Şimdi Ara

Programlama İçin En İyi Terminal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar linuxta güzel bir terminal arıyorum :D acaba sizin kullandıklarınız nelerdir

• Quake

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makefile oluşturmayı bilirsen benim gözümde pek farkları yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozanselte kullanıcısına yanıt
    Makefile oluşturmanın ne gibi bir özelliği var termminaiçin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harun2525 H kullanıcısına yanıt
    Burada asıl olay terminalin kullanım amacı.
    Kod yazmak için kullanırken zaten olay terminal değil editör. Vim, emacs, nano hangisi ile rahat ediyorsanız onu kullanın tarafınızı seçin ve savaşa katılın. Editör tartışmaları çok kanlıdır
    Projelerinizi derlemek için kullanıyorsanız Makefile ya da o amaca yarayan bir betik(yine de Makefile kullanın) oluşturmadığınız sürece sadece ameleliktir. Burada tek dosyadan oluşan 20-30 satırlık bir koddan bahsetmiyorum. Kendi header dosyalarınızı oluşturduğunuz, büyük oynadığınız bir projeden söz ediyorum. Zaten Makefile oluşturduktan sonra pek de bi anlamı kalmadı terminalin ne olduğunun.
    Yok sadece tasarım olarak sorduysanız, kendinize ait bir "dot files" kümesi oluşturmalısınız, özellikle $PS1 değişkeniniz(bkz:http://bashrcgenerator.com/) size özel olmalı. ".bashrc, .profile, .bash_profile ..." Bunun haricinde ben kullanılan pencere ya da masaüstü yöneticisine uygun kullanmayı seçiyorum. Xfce kullanıyorsam Xfce Terminal, GNOME kullanıyorsam GNOME Terminal, awesome ya da i3 kullanıyorsam rxwt.
    Kabuk olarak sorduysanız zsh çok beğenilir ama uğraşmak istemezseniz bash kullanın geçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanselte -- 1 Haziran 2016; 18:17:47 >

• ozanselte kullanıcısına yanıt
    güzel yorum gerçerkten. benim amacım şöyle konsol ugulamaların da sorun çıkartmayan güzel bir terminal mesela bunun için birçok terminal kurdum ama sanki sorun terminalde değilmiş sistemdeymiş gibi hiçbirisinde ok tuşları çalışmıyor yani terminali açtığın zaman çalışıyor fakat terminalden herhangi bir konsol uygulaması açtığın zaman (bu neredeyse, tamamen benim yaptığım konsol uygulamalarında olur) ok tuşları çalışmıyor çok çok sinir bozucu... bir kelimeyi düzeltmek için bir çok harf siliyorsun hele bir cümle yazdığınız zaman bir yerde yalnışlık varsa düzeltmek için cümleyi tamamen slmek zorunda bile kalabiliyorsunuz. işte şöyle güzel adam gibi bir terminal arıyorum 1,5 yıldan beri linux kullanıyorum hep bu sorun var kurduğum tüm linuxlarda bugün artık canıma tak etti bi düzelteyim dedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun2525 -- 1 Haziran 2016; 21:46:30 >
  • Ok tuslarinin terminalle bir alakasi yok. Terminalde calisan programin handle etmesi gerekiyor ok tuslarini. Ornegin kullandiginiz shell (bash olur, zsh olur, fish olur), vim, nano vs tty komutlariyla alip gerekli isleri yapiyor. Dolayisiyla sizin yazdiginiz konsol uygulamalarinda normal olarak ok tuslari calismaz garip karakterler gorursunuz.

Sonuc olarak buyulu bir sekilde programlarin ok tuslarini desteklemesini bekleyemezsiniz. Fakat isinizi kolaylastiracak `rlwrap` adli bir program var. `sudo apt-get install rlwrap` (ubuntu) ile kurduktan sonra, `rlwrap ./sizinProgram` seklinde calistirirsaniz, inputda oklarla hareket edip duzenlemeyi elde edebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fatih513 kullanıcısına yanıt
    bu yorumunuz için gerçekten çok teşekkürler dediğinizi denicem.. fakat programların büylü bir şekilde ok tuşlarını desteklemesini bekleyemezsiniz demişsiniz peki windowsta CMD 'de bu nasıl oluyor... sonuçta aynı program ama cmd de bir sorun çıkmıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.