden proje yapma fikrim var basit basit programlar yani. Amacım pekiştirmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crx9001

    Hocam elle not almak ne kadar doğru acaba ? Sürekli projeler yapsam daha mantıklı değil mi ?

    Mesela şuanda c# da if else bitti. 8-9 tane aklıma gelen şeylerden proje yapma fikrim var basit basit programlar yani. Amacım pekiştirmek.
    niye aynı anda not alıp aynı anda proje yapamıyor musun? ben sana tek birini seç demedim ki çalışmana ilk seferde not tutmayı eklemenin yararlı olacağını söyledim. ister uygularsın ister uygulamazsın o senin bileceğin iş.
  • Tamam hocam niye gider yapıyorsun bişey demedik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crx9001

    Tamam hocam niye gider yapıyorsun bişey demedik
    yok hocam gider falan yaptığım yok yazdığımı tekrar oku aslında sakin bir konuşma edasıyla soylendiğini anlayabilirsin.
  • Java 1 nasıl çalışmam gerekir? Udemy kurs tavsiye edermisiniz? Pratik yapmak şart ama nasıl gerçekten zorlanıyorum, yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük kağıtlara notlar alabilirsin, o notları sol göğüs cebinin üzerine devamlı taşımaya özen göster. Post-it olursa daha iyi, gerektiğinde çıkarıp sabitlersin. Ben öyle .Net framework öğrenmiştim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Not almak hayati önem taşımaz ama yardımcı olabilir. Önemli olan pratik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pusat1249 kullanıcısına yanıt
    Java 1 derken Java 11 demek istediniz herhalde? Öncelikle Java 11 ve Java 8 arasında dil olarak cok az fark var yani Java 8 çalışırsanız 11 'i de bilmiş olursunuz. Hatta sadece Java 5 çalışırsanız o zaman dahi Java 8'in fonksiyonel özellikleri hariç tamamına yakınını bilmiş olursunuz, bu açıdan Java 5 asıl başlangıç noktasıdır ve Java'nın Generics, Java Collection Framework gibi en başarılı özelliklerinin eklendiği sürümdür.

    Pratik şart. Java'da pratik yapmak bir programı çalıştırmak denemek Python 'a göre daha zordur. Ancak Java da pratik yapmayı da yine pratik yaparak öğreneceksiniz. Esasen video eğitimi tavsiye etmem. Sonuçta videoda pause butonuna basıp Java'yı deneyeceksiniz. Ve Java 5 veya 11 Java SE Standart Edition olarak Java dili olarak geçer, yani öprendiğiniz sadece Java dilidir ve o dili Java Enterprise Edition / EE konularını öğrenirken kullanacaksınız, yani bu açıdan Java 11 sadece bir araç ve Java EE 'ye geçmediğiniz takdirde cok büyük bir esprisi olmayan bir araç.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.