Şimdi Ara

Psikolojinizi bozan detaylar neler, hiç düşündünüz mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben çocukluğumda birkaç sinir bozucu şey yapmış olabilirim ama birkaç ile sınırlanır. Genel olarak güzel bir çocukluğum oldu, babam detayı dışında. Hayatımın en doğru davranışı babamı dövmek oldu, bu davranışın bana da zararı dokundu tabii ki ama o muhteşem intikam hissinin yarattığı inanılmaz huzur. Zoraki prim günlerini birkaç yıldır saydırıyor ama o kadarını da paşa paşa yapacak. Babaannemi de dövmüştüm ve babaannemi dinlememek için kulaklarımı kapatırken ruh hastası kadın çivili sopayla karşıma çıktı, gözlerimi bir an açmasaydım kafam yarılmıştı belki de ve babaannemi de dövdüm. Babama ona tekme attıktan sonta dedim ki "Ananı da böyle dövdüm" Bunlar hoş detaylar değil.

Genetik pay dışında çevresel etken çoğu zaman 10 ile 20 kat daha etkilidir. Lise 1'de Kars zamanı oranın malum ırkı tarafından çok ezildim. Lise 1 hayatımın en kötü zamanlarından biridir. Sırf bu sebepten günde 6-8 saat ders çalıştım ve Lise 3'ün sonuna kadar olan konuların tamamını bitirdiğim gibi oranın fen lisesinde 96.5 ile ortalama rekoru kırdım. (Öyleydi o zamanlar)

Yani çok fazla şey etkili bugünlere gelmemde. Büyük şehir de inanılmaz etkili. Sürekli kavga oluyor. Her gün zaten en az 3 kavga görüyorum ben. Abartı oldu ama anlaşılsın. Büyük şehir zihinsel intihar demek. Ve son olarak internet. İnternet de beni mahvetti. Artık eskisi kadar ciddiye almıyorum ama halen sinirlerim bozulabiliyor. İnternet de en büyük etkenlerden biri.

Sizin sorunlarınız neden kaynaklı? Size içimi döktüm, en kötü anılarımı paylaştım.

• az yemek ye. sorunlarının kaynağı morbid obezlik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Para
    Para
    Para
    Para
    Para

Benim orta okul +lise 6 yil

Ve 11 yil malum irk-cingene mahallesinde yasamamdan kaynakli sorunlarim cok fazla ama yavas yavas asiyorum be reyiz

Bende bu travma olayi var birde bu travmalar yüzünden kaygi bozukluğu var hayattan insanlardan disari cikmaktan korkuyorum hep kotu bir sey olacakmis gibi geliyor ulkemizin insani genel olarak cok kotu istanbulda hele senin benim gibi hassas insanlarin barinmasi imkansiz kavga dövüş gürültü...

Dun bende az daha babama bir tane gecirecektim sinirden aklim kaydi bir an temizlemeye calistigim yeri kirletti 2 3 kere acayip pis temizlik hastasiyim kafayi yedim bir an

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Aha aha aha biliyordum lisede kötü bir seyler yasadigini biliyordum reyiz

Benim orta okul +lise 6 yil

Ve 11 yil malum irk-cingene mahallesinde yasamamdan kaynakli sorunlarim cok fazla ama yavas yavas asiyorum be reyiz

Bende bu travma olayi var birde bu travmalar yüzünden kaygi bozukluğu var hayattan insanlardan disari cikmaktan korkuyorum hep kotu bir sey olacakmis gibi geliyor ulkemizin insani genel olarak cok kotu istanbulda hele senin benim gibi hassas insanlarin barinmasi imkansiz kavga dövüş gürültü...

Dun bende az daha babama bir tane gecirecektim sinirden aklim kaydi bir an temizlemeye calistigim yeri kirletti 2 3 kere acayip pis temizlik hastasiyim kafayi yedim bir an
    Reis kendi başına aşman çok zor ama dilerim ki yaparsın. Bize yardım eli lazım bence.

• Çok kapalı yetiştirildim. Babamın yanında ağzımı açamazdım ve yaş 22 olmasına rağmen durum hala aynı. Annemin de akıl sağlığı pek yerinde değil. Okuldan eve döndüğümde günümü paylaşacağım hiç kimse yoktu. Durum hala böyle. Evde yemek konulsa bile alır odama geçip yemeği orda yerim. Zaten olabildiğince geç gitmeye çalışıyorum.
    İlkokulda bir arkadaşım hiç tanımadığımız bir öğretmenle çok güzel konuşmuştu ağzım açık izlemiştim. Ben heyecanlanıp kısa cevaplar verirdim. 8.sınıfta başka bir arkadaşımın annesi almanca biliyordu ve birlikte tiyatroya gidiyorlardı. Liseye geçtiğimde çita çok başka yerlere gelmişti. Mutasıp görünen arkadaşlarımın bile inanılmaz bir aile hayatı vardı. Annesi araba kullanıyor, sevgilisi olduğunda direk annesine açıklayabiliyorlardı. Ben ise bunları her gördüğümde daha da içe kapandım.
    Sırf psikolojik tükenmişlikten ilk yılımda üniversiteyi kazanamadım. Sonraki senemdeyse baya iyi denebilecek bir puan aldım ama keyfim yine yoktu. Belki de hayatımın dönüm noktası olabilecek bir anı kaçırıp sırf para sıkıntısı olmasın diye ailemle aynı ilde kalmaya devam ettim. Sonuç ne mi. Koca bir hiç. 4 yıl yapayalnız geçti. Yeni insan tanımaya dair heyecan yoktu. İnsanlar öğrenci evlerinde, yurtlarda samimileşip yurt dışı planları yaparken ben mental olarak iyice tükendim. Olan arkadaşlarım da bu halimi görüp kaçtılar. Hoş artık onlara ben de tahammül edemiyordum.
    Bu yolun sonu nereye gidecek iş hayatı nasıl olacak en ufak bir fikrim yok. Yıllardır samimiyeti ve gülmeyi unuttum desem ne abartı ne de demagoji yapmış olurum. Vaziyet içler acısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salih uçan -- 9 Temmuz 2019; 15:29:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kamil Rodoslu

Reis kendi başına aşman çok zor ama dilerim ki yaparsın. Bize yardım eli lazım bence.

Alıntıları Göster
    Usta sana yardim eli nerden gelebilir mesela

Bana oshodan baya geldi kitaplarini okuyunca baya baya farkli ve daha mantıklı dusunmeye başladım

Kin defterimde yuzlerce kisi olmaliydi ama 12 tane kaldi yavas yavas yok ediyorum hepsini

Bu ara yeni seyler de deneyeceğim bugun disari çıkacağım mesela normal biri için normal bir aktivite ama benim kaygi duzeyim icin anormal bir sey

• Dönerin içinde iri doğranmış soğan benim çok pisikkolojomo bozuyar. İnce ufak doğranmış olmalı bu yüzden olay çıkartırım beyn

Bana oshodan baya geldi kitaplarini okuyunca baya baya farkli ve daha mantıklı dusunmeye başladım

Kin defterimde yuzlerce kisi olmaliydi ama 12 tane kaldi yavas yavas yok ediyorum hepsini

Bu ara yeni seyler de deneyeceğim bugun disari çıkacağım mesela normal biri için normal bir aktivite ama benim kaygi duzeyim icin anormal bir sey

Alıntıları Göster
    Kin defteri...
    12 kişi kaldı...
    Yoksa...
    Psikolojinizi bozan detaylar neler, hiç düşündünüz mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salih uçan -- 9 Temmuz 2019; 16:6:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SuKurgusu

Çevresel faktörler .Nefsim .Korkakligim ve güçsüzlüğüm .
    Adam olmak için kas yapmak boks öğrenmek sart cunku bu ulkede orman kanunlari gecerli

Elime duzenli az bir para gecse direkt spora başlayacağım

Alıntıları Göster
    Yaşadıklarından sonra normal olabilir. Dışarı çıkmamak insanı mahveder, eve kapanmak insanın doğasında yok maalesef. Zaten dört duvar arasının yaygınlaşması son birkaç yüzyıl denebilir. Öncesinde herkesin sahip olduğu bir alan değildi. Bu yüzden yüzbinlerce yıllık insan tarihinden dolayı insanın doğasına ters. Anlattıkların ışığında kaygın ve sinirliliğin var, ayrıca kin besliyorsun. Ben mesela babamın ölüp ölmemesiyle bile ilgilenmem. Ölürse para kalacağı konusu var sadece. Bunun dışında Kars'tan, Yozgat'tan olan serserileri çoktan kafamdan attım bile. Hiç takacağım bir durum değil şu anda. Görsem hatırlamam bile muhtemelen. Görsel hafızam zayıf.

Bu forumdan bile (İnci'yi saymıyorum, sürekli uğraşan birkaç kişi oldu ama İnci de bitti ve kısa süreliydi) 1 sene sonra kimseyi umursamayacağım. Unutunca unuturum. Benim kavgam anlık, eğer o an cevabını verdiysem zaten unuturum ama cevabını veremediysem bile 1 seneye kalmaz tamamen unuturum. Dışarıdaki kavgalardan bahsediyorum. Şu an aklımda en fazla 10 kişi vardır ama artık rahatsızlık duymadığım için 8'ini boşverdim bile, buradan 2 kişi kalıyor. Diğer 8'i başka yerlerdendi.

Uzun vadede kin duymayan, kısa vadede dövüş ya da laf dalaşı isteyen biri olabiliyorum. O an geçerse, uzun vadede o olay da biter. Asla reçetesini tutmam.

Ben tedavi gördüm, görüyorum. Görmesem ya intihar etmiştim, ya öldürülmüştüm ya da tek hücremde delirmiştim. Tedavi her şey. Bir bozukluğu olan herkes tedavi görmeli. Maddi olarak çok bir şeye de gerek yok. Ben toplamda (2012'den beri diyelim) 80000 TL ancak harcamış olacağım birkaç hafta sonra. Bu benim sürekli tedavimin masrafı. Daha aralığı geniş ilaç tedavilerinde (Biraz maddi durum eklenirse TMS ve diğer tedaviler de eklenebilir) uzun vadede 10000 TL yeterli olacaktır. Bu para da bulunur be reis.

• quote:

Adam olmak için kas yapmak boks öğrenmek sart cunku bu ulkede orman kanunlari gecerli

Elime duzenli az bir para gecse direkt spora başlayacağım

Alıntıları Göster
    Bacakların çok iyi açılabiliyorsa Kick Boks, benim bacaklar çok iyi değil mesela açılmak konusunda, hiç değil ve kaslı da gözükse kuvveti az ortalama bir sporcuya göre. Boks bana uygun mesela. Öyle Wing Chun falan da uygun değil. Boksa ben de başlayabilirim belki, belki ama şimdilik yüzme bisiklet ve yürüyüş tek hazinem. Tedavimle sakinliği daha iyi yakalıyorum. Vesselam, sen de eğer bacakların çok kuvvetli değilse boksa başla. Bence çok başarılı bir spor. Ha boksta da bacak kuvveti gerekiyor ama açılma dediğim şey ayrı.

• Kalbim, rapim, nefretim, cezam, şah ve mat.

Rust in Peace
  • quote:

Bacakların çok iyi açılabiliyorsa Kick Boks, benim bacaklar çok iyi değil mesela açılmak konusunda, hiç değil ve kaslı da gözükse kuvveti az ortalama bir sporcuya göre. Boks bana uygun mesela. Öyle Wing Chun falan da uygun değil. Boksa ben de başlayabilirim belki, belki ama şimdilik yüzme bisiklet ve yürüyüş tek hazinem. Tedavimle sakinliği daha iyi yakalıyorum. Vesselam, sen de eğer bacakların çok kuvvetli değilse boksa başla. Bence çok başarılı bir spor. Ha boksta da bacak kuvveti gerekiyor ama açılma dediğim şey ayrı.

Alıntıları Göster
    oooo senin boks iyidir kayra. fu fu yapmaya devam
    Akıllı TV
    Şişmanlar Bir Tekmede veya Bir Yumrukta Kesilmez
    http://akilli.tv/sismanlar-bir-tekmede-veya-bir-yumrukta-kesilmez-61735

• quote:

Alıntıları Göster
    Usta kavgada is genelde bacaklara kalmıyor bir de ben biraz hizli yol almak istiyorum ama kick boksu da düşüneceğim

Bir ara tekvandoya baslamistim cocukken tam zirvalikti ama boks ve kickboks cok öneriliyor fos cikmaz diye umuyorum

• quote:

Usta kavgada is genelde bacaklara kalmıyor bir de ben biraz hizli yol almak istiyorum ama kick boksu da düşüneceğim

Bir ara tekvandoya baslamistim cocukken tam zirvalikti ama boks ve kickboks cok öneriliyor fos cikmaz diye umuyorum

Alıntıları Göster
    Sokak kavgasından bahsediyorsan evet, iki taraf da bıçaksız emanetsiz dövüşüyor varsayalım, biri diğerini tutup atabilir, bir tarafını kırmaya çalışabilir, üzerine atlar vesaire. Hele hele bıçak ve emanet varsa zaten iş çok değişebilir. Ben bıçak taşımam, 3 kere yaptım o hatayı, 3'ü de birer saat sürdü. Daha da yapmam.

Haydi bakalım, bul bir spor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.