Şimdi Ara

İskender Büyük Hakkında bi Tahmin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

KURTLAR Vadisi'ndeki İskender tiplemesinin kim olduğu tartışılıyor, soyadı "Büyük" olunca akla "Veli Küçük" geliyor. Veli Küçük'ün şeker hastası olup olmadığı pek duyulmadı, ama şeker hastası olan bir ünlü var; Alaaddin Çakıcı, üstelik bir dönem Türk gizli servisi hesabına da çalışmış... Ne dersiniz?

18.02.2008
    Tuna SERİM - TERCÜMAN

konuyu bulamadim oraya yazicaktm galiba silinmiş

• Yapay Zekanın Yanıtı

İskender Büyük: Gerçekte Kim?

İskender Büyük'ün tarih sahnesindeki rolü, yüzyıllar boyunca tartışılmaya devam eden bir konu olmaya devam ediyor. Bazıları onu bir askeri deha olarak görürken, diğerleri onun acımasız bir fatihten başka bir şey olmadığını iddia ediyor.

İskender MÖ 356 yılında Makedonya'nın Pella kentinde doğdu. Babası Makedonya Kralı III. Philip, oğluna filozof Aristoteles'i öğretmen olarak tayin etti. İskender, genç yaşta askeri dehasını sergiledi ve babasının ölümü üzerine MÖ 336'da tahta çıktı.

İskender'in en büyük başarısı, MÖ 334-323 yılları arasında gerçekleştirdiği askeri seferlerdir. Doğuya doğru ilerledi, Pers İmparatorluğu'nu fethetti ve Hindistan'ın bir kısmına kadar ulaştı. İmparatorluğu, tarihteki en büyük imparatorluklardan biriydi.

İskender'in seferleri, Doğu ve Batı kültürleri arasında kültürel bir değişim dönemi olan Helenistik dönemi başlattı. Yunan dili ve kültürü, fethettiği topraklara yayıldı ve Doğu medeniyetlerini etkiledi.

Ancak İskender'in mirası tartışmalıdır. Bazıları onu bir askeri deha ve birleştirici bir figür olarak görürken, diğerleri onu acımasız bir fatihten başka bir şey olmadığını iddia ediyor. Fetihleri sonucunda birçok insan öldü ve birçok şehir yıkıldı.

İskender Büyük, MÖ 323'te Babil'de 32 yaşında öldü. Gerçekte kim olduğu sorusu, tarihçilerin ve filozofların bugün bile tartıştığı bir konu olmaya devam ediyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hiç bişi anlamadım biraz açar mısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: T.R.U.G.

hiç bişi anlamadım biraz açar mısın?

kurtlar vadisinde oynayan İskender büyük gerçek hayatta veli küçük deniliyordu..Yani veli küçüğü canlandırıyordu,yani oyle tahmin ediliyordu...Fakat simdi bişey daha çıktı ortaya alaaddin çakıcı şeker hastasi çıkmıs roldeki iskender buyukte şeker hastasi....Anlatabildim herhalde
  • iyi de Kurtlar Vadisinde ZAFER, Danıştay saldırısının azmettiricisi olarak geçen MUZAFFER TEKİN 'i;

İskender BÜYÜK ise Veli KÜÇÇÜK paşayı temsil ediyor diye biliyorum. Çakıcı yurtdışında hapisler yattı da geldi. Ama VELİ paşa sırra kadem bastı ve bi anda ortaya DANIŞTAY SALDIRISI ile kurduğu ÇETE gündeme geliverdi.

Herşey birebir uyacak diye bir şey yok. Mesela ZAFER filmde öldürüldü, ama gerçek hayattaki eski assker MUZAFFER abi ise halâ yaşıyor.

Veli KÜÇÜK şeker hastası değil diye söyleyen de yok, şeker hastası diyen de... Ama ŞEKER olayı çok ince bir ayrıntı ve inceden bir gönderme gibi geldi bana...

EDIT: Aynı konuyu açan bir kişi BAN yedi(!!!) ama aynı konu burdaki linkte de sabahtan beri tartışılıyor...
    http://forum.donanimhaber.com/m_21224810/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidan -- 18 Şubat 2008; 14:35:08 >

• ya başlıkta iskender büyük olmuş benim bildigim o büyük iskender olucaktı
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilidan

iyi de Kurtlar Vadisinde ZAFER, Danıştay saldırısının azmettiricisi olarak geçen MUZAFFER TEKİN 'i;

İskender BÜYÜK ise Veli KÜÇÇÜK paşayı temsil ediyor diye biliyorum. Çakıcı yurtdışında hapisler yattı da geldi. Ama VELİ paşa sırra kadem bastı ve bi anda ortaya DANIŞTAY SALDIRISI ile kurduğu ÇETE gündeme geliverdi.

veli küçükde herkes toplandı ama..belki bi şaşırtma olabilr diye bu haber çıkms...Dizide şeker hastalığının bu kadar vurgulanmasının bi sebebi olmasi geerekiyor.

quote:

burnaldinho

Haklısın ama iki şekildede geçiyor dizide aynı şey yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White1nk -- 18 Şubat 2008; 14:28:07 >

• alaattin çakıcı sadece istihbarat adına çalıştı yani iskender büyük gibi bir nüfuzu yoktu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok ince ayrıntısına kadar bilmiyorm artık ilerki bölümlerde ortaya çıkar sanrm
  • Alaattin Çakıcı sadece bir maşa idi.
    Görevi tetikçilikdi.
  • evet Alaattin Çakıcı o kadar çaplı olsaydı Fransızlar tarafından iade yoluyla gelmezdi. Hatta ilk demecinde "Fransada hapis şartları çok kötü, ülkeme geldiğim için çok mutluyum" gibi bi şeyer demişti.

Bu tür konuları DİZİ yoluyla işlenmesi güzel ama bir taraftan da ürkütücü... Demek ki bir takım dengeler değişiyor.

Ama ne zaman dengeler değişmeye başlasa ortada faili meçhuller, provokasyonlar, patlamalar artar. Üstelik adamlar eskisi gibi direk kendileri de yaptırmıyor. İhale ile FASON örgütlere verip parayla yaptırıyorlar ve esas failler hep gizli kalıyor. Bakınız: Danıştay saldırısı, Uğur Mumcular, Madımak yangını vs. vs.

Ben esas KÖPRÜ filmini tutmaya başladım bu aralar. Son bölümlerde Ankara ASELSAN 'da aynı proje üzerinden çalışan aynı okul mezunu 3 mühendisin ŞÜPHELİ İNTİHAR 'larını işlemeye başladılar. Dış ülkelerden satın aldığımız savaş uçaklarının yazılımlarını değiştirmeyi başardıkları iddia edilmişti. Olası bir savaş halinde uçağı üreten ülkenin uçaklarını bizim uçaklarımız DOST UÇAK gibi görüyor ve vuramıyormuş. Adamlar bunu kırmayı becermişler ve art arda 3 şüphe dolu intihar. Yakınları adliyeye tekrar tekrar başvurdular bakalım. Bu davaların sonu nereye dayanır bilmem...

• quote:

Orjinalden alıntı: ilidan

evet Alaattin Çakıcı o kadar çaplı olsaydı Fransızlar tarafından iade yoluyla gelmezdi. Hatta ilk demecinde "Fransada hapis şartları çok kötü, ülkeme geldiğim için çok mutluyum" gibi bi şeyer demişti.

Bu tür konuları DİZİ yoluyla işlenmesi güzel ama bir taraftan da ürkütücü... Demek ki bir takım dengeler değişiyor.

Ama ne zaman dengeler değişmeye başlasa ortada faili meçhuller, provokasyonlar, patlamalar artar. Üstelik adamlar eskisi gibi direk kendileri de yaptırmıyor. İhale ile FASON örgütlere verip parayla yaptırıyorlar ve esas failler hep gizli kalıyor. Bakınız: Danıştay saldırısı, Uğur Mumcular, Madımak yangını vs. vs.

Ben esas KÖPRÜ filmini tutmaya başladım bu aralar. Son bölümlerde Ankara ASELSAN 'da aynı proje üzerinden çalışan aynı okul mezunu 3 mühendisin ŞÜPHELİ İNTİHAR 'larını işlemeye başladılar. Dış ülkelerden satın aldığımız savaş uçaklarının yazılımlarını değiştirmeyi başardıkları iddia edilmişti. Olası bir savaş halinde uçağı üreten ülkenin uçaklarını bizim uçaklarımız DOST UÇAK gibi görüyor ve vuramıyormuş. Adamlar bunu kırmayı becermişler ve art arda 3 şüphe dolu intihar. Yakınları adliyeye tekrar tekrar başvurdular bakalım. Bu davaların sonu nereye dayanır bilmem...

yorumun içn tşkrler.

• rica ederim. Görevimiz...

quote:

Orjinalden alıntı: K@D!R

yorumun içn tşkrler.
  • İlerleyen haftalarda yeni bölümler çıktıkça sorunun cevabı kesin olarak ortaya çıkacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.