Şimdi Ara

PS3 Lens Bozuldu Galiba...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayretler içindeyim, ayda bir oynadığım ps3 nasıl oluyor da bozuluyor anlamadım! en son gta 4 oynamıştım, bd içinde bırakmışım. bugün bi açtım ps3'ü, çıkardım gta 4'ü, star force tfu taktım normalde takınca bd'yi oyunun videosu girerdi simge halinde, bişe olmaz herhalde dedim bastım oyunun simgesine girmeye çalıştı ve bi hata verdi, ekran xmb'e geri döndü. zaten ondan sonra da taktığım hiç bi oyunu ve dvd'yi okumadı. şimdi ne yapmam gerekir format atsam düzelir mi yoksa lensi mi değiştirmek lazım?

konsol ntsc-j 80gb (ceche06)

• Ne yazik ki lens ölmüş.Aynı şey benim başıma da geldı
  • Slm ben oto bölümündenim , pekiyi lens masrafı ne kadara halloluyor bilginiz varmı ?
  • Bende de aynı makina var NTSC-J 80 Gb CECHE06.Bende de Blurayleri okumuyo ancak DVD okuyo.Anlamadım.Yani oyunu makina taktığımda görmüyo.Ekranda hata raparu vermiyo sadece oyunu görmüyo.Yardımcı olursanız sevinirim.Format atarak düzelebilir diyenler var...Update ile ilgisi olabilir diyenler var kafam karıştı..
  • eski nesil lensleri bulmak zor olabilir bu gunlerde, benimki de cod 5 te olmustu, soylentilere gore bazi oyunlar lensi cok yoruyormus, onun icin hdd yuklemesini onemsiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoKHaNTR3

Bende de aynı makina var NTSC-J 80 Gb CECHE06.Bende de Blurayleri okumuyo ancak DVD okuyo.Anlamadım.Yani oyunu makina taktığımda görmüyo.Ekranda hata raparu vermiyo sadece oyunu görmüyo.Yardımcı olursanız sevinirim.Format atarak düzelebilir diyenler var...Update ile ilgisi olabilir diyenler var kafam karıştı..

konuyu baya bi hortlatmışınız ama ben sorunu çözdüm. Direk söylüyorum lensin ölmüş. Servise götürdüm ben ve lens değiştirdiler 150TL bayıldım. Şu an sorun yok. Ama servisteki arkadaşlar "bunlar böyle(lensler)..6-7 ay ömürleri var. ps3'ü power tuşundan aç kapat(yani ps butonundan değil)" demişlerdi
  • Normalda PS2 zamanında çok oynadınmı lens yavaş yavaş ölürdü, şimdi çok azda çalıştırsanız makinayı lensler ölüyor hemen , bence bu hatalı üretim falandır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 Lens hakkında
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en korktuğum şey şu lens bozulması
  • Format atsam bi işe yararmı? bu seri makinalarda çift lens mi var?DVD okuyan lens neden şimdi bluray okumuyo anlamadım.
  • format atsanda düzelmez arkadaşım benim makinenin 3 yıla yakın bir süredir var 2 kez bozuldu tek çaren
    göz taktırmak
  • atıyorum şuan bakalım geçen sene mart ayında aldım makinayı.17 ayda lens arıza yaptı.Bu kadar olmaz.PS2 de orjinal sokmadım makinaya oyun olarak nerdeyse 3 sene bişe olmadı.Bluray goz bunu nassı yapar anlamadım.SONY göz tarihini tamda yeni PS3 leri çıkardığı zamana denk getirmiş.Strateji iyi ama bizim için çok kötü.Allahtan daha garantisi var....
  • Aynı seri makina dün SW:TFU oynarken donma yaptı. Ara sıra oyun içinde de donuyordu. Lensim gidici herhalde.

Bu makinanın ölü lenslisi ne kadar eder? Slime alayım ona göre.
  • yahu ben deki de aynı sayılır. benim ki okuyor ama diski 8 saniye sonra atıyor , ebay den lens satanlara sordum, lens ölmüş dediler fakat sizin lensin yaptıklarını duyunca benim ki ölmemiş gibi geliyor, başka bir problem mi var acaba?...

çok güvendğim bir elektronikçi servisi var onlara göndereceğim fakat arada bir çalışkanlık ta yapıyor bu meret...

merak ettiğim şey , lens bozuksa diski dışarı atarmı? yoxa takmamışsınız gibi mi yapar?
  • Arkadaşlar bu lens bozulmasını,3K ile karşılaştırırsak hangisi daha çok başımıza gelir? Birde buna önlem almak için neler yapılmalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RIDANES

Arkadaşlar bu lens bozulmasını,3K ile karşılaştırırsak hangisi daha çok başımıza gelir? Birde buna önlem almak için neler yapılmalı?

aslında ikiside %50 ihtimal senin için,genel tüm kullanıcıları düşünürsek 3k daha fazla bir ihtimal oluyor.Lens bozulması çok sık rastlanan bir durum değil kullanırken içinde blu-ray,dvd bırakmamak en önemlisi ve ayrıyeten dvd film de çok sık izlemeyin diyenler var gözü yoruyormuş.Onun dışında alınacak önlem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaob -- 10 Eylül 2009; 18:39:28 >

• quote:

Arkadaşlar bu lens bozulmasını,3K ile karşılaştırırsak hangisi daha çok başımıza gelir? Birde buna önlem almak için neler yapılmalı?

3k, her xbox360 sahibinin yılda 1 kez, hadi taş çatlasın 1.5 yılda 1 kez karşılaştıkları bir sorun. her ne olursa olsun lens problemi, 3k gibi ölümcül ve masraflı bir arıza değil. hem 3k ile karşılaşma riski %90 iken lens problemi o kadar yaygın değil. çizikli bluraylerden kesinlikle uzak durmak lazım. playstation ın en büyük düşmanı (ps1+ps2+ps3) çizik dvd lerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beynini.delerim -- 10 Eylül 2009; 18:48:42 >
  • quote:

Lensin bozulması ölümcül değil,değiştirilebiliyor.Xbox360 3k verdimi at çöpe.PS3 ün hata oranı da %11,doğru bir şekilde kullanırsan başına gelmesi düşük bir ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknf8

quote:

aslında ikiside %50 ihtimal senin için,genel tüm kullanıcıları düşünürsek 3k daha fazla bir ihtimal oluyor.Lens bozulması çok sık rastlanan bir durum değil kullanırken içinde blu-ray,dvd bırakmamak en önemlisi ve ayrıyeten dvd film de çok sık izlemeyin diyenler var gözü yoruyormuş.Onun dışında alınacak önlem yok.

Zaten hiçbir konsolda veya pc'de dvd'yi içinde bırakmam,mutlaka çıkarırım.Ps3'te pek film izleyeceğimi zannetmiyorum.

@ koraykasap22, Armag3d0N

Cevap için teşekkürler. İçimi nasıl rahatlattınız anlatamam.

• arkadaşlar ilk defa burada okudum bu olayı.

şimdi bu lens bozulması çok temiz kullansan yine de başına geliyor mu
    yoksa dvd izlemesek cd yi içinde bırakmasak bozulma ihtimali düşük mü?

bazı arkadaşlar iyi kullanırsan bozulmaz demiş.. bazısı da taş çatlasa 1,5 senede başına gelir demiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anil92

eski nesil lensleri bulmak zor olabilir bu gunlerde, benimki de cod 5 te olmustu, soylentilere gore bazi oyunlar lensi cok yoruyormus, onun icin hdd yuklemesini onemsiyorum

bu hdd yüklemesi dediğin nasıl oluyor?
    oyunu hdd ye atıp cd gerekmeden oynatabiliyor musun yani?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.