Yarbay
09 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 96 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Merhaba,

2 ay önce üstüne klavyesinin üstüne kahve döktüğüm Macbook Air'imi tamire verdim. Bana anakart ve klavyenin değişmesi gerektiğini söyleyip ikisi için sırayla 450 lira ve 250 dolar+KDV istediler. O sırada içindeki verilere ihtiyacım olduğu için bir şekilde elden çıkarmayı planlayarak yaptırmaya karar verdim. Verilen fiyatı fazla bulduğumu söyleyince anakart tamiri için 50 liralık bir iskonto yaptılar. İki aydır bilgisayarın tamir olmasını bekliyorum. Beni üç hafta kadar önce arayıp klavyenin Amerika'dan geleceğini, ancak kargoyla ilgili bir sorun çıktığını, 2 ila 4 hafta arasında parçanın temin edilip ürünün son kontrolünü yapıp bana teslim edileceğini söylediler. Bugün tamire verdiğim yerden tekrar bana ulaştılar, parçanın geldiğini, takıldıktan sonra son kontrolü yapılırken ekranda ben teslim ettiğimde var olmayan beyaz bir çizgi olduğunu belirttiler. Panelle ilgili bir sorun olduğunu ve biraz beni salak yerine koyup paneli yaptırmanın da pahalı olduğunu ama tek çözüm olduğunu, bilgisayarın bu şekilde de kullanılabileceğini söylediler. Bu işlerden o kadar anlamıyorum ama, bunu ilk aşama olan arıza tespitte fark edip bana söylemeleri gerekmez miydi? Açıkçası benden kaynaklanan bir hasar olduğuna dahi inanmıyorum. Kahve dökülmesiyle sadece tek bir çizginin bozulması çok saçma görünüyor. Tamir ederken anakarta bağlanan pinlerden birine hasar vermiş olabilirler mi?

Bilgisayarımı tamire verdiğim yer tarafından mağdur edildiğimi düşünüyorum. Zaten tamirat için fazla bir para ödeyecektim, bu durumda beni iyice zor duruma soktular. Başına böyle bir şey gelmiş olan varsa bana yol gösterebilirse sevinirim.
Bir tanıdığım tarafından amerika'dan gelen ipadde basliktaki sorunlar çıktı maalesef. Gölge sorunu hadi bir derece ama ölü pikseli farketmemle beraber iyice soğudum aletten. Fişi var, Türkiye sınırları içerisinde bu sorunu düzeltmenin bir yolu var mi, daha önce böyle bir şey yaşayan varsa cevaplarsa sevinirim. Bilkom bu aletleri satmaya başladığında gidip değiştirme talebinde bulunabilir miyim? Ve Apple istanbul'da retail store acacak deniyordu, yakın zamanda açılırsa oradan degisim talebinde bulunabilir miyim? En kötü şartlarda yurtdışına giden bir tanidik aracılığı ile degistirebilecegimi düşünüyorum. Bir de son sorum Apple care satın alıp garanti uzatilabiliyordu değil mi?
Bir yakınım aracılığıyla Amerika'dan son nesil ipad getirtmeyi düşünüyorum, ancak aklıma takılan birkaç şey var:

AT&T veya Verizon olması farkeder mi?
Sim kilit vs var mı?
Sadece pasaport kaydı yaptırıp microsim takıp burada 3G şebekesi ile kullanabiliyor muyum?

Bilenlerden cevap bekliyorum.
Bir aile yakınım için bu bütçede dizüstü bilgisayar arıyorum. Öncelikli kriterler ısınmaması ve malzeme kalitesinin iyi olması. Yani çok aşmış bir donanım ihiyacı yok ortada oyun vs için. Son modellerden pek haberim yok ama sanırım bu doğrultuda sony vaio'lar uygun olacaktır. Böyle kaliteli markalardan model tavsiyesi yaparsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
Gencler sınemaya gırecegım de gnctrkcll sıfresı olup da sıfresını bana verebılecek bırı var mı?
Herkese merhaba, bu soruyu eski bir iphone 4 kullanıcısı olarak soruyorum. Şu an kullandığım BB Torch 9800'den önce iphone 4 kullanıyordum, ABD çıkışlı olduğu için değiştirmiştim. Ağustos ayında BIS pakedim bitecek ve yeni bir tarife gerekeceği için telefonu değiştireyim dedim ayrıca zamanında beyazını alamadığım için içimde kaldı ip4. Alternatif olarak yeni çıkan androidli HTC'leri falan düşünüyorum ama ekranları çok büyük olduğu için pek içime sinmiyorlar. Siz ne dersiniz bu konuda?
Arkadaslar bu aralar pek bir yabanci kaldim bu islere. Bana basliktaki butceye gore bir sistem yazabilir misiniz?
Monitor'un boyutu cok da onemli degil. Oyun performansi olabildigince iyi olursa sevinirim.

Simdiden tesekkurler.
Arkadaslar bir sorum olacak: Bir arkadas Amerika'dan buraya donecek, ondan 1 adet Macbook Air ve 2 tane ipod nano getirmesini isteyecegim. Gumrukte sorun cikarirlar mi? Canta aramasi falan yapiyorlar mi?

Yanitlariniz icin tesekkurler.
Ablamin "HP Pavilion DV5-1130ET" model notbookunu satmayi dusunuyoruz. Dis kasa vs. 10 uzerinden 7,5-8 alir ve HDD'si bozuldugu icin servise gitti ve degilstirildi. Garantisi de bitti (TR cikisli cihaz normalde.).

Bu cihaz ne kadar eder?

Dipnot: Konuda satis amacli acilmamistir, yanit alana kadar silinmezse sevinirim.

Tesekkurler.
Arkadaslar Turkcell'den BB BIS Sinirsiz pakedim var, bunu iphone'um ile kullanabilir miyim? Sonra gecirmesinler bir guzel?
Hakkında
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanları: Siber Güvenlik
Forum İkinci El İmzası:
Sorunsuz Alışveriş Yaptığım Kişiler:
Nevberos, owL ®, mcbtrcs, Yıldırım35½, enclave, magborat, Ali_80, oneyy1905, s.s.s, nilipop, Shifter06, BMWManiac, prof955, superiorguy, hayatboyurap, prenses__store, WOWOZANGE, cepciniz83, SDTYZ, bilkons34, digitaldelisi, Atik_Elektronik, ZarakiKenpachi, thetrooper00, befuzorro, arathorn55, IeVeN, linger, west, Mariachi Vaquero, herdem09, thunder9, cavador, .:BBR:., tupacamaru, marine-gear, mx_mx, EASTWOOD1981, e_cool, undertakermert, cuneyt333, fastfalcon, ilkaycvs, HWA@zaza, By Trex

Sorun Yaşadığım Kişiler/Önermediklerim:
Axiaziz (Ayrıntılar için PM ile ulaşabilirsiniz.)

Güncel İşlem Hacmi: 10085 TL -yaklaşık-
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.530
İkinci El Bölümü Mesajları: 145
Konularının görüntülenme sayısı: 76.412 (Bu ay: 96)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 46 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.