Şimdi Ara

PS3 İÇİN YAZDIRILABİLİR BLUE-RAY FİLMLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Min. 8 Gİb' dan başlayıp 14/15Gib.'a kadar ulaşan blue ray filmler artık riplenip yeni yeni internette download için yerlerini almaya başladılar. İçerisindeki altyazı , diller , ekstra içerikler çıkarılarak buna menüde dahil 4/4,5Gib ' a kadar kapasitesi düşürülerek normal bir dvd' ye blue-ray formatında yazdırılarak ps3'ünüzde izleyebilirsiniz(yalnız filmler 720p. e kesinlikle bluerayden riplenmis). Çok yeni olduğundan suan benim bulabildiğim film sayısı 7 ve yavas yavas artacak gibi duruyor.. Bizim gibi ps3 sahipleri hd-mkv dosyalarını indirip onları mp4 e cevirip birde 4Gib limiti olduğu için split yapıp izleme zahmeti bitiyor artık. Artık hiç uğraşmadan direk download yapıp üstelik 0.50YTl. yada 50 kuruşa aldığımız dvd'lere blue ray formatında yazıp direk izleme sansına sahibiz artık. Alt yazı eklene biliyormu daha incelemedim suan sadece bulabildiğim nadir sayıdaki filmleri download ediyorum. filmleri dvd'ye nero ile yazıyoruz dvd rom ile udf 2.5 formatı ile. Ps3 de filmi izlemeden once bd-rom da 1080p 24 fpsyi off yapmamız gerekiyor. Çünkü bazı sistemlerde çalışmaya biliyormus.
    Ben ilk olarak daha once 720p mkv olarak download edip sonra gotsent ile mux ve split yaparak izlediğim transformers filminin bu sefer arada ki farkını görebilmek vede daha doğrusu inandırıcı gelmediği için denemek maksadıyla download ettiğim 4.3Gib. 720p blue ray formatını download ettim. ve normal tek katman dvd' yazdırıp dün aksam evde denedim.
    SONUC: Takır takır çalısıyor filmler. mkv ile blue ray versiyonu ile arada ise ciddi anlamda ses e görüntü kalitesi farkı var.(kopya medya olduğu için lensi yoracağını düşünen arkadaslar olursa min. hızda(2x'de) yazmalarını öneririm. Ayrıca sanırım yakın bi tarihde ps3'de tamamıyla hacklenecek gibi . Baksanıza HDCP(high bandwith copy protection) olmasına rahmen bu filmler sayesinde bu önlemde aşılmış gibi duruyor.







  • bilgi için teşekkürler. mutlaka deneyeceğim.

    sayg.
  • Bahsettiğin dosyaların tam isimlerini yazabilirmisin?
    Ben de arayayım bakayım.

    sanırım "emule" de bulabiliriz.

    selamlar
  • transformers bluray ps3, rambo bluray for ps3, die hard 4.0 bluray for ps3 gibi
  • eğer böle birşey olmuşsa ve oluyorsa acayip güzel olur
  • Bluray filmlerindeki kopya koruması yılbaşından önce kırıldı zaten .
    Merdiven altı tabir edilen korsancilarda altyapı hazır bluray disk yazıcılar ucuz ancak problem boş BD medyanın pahalı oluşu, bu şartlarda kopya BD 40 lira civarina maloluyor.
    oysa rafta zaten 49 lira..

    Normal dvdye bluray rip mantıksız geliyor bana.. mutlaka divxten dvdden daha tatmin edici olacaktir ancak...
  • tam olarak ne formatı bu indirdigimiz bluray filmler?
  • Ben hem bd rip hemde hd rip filmleri indirdim . Bence sıralama; Orjinal medya> hdrip, bd rip> divx
  • quote:

    Orjinalden alıntı: punishersadi

    tam olarak ne formatı bu indirdigimiz bluray filmler?

    torrent sitelerinden bulunabilir format ise blue-ray.
    Bu arada rip kelimesini büyük ihtimal yanlış kullandım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husmenus -- 22 Mayıs 2008; 22:25:00 >
  • torrent sitelerinde birsürü blu ray film yayınlanıyor zaten. ama hiç indirmedim Medyaya çekmeden pc mizdede izliyoruzdur.
  • quote:

    Blu-ray Already Ripped on PS3
    The troubles with Linux begin.
    by Hilary Goldstein

    December 1, 2006 - Just a few days after the release of Terra Soft Solutions' Yellow Dog Linux v5.0, hackers found a way to rip Blu-ray movies onto the PS3 hard drive.

    Yellow Dog Linux v5.0, which can be downloaded at Terra Soft's site, allows users to turn their PlayStation 3 into a personal computer. The hard drive is segmented to prevent users from manipulating the PS3's own software, but that hasn't stopped hackers from exploiting Sony's new console.

    Multiple sites, including PVRWire, are demonstrating methods to illegally copy Blu-ray movies to the PS3 hard drive. Since Blu-ray drives are not yet available on PCs, the PS3 version of Linux is the first user-accessible OS capable of working with the new media.

    Unlike music CDs, which allow users to create back-up copies for personal use, Blu-ray and DVD movies carry express copyright laws forbidding any form of duplication. Even ripping a Blu-ray disc to a PS3 for your own enjoyment is in violation of these laws.


    Gunaydin diyorum




  • bluray yazıcınız varmı :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdeMmM206

    bluray yazıcınız varmı :)




    dvd ye yazıyorlar boyutlarına bakarsan bahsettiği filmler dvd ye sığacak şekilde
  • 2x hızla yazıldığında lens daha mı az yoruluyor o kısmı anlamadım?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jinxy

    2x hızla yazıldığında lens daha mı az yoruluyor o kısmı anlamadım?

    Oyle diyorlar
  • Emule da bulduğum dosya;

    Transformers (HDDVD-Rip) HD 720p AC3 5.1 [PS3].vob
    tam 6.25 gb.

    bu mu dersin?

    ama uzantısı vob.

    sanki dvd dosyası gibi.

    deneyelim bakalım.

    selamlar
  • izleyebildinizmi arkadaslar? bende tam dediginiz sekilde transformers var, bir turlu paslatamadim ps3 ten?
  • Denedim. Hiç sorunsuz bir şekilde Planet Earth'ün birinci diskini tek katman dvd'ye yazdım ve PS3'de seyrettim. Mükemmel görüntü kalitesi veriyor (720p sonuçta). Ancak iki ek bilgi vermek isterim:

    1. Filmler AVCHD olmalı. Aratırken isminde böyle aratın.
    2. 'vob' filan olmaz. Blu-ray formatında olmalı. Yani yazdıktan sonra diskin içinde BDMV ve CERTIFICATE diye iki dizin olmalı.

    İyi şanslar.
  • Merhaba arkadaslar bu rıp olaylarına yenı yenı gırmeye basladım onun ıcın bazı seylerı tam anlamıyorum.Sımdı ben torentt sıtelerınden Planet ın bonus dıscını bluray formatında ındırdım. Klasorde CODEW nıcklı arkadasın dedıgı gıbı BDMV ve CERTIFICATE adında ıkı dızın mevcut ve m2ts dosyaları BDMV klasorunun ıcınde stream klasoru var onun ıcınde mevcut.Ben bunları nasıl ps3 te ızleyebılırım. Toplam boyutu 14 gb ve dvd ye sıgmıyor.Herhangı bır USB ıle de atamıyorum tabı. Deneme amaclı bır tane chapter dosyasını dvd ye yazdım ps3 e taktım bayagı bır bekledıkten sonra tanınmayan dosya olarak gosterdı. Ama dosyayı dırek dvd ıcıne attım klasor olusturmadım acaba bundan mı gormedı yoksa baska bır ıslem mı yapmak lazım.Hazır konusu gecmısken bu dosyaları harıcı bır dıske atsam usb baglantısı ıle ps3 e baglasam ps3 hdd yı gorurmu? Oradan okutabılırmıyım.Elımde su anda HDD yok eger oluyor dersenız bı tane 500 gb lık almayı dusunuyorum.Tesekkkurler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GOXIN

    Merhaba arkadaslar bu rıp olaylarına yenı yenı gırmeye basladım onun ıcın bazı seylerı tam anlamıyorum.Sımdı ben torentt sıtelerınden Planet ın bonus dıscını bluray formatında ındırdım. Klasorde CODEW nıcklı arkadasın dedıgı gıbı BDMV ve CERTIFICATE adında ıkı dızın mevcut ve m2ts dosyaları BDMV klasorunun ıcınde stream klasoru var onun ıcınde mevcut.Ben bunları nasıl ps3 te ızleyebılırım. Toplam boyutu 14 gb ve dvd ye sıgmıyor.Herhangı bır USB ıle de atamıyorum tabı. Deneme amaclı bır tane chapter dosyasını dvd ye yazdım ps3 e taktım bayagı bır bekledıkten sonra tanınmayan dosya olarak gosterdı. Ama dosyayı dırek dvd ıcıne attım klasor olusturmadım acaba bundan mı gormedı yoksa baska bır ıslem mı yapmak lazım.Hazır konusu gecmısken bu dosyaları harıcı bır dıske atsam usb baglantısı ıle ps3 e baglasam ps3 hdd yı gorurmu? Oradan okutabılırmıyım.Elımde su anda HDD yok eger oluyor dersenız bı tane 500 gb lık almayı dusunuyorum.Tesekkkurler


    Dvd veya dvd-dl kullanabilmen için çektiğin film max 4.7 veya 8.5 Gb olmalı. Sonra husmenus'un dediği gibi Nero'da UDF 2.5 ile çekiyorsun ve PS3 direk görüyor.

    Harddisk ile yapabileceğini sanmıyorum.

    Bu arada indirdiğin filmi silme PC'de seyredebilirsin.

    Sayg.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.